Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Σάββατο 22 Μαρτίου 2008

ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΝΤ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ


Όπως όλοι γνωρίζετε χτές έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο holiday inn συνέντευξη τύπου του προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ κ.Ντέμη Νικολαίδη.Θα τοποθετηθώ σε μερικά σημεία και θα ήθελα στην συνέχεια να διαβάσω τα δικά σας σχόλια.

Ο κ.Νικολαίδης δήλωσε:”Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να φτιάξουμε μία νέα ομάδα που θα ξαναφέρει τον κόσμο στο γήπεδο. Δεν είμαι εδώ για να τάξω για να κερδίσω την εμπιστοσύνη του κόσμου. Από εδώ και πέρα θα μιλάμε μόνο με έργα.Η φιλοσοφία που έχουμε από την αρχή για το ποδόσφαιρο δεν έχει αλλάξει. Στην πράξη πήγαμε λίγο πίσω. Στην ίδια φιλοσοφία θα συνεχίσουμε.».

Ερωτώ:Για μία ακόμη χρονιά λοιπόν θα κάνουμε ΥΠΟΜΟΝΗ για να δούμε επιτέλους την ΑΕΚ να κάνει τα αυτονόητα;Ο μοναδικός στόχος της ΑΕΚ που ήταν τα προηγούμενα χρόνια;Αν θεωρήσουμε οτι αυτός ήταν ο στόχος της ομάδας και τα προηγούμενα χρόνια γίνεται να παίζουμε επιθετικό και καλό ποδόσφαιρο με παίκτες τύπου Ζήκου(τελειώματα),Ριβάλντο(τελειώματα),Αρουαμπαρένα,Ασκάρατε και Μαντούκα;

Ο κ.Νικολαίδης είπε:”Η ΑΕΚ έχει πάρα πολύ καλό ρόστερ, κατά την προσωπική μου άποψη. Δεν νομίζω πως το αξιοποιήσαμε κατάλληλα. Δεν είναι η καλύτερη χρονιά για να κρίνουμε κάθε παίκτη ξεχωριστά. Έχω πολύ καλή άποψη για τους ποδοσφαιριστές μας και την ποιότητα καθενός ξεχωριστά. “

Ερωτώ:Ποιοί παίκτες φίλοι αναγνώστες εκτός Λυμπερόπουλου,Ριβάλντο,Παπασταθόπουλου και ίσως του Σέζαρ είναι ποιοτικοί στην ομάδα και δεν το ξέρω;Ο Μπούρμπος;Ο Πλιάτσικας;Με αυτή την λογική να πάμε και του χρόνου και θα έχει και πιο χαμηλά..

O κ.Νικολαίδης είπε:” Εκτός από τον Μπλάνκο, κύριο ρόλο για τους υπόλοιπους παίκτες θα παίξει η έκθεση που θα συντάξει στο τέλος της περιόδου ο Νίκος Κωστένογλου.Θα λάβουμε σοβαρά υπόψη την έκθεσή του και θα αποφασίσουμε, όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο. “

Ερωτώ:Δηλαδή ο νέος προπονητής που θα έρθει στην ομάδα θα δουλέψει με το ρόστερ που θα προτείνει ο υπηρεσιακός Νίκος Κωστένογλου;

Ο κ.Νικολαίδης είπε:”Φυσικά, περιμένω από τους ποδοσφαιριστές στα παιχνίδια που απομένουν να είναι σοβαροί και να δίνουν περισσότερα.Τα δίνουν όλα, αλλά θέλω να παλέψουν σε όλα τα ματς μέχρι τέλους. “

Σχολιάζω:Σκέψου δηλαδή και να μην τα έδιναν όλα..
Ο κ.Νικολαίδης δήλωσε:”Το μπάτζετ δεν έχει καθοριστεί ακόμη, θα το καθορίσουμε σε είκοσι ημέρες από τώρα. Η ομάδα με 40% λιγότερο μπάτζετ έπαιζε καλύτερα από πέρυσι. Καλά είναι τα χρήματα, αλλά δεν κάνουν μόνο αυτά την ομάδα. Βοηθούν φυσικά τα χρήματα, αλλά δεν αρκούν πάντα.”

Ερωτώ:Αυτό δηλαδή σημαίνει ότι θα έχουμε χαμηλότερο μπάτζετ φέτος πρόεδρε;

Ο κ.Νικολαίδης δήλωσε:”Αν εσείς πιστεύετε πως οι ΑΕΚτζήδες γίνονται επειδή η ομάδα κατακτά πρωταθλήματα, κάνετε λάθος. Η ΑΕΚ δεν έχει οπαδούς επειδή κερδίζει πρωταθλήματα. Εγώ δεν έγινα ΑΕΚ όταν η ομάδα ήταν πρωταθλήτρια. Αν κάποιος θέλει να γίνει μία ομάδα επειδή θέλει να κερδίζει, ας γίνει Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός. Εμείς θέλουμε να φτιάξουμε μία ομάδα που θα παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Φυσικά και θέλουμε να παίρνουμε πρωτάθλημα, αλλά πρώτος στόχος είναι να έχουμε την καλύτερη ομάδα. Παρασκηνιακά πάντως δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε τίποτα».

Σχολιάζω:Είναι απαράδεκτο να είσαι οπαδός της ΑΕΚ και να ακούς τον πρόεδρο της ομάδας σου να προτρέπει τους πιτσιρικάδες να γινουν Ολυμπιακός η Παναθηναικός.Έλεος πια κύριε Νικολαίδη;Τι άλλο θα ακούσουμε;ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΓΙΝΑΝ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ.Άλλωστε δεν είναι καθόλου τυχαίο οτι ο καταμερισμός των οπαδών στην Ελλάδα γίνεται ανάλογα με το πλήθος των πρωταθλημάτων που έχει κατακτήσει η κάθε ομάδα.ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.Το όμορφο ποδόσφαιρο δεν μας φτάνει.Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΟΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΩΡΑΙΑ ΜΠΑΛΑ,ΟΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΤΙΤΛΟΥΣ,ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ,ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

Ο κ.Νικολαίδης είπε:«Το πιο σημαντικό κομμάτι της ιστορίας μας θα είναι το προπονητικό κέντρο. Θα είναι η πρώτη φορά που θα έχουμε δική μας περιουσία. Για αυτό το θέμα θα γίνει παρουσίαση. Για το γήπεδο θα υπάρξουν εξελίξεις μέχρι το τέλος του μήνα, όπως είπε και ο υπουργός».

Σχολιάζω:Στην προηγούμενη συνέντευξη τύπου ακούσαμε ακριβώς τα ίδια..Που θα πάει επιτέλους αυτo το βιολί;Μπορούμε να έχουμε απτές αποδείξεις για ότι λέτε;Τρία χρόνια ακούμε για γήπεδο και γήπεδο δεν βλέπουμε.Δύο χρόνια ακούμε για προπονητικό και προπονητικό δεν βλέπουμε.

Ο κ.Νικολαίδης είπε:”Υπήρχε ένα συγκεκριμένο μεγάλο ποσό που είχαμε αποφασίσει να διαθέσουμε τον Γενάρη για έναν συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, αλλά δεν έγινε η μεταγραφή».

Ερωτώ:Δηλαδή εκτός απο αυτόν τον παίκτη δεν υπήρχαν άλλοι στην αγορά;Μήπως αυτή την επιλογή την πληρώσαμε στον στόχο προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος;

6 σχόλια:

Hades είπε...

Εμένα αυτό που μου έμεινε ήταν ότι ο κοντός την μίκρυνε πάρα πολύ την ΑΕΚ με αυτά που είπε. Δεν ξέρω που αποσκοπούσε, κι ούτε μ'ενδιαφέρει, αλλά δεν σταμάταγε να τις πετάει.

Panagiotis είπε...

Δεν έχει άδικο σ'αυτό που είπε ο πρόεδρός σας. Αγαπάς μία ομάδα συναισθημάτικά και όχι λόγω πρωταθλημάτων. Δεν προτρέπει κανέναν. Για να σε δώσω ένα παράδειγμα, ο μικρός μου ο γιός ήταν 10 χρονών όταν είχαν αρχίσει και λέγαν ότι ο ΠΑΟΚ θα πέσει στην Δ΄ κτλ. Τον ρωτάω και εγώ, "τι ομάδα θα είμαστε αν ο ΠΑΟΚ πέσει?". Και απαντά "εγώ μπαμπά είμαι ΠΑΟΚ, υπάρχει δεν υπάρχει σαν ομάδα". Ελπίζω νά'πιασες το τι θέλω να πω.

Όσο για το τι οραματίζεται ο κόσμος, δεν έχεις δίκιο, όλοι θέλουν να βλέπουν ωραία μπάλα. Όταν παίζεις ωραία μπάλα φέρνεις και αποτελέσματα.

Φιλαράκι, βάλε και τον Ζήκο στην κατάταξη με καλούς παίχτες. Δεν πολυπαρακολουθώ ΑΕΚ αλλά όσες φορές είδα παιχνίδι, ο Ζήκος κάνει πολύ έργο. Για πρόσεξέ τον.

geokalp είπε...

φαίνεται σα να ετοιμάζει ηρωϊκή έξοδο...

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ είπε...

hades:Έτσι είναι φίλε..

Panagiwth:Οι οπαδοί πρώτα γίνονται απο τα πρωταθληματα και στην πορεία αγαπάνε την ομάδα τους.Δεν την αγαπάνε απο την αρχή ξαφνικά.Περνάνε στιγμές μαζί της και την αγαπάνε μέσα απο αυτές.
Στο άλλο που λές φίλε μου ότι όταν παίζεις ωραία μπάλα φέρνεις και αποτελέσματα δεν θα συμφωνήσω μαζί σου.Για μένα φέτος καλύτερη μπάλα παίζει ο Αρης αλλά τα περισσότερα μάτς δεν τα κερδίζει.Το οτι θέλουμε να βλέπουμε ωραία μπάλα είναι αυτονόητο αλλά αυτό δεν φτάνει.
Τον Ζήκο πλέον δεν τον θέλω ούτε για αλλαγή.Πραγματικά θέλω να μου πείς σε ποιό παιχνίδι τον είδες να προσφέρει φέτος.Εγώ δυσκολεύομαι να θυμηθώ έστω και ένα.

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ είπε...

GEOKALP:Μπά,δεν το πιστεύω φίλε..

zagr είπε...

1. Εμένα κατά αρχάς μου άρεσε αυτό που είπε για την περίοδο 1996-2002, που ούτε η Μπαρτσελόνα θα έπερνε τίτλο στην Ελλάδα. Σε σφάζανε και στο λέγανε και απροκάλυπτα (ο ΟΣΦΠ και το Αιγάλεω να νικούν και όλοι οι άλλοι…-στη δίκη φυσικά αθωώθηκαν όλοι!).
2. Από το υπόλοιπα, τρέμω στην ιδέα να παραμείνουν στην ομάδα και του χρόνου οι Ρίμπο και Αρουα. Γιατί αυτό εισέπραξα.
3. Σε ότι αφορά στο Ζήκο, η δική μου εκτίμηση είναι ότι σε μερικά παιχνίδια φέτος ήταν θετικός (άλλωστε μήπως υπάρχει και καλύτερος στη θέση αυτή;), αλλά και σε πολλά ήταν για λύπηση.
4. Σε ότι αφορά στην απόκτηση οπαδών μέσα από τίτλους, εγώ θα συμφωνήσω με τους ρομαντικούς. Και η ΑΕΚ ως γνωστόν, δεν αντιπροσωπεύει μόνο μία αθλητική ομάδα. Άλλωστε, με τη λογική των τίτλων, στην Ελλάδα οπαδούς θα είχαν μόνο 3-4 ομάδες. (Και γω με τα πόστερ του Θεω-μά Μαύρου γαλουχήθηκα).
5. Θα διαφωνήσω βέβαια με την άποψη του Ντέμη περί καλής ποιότητας των ποδοσφαιριστών της σημερινής ΑΕΚ. Εκτός και αν αναφερόμενος στην ποιότητα δεν λαμβάνει καθόλου υπόψη την ηλικία, οπότε να πούμε στο Θωμά Μαύρο και στα άλλα τα «παιδιά» να επιστρέψουν στην ενεργό δράση.
6. Σχετικά με τη κατοχή της μπάλας, δημιουργίας πολλών φάσεων και καλού ποδοσφαίρου πρωτίστως και μετά οι τίτλοι, θα συμφωνήσω μαζί του, γιατί λέγοντας αυτά φαίνεται ότι έχει στο μυαλό του την ΑΕΚ του 1991-1996, που δυστυχώς μόνο ως αντίπαλος τη γνώρισε (τελικός ΑΕΚ – Απόλλωνας 7-1) και αυτό είναι ένα καλό σημάδι, αρκεί να ψάξει καλά για το νέο Μπάγεβιτς. Αυτό χρειάζεται η σημερινή ΑΕΚ. Έναν νέο προπονητή, κατάλληλο για τα ελληνικά δεδομένα και όχι μεγάλο ευρωπαϊκό όνομα (είδαμε και τους μεγάλους), ο οποίος θα έρθει με σκοπό να δημιουργήσει ποδοσφαιριστές και όχι να διαχειριστεί δανεικούς, ξένους και αποτυχημένους.