Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 2-0: Χαλαρό ξεκίνημα

ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 2-0 για την 16η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 2008/09

Μια άνετη και χαλαρή νίκη κατάφερε να πετύχει η ομάδα μας χτες κόντρα στον ΟΦΗ. Καταφέραμε έτσι να μπούμε χαλαρά και με το δεξί στη νέα χρονιά. Η νίκη μας είναι πέρα για πέρα δίκαιη καθώς το τελικό σκορ με βάση την εικόνα του αγώνα θα μπορούσε να είναι πολύ πιο βαρύ.

Ας τα δούμε με τη σειρά:

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε είναι η αλήθεια λίγο νωθρά τον αγώνα, κάτι που έδωσε στον ΟΦΗ τη δυνατότητα να κάνει 1-2 ευκαιρίες ενώ το παιχνίδι ήταν ακόμα στο 0-0. Κάτι όμως οι επεμβάσεις του Χαλκιά, κάτι η αδυναμία των παικτών του ΟΦΗ, το γκολ ευτυχώς δεν ήρθε. Ο ΠΑΟΚ αφυπνίστηκε από το 15' και μετά όταν ο Λάκης έχασε μοναδική ευκαιρία για το 1-0, κάνοντας κάτι μεταξύ σουτ και πάσας στον αμαρκάριστο Μουσλίμοβιτς. Χάθηκαν κι άλλες ευκαιρίες (μην ξεχνάμε και το δοκάρι του Σνάουτσνερ), αλλά το γκολ ήρθε τελικά στο 34' μετά από ωραίο συνδυασμό στα αριστερά και σουτ του Μουσλίμοβιτς. Η αλήθεια είναι ότι ο Κωνσταντινίδης είναι στην αρχή της φάσης οφσάιντ, κάτι που στο γήπεδο δεν μπόρεσα να δω, αλλά διαπίστωσα βλέποντας τη φάση στην αργή κίνηση... Αναφέρομαι τόσο διεξοδικά στη φάση αυτή, γιατί έδωσε πάτημα στο Β. Τσιάρτα να κάνει σχόλια ότι ο ΠΑΟΚ φέτος ευνοείται από τη διαιτησία ελέω Μάκη Γκαγκάτση! Κάτι που προκάλεσε - και ορθώς - την αντίδραση του υπεύθυνου τύπου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κου Κυργιάκου, ο οποίος τηλεφώνησε στην εκπομπή του Γ. Καραλή και τα έχωσε χοντρά στον Τσιάρτα.

Λίγο αργότερα και πριν ακόμα κλείσει το 1ο ημίχρονο ήρθε και το 2-0 από τον Ίβιτς και κάπου εκεί το παιχνίδι τελείωσε.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο ΟΦΗ είχε πετάξει λευκή πετσέτα και εμείς χάναμε τη μια ευκαιρία μετά την άλλη. Μουσλίμοβιτς και Μπακαγιόκο χάσαν από 2 ευκαιρίες και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο Μάλαρτζ έσωσε τον ΟΦΗ από διασυρμό κρατώντας το άκρως κολακευτικό 2-0. Κάτι που αποδεικνύει ότι ο ΠΑΟΚ θα κέρδιζε ούτως ή άλλως τον αγώνα, έτσι Βασιλάκη Τσιάρτα;;;;

Μερικές ακόμα σκόρπιες παρατηρήσεις:

- Ο Μουσλίμοβιτς φάνηκε ανεπιρρέαστος απ' τον τραυματισμό του και τις 40 μέρες απουσίας, δίνοντας τεράστια ποιότητα στην επίθεσή μας.
- Μετά από 3 μήνες και 1 εβδομάδα είδαμε και πάλι το Βιερίνια (τον είχε σακατέψει ο Βιτόλο αν θυμάστε). Ο παίκτης αγωνίστηκε για 20 λεπτά, έδειξε ότι μάλλον θα επανέλθει, αλλά σίγουρα χρειάζεται λεπτά στα πόδια του.
- Αποδείχτηκε ότι κακώς έμενε ο Μπακαγιόκο εκτός ενδεκάδας.
- Δεν ξέρω γιατί, αλλά ο Μάρκος Αντώνιο δεν μου εμπνέει μεγάλη εμπιστοσύνη. Ίσως επειδή είναι πολύ τσαπατσούλης... Προσωπικά προτιμώ το Στέλιο Μαλεζά που είναι και άρρωστο ΠΑΟΚτσάκι.
- Το καλύτερο παιχνίδι του έκανε χτες ο Ίβιτς, ο οποίος πέρα από το γκολ που έβαλε, έβγαλε και 2-3 καταπληκτικές κάθετες μπαλιές. Κάτι που αναμφισβήτητα χρειάζεται η ομάδα.

Γενικά η ομάδα έδειξε να ξεπερνά την κακή εμφάνιση των Σερρών και να επανέρχεται στις παλιές καλές εμφανίσεις. Κάτι που μπορεί να μας γεμίζει με αισιοδοξία για το επόμενο ματς κόντρα στην ΑΕΚ την άλλη Κυριακή 11/1/2009. Ένα ματς που πρέπει να χτυπήσουμε στα ίσια!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα γκολ οφσαιτ
και η κοκκινη στον μουσλι ουτε λογος μπαοκια

Panagiotis είπε...

Μας ευνοούν... Το κάνουν συνέχεια βλέπεις. Έλα ρε ανώνυμος κόφ' το, μην λες χοντράδες.

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΤΑΞΕΙ ΡΕ Panagiotis Η ΓΚΑΓΚΑΤΣΟΟΜΑΔΑΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΑ

Panagiotis είπε...

Όχι, η Κοκκαλο-ομάδα είναι κορυφαία. Εμείς ξέρουμε τι είναι και τι δεν είναι η ομάδα μας. Μας δώσαν ένα οριακό και πρέπει να γίνει ολόκληρο θέμα. Και μιλάμε για τελείως οριακό, έπρεπε να το δούμε 5 φορές για να το καταλάβουμε ότι ίσως και να ήταν.

DonMits είπε...

Ανώνυμε,

Το πρώτο γκολ ήταν οφσάιντ. Εγώ το είδα στο ριπλέι παγώνοντας την εικόνα κάθε 1/4 του δευτερολέπτου. Ο επόπτης δεν το είδε και δεν το έδωσε.

Το δεύτερο δεν ήταν οφσάιντ, και βάλε όσα ριπλέι θέλεις.

Εσύ που μας λες Γκαγκατσοομάδα πες μας τι ομάδα είσαι να συζητήσουμε.

Άντε πια με αυτή την καραμέλα.

Α και που είσαι; Αν ήμασταν Γκαγκατσοομάδα ο Δάρλας δεν θα έπαιρνε κίτρινη για θέατρο αλλά πέναλτι όπως πήρε ο γαυρος κόντρα σε Θρασύβουλο και Αστέρα ;-)

Stepas είπε...

Επειδή ο Ανώνυμος προφανώς δεν έχει τι να κάνει από το να ασχολείται με τον ΠΑΟΚ έκανε ακριβώς το ίδιο σχόλιο και στο δικό μου ποστ. Βάζω κι εδώ την απάντησή μου όχι τόσο για να απαντήσω στον Ανώνυμο όσο για να την διαβάσουν όλοι αυτοί που μιλάνε για εύνοια του ΠΑΟΚ και για Γκαγκατσοομάδα.

@Ανώνυνος: Στο πρώτο γκολ ο Κωνσταντινίδης, που κάνει την ασίστ στον Μουσλίμοβιτς, είναι σε θέση οφσάιντ. Θέμα κόκκινης κάρτας δεν υπάρχει. Υπήρξε "κοκορομαχία" μεταξύ Μουσλίμοβιτς-Ισά μετά από μια μονομαχία τους στον αέρα. Οι 2 παίκτες έφεραν τα κεφάλια τους κοντά και αντάλλαξαν κουβέντες. Ο Μουσλίμοβιτς έκανε μια κίνηση με το κεφάλι του προς τον Ισά χωρίς όμως να τον βρει (και μαλλον για εκφοβισμό το έκανε και όχι για να τον βρει) και ο τελευταίος, αφού έμεινε 4-5 δευτερόλεπτα όρθιος, θυμήθηκε ξαφνικά ότι θα μπορούσε να παίξει θέατρο, να πέσει κάτω πιάνοντας το πρόσωπό του και να κερδίσει με αυτόν τον τρόπο την αποβολή του Μουσλίμοβιτς. Το ριπλέι της φάσης σε αργή κίνηση είναι όλα τα λεφτά! Δείχνει πόσο τραγικό θέατρο παίζει ο Ισά αφού ο Μουσλι δεν τον ακούμπησε καθόλου. Άλλωστε μετά μπήκε μέσα το ιατρικό επιτελείο και ο Ισά δεν είχε φυσικά τπτ. Συνέχισε κανονικά. Ο διαιτητής ευτυχώς δεν παρασύρθηκε. Έδειξε κίτρινη στον Ισά για το θέατρο. Το μόνο λάθος του είναι ότι ενδεχομένως θα έπρεπε να δείξει κίτρινη και στον Μουσλι για την κοκορομαχία του και την κίνηση που έκανε με το κεφάλι. Θέμα κόκκινης δεν υπάρχει ούτε κατά προσέγγιση!

Αγαπητε ανώνυμε, αν είδες το ματς, η διαιτησία δεν έπαιξε απολύτως κανεναν ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος. Ο ΟΦΗ έκανε την τελευαταία του επίσκεψη στην περιοχή του ΠΑΟΚ στο 30' και μετά δεν ξαναενόχλησε τον Χαλκιά. Πώς γίνεται μια ομάδα με τόσο χάλια εμφάνιση να ζητάει κάτι από το ματς; Άλλωστε ο ίδιος ο Μαντζουράκης μίλησε ξεκαθαρα για δίκαιη νίκη του ΠΑΟΚ. Και για τη φάση του οφσάιντ που λες, αφού θες να μπούμε στη διαδικασία των διαιτητικών λαθών, να σου πω ότι λίγα λεπτά μετά σε μια πολύ πιο εύκολη φάση από αυτήν του οφσάιντ, γίνεται ξεκάθαρο πέναλτι στον Δάρλα, μπροστά στα μάτια του διαιτητή το οποίο δεν δίνεται. Εσύ λοιπόν που είσαι αντικειμενικός γιατί δεν το αναφέρεις μαζί με τη φάση του οφσάιντ και να πεις "ο διαιτητής έκανε 2 λάθη, το ένα ενάντια στον ΟΦΗ και το άλλο ενάντια στον ΠΑΟΚ";

Το παραμύθι που έχει ξεκινησει φέτος ότι ο ΠΑΟΚ και καλά ευνοείται πρέπει κάποτε να τελειώσει επιτέλους. Αυτό που ενοχλεί τους περισσότερους είναι ότι ο ΠΑΟΚ έχει δυναμώσει, έχει γερή διοίκηση και δεν είναι πλέον η βιτρίνα από την οποία διαλέγουν ο ΠΑΟ και ο ΟΣΦΠ τα χρυσαφικά τους σε τιμή 50% κάτω. Γκέγκε; Αυτό ενοχλεί. Βενετίδης, Ουντέζε, Οκκάς, Κωνσταντινίδης, ΓΧ, Καφές, Σαλπιγγίδης και τόσοι άλλοι έφυγαν στα καλύτερά τους από τον ΠΑΟΚ επειδή ήμαστε αδύναμοι και δεν μπορούσαμε να τους κρατήσουμε. Αυτά τελειώσανε και αυτό τσούζει! Σου λέει θα μας μπει ο ΠΑΟΚ σφήνα; Εμείς τον είχαμε για κομπάρσο, για τσόντα πώς το λένε. Γι'αυτό πολλοί χρησιμοποιούν εντέχνως την πρόσληψη του υιού Γκαγκάτση στην διοίκηση του ΠΑΟΚ και λένε ότι ο ΠΑΟΚ ευνοείται από τη διαιτησία. Καταλάβετε επιτέλους ότι οι διαιτητές στην Ελλάδα είναι άσχετοι και αδικούν όλες τις ομάδες (πλην Ολυμπιακού φυσικά). Ο ΠΑΟΚ αδικήθηκε στα ματς με Ηρακλή και Θρασύβουλο και στο ματς με τον ΠΑΟ δεν μας δόθηκε πέναλτυ στο 23' με το ματς στο 0-0. Αφού θέλετε να μιλήσουμε για διαιτησία, αυτά γιατί δεν τα λέτε; Ο υιός Γκαγκάτση, με βάση τη δική σας λογική, πώς άφησε να χάσει ο ΠΑΟΚ βαθμούς σε αυτά τα ματς;

Η προπαγάνδα που έχει ξεκινήσει πρέπει να τελειώνει. Μέχρι κι ο Τσιάρτας βγήκε να μιλήσει για διαιτησία (επειδή παίζει με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή φτιάχνει κλίμα) που αν η ΑΕΚ δεν έπαιρνε σφυρίγματα φέτος θα κινδύνευε να πέσει τώρα.

Ο ΠΑΟΚ είναι εδώ μάγκες. Αφήστε τις διαιτησίες και κοιτάξτε τις ομαδούλες σας. Άντε μπράβο.