Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008

Για ποδοσφαιρόφιλους!!!Αξίζει να το διαβάσετε...

Επειδή την κοροϊδία δεν την αντέχω άλλο, θα αφηγηθώ σήμερα κάποιες πολύ ενδιαφερουσες συνομιλίες που είχα με κάποιους ρεπόρτερ αμέσως μετά την αγωνιστική…

Για όσους δεν ξέρουν δουλεύω στον sportfm, και η θέση μου, μου επιτρέπει να μαθαίνω κάποια πράγματα. Ξεκινάω λοιπόν απο το παιχνίδι Λεβαδειακός-Καλαμαριά. Ρωτάω λοιπόν τον ρεπόρτερ της Καλαμαριάς για το παιχνίδι και τι πρόκειται να κάνει η Καλαμαριά, και μου λέει, έτοιμος να βάλει τα κλάματα: «Φίλε μου, βλέπω 25 χρόνια μπάλα, αυτό που συμβαίνει φέτος είναι αηδιαστικό. Αυτά τα πράγματα συνέβαιναν την δεκαετία του 60, θέλουν να μας ρίξουν με το ζόρι, και οπως φαίνεται θα τα καταφέρουν, μας έχει πάρει όλους απο κάτω», μερικά απο τα λόγια του, δεν χρειάζεται να πω κι άλλα, παρα να σας αναφέρω μερικά στατιστικά του αγώνα. Οι Πόντιοι είχαν την κατοχή και πίεζαν, αλλά παρόλα αυτά δέχθηκαν 8 κιτρινες καρτες και μια κόκκινη εναντι 1 κιτρινης που δεχθηκε η γηπεδούχος ομάδα. Το πέτσινο πέναλτι που έκρινε ουσιαστικά το ματς και το έδωσε υπερ της Λιβαδειάς, ουτε οι ιδιοι οι παίχτες της δεν κατάλαβαν όταν το έδωσε… Κοιτουσε ο ένας τον άλλο μολις το σφύριξε… Οσο για τα φάουλ που έδινε, αφήστε το, όποιος θέλει ας κατεβάσει το ματς απο το διαδύκτιο και θα καταλάβει το τι και το πως!

Μετά, μιλάω με τον ρεπόρτερ του Λεβαδειακού. Τον ρωτάω για το Κυριακάτικο παιχνίδι που έρχεται. Για όσους δεν ξέρουν, παίζει Λεβαδειακός-Ολυμπιακός. Μου λέει: «Κοίτα, ο Ολυμπιακός μπορεί να το καθαρίσει και μόνος του το παιχνίδι, αλλα αν χρειαστεί την βοήθεια μας θα το κάνουμε. Όταν μας δίνει τέτοια παιχνίδια που παίζεται η κατηγορία, δεν μπορούμε και εμείς απο την μεριά μας να μην τον βοηθήσουμε. Έτσι δεν είναι?». Διαιτητής της χθεσινής αναμέτρησης ήταν ο κυριος Μαζαράκος, ο οποίος είχε δώσει εκείνο το περίφημο πέναλτι στον Κοβάτσεβιτς εναντίον του ΑΡΗ και δεν είχε αποβάλλει τον Σεζαρ, σε εκείνο το αλησμόνητο Ολυμπιακός-ΑΡΗΣ 1-0.

Προχωράω, και λέω για συνομιλία με εναν άλλο πολύ γνωστό δημοσιογράφο που δεν θα ήθελα να αναφέρω όνομα και μου λέει, « Μα καλά, τι ψάχνεις να βρείς, η Καλαμαριά τιμωρήθηκε απο κανονισμό που δεν υπάρχει, και περιμένει το σκεπτικό της απόφασης για να προσφύγει στο CAS. Δεν μπορεί όμως, γιατί δεν έχουν καθαρογράψει ακόμα το κείμενο. Την καθυστερεί ο Γκαγκάτσης, για μαλάκες τους πέρασες? Δεν υπάρχει ΕΠΟ, κράτος, τίποτα, οτι θέλουν κάνουν κάποιοι δεν το βλέπεις? Θα την ρίξουν θέλει δεν θέλει! Ρε συ, εδώ ο Ατρόμητος δήλωσε τον Ολιβέιρα και τον Κορακάκη να εκτίσουν την ποινή της τιμωρίας σε παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, και ενώ οι Περιστεριώτες είναι αδιάφοροι. Δεν γίνεται όμως αυτά να τα λέμε στον αέρα… Όποιος έχει μυαλό καταλαβαίνει τι γίνεται…»

Τελειώνω τώρα με απορίες, μια και ολη την εβδομάδα άκουγα για τον Κακο και για τον βοηθό του που άλλαξε, για να σπρώξουν τάχα μου τον Παναθηναϊκό. Τελικά έπιασε η προπαγάνδα, και ο καημένος ο Κάκος σφύριξε αρνητικά την ομάδα που υποστηρίζει, ναι ή οχι? Εν τω μεταξύ το γέλιο είναι όταν τελείωσε το παιχνίδι, εκεί έκανε η κάμερα ενα κοντινό στον Κερκυραίο ρέφερι, ο οποίος ήταν έτοιμος να βάλει τα κλάματα. Έχασε ο καημένος ο βάζελος, και αυτός αντι να βοηθήσει την ομάδα του, σκεφτότανε πως θα τινάξει απο πάνω του την Παναθηναικοφροσύνη. Οχι οτι εσφαξε τον Παναθηναïκό, ετσι??? Ο Ρατζίνσκι το πήρε το παιχνίδι και λίγο η τύχη των ακριτών, αλλα ο Κάκος δεν κατάφερε να βοηθήσει, και έπαιζε λίγο έδρα. Θα μπορεί να πιεί το καφεδάκι του τώρα άραγε στην Κερκυρα χωρίς να τον απειλούν κάποιοι λέτε ή οχι??? Θα το χτυπήσει το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό με τον ίδιο τρόπο η Ξανθη την προτελευταία αγωνιστική ή οχι? Θα σταματήσαει επιτέλους το παραμύθι με υποκαταστήματα όπως ο ΟΦΗ, και κουμπαριές οπως οι μισές ομάδες που γλύφουν τα παπάρια του Κόκκαλη ή όχι??? Γιατί πολύ στήσιμο ρε παιδί μου, πολύ στήσιμο.


ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ COACHP


30 σχόλια:

Θεόδωρος Πασσαλίδης είπε...

Θρύλε των γηπέδων Ολυμπιακέ...γελάνε και οι πέτρες με αυτά που συμβαίνουν.

Hades είπε...

Να υποθέσω ότι στον σπορ φμ τα ρεπορτάζ-καταπέλτες βγαίνουν από τις προσωπικές απόψεις των διαφόρων παραγόντων όπου ο καθείς βγάζει την προσωπική του πίκρα; Πολύ ενδιαφέρον.

Ερώτησις: η Καλαμαριά τιμωρήθηκε βάσει κανονισμού που δεν υπάρχει. Τότε πως έχει γίνει το ίδιο ακριβώς και σε άλλες τρεις χώρες τουλάχιστον; Δεν σου λέω ποιες, διότι αφού δουλεύεις στον σπορ φμ δεν θα έχεις πρόβλημα να τις βρεις. Διότι για κανονισμός-φάντασμα, σαν σε πολλές χώρες εφαρμόζεται και μου φαίνεται ολίγον τι ύποπτο. Σαν πολλές διασυνδέσεις να'χει ο Κόκκαλης δηλαδή.

Κι επίσης, επειδή φαίνεσαι ψαγμένος, να ρωτήσω κάτι; Στο ματς του γαύρου με τον Ηρακλή το γκολ του Ηρακλή είχε μπει από κόρνερ όπως θα θυμάσαι. Αν προσέξεις το ρηπλέη, η μπάλα κατά την εκτέλεση ήταν έξω από το τριγωνάκι, άρα βάσει ΚΑΠ (τον οποίον αφού δουλεέυεις στον σπορ φμ πρέπει να ξέρεις θεωρώ) η εκτέλεση ήταν άκυρη. Αλλά δεν είδα να το σχολιάζεις. Επίσης, ας θυμηθούμε και λίγο το ντέρμπυ με τον βάζελο και τον αλήστου μνήμης Καλόπουλο. Κι αυτός τα παπάρια του Κόκκαλη έγλειφε να υποθέσω; Αν δεν σου έλυσα τις απορίες, μπορώ να συνεχίσω.

Και για να μην έχεις άγχος, ο Ολυμπιακ΄ςο θα χάσει στην Λάρισα και πιθανώς να μην πάρει ούτε την ΑΕΚ. Αντίθετα ο βάζελος, το πολύ να γκελάρει με τον Άρη, που κι αυτό ακόμη χλωμό το βλέπω.

Panagiotis είπε...

Φιλαράκι,
και τυφλός να είναι κάποιος πως να μην δει μερικά από αυτά τα χνέρια? Μπορεί να βλέπουμε καμιά μπάλα, αλλά μαλάκες δεν είμαστε. Ή μήπως είμαστε μαλάκες γιατί συνεχίζουμε και βλέπουμε? Αποχή ίσως?

Α ρε Άδης, στενοχωρέθηκες που λεν για τον θείο...

Hades είπε...

Φίλε Παναγιώτη, του φρύδια του τα'χω χώσει κατ' επανάληψιν και συνεχίσζω ακάθεκτος. Εξ αιτίας του πως έφυγε ο Ιωαννίδης το 96 σταμάτησα ν'ασχολούμαι με το μπάσκετ. Τώρα με τον Λεμονή πάλι του τα χώνω. Όπως του τα'χωσα και για την ένσταση με την Καλαμαριά, την οποίαν και εγώ όπως και οι περισσότεροι γαύροι δεν την ήθελα, άσχετα αν νομικά είναι σωστότατη. ΌΠως τα χώνω στον Τζίγγερ όποτε θέλω, έτσι μπορεί κι ο καθείς να τα χώσει στον Κόκκαλη. Δεν μου κόβει μισθό για να στεναχωριέμαι όταν του τα χώνουν.
Η μονόπλευρη παρουσίαση των γεγονότων όμως, μου τη δίνει στα νεύρα. Φέτος πχ, έχουμε μια από τις χειρότερες διαιτησίες όλων των εποχών: δεν υπάρχει ομάδα και που να έχει κοντραριστεί πολύ και που αν έχει σπρωχτεί πολύ. Και καθόμαστε κι ασχολούμαστε με αηδίες. Ακούω και λένε ότι "κοιτάχτε τώρα" τι διαιτησίες θα έχει ο Ολυμπιακός κλπ. Δηλαδή ο Παναθηναϊκός θα έχει χειρότερες; Γι'αυό να κλείσω με το πρώτο σου συμπέρασμα, με το οποίο συμφωνώ πάραυτα: όντως είμαστε μαλάκες που συνεχίζουμε να βλέπουμε, δίς μαλάκες που παίζουμε τα παιχνίδια των ομαδάρων μας.

Lexaionarios είπε...

HADES ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΣΥ ΤΑ 11 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙΣ ΒΓΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΜΗΔΑΜΗΝΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΧΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΕΤΣΙ ?ΕΝΩ ΟΙ ΑΛΛΟΙ? ΚΑΙ ΕΝΩΩ ΟΤΙ ΟΣΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ. ΟΚ?

Hades είπε...

Λεχαιωνάριε, όλα είναι υποκειμενικά. Εσύ πχ, γιατί μιλάς για τα τελευταία 11 χρόνια κι όχι για τα τελευταία 25 που μέσα είχαμε καπνογόνα, κουμπούρια, διακόπτες της ΔΕΗ και τόσα άλλα ακόμη; Μα διότι αυτά σε καίνει περισσότερο.
Εγώ όπως θα'χεις διαπιστώσει σπανίως ασχολούμαι με τη διαιτησία διότι θεωρώ πως έτσι χάνω την ουσία. Θυμάσαι την τελευταία αγωνιστική (νομίζω το 05 ήταν) που παίζαμε με τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο και κρινόταν ο τίτλος; Δεν ξέρω αν θυμασαι οτι το γήπεδο ήταν βούρκος λόγω της βροχής και ακατάλληλο για ποδόσφαιρο. Και τελικά παίξαμε -με κίνδυνο να χάσουμε το πρωτάθλημα- και κερδίσαμε ξέρεις γιατί; Για να μην μιλήσει κανείς εκ των άλλων. Αυτό ήταν δίκαιο; Όχι.
Μήπως θυμάσαι τον αγώνα στην Τούμπα και τον -περάστε κύριε Ολιζατέμπε-Βόκολο που μετά οι παοκτζήδες του'σπασαν το αμάξι και τον κατηγορούσαν ότι ήταν πουλημένος; Για τη χρονια΄που το πήρατε εσείς λέω (και όπως βλέπεις εγώ δεν μιλάω για Δούρο, όπως δεν το΄κανα και τότε). Ναι, λέω για το ίδιο παιχνίδι που ο ΑΝαστασιάδης είχε δώσει ρεσιτάλ προπονητικής, βγάζοντας στο 65 τον Σπάσιτς που σας είχε αλλάξει τα φώτα.
Ή μήπως να μιλήσουμε για τις αγαστές σχέσεις ΠΑΟ-ΟΦΗ και το πόσα ενδιαφέροντα έχου συμβεί; Προ πολλών ετών -ας πούμε- ουδείς έλεγε ότι οι ομάδες με τη μεγαλύτερη εύνοια ήταν ο Ηρακλής του Θεοδωρίδη και ο Απόλλων του ΑΛαμάνου.
Διότι όπως βλέπεις, τελικά δεν έχει μόνο σημασία το πόσο πίσω θες να πάμε, αλλά και το τι να δούμε.

Το ότι με έχουν σπρώξει κατ' επανάληψιν, γνωστό. ΌΠως έχουν σπρώξει κι εσένα, και την ΑΕΚ και όλους, ακόμη και τους μικρούς που συνεχώς διαμαρτύρονται. Όπως όμως η τελευταία ομάδα του πίνακα δεν θα σπρωχθεί ποτέ όσο μια από τις πρώτες, έτσι και οι πρώτες είναι πιθανό να μην σπρώχνωνται το ίδιο.
Προσωπικά -επειδή έχω υπάρξει αθλητής- πάντα μου άρεσε το 50-50 και όταν με σπρώχνουν εκνευρίζομαι. Δεν θέλω σπρώξιμο, για κανέναν.
Έχοντας όμως σαν δεδομένο ότι πάντα θα έχουμε τέτοια, από μιαν άποψη είανι λογικό να τηρούνται διαφορετικά μέτρα και σταθμά: ένας παίκτης επιπέδου Τζιοβάννι ή Ριβάλντο είναι λογικό να αντιμετωπίζεται διαφορετικά από έναν παίκτη επιπέδου Σεριτς φερ'ειπείν (δίχως να λέω ότι αυτό είναι σωστό, έτσι;).

Και μιας και μιλάμε για διαιτησία, να σου πω και κάτι ακόμη: οι περισσότεροι απλά να λέμε το μακρύ μας και το κοντό μας θέλουμε, παρόλο που δεν έχουμε ούτε καν τις στοιχειώδεις γνώσεις. Στα σεμινάρια διαιτησίας μια βασική αρχή που συνεχώς υπενθυμίζουν στους διαιτητές είναι κι αυτή για το οφ-σάιντ: "αν δεν είστε σίγουροι, αφήστε τη φάση". Ξέρεις γιατί; Διότι είναι εντολή της ΦΙΦΑ το τρίο να βοηθάει την παραγωγή θεάματος. Υπάρχουν ρητές εντολές με τις οποίες πρέπει να αποφεύγονται τα πολλά σφυρίγματα. Υπάρχουν εντολές ακόμη και για σφάξιμο με το μπαμπάκι αν αυτό είναι να τηρήσει ισορροπίες: Αλήθεια, στον τελικό του μουντιάλ, το πέναλτυ ήταν και αποβολή; Εδώ σε θέλω. Για σκέψου όμως να μπει ενα γκολ από μια φάση που ίσως να ήταν οριακά οφσάιντ ΤΙ έχει να γίνει μετά...
Εδώ ακούγονται τώρα τα όσα ακούγονται, ξέρεις τι θα γίνει μετά; Της Επαναστάσεως του 21...

Lexaionarios είπε...

Εγώ όπως θα'χεις διαπιστώσει σπανίως ασχολούμαι με τη διαιτησία διότι θεωρώ πως έτσι χάνω την ουσία>>>ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΙΑ ΟΥΣΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ?

Θυμάσαι την τελευταία αγωνιστική (νομίζω το 05 ήταν) που παίζαμε με τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο και κρινόταν ο τίτλος; Δεν ξέρω αν θυμασαι οτι το γήπεδο ήταν βούρκος λόγω της βροχής και ακατάλληλο για ποδόσφαιρο. Και τελικά παίξαμε -με κίνδυνο να χάσουμε το πρωτάθλημα- και κερδίσαμε ξέρεις γιατί; Για να μην μιλήσει κανείς εκ των άλλων. Αυτό ήταν δίκαιο; Όχι.
Μήπως θυμάσαι τον αγώνα στην Τούμπα και τον -περάστε κύριε Ολιζατέμπε-Βόκολο που μετά οι παοκτζήδες του'σπασαν το αμάξι και τον κατηγορούσαν ότι ήταν πουλημένος; Για τη χρονια΄που το πήρατε εσείς λέω (και όπως βλέπεις εγώ δεν μιλάω για Δούρο, όπως δεν το΄κανα και τότε). Ναι, λέω για το ίδιο παιχνίδι που ο ΑΝαστασιάδης είχε δώσει ρεσιτάλ προπονητικής, βγάζοντας στο 65 τον Σπάσιτς που σας είχε αλλάξει τα φώτα>>>>>ΞΕΡΕΙΣ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΣ?ΟΤΙ ΕΣΥ ΓΡΑΦΕΙΣ 1 ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ, ΕΓΩ 4, Η ΑΕΚ 10 ,Ο ΠΑΟΚ Ο ΑΡΗΣ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΠΟ 50 ΚΑΙ Η ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ...ΧΑΝΕΤΕ Η ΜΠΑΛΑ ΑΣΤΟ

Ή μήπως να μιλήσουμε για τις αγαστές σχέσεις ΠΑΟ-ΟΦΗ και το πόσα ενδιαφέροντα έχου συμβεί;>>>>>ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΠΟΤΕ ΤΑ ΛΕΣ ΑΥΤΑ? ΓΙΑΤΙ ΤΑ 5-8 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ...

Το ότι με έχουν σπρώξει κατ' επανάληψιν, γνωστό. ΌΠως έχουν σπρώξει κι εσένα, και την ΑΕΚ και όλους, ακόμη και τους μικρούς που συνεχώς διαμαρτύρονται>>>>ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑ ΠΟΤΕ(ΧΡΟΝΙΚΑ) ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΟ(ΠΑΛΙ ΧΡΟΝΙΚΑ) ΣΠΡΩΞΙΜΟ ΑΝΑΦΕΡΕΣΕ.

ένας παίκτης επιπέδου Τζιοβάννι ή Ριβάλντο είναι λογικό να αντιμετωπίζεται διαφορετικά από έναν παίκτη επιπέδου Σεριτς φερ'ειπείν (δίχως να λέω ότι αυτό είναι σωστό, έτσι;).>>>Ο ΡΙΜΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΕΚ??????ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΧΩ ΠΑΡΑΠΡΟΣΕΞΕΙ ΑΥΤΟ, ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΧΙ.

ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΔΕΚΑΧΡΟΝΗ "ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ" ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ (ΦΡΕΣΚΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΠΙΣΩ)...Ο "ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ" Ο "ΦΡΥΔΙΑΣ" ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΦΡΟΝΙΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΑΒΒΑ (ΣΥΧΑΙΝΟΜΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΓΡΑΨΩ) ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ....

ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ-ΓΡΑΨΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΚΚΑΛΗ???????? ... ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΛΕΜΕ....ΑΝΤΕ, ΚΑΝΤΕ ΚΑΝΑ ΠΟΣΤΑΚΙ, ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΑ???????

Hades είπε...

Μάλλον κάτι δεν κατάλαβες. Λες ότι εγώ γράφω 1 σελίδα, εσύ 2, ο άλλος 4, ο παράλλος 50. Εγώ ΔΕΝ θέλω να γράψω άλλη σελίδα, δεν είναι ότι δεν έχω να πω αλλά ότι δεν θέλω να γράψω.
Και να στο πω κι αλλιώς, δεν είμαι 15 χρονών ν'ασχολούμαι με πράγματα που έκανα στο γυμνάσιο και το λύκειο.
Η ουσία ποια είναι; Η μπάλα. να κάτσουμε να σχολιάσουμε το τι γίνεται με τις ομάδες, όχι να αναλωνόμαστε με τα κοράκια. Ποδόσφαιρο λέγεται, όχι διαιτητόσφαιρο. Κάθε Κυριακή πήζουμε στους διαιτητοδικαστές, όπου οι περισσότεροι εκ των οποίων κατά τις ένδοξες μέρες τους είχαν σφάξει κόσμο και κοσμάκη.

Κι επειδή μου φαίνεται πως έχεις την εντύπωση ότι για τον Κόκκαλη οι γαύροι κάνουμε γαργάρα, απλά να σε ενημερώσω ότι προσωπικά βαριέμαι να γράφω τα ίδια πράγματα πολλές φορές. Αν θες λεπτομέρειες, δες μεταξύ άλλων εδώ, εδώ, εδώ.

Α, και που'σαι, για τον ΟΦΗ άστο καλύτερα, άκου με που σου λέω... :):)

Hades είπε...

Α, και μια διευκρίνιση: το αρχικό μου σχόλιο δεν πήγαινε σε'σένα που το αναδημοσίευσες φυσικά: στον συγγραφέα πήγαινε, απλά όταν πήγα να γράψω εκεί μου μύρισε βούρκος κι έφυγα άρον, άρον... :):)

Lexaionarios είπε...

ΡΕ ΣΥ HADES ΛΕΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΠΑΛΑ....ΕΓΩ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΩ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΡΕ ΦΙΛΕ?
ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΙΟΣ Π.....Σ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ?
ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ?ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ?ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ(ΥΠΟΤΗΘΕΜΕΝΟ)ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ?ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ?ΠΟΙΟΙ?

ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ...ΓΙΑ ΜΠΑΛΑ ΜΙΛΑΜΕ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΕ Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?
....ΕΧΑΣΕΣ ΑΠΟ ΤΣΕΛΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ ΣΑΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΑΜΑ ΕΠΑΙΖΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ Ο ΜΠΕΛΟΥΣΙ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟΝ ΚΟΛΗΣΑ ΤΩΡΑ...ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΑΚ ΜΩΡΕ...ΛΕΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ .....ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΜΙΛΑΣ, ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ...

ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗΝ ΠΑΙΖΩ ΕΓΩ(Π.Χ) ΜΕ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ ΛΕΩ Ο ΚΑΚΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΦΑΟΥΛ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΚΑΙ ΜΠΗΚΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΚΟΛ...ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ...

ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΑΦΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟ ΤΟΠΙ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΤΑΜΕ, ΝΑ ΚΟΛΥΜΠΗΣΟΥΜΕ.

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΑΕΚ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ....

Lexaionarios είπε...

ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ .....COACHP

ΕΓΩ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝΕ ΦΙΛΕ...ΟΛΑ.... ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΕ ΑΝ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΑΥΤΟ....

Panagiotis είπε...

Αχ αυτό το θέμα.... μπορεί να γυρίσει σε θρησκευτική συζήτηση. Έχουμε τα χάλια μας όμως, δεν λέω. Γι'αυτό και το ποδόσφαιρό μας δεν πρόκειται να προσφέρει ποτέ. Πάντος το είπα. Ας κάνουμε μιά αποχή...

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΑΔΗ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΡΝΕΡ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ.. ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΟ ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ; ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΣΕ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΖΕΛΟ ΕΣΕΙΣ ΕΙΧΑΤΕ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΦΑΟΥΛ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΩΡΟ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΑΣΗΣ ΚΕΡΔΙΣΑΤΕ ΚΑΙ ΠΕΝΑΛΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ. ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΓΑΥΡΟΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΟΙ ΤΟΥ ΠΟΚ ΕΧΕΤΕ ΜΝΗΜΗ ΧΡΥΣΟΨΑΡΟΥ. ΜΕ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ...

Hades είπε...

ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΙΟΣ Π.....Σ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ?

Εδώ είμαστε! Λοιπόν, άκου κάτι: όπως θα έχεις καταλάβει είμαι πορωμένος με τον γαύρο, Πειραιώτης γαρ. Αυτό σημαίνει τι; Ότι θα κάθομαι να παίζω τα παιχνίδια άλλων; Σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.
Τι πάει να πει δηλαδή ποιος πούστης μας αφήνει; Εγώ δεν το επιτρέπω σε κανέναν να μου το κάνει αυτό.

Αναφέρεις -και πολύ συμφωνώ- τους δημοσιογράφους, τους "καθηγητές" διαιτησίας κλπ. Ξέρεις τι κάνω; Δεν τους βλέπω. Επί σειρά ετών διάβαζα (σαν πιτσιρικάς) Φώς. Κάθε χρόνο λοιπόν να διαβάζω πόσο καταδικασμένοι είμαστε να παίρνουμε πρωτάθλημα και λοιπές αρλούμπες και από αποτέλεσμα, τον πούλο. Και κάποια στιγμή άρχισε κάτι να μην μου πηγαίνει καλά. Γι'αυτό και τα έκοψα αυτά τα ηλίθια αθλήματα. Πρωταθλητές, Ντέρμπυ και λοιπές αηδίες τα έχω μόνο για να γελάω με τα χάλια τους, όχι να για να ενημερώνομαι, ούτε φυσικά για να μου διαμορφώνουν άποψη. Να κάτσω να δω ποιον; Τον πουρουπουπού; Θεός φυλάξοι. Κι ομοίως δεν πρόκεται να δω ποτέ κανέναν καθηγητη διαιτησίας (μη χέσω): ξέρω μπάλα για να κρίνω μόνος μου τι ήταν και τι δεν ήταν.

Πάρε ένα παράδειγμα για να δεις τι εννοώ με όλα αυτά: πριν κάποιον καιρό είχα γράψει ένα σχόλιο για την ΠΕΚ και μου τα'χες χώσει, ότι γιατί ασχολούμαι με τον Παναθηναϊκό κλπ. Το ξέρω πως δεν μπόρεσα να σου δώσω να καταλάβεις ότι με ενδιαφέρει ο Παναθηναϊκός και γι'αυτό ασχολούμαι με αυτόν, αλλά αυτό δεν πάει να πει ότι έκανα την πλάκα μου όπως ίσως οι περισσότεροι να νόμιζαν. Αν θέλω να δουλέψω τους βάζελους, έχω τελείως διαφορετικό ύφος γραφής.
Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η μπάλα. Σαφώς η ομάδα μου με νοιάζει περισσότερο απ'οποιαδήποτε άλλη, αλλά δεν είναι μόνη της. Το ποδόσφαιρο έχει και άλλα στοιχεία και θέωλ να τα κοιτάζω όλα. Θέαμα είναι και έτσι θέλω να το βλέπω.

Συνήθως κάνουμε ένα μεγάλο λάθος: βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Όταν πάμε να το διορθώσουμε, πέφτουμε στην έτερη λούμπα, του να βλέπουμε το δάσος και να χάνουμε τη λεπτομέρεια του δέντρου. Το σωστό είναι ότι πρέπει να τα βλέπουμε και τα δύο μαζί, διότι μόνο έτσι βλέπουμε την εικόνα πλήρη.
Το γεγονός ότι η διαιτησία είναι για το πέος με προβληματίζει τα μάλα και δεν μου αρέσει σε καμία περίπτωση. Αν ασχολούμαι με τη διαιτησία όμως πρακτικά δεν ασχολούμαι με την μπάλα σε μια τέτοια περίπτωση. Και με το ποδόσφαιρο κολήσαμε όλοι επειδή μας αρέσει η ΜΠΑΛΑ, όχι επειδή στραβοξυπνήσαμε κάποια στιγμή για τους διαιτητές.

Αν παρατηρήσεις στα όσα γράφω, συνήθως η γαυρίλα μου μένει εκτός όταν μιλάω για άλλες ομάδες. Προτιμώ να σχολιάσω τα τεκταινόμενα από τους παίκτες κι όχι τα από τους διαιτητές. Δεν με ενδιαφέρει η κόντρα για κανένα χρωματισμένο σωβρακοφανελάκι. Ο διάλογος με ενδιαφέρει. Και ένας από τους βασικούς (δικούς μου όρους) για διάλογο είναι το να μην μου τα κάνουν τσουρέκια ότι για όλα φταίει ο Κόκκαλης και ο οποιοσδήποτε Κόκκαλης της οποιασδήποτε ομάδας. Όλοι έχουν σπρωχτεί και όλοι έχουν σφαχτεί και αυτό δεν αλλάζει από κανενός τις συλλογικές προτιμήσεις.

Διότι αν το καλοσκεφτείς, και αυτά που σου γράφω "κολύμπι" είναι... :)

Α, και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι είμαι υπέρ της απόψεως να τα λέμε όλα, κι αν έχεις παρατηρήσει ο πρώτος που θα κατακρίνει και μάλιστα αυστηρά τη δικιά μου ομάδα είμαι εγώ. Διότι όντως θέλω αν τα λέω όλα.

Hades είπε...

Φίλε Κϋρο, δεν με έπιασες. Αν ήθελα να καταδείξω ότι το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει θα το'χα γράψει τότε (μάλιστα μου την είχε πει ο _st_ αν θυμάμαι καλά και παρά ταύτα δεν το ανέφερα καν διότι φυσικά δεν υπήρχε λόγος).
Εμείς όλοι κρίνουμε από το ρηπλέη, που συνήθως δεν αρκεί μόνο ένα αλλά πολλά περισσότερα. Ένας διαιτητής δεν έχει ούτε τη δυνατότητα να δει ρηπλέη, ούτε να δει την ίδια φάση απο 5 διαφορετικές οπτικές γωνίες και αυτό είναι κάτι που ποτέ δεν ξεχνάω και είναι ένας από τους βασικούς λόγους που αποφεύγω να μιλάω για τη διαιτησία. Εξάλλου ένας διαιτητής είναι και αυτός άνθρωπος και όπως κι εγώ έτσι και αυτός μπορεί να μην βρεθεί σε καλή μέρα. Πριν αρκετό καιρό ο Βασάρας μας είχε γδάρει σε ένα παιχνίδι (δεν θυμάμαι ποιο, διότι δεν έχει νόημα φυσικά). Όλος ο γαυρόδημοσιογραφικός κόσμος την επομένη του τα έχωνε. Δεν βρέθηκε όμως ούτε ένας να πει ότι ο πατέρας του ήταν στα τελευταία του και ο άνθρωπος ήταν στα χάλια του ψυχολογικά. Αυτές οι λεπτομέρειες συνήθως διαφεύγουν της προσοχής του κόσμου.
Κι αναφορικά με το κόρνερ που έφερα ως παράδειγμα, δεν έχει να κάνει με το κόρνερ σαν κόρνερ. Το ξέρω πως τέτοιες φάσεις συμβαίνουν αμέτρητες σε κάθε παιχνίδι. Αυτό που θέλω να καταδείξω είναι ότι όλοι μας έχουμε την "ευαισθησία" να πούμε "α, δεν μας έδωσε πέναλτυ" (ακόμη κι αν ήταν ταβηγμένο) αλλά ουδείς λέει ακόμη και για το πιο γελοίο ότι "ντάξει, κι εμένα με βοήθησε εκεί". Ο Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου" είναι σαφής και άλλο αν οι περισσότεροι διαιτητές κάτι τέτοια τ'αφήνουν να περνάνε, πουθενά δε λέει ότι δεν είναι τω όντι παραβάσεις. Αυτό είναι που θελω αν καταδείξω, ότι όλα κατά το δοκούν τα ερμηνεύουμε, στο κατά πόσον έσφαξαν εμάς και έσπρωξαν τους άλλους, ποτέ το αντίθετο, ποτέ και τα δύο μαζί.

zagr είπε...

ακούστε και τα δικά μου σχόλια, αεκτζής γαρ,
1. γαύροι και βαζέλες, την ομάδα μου την αποκαλείτε ΑΕΚ και όχι αεκάκι ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΣΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ, (δηλ. μόνο τότε είμαστε ίσοι).
2. δικαστικές υποθέσεις θυμάμαι 2 τα τελευταία 20 χρόνια. Την ένσταση της ΑΕΚ για τα ούρα του τσίγκοφ και αυτήν του ΟΣΦΠ φέτος. Και στις 2 περιπτώσεις οι ενστάσεις ήταν δικαιολογημένες. Τα αποτελέσματα γνωστά (χαμένο πρωτάθλημα για την ΑΕΚ και μάλλον κερδισμένο για τον ΟΣΦΠ).
3. Η μεγαλύτερη δυστυχία για κάποιον οπαδό-φίλαθλο κατά τη γνώμη μου είναι να έχει η ομάδα του 5πλάσιο και άνω μπάτζετ και να μην είναι καλύτερη από τις άλλες (και δεν συμβαίνει μόνο φέτος αυτό)

Panagiotis είπε...

easy ρε'συ Nick Cave, μην παραστεναχωριέσαι γιατί έτσι σε ανεβαίνει η πίεση. Και αεκάκι θα ακούσεις και χανούμι θα ακούσεις. Αν για 'σένα είναι αεκάρα, τότε αυτό μετράει. Φιλαράκι, φέτος πάντος, άσε... τι άσε δηλαδή, ούτε άσε, ούτε πιάσε...

Ανώνυμος είπε...

ΑΔΗ ΔΕΣ ΑΥΤΟ ΠΡΩΤΑ, ΜΕΤΡΑ ΠΟΣΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΜΟΥ ΕΚΟΨΑΝ ΦΕΤΟΣ, ΣΚΕΨΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΜΟΥΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΑ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ.. ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ..
LONG VERSION

http://video.google.com/videoplay?docid=1381789605592883339

SHORT VERSION

http://www.youtube.com/watch?v=s8s17Xw8Arw

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ....

a.c. είπε...

Ας γράψει τώρα και ένα άρθρο ο COACHP, για τα παιχνίδια της ομάδας του με τον ΟΦΗ και για το συνθήμα των κρητικών "Λευτεριά στον ΟΦΗ"

Hades είπε...

Για να επιστρέψω στο αρχικό θέμα πάντως, μπορεί αυτός να μην ου έχει απαντήσει ακόμη "όπως πρέπει", του έχω απαντήσει εγώ όμως... :):):):):)

Hades είπε...

Επειδή αποφάσισε να μου απαντήσει "όπως πρέπει":
hades, αδερφε μου, δεδικασμένο δεν υπάρχει. Αν θες να μάθεις περισσότερα για το θέμα Βαλνερ, διάβασε τα σχόλια σε προηγούμενο ποστ που εγραψα για το θέμα. Βαριέμαι να επαναλαμβάνομαι. Θα μάθεις και κανα νομικό, δεν είναι κακό. Μπες και διάβαζε λοιπόν.

Τώρα, στο θέμα με το παιχνίδι στο Καυτατζόγλειο, εντάξει έχετε δίκιο, σφάχτηκε ο Ολυμπιακός με τον Ηρακλή. Προφανώς τα γυαλιά εχουν κατακοκκινίσει φίλε μου. Δεν είναι κακό να καταλάβεις οτι ο Ολυμπιακός του Κόκκαλη έχει επιρροή όποτε θέλει, εκτός αν είσαι ανθρωπός του θείου και πληρώνεσαι για αυτό, τότε, ειλικρινά παω πασο.

Επίσης, η ειρωνεία σου είναι τελείως αστοχη. Σου απαντάω απλά. Εγω ξέρω με τι ρεπορτερ μίλησα, εσύ δεν ξέρεις… Και ούτε φαντάζεσαι πόσα αυτοί ξέρουν, που εσύ απλά δεν ξέρεις. Εγώ ξέρω την δουλειά μου, εσύ δεν την ξέρεις. Αν είσαι ηλεκτρολόγος δεν θα σου πω εγώ πως να αλλαξεις την λάμπα. Με κάνεις και ξενερώνω που αποκαλύπτω πράγματα. Επειδή φαίνεσαι μορφωμένος, είναι κρίμα να είσαι θολωμένος…

Τώρα αν πιστεύεις οτι τον ΠΑΟ χθες τον εσπρωχνε η διαιτησία, τότε έχουμε πολύ διαφορετική αντίληψη για το ποδόσφαιρο… Για την συγκεκριμένη αγωνιστική βεβαια θα τα πώ σε ποστ που θα γράψω αργότερα. Μάθε μονο οτι ο επόπτης που ακύρωσε το κανονικό γκολ του Ηρακλή αποσύρεται μόνος του απο το ποδόσφαιρο. Αν σου λέει κάτι αυτό, ίσως βοήθησα εναν ανθρωπο, αν οχι, δεν πειράζει…

Δεν θα κάτσω να απαντήσω σε ολες τις υπόλοιπες λεπτομέρειες που γράφεις, πρέπει να διατηρήσω και ενα επίπεδο.





Του απάντησα κι εγώ όπως έπρεπε τελικώς:
Φίλε coahp, σα να μου φαίνεται ότι δεν με κατάλαβες.
Κατ’αρχήν δεν αμφισβήτησα το ότι μίλησες με δημοσιογράφους. Το ότι οι προσωπικές απόψεις αποτελούν και ειδήσεις αμφισβήτησα. ΚΑι ομοίως δεν με ενδιαφέρει να μάθω το τι ξέρουν, άσε που αν ξέρουν κάτι μεμπτό και δεν το καταγγέλουν στον εισαγγελέα αυτομάτως αποκρύπτουν ποινικό αδίκημα κι ως εκ τούτου παρανομούν. Συνεπώς αν όντως “ξέρουν τόσα πολλά” δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα κρατούν για τους εαυτούς τους. ΣΥνεπώς το πρώτο σου επιχείρημα πέφτει.

Δεύτερον, και ο Γκόρτζος και ο Σακελαρόπουλος μεγάλοι και γνωστοί δημοσιογράφοι είναι. Αυτό τους κάνει αυτομάτως και αντικειμενικούς να υποθέσω; Πάει κι αυτό.

Τρίτον, λες πως για ν’αλλάξεις μια λάμπα πρέπει να είσαι ηλεκτρολόγος κλπ, κλπ. Ομολογώ πως παραλίγο να πείσεις ακόμη κι εμένα! ΔΙότι προφανώς ξεχνάς πως για να κάψεις το ψωμί πρέπει να είσαι φούρναρης. Για να κάψεις τα ηλεκτρολογικά πρέπει να είσαι ηλεκτρολόγος. Και πάει λέγοντας. Το αν είσαι δημοσιογράφος αυτό δεν σημαίνει ότι είσαι και καλός δημοσιογράφος, όπως και το να είσαι ηλεκτρολόγος δεν συνεπάγεται ότι είσαι και καλός ηλεκτρολόγος (προς θεού δεν υποννοώ κάτι για ‘σένα, το ξεκαθαρίζω, άλλωστε το τι είσαι από τη στιγμή που δεν σε διαβάζω δεν με απασχολεί). Πάντως μου προκάλεσε γέλια το ότι εσύ ξέρεις τη δουλειά σου ενώ εγώ δεν την ξέρω. Δηλαδή ξέρεις τι δουλειά κάνω εγώ, σα να λέμε; Μπορείς να αποκλείσεις ότι δεν είμαι δημοσιογράφος; (που δεν είμαι, στο λέω) Πολύ ενδιαφέρον. Πάει κι αυτό.

Τέταρτον, λες ότι δεν υπάρχει δεδικασμένο. Πάμε στα δικά μας τώρα: υπόθεση Μεγιόνγκ: είχε αγωνιστεί σε Λεβάντε και Αλμπαθέντε και στη συνέχεια μετεγγράφη στην Μπελενένσες> μετά από ένσταση της Ναβάλ η Μπελενένσες μηδενίστηκε, της αφαιρέθηκαν 3 βαθμοί, ο δε παίτκης τιμωρήθηκε με 1 αγωνιστική και 625 ευρώ πρόστιμο για αντικανονική συμμετοχή. Αυτά από την πορτογαλλική ομοσπονδία.
Η υπόθεση Κουζέν όμως έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον: είχε αγωνισθεί σε Λανς και Ρέιντζερς. Όταν επεχείρησε να τον αγοράσει η Φούλαμ έφαγε πόρτα από την ΦΙΦΑ και ουχί από την αγγλική ομοσπονδία. Και ξέρεις γιατί ενεπλάκη εδώ η ΦΙΦΑ; Ας στο αποκαλύψω και αυτό εγώ ο μη δημοσιογράφος: στην Αγγλία υπάρχει ένας νόμος που προβλέπει ότι εντός των εγχωρίων προταθλημάτων ένας παίκτης μπορεί να αγωνισθεί σε πολλές ομάδες την ίδια σαιζόν. Αυτό ισχύει υπό την προϋπόθεση όμως ότι δεν θα περάσει τα σύνορα κι εν προκειμένω ο Κουζέν είχε αγωνισθεί και στη Λανς (μπίνγκο, όπως και στην υπόθεση Βάλνερ). Καλό, ε; Αν αυτά λοιπόν δεν είναι δεδικασμένα, πως τα ονομάζεις;
Παρεμπιπτόντως εδώ μπορε΄ςι να βρεις τον σχετικό νόμο της ΦΙΦΑ, όπου για να μην ψάχνεις αδίκως (αν και αμφιβάλλω ότι τον γνωρίζεις) σου λεω να ψάξεις απευθείας στο Άρθρο 5, παράγραφος 3. Ο συγκεκριμένος νόμος λοιπόν λέει ότι ένας παίκτης έχει το δικαίωμα να μεταγγραφεί σε 3 ομάδες την ίδια σαιζόν, έχει όμως το δικαίωμα να παίξει μόνο με 2 εξ αυτών σε επίσημα παιχνίδια. Αναφορικά δε, με το σημείο που αφήνει ανοικτό το παραθυράκι, αν το ψάξεις νομικά (αφού τα επικαλέστηκες πως τα κατέχεις) αναφέρεται σε περιπτώσεις που έχουν να κάνουν με διαφορετικά χρονικά σημεία διεξαγωγής πρωταθλημάτων, πχ λατινικής Αμερικής ως προς την Ευρώπη κλπ, όπου μοιραία είναι διαφορετικές και οι μεταγραφικές περίοδοι. Ελπίζω να σε κάλυψα και στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Πέμπτον, παρόλο που το διευκρίνησα έπεσες κι εσύ στη λούμπα: ανέφερα μια πολύ αστεία φάση (το κόρνερ) που όμως ήταν παράβαση του ΚΑΠ (αυτόν τον ξέρεις, ή να σου κάνω κι εδώ λινκ;) και ένα ντέρμπυ ολόκληρο (το οποίο παρεμπιπτόντως κάνεις γαργάρα φυσικά) και τι μου λες; ότι αν πιστεύω ότι σφάχτηκα με τον Ηρακλή κλπ, κλπ… Προσωπικά επειδή ειμαι οπαδός της μπάλας κι όχι διαιτητολάγνος, σπανίως ασχολούμαι με τα κοράκια. Άσε που όπως έχω ξαναγράψει, άπαντες έχουν σπρωχτεί και σφαχτεί οπότε ουδένα νόημα έχει ο άτυπος διαγωνισμός εγώ 45 κι εσύ 49.

Έκτον, οφείλω να ομολογήσω πως δεν κατάλαβα τα περί ειρωνίας που επικαλείσαι. Όταν ξεκινάς ένα σχόλιο με τις κουβέντες “για όσους δεν το γνωρίζουν είμαι δημοσιογράφος στον σπορφμ” αυτό σημαίνει τι; Ότι το επάγγελμά σου θα προσδώσει αυτομάτως και κύρος στα λεγόμενά σου; Το ότι έθιξα αυτό ακριβώς λοιπόν γιατί εξελήφθη ως ειρωνία; Δες και τα περί φουρναροηλεκτρολόγων που έγραψα και θα καταλάβεις τι εννοώ. Εκτός αν εννοεις ως ειρωνία το ότι πήρα ΑΥΤΟΥΣΙΟ το κείμενό σου και αλλάζοντας μόνο τα ονόματα και της ημερομηνίες προσαρμόζοντας τα σχόλια στις ανάγκες της σημερινής 26ης αγωνιστικής. Ε, λυπάμαι, αλλά αν αυτό ήταν ειρωνάι τότε εσύ ειρωνεύτηκες πρώτος τους πάντες.

Και έβδομον, ακριβώς επειδή είμαι λίγο μορφωμένος όπως και αναγνωρίζεις, σιχαίνομαι να διαβάζω οπαδικές ανακρίβειες και δη ως αδιαμφισβήτητα στοιχεία, ακριβώς επειδή προσβάλλουν τη νοημοσύνη μου.

Να αναγνωρίσω πως ήταν πολύ καλή και φιλότιμη η προσπάθειά σου να μεταβιβάσεις το επίκεντρο στο ότι ενδεχωμένως να τα παίρνω από τον θείο, αλλά δυστυχώς για ‘μένα δεν τα παίρνω. Αν τα έπαιρνα, σιγά μην έμπαινα στο ίντερνετ. ΚΑι παρεμπιπτόντως, ακόμη κι αν τα έπαιρνα από τον Κόκκαλη, ακόμη δεν μου απέδειξες ότι οι ισχυρισμο΄μου είανι λάθος (διότι προφανώς το ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ εκ μέρους σου “όπως πρέπει” ήταν γενικότητες) απ’όσα ανέφερα μόνο όπου σε συνέφερε απάντησες και πάλι με τακτ κιόλας.

Καλό σου βράδυ.

Hades είπε...

Και επειδή στο ανωτέρω κείμενο το λινκ δεν πέρασε, ο νόμςο της ΦΙΦΑ εδώ.

coachp είπε...

Δηλαδή, κάθομαι και σου γράφω όλα αυτά, και εσύ ρε δικέ μου τα γράφεις ολα αυτά απο προσωπικό εγωϊσμό.Να βρεις και καλα το δίκιο σου...

Ισως εχω παρεξηγήσει την ηλικία σου και να είσαι 21-22, τότε μόνο θα σε δικαιολογήσω μεταλικέ ΑΔΗ...

Lexaionarios είπε...

ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΘΑ ΣΒΗΝΕΤΕ....

Hades είπε...

Φίλε μου τα συμπεράσματά σου είναι μάλλον λίγο μετέωρα. Εσύ δεν έγραψες ότι δεν μπορούσες για κάποιον λόγο να γράψεις στην blogspot; Το έκανες. Επειδή όμως το σχόλιό σου μεταφέρθηκε κι εδώ μέσα, όφειλα από τη στιγμή που στο πρώτο μου σχόλιο ζήταγα απάντηση να μεταφέρω και τη δική σου. Κάτι κακό ως εδώ; Κι επειδή με την απάντησή σου θεώρησα ότι δεν μου απάντησες επί της ουσίας, έγραψα και τη δική μου και πέρας. Όποιος θέλει βγάζει τα συμπεράσματά του, όποιος θέλει μπαίνει στο βλόγκι σου να δει και τη συνέχεια -που είδα ότι απήντησες κάτι αλλά δεν θα μπω στον κόπο να γράψω κάτι περαιτέρω.

Χαίρομαι που μετά από μισθοφόρος του θείου είμαι και 21-22 χρονών. Και επειδή είδες το βλογκ μου (διότι πως αλλιώς θα διαπίστωνες πως είμαι μέταλο) πιθανολογώ ότι την ηλικία μου την κατάλαβες από το ύφος των κειμένων μου. Τώρα γιατί όλοι οι υπόλοιποι με κάνουν πολύ μεγαλύτερο, καλύτερα να απαντήσεις εσύ. Εγώ πάντως δεν καίγομαι για δικαιολογίες. Έχεις το ελεύθερο από 'μένα να συνεχίσεις να προσπαθείς να με μειώσεις, αγαπητέ, μπας και απαξιωθούν τα κείμενά μου περισσότερο και φυσικά πάρουν περισσότερη αξία τα δικά σου. Νομίζεις ότι θα πετύχεις κάτι έτσι; Αν, ναι, πάω πάσο.

Α, και που'σαι. Όταν ΘΑ (ΑΝ) βγει η σχετική ανατροπή αποφάσεως από το CAS, τότε ας πεις ότι ο νόμος είναι φάντασμα.

Μετά τιμής, εκ του 21-22χρονου.

coachp είπε...

Να απαντήσω γιατί σε θεωρούν οι άλλοι μεγαλύτερο? ΕΓΩ? Για τους άλλους?

Να πάρουν τα κείμενα μου μεγαλύτερη αξία?? Που στο blog? Αυτό θεωρείς οτι προσπαθώ? Στο blog??? Μάλλον άλλος έχει το όνομα δικέ μου(δημοσιογράφος), και άλλος προσπαθεί να αποκτήσει τη χάρη...

Θεμα Βάλνερ. Μάθε και κάτι που προσπαθώ να μάθω εδώ και μέρες και δεν μπορώ. Εχω μιλήσει και με ανθρωπο της Ουέφα, να ξέρεις. Κανείς στην Καλαμαριά δεν ξέρει γιατί ο ΠΑΟ που έχει ευρωπαϊκά κονέ, δεν βοηθάει την Καλαμαριά στην υπόθεση. Είναι πραγματικά πολύ περίεργο... Δεν θα ξανααναφερθώ σε ίδια πράγματα περι νόμων κλπ, ο ΔΕΔΕΣ(Δικαστής CAS) μίλησε για αυτα. Σου λέω τα καινούρια που δεν ξέρεις... Και θα τα μαθεις σε μια εβδομάδα. Επειδή νομίζεις πως κάποιοι κολλάμε μπρίκια...

Hades είπε...

Φίλε μου τι να πω, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά, το ίδιο και η κοινή λογική. Αφού κατάλαβες κιόλας ότι σου είπα να απαντήσεις εσύ για άλλους γιατί με κάνουν όλοι μεγαλύτερο, τότε πραγματικά δεν έχει κανένα νόημα να συζητάω μαζί σου. ΠΙθανώς να κατέληξες σε αυτό το συμπέρασμα επειδή επί της ουσίας δεν απάντησες πουθενά και έπρεπε να στρέψεις αλλού την προσοχή (στο ότι τα παίρνω από τον θείο καθώς και ότι είμαι 21-22) πράγμα που ούτε αυτό σου βγήκε τελικά.
Κι αναφορικά με το δημοσιογραφιλίκι, στο δωρίζω από καρδίας ολόκληρο. Αν ήθελα να είμαι να είσαι σίγουρος ότι θα είχα γίνει.

Επίσης ο ευρών τι δουλειά έχει το αν ο βάζελος βοηθάει ή όχι την Καλαμαριά κερδίζει καινουργές αυτοκίνητο με αναπτήρα και σταχτοδοχείο.

Ξαναλέω για τελευταία φορά και αν θες να το χωνέψεις, δικό σου θέμα, αν πάλι όχι, δεν με ενδιαφέρει: οι προσωπικές αόψεις του ΚΑΘΕΝΟΣ, είτε είναι δημοσιογράφος, είτε παράγοντας, είτε ο τελευταίος λούστρος της Ομόνοιας, δεν στοιχειοθετούν μήτε τεκμηριώνουν αποδεικτικά στοιχεία. Ως φημοσιογράφος θα έπρεπε να έχεις επιδείξει μεγαλύτερη προσοχή και να πεις ότι ξέρετε κάτι; Από αυτά που βλέπω εκτιμώ αυτό, και όχι να πετάς έναν προκλητικό τίτλο επειδή έτσι σου γουστάρει και επειδή νομίζεις ότι κάποιος είσαι.
Και όπως ξανάπα, από τη στιγμή που έχεις τόσο αδειάσειστα στοιχεία ΠΗΓΑΙΝΕ ΤΑ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Για να δούμε πόσ'απίδια πιάνει ο σάκος και ΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ εδώ πέρα...

Και κάτι τελευταίο:
ΥΠΕΡΤΙΤΛΟΣ: Να ποιος είναι ο Ολυμπιακός, όλο το παρασκήνιο.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: γλείφουν τα παρπάρια του Κόκκαλη
ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ: Γιατί πολύ στήσιμο ρε παιδί μου, πολύ στήσιμο.
ΚΑΙ Η ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ: Ρε παιδιά, το εχω πει χίλιες φορές. Ο Ολυμπιακός δεν εχει στησει το πρωτάθλημα. Μπορεί και δρα καλύτερα επικοινωνιακά και παρασκηνιακά, και ο λόγος είναι απλός.
ΓΚΑ-ΓΚΑ-ΤΣΗΣ!

Τελικά θα αποφασίσεις; Ο ορθός τίτλος είναι να ποιος είναι ο Ολυμπιακός ή να ποιος είναι ο Γκαγκάτσης; ΔΙότι αν ποτέ δεν είπες ότι τα στήνει ο Ολυμπιακός τότε ο τίτλος είναι ατυχής.
Χαίρετε.

Hades είπε...

Α, τώρα κατάλαβα για΄τι είπες ότι σου ζήτησα αν απαντήσεις για τους άλλους.
Μάλιστα... Εκτός των υπολοίπων, τα χέρια ψηλά σηκώνει και η ελληνική γραμματικη΄σύσσωμη.
Δεν πειράζει, θα στο αναλύσω εγώ:
πρόταση πρώτη: πιθανολογώ ότι την ηλικία μου την κατάλαβες από το ύφος των κειμένων μου
πρόταση δεύτερη: Τώρα γιατί όλοι οι υπόλοιποι με κάνουν πολύ μεγαλύτερο, καλύτερα να απαντήσεις εσύ
συμπέρασμα: Έχεις το ελεύθερο από 'μένα να συνεχίσεις να προσπαθείς να με μειώσεις, αγαπητέ

Ανάλυση: αν σου ζήταγα να απαντήσεις για τους άλλους θα κατέληγα στο ότι οι άλλοι με μειώνουν και ουχί εσύ. Δεδομένου ότι η δεύτερη πρόταση είναι αντιθετική ως προς την πρώτη, θα μπορούσε πολύ εύκολα (αφού νοηματικά δεν μεταβάλλεται) να αποδοθεί και ως εξής:
πιθανολογώ ότι την ηλικία μου την κατάλαβες από το ύφος των κειμένων μου ενώ όλοι οι άλλοι με κάνουν πολύ μεγαλύτερο, οπότε καλύτερα να απαντήσεις εσύ (και όχι οι άλλοι δηλαδΉ).

Απλά μαθήματα νεοελληνικής γραμματείας, μια ευγενική προσφορά του Κάτω Κόσμου.

coachp είπε...

Εντάξει με επεισες. Θα μπορούσες να γίνεις δημοσιογράφος, ο καλύτερος μαλιστα.
Εγώ είμαι φημοσιογράφος και κοτα που δεν παω στη δικαιοσύνη(οπως και χιλιάδες άλλοι συνάδελφοι)
Είμαι αμορφωτος και δεν ξερω γραμματική, δεν βγαζω σωστα το νόημα των σχολιων σου.
Ατυχής ο τιτλος, σε BLOG!!!!
Επίσης, ο καημένος ο Ολυμπιακός σφάζεται, και εσυ εισαι μεγάλης ηλικίας και είσαι μεταλλάς και προσπαθείς να μου αποδείξεις οτι δεν είσαι κολλημένος... Και φυσικά, δεν απομονώνεις πράγματα...

Αντιο φίλε, μην ξανακάνεις τον κόπο να απαντήσεις, δεν θα ασχοληθώ άλλο.
Το μόνο που με λειπεί πραγματικά, είναι, οτι γράφω κάτι στο οποίο λέω τα στοιχεια, παίρνω το θάρρος και το γράφω μια και μου την έχουν πει ήδη ανθρωποι που ξέρουν καλα το χώρο, και αντι να προβληματιστείς ως μορφωμένος ανθρωπος, κάνεις ολο αυτό. Ευχαριστώ για το μαθημα ελληνικών, αν και νομίζω οτι εισαι απανδοκευτος, εριβριθής, βολοκόπος και οπισθέλκων!!!

Hades είπε...

Φίλε μου, ο Αρκάς είχε γράψει κάποτε στις χαμηλές πτήσεις
Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη
Είσαι τόσο ηλίθιος που θα βρεθείς στην Θράκη.
Με'σένα δυστυχώς παρενέβην μια βασικη΄αρχή μου αλλά δεν πειράζει, από τα λάθη μας μαθαίνουμε.

Την επόμενη φορά που θα σε κάνουν ρόμπα δεν χρειάζεται να γυρνάς την συζήτηση επί προσωπικού με μπηχτές περί ηλικίας και θείων για να μειώσεις τον άλλον, παρά προσπάθησε να απαντάς επί των κειμένων. Λίγο δύσκολο ένεκα των έωλοων θέσεών σου, κατανοητό, κάτι έμαθες και σήμερα όμως.
Όσον αφορά το ζάπλουτο λεξιλόγιό, είθε να φαινόταν και στα ΠΑΜΦΤΩΧΑ κείμενά σου, αλλά αφού σε ανάγκασα να ανοίξεις και λεξικό, μέγα το κέρδος σου.

Παρεμπιπτόντως, γλΥΠτης (που αναφέρεις στο κείμενό σου)ήταν ο Φειδίας, μεγάλε. Διότι ω, μεγαμόρφωμένε το γλύφω προέρχαιται από το αρχαιοελληνικό γλύφω που σημαίνει λαξεύω. Άλλο ο γλύπτης και άλλο ο γλείφτης που γλείφει. Διότι το γλείφω εκ του αρχαίου εκλείχω είναι διαφορετικό ρήμα. Συνεπώς στο επόμενο άρθρο σου, ω, γίγα της μορφώσεως να μας εξηγήσεις και ποιος ΛΑΞΕΥΕΙ τα παπάρια του Κόκκαλη.

Καλό σου βράδυ και χάρηκα που δεν θα ξανασχοληθείς με την χαμερπή πάρτη μου. Διότι είχα κάτι φαγούρες όλο το απόγευμα και δεν μπορούσα να εξηγήσω τον λόγο.
Α, και που'σαι, αλήθεια αφού είσαι δημοσιογράφος στον σπορφμ η έκφραση "δουλεύω στον σπορφμ" προς τι; Υποθέτω ότι και ο θυρωρός στον σπορφμ δουλεύει.

Με γειά η ρόμπα.