Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2008

Στην κόψη του ξυραφιού

Το σημερινό ματς μεταξύ Πανιωνίου και Παναθηναϊκού στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης ήταν ο ορισμός της ρώσικης ρουλέτας. Ένα ματς το οποίο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο του λεπτό, κυλούσε πάνω στην κόψη του ξυραφιού για τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Γιατί, αν υπήρχε και άλλη βαθμολογική απώλεια, ο ΠΑΟ θα έβγαινε από νωρίς εκτός της διεκδίκησης του Πρωταθλήματος, που αποτελεί τον κυριότερο φετινό του στόχο.

Το ματς δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις. Ο Σπυρόπουλος βρισκόταν εκτός λόγω του γνωστού όρου του συμβολαίου του που του απαγορεύει να παίζει εναντίον του Πανιώνιου για ένα ορισμένο αριθμό αναμετρήσεων και την θέση του κάλυψε ο Bryce Moon. Από εκείνη την πλευρά, ο Εστογιάνοφ τα πήγε πολύ καλά και δημιούργησε την πρώτη φάση στο 7΄ με σέντρα όμως την κεφαλιά του Χούτου απέκρουσε ο Γκαλίνοβιτς που επανήλθε στην αρχική ενδεκάδα. Σταδιακά οι πράσινοι ανέβασαν στροφές και κατόρθωσαν να πετύχουν πρώτοι γκολ με τον Γκάμπριελ στο 22΄ λεπτό με ωραίο σουτ.

Η φάση όμως που παρολίγον να καθόριζε το παιχνίδι, δεν ανήκει ούτε στον Πανιώνιο ούτε στους φιλοξενούμενους αλλά στον διαιτητή Ζωγράφο και τις ζωγραφιές του. Στο 65΄, σε ένα μαρκάρισμα του Moon πάνω στον Σκούφαλη που για μένα δεν είναι καν φάουλ, ο Ζωγράφος έδειξε την δεύτερη κίτρινη στο Νοτιοαφρικανό και άφησε τον ΠΑΟ με 10 παίκτες. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Ρεκόμπα σέντραρε και αφού επικράτησε το γνωστό πανδαιμόνιο στην άμυνα του ΠΑΟ, ο Κουμουρτζί έκανε από κοντά το 1-1.

Από κει και πέρα το ματς πήγαινε στην κόψη του ξυραφιού. Ο Τεν Κάτε αντικατέστησε τον Νίνη με τον Σιόντη και τον Καραγκούνη με τον Γκούμα και με διάφορες αλχημείες προσπάθησε να βγάλει την ομάδα μπροστά. Μπορεί για την δικιά μας ποδοσφαιρική πραγματικότητα, αυτές οι αλλαγές να μοιάζουν εξωγήινες, όλα όμως κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Και το αποτέλεσμα λέει πως η αλλαγή του Τεν Κάτε, ο Γιάννης Γκούμας, κατόρθωσε με κεφαλιά στο 84΄ να σκοράρει και να χαρίσει στον Παναθηναϊκό μια τεράστια νίκη.

Μια νίκη σημαντική, όχι μόνο από βαθμολογικής πλευράς αφού αν έχανε σήμερα ο ΠΑΟ θα έχανε και το Πρωτάθλημα, αλλά και από ψυχολογικής πλευράς αφού τόνωσε την αυτοπεποίθηση των παικτών βγάζοντας τους από μια σειρά ανεπιτυχών αποτελεσμάτων.

Τα δύο ματς που ακολουθούν είναι τα σημαντικότερα της χρονιάς: με την Werder την Τρίτη για το CL και με τον Ολυμπιακό την άλλη Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Όσοι περισσότεροι μπορούμε στην Βρέμη, και την άλλη Κυριακή απαραίτητο sold out.

ΥΓ: 5-1 η Werder την Χέρτα Βερολίνου,2-3 η Ίντερ μέσα στην έδρα της Ρετζίνζα(το τρίτο γκολ ο Κόρντομπα στο 91΄).

ΥΓ2: Μπράβο στον κόσμο του Πανιωνίου για την μαζική προσέλευση στο γήπεδο. Είναι όμορφη η εικόνα του γεμάτου γηπέδου. Όσο για τους πέντε-δέκα ανεγκέφαλους που πετούσαν αντικείμενα στο κόρνερ, στο χέρι μας είναι να τους αποβάλλουμε από τους γηπεδικού χώρους.

2 σχόλια:

teo είπε...

Επιτέλους καταφέραμε και κερδίσαμε παρά για άλλη μια φορά προκλητική διαιτησία.Δεν ξέρω που θα πάει αυτό το πράγμα και όλοι Γκαγκατσοδιαιτητές μας αντιμετωπίζουν με αυτό τον τρόπο.Ελπίζω να μη ξαναγίνει και έχουμε δικαιολογημένα έκτρωπα από πλευράς των οπαδών μας.Όλα στην ζωή έχουν όρια,εδώ 'ομως έχει παραγίνει το πράγμα.Δέν μπορώ να φανταστώ ότι όλοι οι διαιτητές είναι σε τόσο χάλι κατάσταση.Φοβάμαι πολύ ότι σε υπηρησία εντεταλμένη για δολιοφθορά εναντίων της ομάδος μας.Κάποιος πρέπει να το σταματήσει αυτό!!

geokalp είπε...

για τη Βέρντερ διαφωνώ ότι είναι "ματς χρονιάς"...
με μας, επίσης δεν είναι, αλλά λόγω γοήτρου δεν μπορείς να το πεις αλλιώς...