Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008

Ανόρθωση - Παναθηναϊκός 3-1: Η γνώμη ενός ουδέτερου

Έπαθα την πλάκα μου με τον Παναθηναϊκό.
Ομάδα χωρίς προσωπικότητα.
Πολύ μικρή μέσα στο γήπεδο.
Και με προπονητή... από άλλο πλανήτη.

Πρώτα απ' όλα, αυτός ο Σαριέγκι, τι βύσμα έχει και παίζει, ρε παιδιά;
Τον είχα σταμπάρει κι από πέρσι, δεν περίμενα το αυτογκόλ για να το διαπιστώσω. Πίστευα ότι θα τον έδιωχναν το καλοκαίρι. Και τώρα εκπλήσσομαι που τον βλέπω βασικό. Δηλαδή άλλον, καλύτερο, ΔΕΝ έχουν;
Αμ ο Ζιλμπέρτο Σίλβα; Ο σνομπισμός της βεντέτας σε όλο της το μεγαλείο. Πλήρης αδιαφορία για όσα συνέβαιναν γύρω του.
Ο Χριστοδουλόπουλος ανύπαρκτος. Απαράδεκτο να κρατάει τόση ώρα στον πάγκο τον Ίβανσιτς.
Ο Μάτος καλό παικτάκι, αλλά χρειάζεται στηρίγματα, γιατί δεν έχει στόφα ηγέτη.
Γενικά αυτό που έλειπε από τον Παναθηναϊκό ήταν η θέληση για τη νίκη. Είχες την αίσθηση ότι έβλεπες έντεκα ψυχρούς επαγγελματίες που πήγαν να διεκπεραιώσουν μια δουλειά, να πληρωθούν και να φύγουν.

Μου έκανε πολύ εντύπωση ότι ο Τεν Κάτε, μετά από τόσο καιρό, ψάχνεται ακόμα, πειραματίζεται, αλλάζει παίκτες και συστήματα. Επίσης οι αντιδράσεις του από τον πάγκο ήταν πολύ αργές. Και έλειπε η ψυχή. Παντελώς. Τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, αν πρέπει οπωσδήποτε να τον έχει μέσα, ας τον βάζει σέντερ μπακ. Εξάρι είναι πολύ ευαίσθητη θέση, απαιτεί ψυχικά αποθέματα, δεν είναι για ψυχρούς επαγγελματίες. Ο Μελίσσης μια χαρά θα ήταν στη θέση του Σαριέγκι, να μη σου πω και του Βίντρα. Έχει αυτό που λείπει. Και είναι πολυσύνθετος παίκτης. Κι όμως, δεν τον είχε καν στην αποστολή. Για τον Ίβανσιτς, είπαμε, απαράδεκτο που δεν τον έβαλε το αργότερο στο ημίχρονο. Και ο Σόουζα μου φάνηκε ότι θα έπρεπε να έχει μπει νωρίτερα.

Συγχαρητήρια στην Ανόρθωση!

6 σχόλια:

Panagiotis είπε...

Εδώ που τα λέμε, περιμένω ανυπόμονα να δω τις τρείς "μεγάλες" ομάδες (όπως αναφέρονται από τους κυρίους της Αθλητικής Κυριακής) να παίξουν με την "μικρή" ομάδα της Σαλονίκης --και δεν αναφέρομαι στις μελισσούλες. Φυσικά τη μία από τις τρεις μεγάλες την είδαμε, πήρε το "Χ" και με τον τσαμπουκά.
Για να βγω λίγο εκτός θέματος, υπάρχει λόγος όμως, έχουμε κάτι μικρές γλωσσικές διαφορές μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης. πχ σουβλάκι, καλαμάκι, μπουγάτσα, κτλ. Εμείς λέμε καλαμάκι αυτό που βάζεις στην γκαζόζα (π'ροφάν στα Λαρισσέϊκα) για να πιείς, στη Αθήνα καλαμάκι είναι αυτό που εμείς λέμε σουβλάκι. Στην Αθήνα τα ΜΜΕ αυτό που εμείς λέμε κωλοφαρδία το λένε τσαμπουκά :ο)

wert01gf είπε...

Ο Σαριέγκι είναι από τους καλύτερους παίκτες του Παναθηναϊκού. Η νοοτροπία αυτής της ομάδας φταίει, που τους κάνει loosers. Για ποιόν να πρωτοπούμε; Τζιόλη; Βύντρα; Φύσσα; Σαλπιγγίδη; Μόρις; Γκαλίνοβιτς; Σόουζα;
Όλοι πήγανε ταλέντα και φεύγουν καμμένα χαρτιά. Κρίμα.

takola είπε...

wert01gf,
Ο Σόουζα ακόμα δεν ήρθε, καμένο χαρτί τον έβγαλες;
Ο Παναθηναϊκός κάποτε ήταν winner στην Ευρώπη, τώρα τι συνέβη;
Πρέπει φαντάζομαι να κάνετε υπομονή. Πισεύω αν του δώσετε πίστωση χρόνου θα σας φτιάξει ο Τεν Κάτε. Αυτός ο Αντωνίου όμως έκανε μεγάλα λάθη το καλοκαίρι.

teo είπε...

Δεν πιστεύω ότι ο Αντωνίου έκανε λαθοι.πιστεύω ότι δν έχει η ομάδα την κατάλληλη χημεία ακόμή.Όταν θα γίνει αυτό και λίγο μυαλό θέλει(Δεν μπορείς να παίζεις CL χωρίς κλασικό σέντερ φόρ)Τον Σόουζα εννοώ.Κερδίσαμε 10+κόρνερ και δεν εκμεταλευτήκαμε ούτε ένα ούτε μια φάση υποψίας γκόλ.Κάναμε κάτι σέντρες δώρο άδωρο ποιός θα έκανε κεφαλιά ο Σάλπι η ο κλέυτον!Ο Σόουζα χρειάζεται στόν ΠΑΟ.Ο Γκάμπριελ που πήγε?Έχουμε καλύερο?Να ξυπνήσει ο προπονητής όσο είναι νωρίς πια.Έχει παίχτες.Έχει Μελίση άς τον βάλει να τον δούμε.Εμπειρία και τρίχες!Εμπειρία ήθελε το παιχνίδι με την ΑΝΌΡΘΩΣΗ?Δηλαδή τόσο ο ΠΑΟ όσο και ο ΟΣΦΠ ήταν άπειροι?Απλά το στήσιμο των ομάδων ήταν για το μαύρο χάλι.Σιγά μα τι έμπειρη ομάδα παίξαμε...

takola είπε...

teo,

νομίζω η χημεία είναι ευθύνη του τεχνικού διευθυντή. Έπρεπε να προσέξει περισσότερο στις μεταγραφές.

Ένα άλλο σημείο είναι ότι πρέπει να συμμετέχει και ο προπονητής σε αυτές, και νομίζω δεν έγινε καθόλου, ή δεν έγινε επαρκώς αυτό φέτος στον ΠΑΟ (ούτε στον ΟΣΦΠ).

Και το τρίτο είναι ότι ο Τεν Κάτε είναι εμφανώς εκτός κλίματος, δεν πρέπει όμως να τον πολεμάτε όπως άρχισαν να κάνουν μερικές εφημερίδες, πρέπει να τον στηρίξετε και να κάνετε υπομονή. Ίσως να χαθεί ολόκληρη η φετινή χρονιά, αλλά η αλλαγή προπονητή δεν είναι λύση. Κάποια στιγμή θα προσαρμοστεί.

teo είπε...

Φίλε επειδή ο ΠΑΟ δεν είναι κανένα καφενείο και δεν θα ξόδευε ένα κάρο Ευρώ άν οι μεταγραφές δεν ήταν εν γνώση του προπονητή.Μπορώ τώρα αυτή την στιγμή να σου γράψω 3-4 εντεκάδες με παραλλαγές και θα δεις τι νόστιμες και γλυκές θα που είναι.Αυτ.ες τις ξέρει και ο προπονητής δεν έχει παρά να τις χρησιμοποιήσει και θα δείς έναν ΠΑΟ να πετά και να καλπάζει παντού.Απλά ήθελα η ομάδα να πάει καλά και στην Ευρώπη από ότι φαίνεται χάθηκε το τραίνο αλλά στο ποδόσφαιρο ποτέ μη λές ποτέ.Έχει κάποιες λιγοστές ελπίδες ακόμη δεν έχει παρά να τις παλέψει με σωστή τακτική και λύσεις και κάτι μπορεί να βγεί.