Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2008

Διλήμματα και χρήματα

Aπο τότε που ο Π. Γιαννάκης ανέλαβε τον Ολυμπιακό εχει τεθεί θέμα για το πόσο θα ηταν συγκεντρωμένος στην εθνική ομάδα και εάν θα μπορούσε να λειτουργεί ταυτόχρονα σαν εθνικός προπονητής και σαν κόουτς του Ολυμπιακού.
Εγω αν ήμουν στη θέση του θα ειχα παραιτηθεί απο την εθνική ομάδα.
Η ακόμα καλύτερα δεν θα πήγαινα σε Σύλλογο ενω βρισκόμαστε σε Ολυμπιακή χρονιά.
Πιθανόν να μπέρδεψε ο κ. Γιαννάκης το όνομα "Ολυμπιακός" με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Κόκκινοι θα ειναι, λεφτά θα πάρω, σου λέει ας μη φύγω. Και τι τρέχει ; Τίποτα.

Ο Γιαννάκης, ενας παίκτης στα νιάτα του κορυφαίος για τον οποίο καμαρώναμε όλοι, σημαιοφόρος του μπάσκετ για πολλούς πολλαπλάσιας αξίας του Νίκου Γκάλη σε συνολική προσφορά στο μπάσκετ, έκανε πολλά χρήματα και τα άξιζε.
Φαίνεται όμως οτι δεν ηταν αρκετά.
Και φαίνεται οτι το απωθημένο του σαν παίκτης, τότε που επι Κοσκωτά ειχε τρέξει σαν πύραυλος να λάβει τα Κοσκωτο-εκατομμύρια τότε, παρέμεινε.
Τάμα το 'χε να πάει μια μερα στο λιμάνι. Και μόλις του κάναν πρόταση οι Αγγελόπουλοι, πήγε αμέσως.
Και ειχε πιάσει δουλειά απο πριν, και μετά, για να φέρει διεθνείς έλληνες παίκτες στο ΣΕΦ.
Ισως ειχε και μπόνους για αυτην ακριβώς την δουλειά. Ενας ενας πήγαιναν στον Ολυμπιακό.
Και στα ματς πρωταθλήματος που ειχε τον Ολυμπιακό ηταν προκλητικότατος.
Καμμία σχέση με τον άνθρωπο που εκπροσωπεί όλους τους Ελληνες. Κλάμμα, θέατρο και τέτοια.

Επεσαν οι μάσκες κε. Γιαννάκη. Δεν σας ενδιαφέρει καθόλου η εθνική ομάδα.
Αν σας ενδιέφερε πραγματικά, θα παίζατε αλλιώς στο Πεκίνο. Δεν είπαμε κακιά κουβέντα ως τώρα απο σεβασμό. Ομως ολα εχουν ενα όριο. Τέλος τα ψέμματα.
Δεν μπορείς να βάζεις τον Σπανούλη και τον Τσαρτσαρή να παίζουν ετσι.
Του γ*μάς την ψυχολογία. Ο ενας ειχε 100% ευστοχία σε οτι έκανε αλλα ελάχιστα σούτ και ο άλλος πήρε πάνω στις πλάτες του όλη την ομάδα σε όλα τα παιχνίδια.
Ο δε Διαμαντίδης δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και γιατί άραγε ;
Και δεν ειναι μόνο αυτά.
Απέτυχες με Σχορτσιανίτη αφου δεν απέδωσε, με Μπουρούση που έπρεπε να παίζει περισσότερο, με Πρίντεζη που δεν τον έδεσες καλά με τους υπόλοιπους.

Εδω και τώρα μεσιέ απο τη Νίκαια να παραιτηθείς απο την εθνική ομάδα επιστρέφοντας χρήματα για την απόφασή σου να αναλάβεις Σύλλογο και μάλιστα κορυφαίο και όχι ομαδούλα που θα το καταλάβαινα.
Κατάφερες να στρέψεις οπαδικό μίσος εναντίον σου και αυτο δεν θυμάμαι να το έχει κάνει άλλος προπονητής εθνικής ομάδας εκτός απο τον απερίγραπτο Γιάννη Ιωαννίδη που σήμερα τον εχουν και υπουργό, για να καταλάβεις το μέγεθος της βλακίας που κουβαλάνε.
Αλλα εδω ειναι βουλευτής ο Κουκοδήμος ...

Καλή επιτυχία στον Σύλλογό σου και καλύτερη στους άλλους.
Να δούμε καλό μπάσκετ φέτος απο όλες τις ομάδες.
Η εθνική μπάσκετ όμως εχει ανάγκη να φύγεις. Κλαίς πολύ.
Και να μην ορίσεις και διάδοχο, αυτο ειναι αλλωνών δουλειά, αυτων που σε προσέλαβαν και μετα σε άφησαν να πάς και σε σύλλογο. Βασικά αυτοί φταίνε.

Φύγε τώρα για να περισώσεις κάτι απο την δόξα σου και να ησυχάσουμε όλοι και η εθνική να βρεί τον δρόμο που της αξίζει. Ευχαριστούμε, αλλα τέλος, γεια !
Στην τελική, σε βαρέθηκα ρε παιδί μου, αντε γεια.

13 σχόλια:

teo είπε...

Το συζητήσαμε αυτό το θέμα και συνφωνώ απολύτως μαζί σου.Είχε την δυνατότητα να πάει πιό ψηλά η Εθνική μας στην Ολυμπιάδα αλλά στο κυριότερο παιχνίδι με την Αργεντινή έγιναν σωρεία λαθών που στοίχησαν φυσικά και την ηττα.Ο Γιαννάκης μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε Εθνική ή ΟΣΦΠ.Δυό καρπούζια στην ίδια μασχάλη δέν χωράνε, και μου κάνει μεγάλη εντύπωση πώς και ο ίδιος δέχθηκε αυτή την κατάσταση.Το χρήμα όλα τα κάνει!!!

tzonakos είπε...

Aυτο ακριβως λεω κι εγω teo και επειδη μπορει να με πουν εμπαθή έναντι του Γιαννάκη δεν σκοπεύω να ξαναγράψω κατι γι αυτο.
Πρέπει να γίνει σαφές οτι ναι μεν επαγγελματισμός και χρήμα αλλα απο την άλλη οχι ισοπέδωση των πάντων.
Ο λόγος που ξανάγραψα ειναι για να θυμόμαστε και να μην ξεχνάμε.

teo είπε...

Την θυμαμαι τν ανάρτηση tzonakos είχε και πάρα πολλά σχόλια υπέρ!!Μα πώς είναι δυνατών!Σεβαστές οι απόψεις όλων αλλά δυστυχώς έκαναν λάθος!Πρέπει να κάνουν έναν διαχωρισμό αλλο ο Γιαννάκης σαν καλαθοσφαιριστής-από τους πρώτους μαζί με Γκάλη-Του βγάζω το καπέλο.Επίσης του βγάζω το καπέλο ως και προπονητή του ΟΣΦΠ!!Δεν μπορεί όμως να καθοδηγεί και την ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ.Είναι ανεπίτρεπτο και αντιδεολογιντικό να παραμείνει στο τιμόνι της.Έκανε την επιλογή του να καθοδηγήσει έναν πολύ μεγάλο σύλλογο άς καθήσει εκεί και άς αφήσει την ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ήσυχη.Τυφλώθηκε και από το χρήμα και ο ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ?Μα τα παιδιά μας τον έχουν ώς πρότυπο το ξεχνάει και αυτό?

C.M. είπε...

Αν ο Γιαννάκης ήταν στον ΠΑΟ αντί του ΟΣΦΠ, θα υπήρχε από τους κυρίους η ίδια αντίδραση ή δεν θα έλεγαν κουβέντα??

tzonakos είπε...

Προς C.M.
Θέλω να ειμαι ειλικρινής.
1) Αν ο Γιαννάκης ειχε επιλέξει μια ομάδα όχι πρώτης γραμμής, δεν θα έλεγα ακριβώς τα ίδια.
Θα ηξερα όμως μεσα μου οτι δεν θα ηταν σωστό όπως και να χει.
2) Το γεγονός οτι φαίνεται να εχει δράσει σαν μεσάζων μεσα στην εθνική υπέρ του Ολυμπιακού ωστε να φέρει παίκτες διεθνείς στο λιμάνι με βάζει σε υποψίες.
3) Πρόσφατα στην πολιτική ζωή της χώρας, κάποιος -για φτύσιμο- υπουργός πρώην πια, ειχε πει πως οτι ειναι νόμιμο, ειναι και ηθικό.
Ολοι ξέρουμε πως μας κορόϊδεψε στα μούτρα μας.
Το αντιδεοντολογικό του πράγματος συν το γεγονός οτι σπέρνονται υποψίες σε μερίδα φιλάθλων απο το γεγονός οτι ο εθνικός προπονητής ειναι και κόουτς-μάνατζερ κορυφαίου Συλλόγου πώς το κρίνεις ;
Ηθικό ; Νόμιμο ; Σωστό ;

tzonakos είπε...

Α, και αν ποτέ πάει στον Παναθηναϊκό ο Γιαννάκης εγω αλλάζω ομάδα !

teo είπε...

Από την πλευρά μου ανεπιφύλακτα και χωρίς κανέναν απολύτως ενδοιασμό θα υποστήριζα τα ίδια που ανέφερα παραπάνω.
Που θα ξανάβρει πάλι τόσους παιχταράδες ο Γιαννάκης σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο-τους ξέρεις να μη τους αναφέρω-για την Ολυμπιάδα εννοώ.Για μένα το αποτέλεσμα ήταν πλήρης αποτυχία.Οι παίχτες όλοι ανεξεραίτος έλπιζαν και φαινόταν από τις δηλώσεις τους ότι θα πάρουν και ένα μετάλιο.Η τρίτη θέση ήταν εφικτή,ποιός φταίει που χάθηκε?
c.a Με πιό σκεπτικό υποστηρίζεις ότι ο Παναγιώτης Γιαννάκης θα πρέπει να είναι και στο τιμόνι της Εθνικής μας ομάδος?

C.M. είπε...

Ευτυχώς ή δυστυχώς το θέμα δεν είναι ο Γιαννάκης. Το θέμα είναι ότι ο Ολυμπιακός πήρε έναν από τους πιο καλούς προπονητές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Οι ίδιοι που όλο το καλοκαίρι “φωνάζουν” για την επιλογή του Γιαννάκη, δεν νομίζω να ασχολήθηκαν καθόλου στο παρελθόν με άλλους προπονητές (που εργάζονται στην Ελλάδα) και είχαν παράλληλη απασχόληση στην εθνική τους ομάδα.
Και στο κάτω-κάτω, εκτός του Παπαλουκά (που δεν νομίζω να χρειάζεται τον Γιαννάκη για να πάει στον Ολυμπιακό), για ποιους παίκτες μιλάμε?
Το θέμα είναι καθαρά οπαδικό, δεν έχει να κάνει ηθικά ή νόμιμα θέματα. Απλά ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορεί να ρίχνει πια τις “σφαλιάρες” του στον μπασκετικό Ολυμπιακό. Το ενδεχόμενο της πτώσης από την κορυφή, προκαλεί τρόμο.
Και φυσικά μόνο κακό μπορούμε να κάνουμε στην Εθνική ΜΑΣ ομάδα.

tzonakos είπε...

Οποιος ειναι καλός και καλύτερος κερδίζει. Δεν εχω πρόβλημα να χάσει η ομάδα μου απο κάποια καλύτερη.
Δεν ειναι για μενα οπαδικό το θέμα.
Σαν φίλος του μπάσκετ απο εποχές που δεν το ξέρανε ο κόσμος και με κορόϊδευαν που πήγαινα κι έπαιζα με κοντό παντελόνι σε ανοικτό γήπεδο Γενάρη μήνα, φοβάμαι την ποδοσφαιροποίηση του μπάσκετ και σε αυτο εχεει μεγάλο μερίδιο ευθύνης ο κόσμος του Ολυμπιακού.
Οι υπόλοιποι μιμήθηκαν, κακώς.

Συμπεριφορές όπως του Γιαννάκη συμβάλλουν στον οπαδισμό και γι αυτο βλέπουμε αγώνες μπάσκετ υψηλότατου επιπέδου μεσα στο γήπεδο, χωρίς οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας μεσα !

Σας αρέσει αυτό ;

υγ. Δεν εχω πρόβλημα να παρακολουθήσω αγώνα ΟΣΦΠ-ΠΑΟ στο ΣΕΦ μαζι με γάβρους. Δίπλα-δίπλα. Αυτοί θα με δεχθούν δίπλα τους ή θα με σπάσουν στο ξύλο απλα και μόνο επειδη ειμαι βάζελος ;

C.M. είπε...

Επειδή η κουβέντα πάει να ξεφύγει, το ερώτημα είναι το εξής:
Εγώ μπορώ στο γήπεδό μου, να δεχτώ φιλάθλους άλλων ομάδων χωρίς να τους σαπίσω στο ξύλο??
Μπορώ να δω το παιχνίδι της ομάδας μου στο γήπεδο του αντιπάλου (π.χ. Άρη - Ολυμπιακού, μέσα στη SUPER3, όντας Ολυμπιακός)??
Αν όχι, είναι οπαδικό το θέμα.
Υ.Γ. Προσωπικά είδα παιχνίδι Άρη - Ολυμπιακού στη SUPER3, για να το δω με τους φίλους μου. Φυσικά και δεν είπα κουβέντα μέσα στο γήπεδο. Η απάντηση κάνει νιάου νιάου. Το ερώτημα, αν μπορώ να δω το παιχνίδι στο γήπεδο του αντιπάλου, έχει να κάνει με την προσωπική μας νοοτροπία και ψυχολογία.

tzonakos είπε...

Συμφωνώ με την τελική σου τοποθέτηση.
Ειναι πολύ καλό που τα συζητάμε ολα αυτά. Σ ευχαριστώ.
Κι εγω πηγαίνω σε άλλα γήπεδα και παρακολουθω άλλες ομάδες και χειροκροτώ τις καλές προσπάθειες.
Ετσι πρέπει, χωρίς υπερβολές.

teo είπε...

S.a Το βασικό μου ερώτημα δεν μπορείς να απαντήσεις!Και ξέρεις γιατί?Γιατί δεν ξέρεις τι να γράψεις!
Οσο για τον μπασκετικό παναθηναικολυμπιακό κάνε λίγη υπομονή και θα δούμε στην πορεία.Τι ακριβώς αυτή την στιγμή έχει ο ΟΣΦΠ παραπάνω από τον ΠΑΟ?Σε τι υπερτερεί?Σε τίποτα λέω εγώ αλλά αυτά θα φανούν σε λίγο μέσα στο γήπεδο.
Την εποχή όπου ο Τόμιτς πετούσε ένα τούβλο από τα 7,8,9 μέτρα ευστοχούσε και κερδίζατε τα ματς στο τελευταίο δευτερόλεπτο θα πρέπει να τα ξεχάσεις και να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα τον τελευταίων ετών.Είναι λίγο δύσκολο να πέσει η κυριαρχία του ΠΑΟ αυτή την εποχή γιατί διαθέτουμε κατ΄αρχήν ομαδάρα με πληθώρα παιχταράδων και τον καλύτερο προπονητή στον κόσμο.
Θα σας χαρώ να σας δώ με τον tzonako να βλέπεται τα παιχνίδια μας σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ πλάι-πλάι χα χα χα.Μη πιστεύετε σε όνειρα.Για να γίνει αυτό πρέπει να κλείσετε ραντεβού με κανένα ασθενοφόρο και καμιά σουίτα σε κανένα κοντινό Νοσοκομείο!Αυτή είναι η πικρή αληθεια είτε το θέλετε είτε όχι!

tzonakos είπε...

Πρέπει να παραδεχτούμε οτι ο Γιαννάκης κατάφερε να δώσει άλλο αέρα στον Ολυμπιακό κι εύχομαι να συνεχίσει ετσι.
Ξεφύγαμε απ το θέμα αλλα οκ, ας πούμε δυο πράγματα παραπάνω.
Δεν ειναι αχτύπητος ο Παναθηναϊκός και καλύτερα να το ξέρει αυτο παρα να νομίζει οτι θα τα παίρνει όλα για πλάκα.

teo κι όμως, αν τελικά τα καταφέρουμε με τον CM θα σου στείλουμε φωτο μας απο ΟΑΚΑ και απο ΣΕΦ :)