Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

Νίκη Σάντος

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΟΚ
1-2

Και τι δεν είδαν τα ματάκια μας σε αυτό το ματς. Είδαμε την ομάδα μας να καταφέρνει για πρώτη φορά φέτος να ανατρέπει ολοκληρωτικά το εις βάρος της σκορ (από 1-0 σε 1-2). Είδαμε τον Σάντος (που οι περισσότεροι από εμάς τον κράζουμε ως "συντηρητικό") να μην φοβάται καθόλου το ματς και να κυνηγάει το τρίποντο με επιθετική νοοτροπία τόσο στο στήσιμο της αρχικής 11άδας, όσο και με τις αλλαγές του μετά το 1-0. Είδαμε τον ξεγραμμένο Μπακαγιόκο, που λόγω της απειθαρχίας του και της κόντρας του με Σάντος και διοίκηση είχε παραγκωνιστεί τον τελευταίο μήνα, να είναι στην αποστολή, να μπαίνει αλλαγή και να πετάει δύο γκολάκια που μας χάρισαν τη νίκη, αφιερώνοντάς τα μάλιστα στον Σάντος προφανώς σε ένδειξη μεταμέλειας! Είδαμε τον μονίμως αγέλαστο και σοβαρό Φερνάντο Σάντος να σκάει ένα πλατύ χαμόγελο μετά το νικητήριο δεύτερο γκολ του Μπακαγιόκο. Είδαμε την ομάδα μας να περνά από μια δύσκολη έδρα πηγαίνοντας κόντρα σε μια πολύ κακή παράδοση (μόλις τρίτη νίκη τα τελευταία 10 χρόνια).

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Ένα ματς στο οποίο ο Πανιώνιος είχε το ισχυρό κίνητρο της κατάκτησης των τριών βαθμών ώστε να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες του για είσοδο στα πλέι-οφ, ενώ ο ΠΑΟΚ δεν διακύβευε πολλά πράγματα έχοντας μάλιστα σοβαρές απουσίες (Γκαρσία, Σνάουτσνερ, Ίβιτς, Μάρκος Αντόνιο) αλλά και δύο καυτά και κρισιμότατα ντέρμπι μπροστά του με τον Ολυμπιακό (Τετάρτη και Κυριακή). Παρόλα τα παραπάνω, ο συνήθως επιφυλακτικός (αγωνιστικά) Φερνάντο Σάντος αποφάσισε να κατεβάσει για 2η μόλις φορά φέτος (και για πρώτη σε εκτός έδρας ματς) μία ενδεκάδα με σύστημα 4-4-2 με δύο καθαρούς επιθετικούς περιοχής (Μουσλίμοβιτς και Χούτος). Ιδού η παράταξη του ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα:
Αυτή η επιθετική νοοτροπία του ΠΑΟΚ, σε συνδυασμό με την αντίστοιχη του Πανιωνίου που διαθέτει πολλούς καλούς παίκτες από τη μέση και μπροστά (Κουμορτζί, Ρεκόμπα, Εστογιανόφ) και επιπλέον είχε τη σημαντικότατη απουσία του Μανιάτη στην άμυνα, είχε σαν αποτέλεσμα να δούμε ένα παιχνίδι με αρκετές φάσεις και αρκετά καλό ρυθμό στη μεγαλύτερη διάρκειά του. Ένα παιχνίδι ανοιχτό, που ειδικά μετά το 1-1 έμοιαζε με ρώσικη ρουλέτα καθώς και οι δύο ομάδες έψαχναν όσο μπορούσαν το δεύτερο γκολ.

Το α' ημίχρονο ήταν μοιρασμένο με τον Πανιώνιο να μπαίνει πιο δυνατά και να χάνει 2 καλές ευκαιρίες στο πρώτο 10λεπτο. Απο εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε και έχασε 2-3 καλές ευκαιρίες (με Μουσλίμοβιτς και Μαλεζά), ενώ δικαίως ζήτησε και πέναλτι που έγινε πάνω στον Μπαλάφα από τον Κουμορτζί και δεν σηκώνει αντίρρηση καθώς ήταν καταφανέστατο. Σαφέστατη απώλεια για την ομάδα μας ο τραυματισμός και η αποχώρηση του Δάρλα (αντικαταστάθηκε από τον Κωνσταντινίδη) στο 33' που ήταν επιφορτισμένος με το μαρκάρισμα του πιο επικίνδυνου παίκτη του Πανιωνίου, του Εστογιανόφ.





Στο β' ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε και πάλι νωθρά με τον Πανιώνιο να το εκμεταλλεύεται και να ανοίγει το σκορ με τον Λουρένσο μετά από κακή λειτουργία της άμυνάς μας. Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο ΠΑΟΚ έψαξε το γκολ ρισκάροντας και δημιουργώντας ευκαιρίες για γκολ. Στην πίεση που άσκησε ο ΠΑΟΚ και στην ανατροπή που τελικά πέτυχε βοήθησαν πολύ οι αλλαγές του Σάντος (Βιεϊρίνια αντί Μπαλάφα και Μπακαγιόκο αντί του μέτριου Χούτου) που είχαν σαν στόχο να κάνουν την ομάδα πιο γρήγορη και πιο επιθετική, όπως επίσης και ο χαρακτήρας της φετινής ομάδας και ιδιαίτερα προσωπικοτήτων όπως ο Βερόν, ο Κοντρέρας, ο Κονσεϊσάο και ο Μουσλίμοβιτς. Η ισοφάριση ήρθε για τον "Δικέφαλο του Βορρά" από τον συνήθη ύποπτο Μπακαγιόκο στο 75', λίγα μόλις λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς. Η ολική ανατροπή έγινε στο τρίτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και πάλι από τον λυτρωτή Μπακαγιόκο μετά από εξαιρετική σέντρα του Κονσεϊσάο από αριστερά, κεφαλιά του Μουσλίμοβιτς στο δοκάρι και σουτ του Αφρικανού στην επαναφορά. Είχε προηγηθεί στο 85' η αποβολή του αρχηγού του Πανιωνίου Γρηγόρη Μάκου με δεύτερη κίτρινη κάρτα.



Αξιοσημείωτα:

*Το ματς το πήρε ξεκάθαρα ο Σάντος με το κοουτσάρισμα και τις αλλαγές του. Τον κράζουμε συνήθως για τις επιλογές του και τις εμμονές του αλλά τα καλά πρέπει να τα τονίζουμε! Χτες έπαιξε για τη νίκη και έδειξε ότι δεν έχει κόμπλεξ με κανέναν παίκτη δίνοντας άλλη μια ευκαιρία στον Μπακαγιόκο. Και δικαιώθηκε!

*Ο Κονσεϊσάο μπορεί να είναι αργός, μπορεί να στερείται δυνάμεων λόγω ηλικίας, μπορεί να αδυνατεί να περάσει τον αντίπαλό του στο ένας με έναν αλλά η τεχνική του και η εμπειρία του μάς δίνουν την πολυτέλεια να παίρνουμε από αυτόν σχεδόν μία ασίστ σε κάθε ματς. Φετος μας έχει ξελασπώσει ουκ ολίγες φορές με τις φαρμακερές σέντρες του. Χτες έκανε το ίδιο με δύο τέτοιες σέντρες που έγιναν γκολ.

*Επιτέλους ξαναείδαμε έναν εξαιρετικό Βερόν μετά από πολύ καιρό. Κάλυψε επάξια το κενό των Γκαρσία και Ίβιτς παίζοντας στην ουσία και γι'αυτούς. Έκοβε, οργάνωνε, μοίραζε. Αξιοσημείωτο ότι στο 93', παρότι φαινόταν ότι το ματς πήγαινε στην ισοπαλία,
αυτός πίστεψε στην ανατροπή κατεβάζοντας ταχύτατα την μπάλα προς την αντίπαλη περιοχή και τροφοδοτόντας τον Κονσεϊσάο που τελικά σέρβιρε και το νικητήριο γκολ. Κάτι παρόμοιο είχε κάνει στις καθυστερήσεις του Θρασύβουλος-ΠΑΟΚ σερβίροντας τότε και πάλι στις καθυστερήσεις το νικητήριο γκολ στον Αθανασιάδη, τη στιγμή που οι υπόλοιποι παίκτες σκέφτονταν το ενδεχόμενο της ισοπαλίας. Μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι αυτό...

*Ανησυχητική η νωθρότητα του ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του κάθε ημιχρόνου, όπως επίσης και η αδυναμία του να εκμεταλλευτεί το διάστημα που ο Πανιώνιος έπαιζε με παίκτη λιγότερο παραχωρόντας του την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Αν δεν ήταν και ο Βερόν να επιμείνει με τον τρόπο που περιγράψαμε παραπάνω θα βολευόμασταν με το Χ πάλι...

Μέσα στις φάσεις ο Μουσλίμοβιτς, καλή παρουσία, έκανε πολλές δουλιές, του έλειψε όμως και πάλι το γκολ.

Έρχεται κρίσιμο ματς με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο. Δυστυχώς έχουμε προβλήματα τραυματισμών τα οποία ελπίζουμε όμως να μην μας κοστίσουν.

ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ!




1 σχόλιο:

Panagiotis είπε...

Ο Σάντος δοκιμές έκανε. Δεύτερη με τρίτη θέση την έχει, στα πλέϋ οφ μπαίνει. Ώρα για δοκιμές λοιπόν. Δεν τον αδικώ καθόλου, έφτασε εκεί που ήθελε, τώρα το τί λέει ο κόσμος, στα.. του Καράμπελα. Άντε και με τι νίκη (ή την ισοπαλία) αύριο με τον γαύρο.