Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

Ένας Βάτραχος θα μας Σώσει

Ο Δώνης πλήρωσε:
- την κακή του εκτίμηση για το έμψυχο δυναμικό της ομάδας πριν αναλάβει
- το λανθασμένο μεταγραφικό σχεδιασμό, αφού ανέλαβε και
- τη βιασύνη του να αναλάβει ομάδα πρωταθλητισμού, ξεκινώντας μάλιστα από το μηδέν.

Κακή εκτίμηση, γιατί μόνο αυτός είδε στοιχεία πρωταθλητισμού στους Ράμος, Λαγό, Χετεμάϊ και Αρουαμπαρένα (μόνο τον τελευταίο πήρε χαμπάρι αλλά ήταν αργά), ενώ και η «κουτσή μαρία» γνώριζε τις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών αυτών.

Λανθασμένο μεταγραφικό σχεδιασμό γιατί:
- Αντικατέστησε τον Αρουαμπαρένα με ποδοσφαιριστή ιδίων ακριβώς χαρακτηριστικών και δυστυχώς ίσης αξίας.
- Δεν κάλυψε τα μπακ.
- Αρκέστηκε στους Ρίκα, Πλιάτσικα, Καφέ στα αμυντικά χαφ (οι Μπασινάς, Πελετιέρι ήρθε τελευταία στιγμή).
- Στη θέση του τελειωμένου Ζήκου έφερε τον επίσης τελειωμένο Μπασινά και μάλιστα τελευταία μέρα των μεταγραφών.
- Στους ασήμαντους Λαγό, Χετεμάϊ και τραυματία Μαντούκα πρόσθεσε μόνο τον άσημο Μπέρνς και το Σκόκο που δεν είναι χαφ.
- Έφερε το Τζεμπούρ ως αντιριβάλντο, χωρίς να είναι αυτές οι δυνατότητές του.

Βιασύνη να αναλάβει ομάδα πρωταθλητισμού χωρίς να είναι έτοιμος, γεγονός που διαφάνηκε από την εικόνα της ομάδας μέχρι σήμερα και τις απελπισμένες κινήσεις του (χτίσιμο σε συγκεκριμένο σύστημα και επιτόπου αλλαγή σε άλλο, αργή ομάδα χωρίς να έχει αργούς ποδοσφαιριστές, ανύπαρκτους αυτοματισμούς, τιμωρία Εντίνιο πάνω στα ντουζένια του, εξάντληση αυστηρότητας στους Ενσαλίβα και Ράμος - ο τελευταίος θα μπορούσε να δώσει σίγουρα περισσότερα από το Κουτρομάνο τουλάχιστο μέχρι τα Χριστούγεννα κλπ).

Οι «γκρινιάρηδες» του καλοκαιριού δυστυχώς επαληθεύτηκαν, όχι κατά τύχη, αλλά επειδή παρακολουθούν ανελλιπώς εδώ και μερικές δεκαετίες την αγαπημένη τους ΑΕΚ. Και οι «αισιόδοξοι» που έβλεπαν όλους αυτούς τους μήνες μόνο καταστροφολόγους να τρώνε το σαράκι της ομάδας, καλό είναι να καταπιούν τώρα τη γλώσσα τους (ή τα PC τους)!

Η λύση είναι μόνο μία. Τίγρης με το «βάτραχο» μαζί.
Εδώ που φτάσαμε, κανένας Μανωλάς, Λάκης Νικολάου (και γιατρός του ΟΣΦΠ), Λίνεν ή Κωστένογλου μπορούν να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Στο ποδόσφαιρο ένας πρέπει να παίρνει τις αποφάσεις. Και το σίγουρο είναι ότι δεν μπορούν να τις πάρουν οι σημερινοί μέτοχοι, διότι πολύ απλά είναι άσχετοι και απροετοίμαστοι από τη φυγή του Ντέμη.

Ο κόσμος να απελευθερωθεί από τις ιδεοληψίες του παρελθόντος (χαρακτηριστικό της φυλής μας εξάλλου) και να δει κατάματα την πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: