Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2008

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΞΗΛΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΖΕΛΟ ΚΟΡΟΙΔΑ ΕΛΛΗΝΕΣ..

ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΓΑΥΡΟΥ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΒΑΖΕΛΟΥ.ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΦΟΡΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΕΡΤ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ.
ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΟ SKAI.GR
Θα ξεπεράσει τα 106 εκατομμύρια ευρώ η οικονομική ζημιά που θα υποστεί ο δήμος Αθηναίων αν υπογραφεί η νέα σύμβαση για τη κατασκευή του γηπέδου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στον Ελαιώνα.

Αυτό υποστηρίζει η επιτροπή κατοίκων που έχει συσταθεί για τη διάσωση του Ελαιώνα.

Σύμφωνα με τη νέα σύμβαση, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αναλαμβάνοντας τη κατασκευή του γηπέδου, απαλλάσσεται μισθωμάτων, συνολικού ύψους 192,5 εκατομμυρίων ευρώ για τα επόμενα 35 χρόνια.

"Οι απαντήσεις στις καταγγελίες των πολιτών, θα δοθούν στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο", δήλωσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεόδωρος Μπεχράκης.

15 σχόλια:

tzonakos είπε...

Απο τη στιγμή που έγινε όπως έγινε το Καραϊσκάκη -και φυσικά εμείς το πληρώσαμε- δημιουργήθηκε δεδικασμένο.
Στο Ελλάντα, ο Ολυμπιακός ειναι ο σύλλογος που θέτει τον πήχυ εκει που πρέπει να φτάσουν και οι άλλοι.
Αρα, τωρα δίκιο έχουν ΟΛΟΙ οι Σύλλογοι να ζητούν γήπεδο δικό τους, σωστά ;
Καλά κάνουν όλοι και ζητούν γήπεδα.
Μην ξεχνάμε τι ταλαιπωρία εχει τραβήξει η ΑΕΚ με το θέμα γηπέδου όπου και εκει υπήρχαν ενστάσεις κατοίκων και άλλων.
Μην ξεχνάμε επίσης οτι το παλιο αεροδρόμιο του Ελληνικού προτιμήθηκε να γίνει τσιμένοτ και λίγα παρκάκια ετσι για τα μάτια, επειδή οι όμοροι Δήμοι δεν ήθελαν εκει γήπεδα !
Τα ίδια και στο Γουδή.
Τα ίδια παντού.
Ολοι οι Σύλλογοι πρέπει να απαιτήσουν γήπεδο με τους ίδιους όρους με αυτούς του Ολυμπιακού.

Κώστας είπε...

Θα ξηλωθούμε για τον βάζελο εμείς τα κορόιδα οι Έλληνες όπως ξηλωθήκαμε για του γαύρου το καραισκάκη , του γύφτου το παλατάκι και όπως θα ξηλωθούμε και για της χανούμισσας το γηπεδάκι(όποτε γίνει αυτό)....

λΕφτά έχομεν άλλωστε δια τί να το κρύψωμεν άλλωστε???

Lexaionarios είπε...

ΕΧΟΥΜΕ ΞΗΛΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΣΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ....ΑΣ ΞΗΛΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ....

Hades είπε...

Κατ' αρχήν, αναφορικά με λεπτομέρειες για το γήπεδο του βάζελου, εδώ.

Επειδή έχουμε όμως την τάση να τα βάζουμε όλα στο ίδιο καζάνι: ποιος πλήρωσε από την τσέπη του για το γήπεδο του Ολυμπιακού; Το Καραϊσκάκη φτιάχτηκε με δάνεια από τράπεζες. Αλήθεια, τις ανακοινώσεις για τη σύμβαση και την οικονομική εκμετάλλευση τις έχει διαβάσει ποτέ κανείς; Χλωμό το βλέπω.
Και μέσα σ'όλα, ξεχνάμε βλέπω. όταν ο Ολυμπιακός επί μια τριετία σχε΄δον προσπαθούσε να ανταλλάξει το Ρέντη (πλήρως "ανακαινισμένο" κιόλας) με το Καραϊσκάκη έτρωγε την μια πόρτα πίσω από την άλλη. Συνολικά 4 ή 5 διαφορετικές προτάσεις είχε κάνει και όλες σκάλωναν στν ευαγή Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων. Και μια ωραία μέρα, ο Ολυμπιακ΄ςο βγάζει ανακοίνωση που πρακτικά έλεγε άντε γαμηθείτε όλοι, κάνουμε γήπεδο στου Ρέντη. Έλα όμως που το Καραϊσκάκη ήταν το τελευταίο γήπεδο που μπήκε στο πρόγραμμα των ΟΑ 2004 αντί της ΑΕΚ κιόλας (μήπως προς αυτό η πρεμούρα;). Και μόλις ένα χρόνο πριν την Ολυμπιάδα, το Καραϊσκάκη ήταν ακόμη ανέγγιχτο.
Άρον-άρον δόθηκε στον Ολυμπιακό το οκ για αν φτιάξει το γήπεδο, όχι για άλλον λόγο, αλλά για να προλάβει αν ετοιμαστεί στην ώρα του. Κι από φράγκα, ούτε γι'αστείο.
Έχουμε πήξει στην παραπληροφόρηση μου φαίνεται. Όποιος θέλει να δει για τσάμπα γήπεδα, ας δει αλλού. Άιντε, γιατί ακόμη και για την αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου ο Ολυμπιακός φταίει...

geokalp είπε...

hades επιβεβαιώνω ότι το μαγαζί χτίστηκε ύστερα από δάνειο με κύριο ανάδοχο την Alpha Bank η οποία έχει και τη σουίτα Νο.2 και δεν πληρώνει...
το δάνειο είναι στο όνομα του Σωκράτη αν δεν κάνω λάθος

Κώστας είπε...

hades, geokalp

ευχαριστούμε τον ολυμπιακό που δέχθηκε να πάρει το δημόσιο οίκημα και να το κάνει ολόδικό του γήπεδο.
Τον ευχαριστούμε που ξήλωσε τον στίβο και το έφτιαξε όπως του αρέσει.
Τον ευχαριστούμε που πήρε το δημόσιο οίκημα και του έβαλε εγκαταστάσεις που διαχειρίζεται εξολοκλήρου ο ίδιος.

Βεβαίως βεβαίως όλα αυτά θα γίνονται μόνο για 50 χρόνια. Μετά ο Πετράκης ο Κόκκαλής θα το παραδώσει πίσω στο κράτος. Εκτός βέβαια αν ο/η προθυπουργός της χώρας του το ξαναδώσει για άλλα πενήντα χρόνια με την δέσμευση να ποτίζει τζάμπα όλα αυτά τα χρόνια το διπλανό πάρκο...

Από την μεριά μου δηλώνω ότι μου αρέσει το δημαρχείο της Κοζάνης και θέλω να το κάνω προσωπική μου κατοικία.
Θέλω να μου παραχωρηθεί για 50 χρόνια να το φτιάξω όπως θέλω εγώ (με δάνειο απο την ALPHA BANK)και μετά απο την 50ετία σας το παραδίδω πίσω. Δε γαμιέται....
Ααα μην το ξεχάσω. Δεσμεύομαι ότι θα το στολίζω κάθε χριστούγεννα.

Κύριοι μην δουλευόμαστε.
Στις σοβαρές χώρες οι ομάδες ψάχνουν και βρίσκουν χορηγούς που τους χτίζουν τα γήπεδα και επενδύουν σε αυτά.
Εμείς εδώ ψάχνουμε να χτίσουμε γήπεδο με τα λεφτά του κράτους με την ομάδα να δίνει τα λιγότερα δυνατά.Και σε περίπτωση που το κράτος αρνηθεί να βοηθήσει, κατεβάζουμε 2000 κάφρους οργισμένους οπαδούς να τα σπάσουν στο κέντρο της πόλης για αντίποινα...
Για χορηγούς δεν μιλάμε. Στις λαμογιές δεν χωρούν χορηγίες...

tzonakos είπε...

Kώστα μπράβο γι ατο σχόλιο που έκανες. Δεν απάντησα για να μην γίνει κάποια κόντρα εδω για λάθος λόγο.
Εσυ όμως τα είπες όλα !
Κι εγω μίλησα για ΟΛΟΥΣ τους Συλλόγους και βγήκε παραπονούμενος ενας γάβρος κλαψιάρικα να πει οτι του θίξαμε την ομάδα !
Μάλιστα έδωσε κι ενα λίνκ που το διάβασα προσεκτικά, αλλα εχω την εντύπωση οτι εκείνος όχι.
Επειδή διαβάζει αυτο που θέλει ίσως.
Aλλα δημοσιεύματα περιγράφουν λεπτομερώς τα ενοίκια που θα πληρώνει ο Παναθηναϊκός καθως και ποσοστά απο διαφημίσεις.
Ε, ας βρεθεί ο ίδιος τρόπος και για την ΑΕΚ και για όλους.
Μην τα θέλει όλα δικά του ο γάβρος.
Εχει τους διαιτητές.
Θα δανειστώ τον τίτλο απο θέμα του Νίκου ( skount ) :

Ως πότε ρε πστμ ;

geokalp είπε...

η Λάρισα - που θα βρει κι αυτή ένα δάνειο - θέλει ίδιους όρους με τον Παναθηναϊκό, όπως και ο Ολυμπιακός, ενώ η ΑΕΚ τώρα διαπραγματεύεται τα Λιόσια και μάλλον τα ίδια θα ζητήσει...
μακάρι όλες οι ομάδες να έχουν γήπεδο και εμείς να πηγαίνουμε συχνότερα

Hades είπε...

Απολογούμαι: δεν ξέρω να διαβάζω καλά και διαβάζω πολύ προσεχτικά. Το αρχικό κείμενο δεν ξεκινάει με τη φράση ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΓΑΥΡΟΥ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ.
Είναι προφανές ότι με τη λέξη ΓΑΥΡΟΥ εννοούμε όλη τη φίλαθλο κοινωνία, ανεξαρτήτως ομάδας. Συνεπώς θα ως γαύρος δεν χρειαζόταν να μιλήσω. Πχ, με τη λέξη γαύρου, θα μπορούσε ν' "αρπάξει" κάποιος φίλαθλος του ΟΦΗ, της Καστοριάς, του Λεβαδειακού, της ΑΟ Κωλομεδάγκωνες, αλλά όχι του Ολυμπιακού.

Αναφορικά με το λινκ που ήταν προφανές ότι δεν διάβασα, ολόκληρο το μπλογκ έχει φτιαχτεί από κατοίκους του Ελαιώνα οι οποίοι όλοι -μα, άπαντες μιλάμε- αντιδρούν στο γήπεδο. Μιλάει με συγκεκριμένες λεπτομέριες και για τη σύμβαση και για ποσά. Και δεν το έβαλα για ν'αναδείξω το μέγεθος του... σκανδάλου, γι'αυτό και δεν το σχολίασα καθόλου. Ως συμπλήρωμα στο αρχικό σχόλιο το έβαλα, αλλά απ'ό,τι φαίνεται έως κι αυτό παρεξηγήθηκε. Θα το διαβάσω όμως και αυτό και θα επανέλθω όταν είμαι ενημερωμένος.

Στα του θέματος τώρα:
Φίλε Κώστα, αναφορικά με το Καραϊσκάκη: γνωστό ότι ο Ολυμπιακός έχει πάρει το Καραϊσκάκη για 49 χρόνια. Το ίδιο θα γίνει και με τον Παναθηναϊκό (λεπτομέρεια αυτό). Και εννοείται ότι μετά τα 49 χρόνια θα το ξαναδώσει το κράτος για άλλα 49, 149, 249, όπως το ίδιο θα γίνει και με τον βάζελο, όταν τέλος πάντω ολοκληρωθεί το δικό του. Η διαφορά είναι ότι το Καραϊσκάκη ήταν ήδη γήπεδο. Ο Ελαιώνας είναι πράσινο, τουτέστιν όχι γήπεδο. Αναφορικά με τον στίβο, εκπλήσσομαι και μόνο για την επίκληση του συγκεκριμένου επιχειρήματος: νόμιζα πως ήταν γνωστό ότι το γήπεδο είχε δηλωθεί στην FIFA ως ποδοσφαιρικό αμιγώς. Αφετέρου, στίβος μπορούσε να φτιαχτεί στου Ρέντη εάν υπήρχε τέτοια επιθυμία, δεδομένου ότι το Ρέντη δινόταν ως αντιπαροχή. ΑΛλά της ΕΟΕ δεν της έκανε ούτε αυτό φυσικά.

Ερώτηση: πριν το πάρει ο Ολυμπιακός το γήπεδο, όταν ήταν ακόμη δημόσια περιουσία δηλαδή, ποιος το διαχειριζόταν όπως ήθελε; Ουδείς. Οπότε ως προς το συγκεκριμένο δεν υπάρχει διαφορά.

Το γήπεδο φτιάχτηκε με δάνεια. Χορηγοί υπάρχουν ταυτόχρονα. Μόνο με χορηγούς ή μόνο με δάνεια γήπεδο ήταν αδύνατο να φτιαχτεί. Το κράτος δε βλέπω που πλήρωσε και που αφαιμάχτηκε ο Έλληνας φορολογούμενος για το γήπεδο του Ολυμπιακού.

Γενικά μπερδεύουμε ανόμοιες καταστάσεις: ο Παναθηναϊκός ζορίζεται για 2 λόγους: λόγω της αδιαλλαξίας του ερασιτέχνη (εκτιμώ), και λόγω του ότι θέλει τα πάντα τελείως τσάμπα (και έκταση και χτίσιμο). Η ΑΕΚ ζορίζεται επειδή είχε κάνει την χοντροπαπαριά ο Γρανίτσας, εκτός αν φταίει και πάλι ο Ολυμπιακός που γκρέμισε το Ν.Γκούμας ο τεράστιος. Δηλαδή επειδή ζορίζονται οι άλλοι δύο, πάλι ο Ολυμπιακός φταίει; Έλεος πια, ό,τι κι αν συμβεί σε αυτόν τον τόπο ο Ολυμπιακός φταίει, ο Ολυμπιακός είναι από πίσω.

Ένα πολύ σύντομο ιστορικό της υποθέσεως του Καραϊσκάκη, εδώ. (εννοείται φυσικά πως ούτε κι αυτό το'χω διαβάσει, γενικά εγώ στην τύχη τα πετάω όλα). Α, και για να μην το ξεχάσω, να κλείσω με τις απολογίες μου που μίλησα για τη δική μου ομάδα αντί να κάνω τον δικηγόρο της super league ολόκληρης (μην πω και του ερασιτεχνικού).

tzonakos είπε...

Kαι απο πού συμπέρανες οτι λέμε πως φταίει ο Ολυμπιακός ;
Ακόμα και αν του δόθηκε γήπεδο με κόλπα, δεν θα το έπαιρνε ποτέ αν δεν του το έδιναν.
Εγω αυτο λέω, να δοθεί σε όλους.
Με αυτούς τους όρους.
Δίκαιο ;

Κώστας είπε...

"Ερώτηση: πριν το πάρει ο Ολυμπιακός το γήπεδο, όταν ήταν ακόμη δημόσια περιουσία δηλαδή, ποιος το διαχειριζόταν όπως ήθελε; Ουδείς. Οπότε ως προς το συγκεκριμένο δεν υπάρχει διαφορά."

---
Τι λες ρε φίλε τώρα?

Με το ίδιο σκεπτικό να στείλουμε μια κατασκευαστική κτηρίων να πάρει ΔΩΡΕΑΝ τα ολυμπιακά ακίνητα που δεν τα διαχειρίζεται κανείς και να τα κάνει.....πιτσαρίες!

Να πέρει ιδιώτης τον λευκό τον πύργο στην Σαλλονίκη που απλά υπάρχει και να τον κάνει κλαμπάκι.

Τι λογική είναι αυτή?

Εγώ δεν κάθομαι να δω αν ο παναθηναικός θα πάρει περισσότερα απο τον ολυμπιακό και λιγότερα απο την άεκ.
Στέκομαι στον τίτλο της ανάρτησής σου όπου λές κορόιδα τον Ελληνικό λαό που θα πληρώσει για τον βάζελο.

Και ξαναλέω ότι όπως δώσαμε στον Ολυμπιακό και στον Πάοκ θα δώσουμε και στον Πάο στην Άεκ στην Λάρισα στον Ηρακλή στον Καμβουνιακό στο Ρουφ και σε όποιον άλλον έχει τα μέσα να πάρει χρήμα ή εκτάσεις απο το κράτος για να κάνει τις επιχειρηματικές του ενέργειες χωρίς μεγάλο κόστος.

Hades είπε...

Φίλε tzonako, το από που το συμπέρανα είναι μεγάλη ιστορία: αναφορικά με το συγκεκριμένο ποστ, το είπα ήδη. Αλλά βλέπω κι άλλα. Δεν ξέρω αν θες να σου πω συγκεκριμένα παραδείγματα από άλλα ποστς, αν και δε βρίσκω νόημα να μπούμε σε τέτοια διαδικασία (δεν θα βγάλει και πουθενά άλλωστε. Ούτε εγώ θα πείσω εσένα, ούτε εσύ εμένα). Εν προκειμένω εγώ απάντησα σε κάτι πολύ συγκεκριμένο το οποίο θεώρησα ασαφές. Δε βρίσκω κάτι κακό σε αυτό.
Κι όσον αφορά το άλλο που αναφέρεις, πιστεύω ότι όλοι γνωρίζουν πως ο Κόκκαλης έχει τεράστια σφαίρα επιρροής: με λίγο πρεσσάρισμα θα μπορούσε άνετα να στείλει μετρό στου Ρεντη και να κάνει εκεί το γήπεδο αν ήθελε. Το γεγον΄ςο ότι πάντοτε το Καραϊσκάκη εποφθαλμιούσε -και όλοι το ξέρουμε αυτό- είναι διαφορετικό.

Και συμφωνώ μαζί σου, να πάρουν όλοι γήπεδο με τους ίδιους όρους με τον Ολυμπιακό. Δηλαδή γιατί να μην έχει η ΑΕΚ ή ο βάζελος; Δεν το κατάλαβα; Σάμπως άλλες ομάδες δεν έχουν πάρει κυριολεκτικά τσάμπα κιόλας; Δεν είμαι αντίθετος κι αυτό μάλλον δεν έγινε κατανοητό. Απλά το εννοώ, με τους ίδιους όρους με τον Ολυμπιακό.

Φίλε Κώστα, μισό να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά: Γράφεις "Με το ίδιο σκεπτικό να στείλουμε μια κατασκευαστική κτηρίων να πάρει ΔΩΡΕΑΝ τα ολυμπιακά ακίνητα που δεν τα διαχειρίζεται κανείς και να τα κάνει.....πιτσαρίες!"
Τελείως άστοχο: γήπεδο ήταν, γήπεδο εξακολουθεί να είναι. Διαφοροποίηση ουδεμία. Κι επιπλέον δεν απαλωτριώθηκε καμία απολύτως έκταση πέριξ του γηπέδου, εξ όσων γνωρίζω (άλλωστε η περιοχή δεν προσφέρεται για απαλωτριώσεις). Από τη στιγμή που ο Κόκκαλης πήρε τα δάνεια για το γήπεδο, γιατί να μην κάνει τα καταστήματα; Μήπως φταίει και σε αυτό;
Δεύτερον, θα σου υπενθυμίσω μερικές αντίστοιχες περιπτώσεις: Αττική Οδός. Φτιάχτηκε από ιδιωτική εταιρία δίχως κρατικα΄χρήματα, γι'αυτό και τα διόδια τα κονομάει ιδιώτης, ο οποίος πληρώνει κάποια ποσοστά στο κράτος ως υπενοικίαση. Αεροδρόμιο Βενιζέλος. Φτιάχτηκε από ιδιώτη ο οποίος έχει και τα δικαιώματα εκμετάλλευσης κλπ.
Καραϊσκάκη: ακριβώς το ίδιο. Το κράτος παραχώρησε κάτι, με συγκεκριμένους ανά περίπτωση όρους και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Δεν βλέπω τίποτε το περίεργο.

Κι αναφορικά με τον τίτλο της ανάρτησης που αναφέρεις, το ανέφερα και πριν: αναφορικά με το καθεαυτό κείμενο, απλώς συνέδραμα με το σχετικό λινκ. Οι θέσεις μου τις προσωπικές απόψεις του συγγραφέα αφορούσαν, δηλαδή τα κεφαλαία γράμματα.

petrospapp είπε...

ο ελαιώνας είναι πράσινος;! τι λέτε ρε παιδιά; έχει περάσει κανείς από εκεί να δει για τι χαβούζα μιλάμε; και όσο για το link και τον τίτλο, καμία σχέση, η ΠΑΕ πληρώνει το γήπεδο αποκλειστικά με δική της ευθύνη, αλλά ποιος ξέρει τι συμφέροντα κρύβονται πίσω από τέτοιες ανοικοινώσεις-παραπλανήσεις. Άντε να γίνει το γήπεδο να πρασινίσει λίγο ο τόπος και δεν εννοώ μόνο μεταφορικά..

theoang7 είπε...

Ναι αντε να γκρεμιστεί επιτέλους η Αλεξάνδρας να εξαφανιστούν οι βάζελοι από το κέντρο της Αθήνας

petrospapp είπε...

Είδατε που σας τά λεγα; παρουσιάστηκε σήμερα η νέα σύμβαση του Δήμου με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός για το γήπεδο. Εμείς τα πληρώνουμε όλα (http://www.sport24.gr/html/ent/183/ent.220183.asp). Χαλάλι τους αρκεί να ξεκινάμε μια ώρα αρχύτερα. Είπανε ότι μέχρι τον Μαϊο θα είναι έτοιμη η οικοδομική άδεια για να ξεκινήσουν. Αμήν