Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008

Και μη χειρότερα

Ο κόσμος το χει τούμπανο και μεις κρυφό καμάρι. Αυτή η ακριβώς η παροιμία ταιριάζει γάντι στην περίπτωση που αναφερόμαστε στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Μια άμυνα που κατόρθωσε σήμερα να οδηγήσει σε νίκη μια ομάδα η οποία έκανε μόλις 2,5 ευκαιρίες.

Το λέγαμε. Και εδώ μέσα και στους συνδέσμους και στις εφημερίδες και στα καφενεία και οπουδήποτε υπάρχει Παναθηναϊκός, το έλεγε ο κόσμος πως με αυτήν την άμυνα ο ΠΑΟ δεν πάει πουθενά. Τα πρώτα δείγματα γραφής δόθηκαν στο ματς με τον Πανθρακικό όταν μια νεοφώτιστη ομάδα σου έκανε πέντε ευκαιρίες για γκολ. Κανείς δεν άκουσε το καμπανάκι. Και αν με την Ίντερ είπαμε εντάξει, είναι η Ίντερ με τον Μουρίνιο στον πάγκο και τον Ζλάταν στην κορυφή, για την δύσμοιρη Ανόρθωση τι να πεις? Τι δικαιολογία να βρεις όταν πετυχαίνεις ένα απίστευτο αυτογκόλ πριν καν συμπληρωθεί το εικοσάλεπτο και πάνω που πιέζεις για να ισοφαρίσεις δέχεσαι γκολ με κεφαλιά από έναν παίκτη που ανεβασμένος σε σκαμνί και με τα χέρια στην ανάταση, με τα βίας φτάνει το 1,50?

Ο Σαριέγκι ήταν ο χειρότερος του γηπέδου, σταθερή πηγή κινδύνου, ενώ ο Βύντρα στις δέκα μεταβιβάσεις που έκανε οι έξι ήταν λανθασμένες. Τι να σου κάνει ο Γιάννης ο Γκούμας, που είναι ψυχάρα και που αν και βρίσκεται σε μια ηλικία προσπαθούσε και σήμερα μόνος του να κρατήσει όλο το αμυντικό μας σύστημα. Όσο για τις υπόλοιπες γραμμές του γηπέδου, Σαλπιγγίδης και Κλέϊτον το πάλεψαν ενώ ο Χριστοδουλόπουλος ήταν τελείως εκτός κλίματος του αγώνα. Και ο Τεν Κάτε έχασε την μάχη του πάγκου. Δεν του βγήκε ο Χριστοδουλόπουλος, άφησε στον πάγκο τον πιο φορμαρισμένο παίκτη της ομάδας ενώ και οι αλλαγές του δεν βοήθησαν ουσιαστικά.

Σήμερα στην Κύπρο ο ΠΑΟ δέχτηκε ένα ισχυρό χαστούκι. Και όχι μόνο σε θέμα πρεστίζ και κύρους(αυτά εξάλλου είναι για τους επιδειξιομανείς). Αλλά σε θέμα ουσίας. Είναι τελευταίος στον όμιλο, έχει δεχτεί πέντε γκολ σε δύο ματς, έχει σκοράρει μόλις ένα και αυτό με πέναλτι και έχει να αντιμετωπίσει την επόμενη αγωνιστική μια από τις καλύτερες επιθετικές γραμμές της Ευρώπης.

Και μη χειρότερα δηλαδή.

ΥΓ: Απίστευτη κερκίδα από τα παιδιά που πήγαν στην Κύπρο αλλά και από τους ντόπιους Παναθηναϊκούς. Μπράβο τους, ήταν οι μοναδικοί διασωθέντες από το σημερινό ναυάγιο.

ΥΓ2: Τρομερός ο Κύπριος σπίκερ. Μετέτρεψε τον Δέλλα σε Μπεκενπάουερ ενώ στην αρχή της μετάδοσης μας εξήγησε πως αυτά που αστράφτουν στις κερκίδες δεν είναι βεγγαλικά αλλά φλας από φωτογραφικές μηχανές.

7 σχόλια:

zagr είπε...

Πού είναι οι τρομερές μεταγραφές του καλοκαιριού ρε παιδιά;

Η άμυνά σας πραγματικά είναι τραγική και απορώ, πώς τόσο μεγάλοι επιχειρηματίες να κάνουν τέτοιο λάθος το καλοκαίρι με τον Κυργιάκο (ευτυχώς για μας!).

Καλά λέω εγώ ότι ο μοναδικός κερδισμένος μέχρι σήμερα από τον πολυμετοχικό, είναι ο Ζαγοράκης...

Το Δέλλα, Μπεκενπάουερ, δεν τον έκανε ο κουμπάρος, αλλά ο ΠΑΟ.

takola είπε...

Ρε συ n_cave, ξεκόλλα κάποια στιγμή μ' αυτό το ευφυολόγημα με το Ζαγοράκη. Δηλαδή ο Κλέιτον τ' αξίζει τα λεφτά του; Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα;;;

Panagiotis είπε...

Ο προπονητής είναι για ξύλο, τέρμα. Μόνο απ' το όνομα κόψε και κατάλαβε. Δεν γίνεται με τόσους παίχτες να μην μπορεί να σταυρώσει παιχνίδι. Διώχτε τον. Με πίσσα και πούπουλα μάλιστα. Ο Μπάγεβιτς είναι ελεύθερος. Τον Μελίσση, έναν από τους καλύτερους παίχτες, γιατί δεν τον βάζει να παίξει και έχει τον Σαριέγκι, που είναι μόνο για κλωτσές? Ο Ίβανσιτς στον πάγκο?

Cave, ο Ζαγοράκης μαλ..ας δεν είναι αλλά ούτε και απατεώνας. Ο Χριστοδουλόπουλος, παρ' όλο που είναι παιχταράς, πάσχει από πολλή σταρχιδισμό. Ο Μελίσσης γα..άει και δέρνει σαν παίχτης. Ο Βάζελος δεν έκανε λάθος που τους πήρε.

Μάγκες, ο Δέλλας θέλετε δεν θέλετε είναι βράχος.

wert01gf είπε...

Ε, όχι και μόλις 2,5 ευκαιρίες η Ανόρθωση! Δηλαδή ο Παναθηναϊκός πόσες έκανε; Μείον δέκα;

Θεόδωρος Πασσαλίδης είπε...

Καλημέρα σε όλους,
@n_cave
τρομερές μεταγραφές πίσω στην άμυνα δεν έγιναν. Φροντίσαμε να πάρουμε παίκτες στα χαφ(Ζιλμπέρτο) στην επίθεση(Σόουζα) αλλά αμυντικό δεν πήραμε. Ή μάλλον πήραμε(Μελίσσης) αλλά ο προπονητής δεν δείχνει να τον εμπιστεύεται.

@takola
Νομίζω πως ο Κλέιτον ήταν χθες απο τους καλύτερους της ομάδας, μαζί με τον Σάλπι. Όσο για τον Ζιλμπέρτο, η άμυνα μας δεν αφήνει την δουλειά του να φανεί. Αν και πραγματικά μεγάλο παιχνίδι, δεν έχει κάνει ακόμα.

@panagiotis
Αν διώξουμε τον H10C και πάρουμε τον Μπάγεβιτς θα είναι σαν να κάνουμε 100 βήματα πίσω. Έκανε λάθη χθες, αλλά έτσι χτίζονται οι μεγάλες ομάδες. Βήμα-βήμα, μαθαίνοντας απο τα λάθη μας. Τώρα, αν φτάσουμε στον Γενάρη και δεν απαιτήσει την απόκτηση ενός καλού αμυντικού, τότε ναι θα είναι για μπάτσες.

@wert01gf
Και όμως. 1 η φάση του δεύτερου γκολ, 2 η φάση του τρίτου γκολ και άλλη μισή η φάση του πρώτου γκολ. Η επόμενη φάση που πλησίασαν κοντά στο γκολ ήταν σε εκείνο το γύρισμα του Ζιλμπέρτο που πέρασε ελάχιστα έξω απο το δοκάρι.

Όσο για μας, δεν θυμάμαι κάποια αξιόλογη φάση. Ένα σουτ του Σάλπι στην αρχή, και μια κεφαλιά του Λάζαρου.Ψοφια πράγματα.

teo είπε...

Δεν είναι αυτός ο ΠΑΟ ή αυτό θέλω να πιστεύω ο καιρός θα δείξει...Ο 10 υπάκουσε δυστυχώς στις δηλώσεις του μεγάλου μας αρχηγού στο πρώτο ματς με ΙΝΤΕΡ και άφησε έξω τον μικρό και την πάτησε(τον ΣΙΜΑΟ εννοώ).Για εμένα αυτό ήταν το λάθος του προπονητή κατά τα άλλα ο ΠΑΟ επειμένω και παιχταράδες έχει και εμπειρία μπόλικη διαθέτουν αλλά δεν μπορώ να καταλάβω για ποδόσφαιρο πήγαν στην Κύπρο η για τουρισμό.Σιγά την μπαλάρα που έπαιξε και η Ανόρθωση!Από εμένα συνχαρητήρια αλλά εμείς απλά δεν κάναμε τίποτα...
Όσο για τον περιβόητο αμυντικό πιστεύω ότι ο ΠΑΟ δεν θα πάρει!!!Έχει!!Ας ΚΟΙΤΆΞΕΙ ΓΎΡΩ ΤΟΥ και θα τον βρεί!
Αν ο ΠΑΟ ήθελε αμυντικό θα τον είχε πάρει που ήταν το πρόβλημα?Στα χρήατα μήπως ή δεν΄βρήκε τον κατάλληλο?Τρίχες!! Δεν χρειαζόταν και δεν πήρε.

tzonakos είπε...

Σωστός, συμφωνώ σε όλα.
Εμένα δεν μου άρεσε καθόλου ο Ζιλμπέρτο Σίλβα πάντως.
Οντως 2,5 ευκαιρίες εκανε η Ανόρθωση αλλα ο Παναθηναϊκός έκανε πόσες, 2, 3, 4 ; Ειναι αρκετές ;