Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Παναθηναϊκός Κυπελλούχος Μπάσκετ 2009

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 80-70
Σε ενα παιχνίδι αντάξιο της δυναμικότητας των δυο κορυφαίων ομάδων μας μπάσκετ, Κυπαλλούχος Ελλάδας για το 2009 ο Παναθηναϊκός, άξια απέναντι σε επίσης άξιο αντίπαλο. Το παιχνίδι είχε εναλλαγές στο σκορ, δυνατές άμυνες, πείσμα και πολυ καλές φάσεις. Στο Α' 10λεπτο ξεκίνησε κάπως πιο κρύος ο Ολυμπιακός και ετσι ο Παναθηναϊκός δεν του επέτρεψε να πετύχει καλάθια. Αμυνα για σεμινάριο απο Παναθηναϊκό.
Το χαμηλό σκορ 16-13 προμηνύει παιχνίδι κλειστό και μάλλον αγχωτικό.
Στο Β' 10λεπτο και ενω οι ομάδες σουτάρουν με ευστοχία ΠΑΟ 55% - 50% ΟΣΦΠ στα δίποντα, πήγε να αλλάξει την κατάσταση ο Ολυμπιακός. Σχεδόν τα κατάφερε αλλα ο ΠΑΟ συνήλθε και το ημίχρονο έληξε με 32-30 υπέρ του.
Στο Γ' δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να μην βάζει όλες τις κερδισμένες βολές. Ο Παπαλουκάς αποτυγχάνει να περιορίσει τον Διαμαντίδη, ωστόσο ο Ολυμπιακός προηγείται και το δεκάλεπτο λήγει 53-53. Στο Δ' 10λεπτο ο Μπουρούσης παίρνει πιο πολλές προσπάθειες, δεν καταφέρνει τόσα οσα θα ήθελε και ενω οι ομάδες σουτάρουν τρίποντα με ποσοστά ΠΑΟ 40% - 26% ΟΣΦΠ έρχονται δύο φονικά τρίποντα απο Περπέρογλου και Φώτση να διαμορφώσουν το σκορ σε 63-57. Ομως δεν ειχε πει την τελευταία του λέξη ο Ολυμπιακός και με ενα σερί 7-0 πέρασε μπροστά ! Η συνέχεια είχε ενα σερι 9-0 αυτη τη φορά απο τον Παναθηναϊκό και κάπου εκει, με σκορ 72-64 φάνηκε να γέρνει η πλάστιγγα υπερ των πράσινων.
Τελικό σκορ 80-70 και MVP του αγώνα ο Δ. Διαμαντίδης

Τζονάκος

10 σχόλια:

teo είπε...

tzon ετσι παραστατικα που τα γραφεις με κατατρομαξες!!Το ζουμι ειναι οτι μαζεψαμε ενα κυπελακι ακομη απο τα τρια που εχουμε ξανα για στοχο φετος.Ο ΠΑΟ ειχε και διαθετει την ποιοτητα των παιχτων στο ΒΑΣΚΕΤ.Αν δεν ηταν ο ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΘΑ ΗΤΑΝ Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΑΝ ΟΧΙ ΘΑ ΗΤΑΝ Ο ΝΙΚΟΛΑΣ κλπ.Ο ΟΣΦΠ προσπαθουσε σπασματικα και ανορθοδοξα μερικες φορες να ειναι κοντα στο σκορ αλλα αυτο δεν γινεται απο την αρχη ως το τελος ενος αγωνα.
Αξιοσημειωτο η κληρωση των διαιτητων μια ωρα πριν την εναρξη του ματς.Γιατι δεν γινεται το ιδιο και στο ποδοσφαιρο;χαχαχα!

tzonakos είπε...

Xaxaxa βρε teo :)
σκοπεύω να γράψω μια πιο σε βάθος ανάλυση απο αυτο το παιχνίδι αλλα μάλλον θα το κάνω αμέσως μετα το επόμενο παιχνίδι των δύο.

Ποτέ μα ποτέ ενας παίκτης δεν τα κάνει όλα μόνος του.
Ο Διαμαντίδης ειχε άξιους συμπαραστάτες και όλη η ομάδα κατανόησε πολυ καλά το πνεύμα του προπονητή τους.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε το σθένος να αντιταχθεί σε εναν τόσο ψυχωμένο Παναθηναϊκό και ο Γιαννάκης έχασε κατα κράτος απο τον Ομπράντοβιτς.
Δεν τα πήγε ασχημα ο Ολυμπιακός αλλα έπαιξε καλά για περίπου 33' ενω οι πράσινοι έπαιξαν καλά για 38'

Φαντάσου οτι κέρδισε ο ΠΑΟ έχοντας λιγότερα ρημπάουντς ! Αυτο απο μόνο του κάτι λέει για την πανέξυπνη τακτική Ομπράντοβιτς.
Δεν ρίσκαρε να χάσει το ρημπάουντ και να τρέξει ο Ολυμπιακός μπροστά γρήγορα, πράγμα που τον ευνοεί.

Απο άμυνα δε, σκίσανε, μεχρι και ομάδα του ΝΒΑ θα έπαιζαν ετσι.

teo είπε...

Ξανα για νικη θα γραψεις tzon διοτι ο ΟΣΦΠ αυτη την στιγμη δεν ειναι στα καλα του γενικα.Αν το παει για (εκδικηση)θα τα βαψει χειροτερα μαυρα ακομη,ο ΠΑΟ το θελει το ματς και διαθετει πλειαδα παιχτων σπεσιαλιτων για αυτο το αθλημα!!!!

tzonakos είπε...

Φαντάσου όμως οτι για νίκη μεσα στο ΣΕΦ πρέπει να παίξει όπως χθές και συν 20% ακόμα καλύτερα !
Μακάρι !

Θεόδωρος Πασσαλίδης είπε...

Ήταν πολαπλής σημασίας η νίκη μας τις προάλλες. Πέρα από το Κύπελλο, τους έχουμε πάρει κατά κάποιο τρόπο τον αέρα και πάμε με φόρα στο ΣΕΦ για να καθαρίσουμε το πλεονέκτημα της έδρας. Θα είναι δύσκολο ματς πάντως, δεν πρέπει να μας καθησυχάζει το Κύπελλο μιας και ο οσφπ παίζει το τελευταίο του χαρτί την Κυριακή..

teo είπε...

Και ο ΠΑΟ παιζει το τελευταιο του χαρτι και πρεπει να κερδισει και θα το κανει!Τι θα φοβθει;Την εδρα!!!Καλυτερος ειναι!

Unknown είπε...

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 77-75

Με καλάθι 3,3'' πριν από το τέλος ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος έκρινε ένα μεγάλο ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός νίκησε 77-75 και μία εβδομάδα μετά το χαμένο τελικό του κυπέλλου πήρε τη ρεβάνς, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας ως το τέλος του πρωταθλήματος.

Έτσι νίκησε

Οι δυο ομάδες δεν είχαν πολλά να κρύψουν η μία από την άλλη και ήταν φυσικό επακόλουθο να επικρατήσει σχετική ισορροπία. Ο Ολυμπιακός επειδή ως χαμένος του τελικού έπρεπε να αποδείξει πράγματα έβγαλε περισσότερη ενέργεια στο παρκέ (κάτι που αποτυπώθηκε και σε επίπεδο νεύρων), ωστόσο ο πιο ήρεμος Παναθηναϊκός δεν του επέτρεψε να εκμεταλλευτεί τον εν λόγω παράγοντα στο βαθμό που θα ήθελε. Μάλιστα παρότι σε όλη τη διάρκεια του πρώτου δεκάλεπτου οι ερυθρόλευκοι είχαν το προβάδισμα (6-2, 14-11, 18-15), οι πρωταθλητές προηγήθηκαν 22-25 στο 10 δια χειρός Σπανούλη. Η απάντηση των γηπεδούχων στο τρίποντο του Λαρισαίου ήρθε με ένα σερί 7-0 (29-25), πάνω στο οποίο οι γηπεδούχοι έχτισαν αρκετά.

Οι Βούισιτς και Πάργκο έβαλαν το χεράκι τους για το 39-32 στο 16:30, ενώ το τρίποντο του Χαλπερίν έκανε το 45-37 στο 18, στη μεγαλύτερη διαφορά που απέκτησε ο Ολυμπιακός. Μόνο που πριν από τη λήξη του ημιχρόνου οι έξι διαδοχικοί πόντοι του Μπατίστ έδωσαν το δικαίωμα στον Παναθηναϊκό να επιστρέψει (45-43), ακολουθώντας κατά πόδας.

Βέβαια οι Πειραιώτες εξακολούθησαν να ελέγχουν το ματς, βρίσκοντας τον τρόπο να κρατούν σε δεύτερο ρόλο τον αιώνιο αντίπαλό τους. Ο Μπατίστ τους έκανε μεν ζημιά, αλλά ο Μπουρούσης έβγαλε το φίδι από την τρύπα όταν χρειάστηκε και με δικούς του πόντους ο Ολυμπιακός έφτασε τόσο στο 56-48 του 28 όσο και στο 61-55 του 30 (αντί του... 59-57, αφού ο Γιασικεβίτσιους έχασε σίγουρο καλάθι στον αιφνιδιασμό).

Το +6 έκανε τους παίκτες του Γιαννάκη να αισθανθούν πιο άνετα από τους φιλοξενούμενους. Από τη στιγμή μάλιστα που οι πράσινοι έχασαν διαδοχικές ευκαιρίες να μειώσουν τη διαφορά, ο Ολυμπιακός είχε το αβαντάζ, ψυχολογικό και αγωνιστικό. Από το -10 (69-59) σε τέσσερα λεπτά ήταν σχεδόν απίθανο να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός. Βρήκε όμως το σθένος να γυρίσει το ματς και να ισοφαρίσει 71-71 με το Φώτση στο 38.

Το τελευταίο δίλεπτο ήταν χιτσκοκικό. Ο Ολυμπιακός σκόραρε, αλλά ο Παναθηναϊκός απαντούσε. Με το σκορ στο 75-75, οι ερυθρόλευκοι έχασαν την επίθεση, αλλά ο Παπαλουκάς πήρε το επιθετικό, έδωσε την μπάλα στο Βασιλόπουλο, ο οποίος μετά από ωραία προσποίηση την άφησε στο καλάθι. 77-75 και το πλεονέκτημα στον Ολυμπιακό.

Το αστέρι
Ο Γιάννης Μπουρούσης είναι ο καλύτερος Έλληνας σέντερ γιατί πάνω απ' όλα η απόδοσή του χαρακτηρίζεται από σταθερότητα. Σε άλλο ένα ντέρμπι έπαιξε με τη συμβολή του καθοριστικό ρόλο. Σε επίπεδο αριθμών κινήθηκε στα εφετινά στάνταρ του, ενώ όταν χρειάστηκε ήταν εκεί για να κόψει το Διαμαντίδη. Κορυφαία απόδοση από έναν σούπερ παίκτη.

Απογοήτευση
Ο Παναθηναϊκός χώλαινε κάτω από το καλάθι, αφού ένας Μάικ Μπατίστ πόση δουλειά να κάνει... Ο Πέκοβιτς χρεώθηκε νωρίς με φάουλ και βγήκε εκτός κλίματος αγώνα, ο Τσαρτσαρής δεν διανύει την καλύτερη περίοδο της χρονιάς, ενώ ο Φώτσης δεν προσέφερε τα αναμενόμενα. Μοιραία οι πράσινοι έχασαν πολλές από τις μάχες που έπρεπε να πάρουν, όπως το αμυντικό ριμπάουντ στην κρίσιμη επίθεση.

Σχόλιo
Ο Ολυμπιακός απέκτησε άξια το δικαίωμα της κατάκτησης της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο. Ενός πλεονεκτήματος που στην Ελλάδα χαρίζει συνήθως πρωτάθλημα. Αυτό που καλείται τώρα να κάνει είναι να διαχειριστεί αυτήν την επιτυχία και να μην χύσει την καρδάρα πριν από το τέλος της ρέγκιουλαρ σίζον, βγάζοντας επιτυχώς τα ματς που του απομένουν. Αντεδρασε πάντως μετά το χαμένο τελικό και πρέπει να του αναγνωριστεί. Ο Παναθηναϊκός θα κληθεί πιθανότητα να διεκδικήσει το πρωτάθλημα μέσα στο ΣΕΦ. Το έκανε στο παρελθόν, θα κληθεί να το επαναλάβει. Οι πράσινοι δεν εγκαταλείπουν εύκολα τη μάχη.

Αντιγραφή απο το
http://www.contra.gr/Basketball/Hellas/A1Basket/Olympiacos_Panathinaikos/232299.html

Αυτά δεν τα λέτε Βαζελόχανουμία δεν πειράζει...όμως ραντεβού στα playoff.
Σήμερα απέιδεξε ο Κατώτερος σας Ολυμπιακός ότι μπορεί να σας νικήσει...

ΥΓ
Όσον αφορά το ποδόσφαιρο συνεχίστε αγαπητοί Βαζελολαγοί τις καθυστερήσεις και πανηγυρήστε το 0-0 στο ΣΕΦ.
Είστε άξιοι της μοίρας σας...

tzonakos είπε...

Εσεις είστε άξιοι της μοίρας σας αγαπητοί βουτηχτάδες.
Συν το κόμπλεξ κατωτερότητας.
Οι ήττες ειναι στο πρόγραμμα και αν κερδηθεί απο τον Ολυμπιακό αυτο το πρωτάθλημα, ακόμα κι εσείς θα ξέρετε πόσο το αξίζει.
Αλλα ας περιμένουμε τα playoffs για να μου ξανακάνεις copy/paste αυτα που γράφει το contra.gr αφου δεν φαίνεται να διαθέτεις δική σου άποψη, η να μην γνωρίζεις μπάσκετ.
Δεν πειράζει, δεν είμαστε όλοι ειδικοί.
Καλη σου μέρα γάβρε.

Unknown είπε...

Συνονόματε tzonakos υπομονή κάνε μέχρι το Μαίο για να σας νικήσουμε και τότε.
Οσο για το μπάσκετ αν ξέρω δεν είναι το θέμα, το θέμα είναι που ΧΑΣΑΤΕ απο τον Ολυμπιακό.
Σας περιμένω στα playoff.
Ελάτε με φόρα...

tzonakos είπε...

Καλά, οκ θα δούμε ατσ playoffs.
Ανοίχτε κι ερχόμαστε :)