Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Κυριακή 13 Ιουλίου 2008

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2008-2009


«Με 31 ποδοσφαιριστές θα αναχωρήσει τη Δευτέρα (07/07) η αποστολή του Παναθηναϊκού για την Αυστρία, όπου για δύο εβδομάδες θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας.

[…]

Αναλυτικά στην Αυστρία θα ταξιδέψουν οι: Γκαλίνοβιτς, Μάλαρτζ, Καρνέζης, Σαριέγκι, Μόρις, Δάρλας, Γκούμας, Σιόντης, Σιμάο, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Παντίδος, Μάτος, Ρομέρο, Λεοντίου, Καραγκούνης, Τζιόλης, Ν'Ντόι, Ίβανσιτς, Νίλσον, Κλέιτον, Χριστοδουλόπουλος, Δημούτσος, Παπαδόπουλος, Σαλπιγγίδης, Μάντζιος, Πετρόπουλος, Σάμιος, Βλάχος, Μουν και Ζουνίνιο.» (contra.gr)


Σε αυτούς θα προστεθούν και οι Νίνης, Μπουτζίκος που είναι με την εθνική νέων-Under 19 (ειδικά για τον Νίνη προβλέπεται πολύ δύσκολο καλοκαίρι και φέτος αφού κατά πάσα πιθανότητα θα κληθεί και στην Ελπίδων U-21) και οι μεταγραφές Ante Rukavina, ένα δεξί μπακ μάλλον ο Βραζιλιάνος Gabriel της Fluminense, ένα αμυντικό χαφ μάλλον ο Gilberto Silva της Arsenal, ένα (τουλάχιστον) σέντερ μπακ, και ένα σεντερ φορ. Δηλαδή τουλάχιστον άλλοι 7 ποδοσφαιριστές σύνολο:38 παίχτες στο ροστερ ….τεράστιο νούμερο και αν υπολογίσουμε πως αν βρεθεί κάποια καλή περίπτωση σε οποιαδήποτε θέση μπορεί να αποκτηθεί παίχτης … τότε μπορεί να ξεπεράσουν τους 40…. Τρελά πράγματα!


Από τους υπό δοκιμή (Ζουνίνιο, Μουν) θα αποκτηθεί μάλλον μόνο ο Μουν (όποτε -1) κάτι είναι κι αυτό. Ενώ φαίνεται να έχουν ειδοποιηθεί να βρουν ομάδα οι : Παπαδόπουλος, Μόρις, Μάντζιος και Ρομέρο οι οποίοι αν δεν φέρουν πρόταση θα παραμείνουν στον Παναθηναϊκό. Πολύ κοντά στην έξοδο βρίσκεται επίσης και ο Βύντρα για τον ο όποιο φαίνεται να υπάρχει πρόταση ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ από την Στουτγγάρδη αλλά εγώ προσωπικά δεν το βλέπω να γίνεται… υπάρχει κατάρα μάλλον.


Ο νέος προπονητής ( ο οποίος ελπίζω να ολοκληρώσει το συμβόλαιο του με την ομάδα) έχει δείξει και στο παρελθόν και στον Παναθηναϊκό ότι προτιμάει το γρήγορο παιχνίδι από τα πλάγια και συνηθίζει να εφαρμόζει το 4-3-3 και τις διάφορες παραλλαγές και πάνω σ’αυτό το σύστημα θα δούμε τις επιλογές του σε κάθε θέση.


Τέρμα: Mario Galinovic, Arcadiuz Malarz, Ορέστης Καρνέζης

Τον Καρνέζη Δεν τον έχω δει ποτέ, δεν έχω γνώμη. Οι άλλοι δυο μου είναι αδιάφοροι δεν θεωρώ κανέναν τους πολύ καλό, απλά δεν καταλαβαίνω γιατί οποιαδήποτε ομάδα να έχει δύο ξένους τερματοφύλακες??? Προσωπικά θα τους έδιωχνα και τους δύο…


Δεξί μπακ: Λουκάς Βύντρα, Mikael Nilsson, Μουν, μεταγραφή (Gabriel) , Βλάχος (μάλλον παίζει και πιο μπροστά)

Ο Βύντρα πρέπει να φύγει (και θέλει) για να τελειώσει το μαρτύριο για όλους… ο Νιλσον είναι μια χαρά για τον πάγκο τώρα οι υπόλοιποι είναι ερωτηματικά… η ομάδα χιάζεται επειγόντως παίχτη σε αυτή τη θέση από τότε που έφυγε ο Σεϊταρίδης και ελπίζω να τον βρεί στο πρόσωπο του Gabriel.


Αριστερό μπακ: Σπυρόπουλος, Δάρλας (ο Τεν Κατε τον υπολογίζει και ως αριστερό χαφ) Μπουτζίκος

Moναξιές πρέπει να νιώθει ο Σπυρόπουλος (ρε παιδιά μήπως υπάρχει και σε δεξί?) φέτος, κάτι το οποίο σημαίνει πως θα πάρει σίγουρα ευκαιρίες και ο νεαρός διεθνής (με την νέων) Νίκος Μπουτζίκος και με χαροποιεί πολύ το γεγονός


Σέντερ μπακ: Μόρις, Γκούμας, Σαριέγκι, Σιόντης, μεταγραφή

Αν φύγει ο Μόρις χρειάζονται οπωσδήποτε δύο παίχτες και μάλιστα από αυτούς που λέμε «ενδεκαδάτους». Να σημειωθεί πως ο Στέφανος Σιόντης λέγεται πως είναι από τις αδυναμίες του νέου προπονητή και μάλλον θα πάρει επιτέλους τις ευκαιρίες που πιστεύω πως αξίζει…


Αμυντικό χαφ: Μάτος, Τζιολης, Σιμάο (παίζει και σέντερ μπακ), Λεοντίου (παίζει και επιτελικός και ως κεντρικό χαφ) , Μεταγραφή (Gilberto Silva), Παντίδος, Σάμιος

Η καρδιά της ομάδας για τον Σουριναμέζο τεχνικό! Αν τελικά αποκτηθεί ο Gilberto Silva η ομάδα θα είναι υπερπλήρης, αλλά δυστυχώς δεν θα υπάρχει χώρος για τους νέους Παντίδο και Σάμιο οι οποίοι θα καταλήξουν δανεικοί κατά πάσα πιθανότητα. Αν τελικά αποκτηθούν τα δικαιώματα του Μαρτσέλο Μάτος θα είναι η καλύτερη μεταγραφή του Παναθηναϊκού φέτος (κατά τη γνώμη μου)

Επιτελικός Μέσος: Κλέιτον (είναι all around), Ν'Ντόι (δεν ξέρει κανείς τι είναι...), Καραγκούνης (είναι all around)

Αριστερό εξτρέμ: Χριστοδουλόπουλος(δεν ξέρει κανείς τι είναι...), Ίβανσιτς (είναι all around)

Δεξί εξτρέμ: Ρομέρο, Δημούτσος (κάποτε ήταν και αμυντικό χαφ), Νίνης (παίζει και επιτελικός), Σαλπιγγίδης (παίζει και σέντερ φορ)

Σε αυτές τις τρεις θέσεις μπορούν να παίξουν σχεδόν όλοι οι μεσοεπιθετικοί της ομάδας και εξαρτάται από τον Τεν Κάτε ποιος θα αγωνίζεται και που το κάλο είναι πως υπάρχει πληθώρα επιλογών. Πιστεύω πως θα είναι η χρονιά του Νίνη αν δεν καεί από τους ομοσπονδιακούς… ευτυχώς που δεν συμμετέχουμε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες γιατί δεν τη γλίτωνε.


Σέντερ φορ : Πετρόπουλος, Μάντζιος, Παπαδόπουλος (παίζει και εξτρέμ αλλά ελπίζω να μην παίξει πουθενά φέτος), Μεταγραφή, Rukavina

Με την προσθήκη ενός φορ περιοχής θα έχει ολοκληρωθεί ουσιαστικά το πάζλ… λείπει ένα βαρύ σέντερ φορ με καλή σχέση με τα δίχτυα τα ονόματα που έχουν ακουστεί είναι εντυπωσιακά… αλλά θα δούμε .


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Ο Τεν Κάτε θα αναγκαστεί (δεν νομίζω πως είναι επιλογή του) να δουλέψει με ένα πολύ μεγάλο ρόστερ.

Δεν νομίζω ότι στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου θα υπάρχουν ελλείψεις σε οποιαδήποτε θέση.

Ειναι σημαντικό να γίνει ένα ξεκαθάρισμα-ξεσκαρτάρισμα. Κατά τη γνώμη μου παίχτες όπως οι: Βύντρα, Ρομέρο, Παπαδόπουλος, Δάρλας πρέπει να φύγουν για διάφορους λόγους όπως και κάποιοι από τους Μάντζιος, Μορις, Nilsson, Tζιόλης, Μαλαρτζ, Γκαλινοβιτς αν δεν δείξουν σημαντική βελτίωση σε σχέση με πέρσι.



Υ.Γ.1: Ο Τάκης Ο Φύσσας Που είναι????

Υ.Γ.2: O Λύμπε???γιατί δεν τον φέρνουν στον Παναθηναϊκό?

Υ.Γ.3: Τι κοινό έχουν οι : Trezor Lomana Lua Lua, Gilberto Silva και Tomislav Butina???

Εdit:

"Αξίζει να αναφέρουμε πως από την Πέμπτη στις προπονήσεις συμετέχει και ο 16χρονος (!) τερματοφύλακας των ακαδημιών του Παναθηναϊκού, Αλέξανδρος Ταμπάκης. Ο "πιτσιρικάς" είναι μεγάλο ταλέντο όπου προέρχεται από τη σχολή τερματοφυλάκων του Τάκη Οικονομόπουλου και προπονείται μαζί με τους Γκαλίνοβιτς, Μάλαρτζ και Καρνέζη."(sport24.gr)




don Quixote

6 σχόλια:

geokalp είπε...

στην άμυνα λίγο καλύτεροι από το γαύρο αλλά δε λέει και τίποτα...

teo είπε...

Μήπως θέλεις να φέρουν και τον Καλιντάκη φίλε μου;Toν Λύμπε?Διάλεξε τότε και έφυγε.Για τον Φύσσα ψιλοσυμφωνώ ο Πεσέιρο τον έφαγε.Έμεινε πίσω απο παιχνίδια....Τελος πάντων απόψεις είναι αυτές και είναι σεβαστές πάντα.

Christos είπε...

Ο Φύσσας τελείωσε άδοξα, κατά τη γνώμη μου, στον Παναθηναϊκό...
Το παιδί προσέφερε αρκετές χαρές σε παναθηναϊκούς και έλληνες και επέστρεψε στον ΠΑΟ για να κλείσει τη καριέρεα του.
Τελικά το τέλος της καριέρας του ήρθε, δίχως ένα ευχαριστώ από τον κόσμο και από τις εφημερίδες, που πέρασαν το θέμα στα ψιλα...
Απ'ότι είχα ακούσει στο ράδιο απλώς αποχαρέτησε τους συμπαίχτες του στη Παιανία και μετά μάζεψε τα πράγματά του και έφυγε(φαντάζομαι πικραμένος)...

don Quixote είπε...

@geokalp: sigoura den leei tipota ayto..i amina einai adinami se sxesi me tis ipolipes grammes alla tha ginoun sigoura 3 mporei kai 4 metagrafes(2 stoper kai 2 deksia mpak mallon)

@teo: nai file mou ton lympe..kata ti gnomi mou apo tous kaliterous ellines tin teleytea 10etia.ayton pou anesyise tin aek kata ti gnomi mou panta,auton pou vgenei panta mprosta sta diskola,auton pou mporei na krinei to apotelesma enos paixnidiou...

distixos epelekse na sinexisei gia ta epomena 2 xronia stin eindrct frankfourtis (me to 10 parakalo)..kali tixi tou efxome...

oxi den thelo ton kaltzaki mono anginetai na kaneis kato fere ton Henriksen kai ton Vazexa

@christakos:o Fyssas tha sinexisei sto texniko team tis ethnikis kata pasa pithanotita...eiani asximos o tropos pou teliose i kariera tou...fantazome kapoia stigmi tha ton timisoun...isos arga (opos me ton dimitri saravako) alla kati tha kanoun...kapou diavasa pos dilose pos thelei na ginei dimosiografos!isxiei?

teo είπε...

Δεν διαφωνώ μαζί σου για ΛΥΜΠΕ είναι παιχταράς και άνθρωπος όπως και οι παιχταράδες που αναφέρεις παρακάτω.Για θυμήσου καποιον που έφυγε από ΠΑΟ και ξαναεπέστρεψε πίσω (εκτός Καραγκούνη)και αν βρείς θα μπορείς να τις μετράς στα δάκτυλα του ενός χεριού.Εφυγαν ενα σωρό παίχτες τότε με όλα τα γεγονότα και δυστυχώς δεν μπορέσαμε να ορθοποδήσουμε.

X-myalismenos είπε...

O Τεν Κάτε ήθελε να αποκτήσει προσωπική άποψη γιά όλους τους παίκτες πριν κόψει κάποιους.
Είναι σίγουρο πως δεν θα έχει αυτό το ρόστερ.
Αλλωστε στην προετοιμασία πάντα χρειάζεσαι πολύ κόσμο, μετά είναι πρόβλημα.
Ενα δεξί μπακ θα αποκτήσει η ομάδα (Γκάμπριελ), έναν κεντρικό αμυντικό και ένα σέντερ φορ.
Θα φύγουν σίγουρα Ρομέρο, Παπαδόπουλος, Μόρρις και θα δωθούν δανεικοί οι Ν΄ντόϊ και Μουν.
Και από τους μικρούς πέραν του Σιόντη (αν δεν πάει κι αυτός δανεικός) δεν βλέπω να μένει άλλος.
Αρα μιά χαρά είναι το ρόστερ ;)