Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

Άνετη νίκη με 2-0 για τον ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ-ΟΦΗ
2-0

Με πολύ μεγαλύτερη άνεση απ'ό,τι δείχνει το τελικό 2-0, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κερδίσει τον ΟΦΗ στην Τούμπα και να παραμείνει για μία ακόμη αγωνιστική μόνος 2ος στη βαθμολογία σε απόσταση 6 βαθμών από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.



Μετά την κακή εμφάνιση απέναντι στον Πανσερραϊκό στις Σέρρες (1-1) και τη διακοπή που μεσολάβησε λόγω των γιορτών ο "Δικέφαλος" επέστρεψε στις νίκες απέναντι στον ΟΦΗ στην Τούμπα, με δύο πολύ σηαντικές επιστροφές, τον Μουσλίμοβιτς και τον Βιεϊρίνια. Ο Βόσνιος επιθετικός έπαιξε βασικός και ήταν από τους πρωταγωνιστές του αγώνα αφού άνοιξε το σκορ στο 34' και έχασε πολλές μεγάλες ευκαιρίες, κυρίως στο β' ημίχρονο, να διευρύνει το σκορ για την ομάδα μας. Από την άλλη, ο Βιεϊρίνια πήρα τα πρώτα του 15 αγωνιστικά λεπτά, μετά από 100 μέρες απουσίας λόγω τραυματισμού, περνώντας σαν αλλαγή στο 76'.



Ο ΟΦΗ ανησύχησε την ομάδα μας μόνο στο α' ημίχρονο κάνοντας τρεις καλές φάσεις. Η μία ήταν το καλό φάουλ του Ταραλίδη στο 13' που απέκρουσε ο Χαλκιάς, η δεύτερη ένα σουτ του Ταραλίδη πάνω στον Χαλκιά σε τετ-α-τετ και η τελευταία ένα σουτ του Σφακιανάκη από το ημικύκλιο της περιοχής του ΠΑΟΚ που μπλόκαρε ο Χαλκιάς. Σε όλο το υπόλοιπο δεν απείλησε καθόλου την ομάδα μας και σχεδόν κατέθεσε τα όπλα, ειδικά στο β' ημίχρονο που το σκορ είχε ήδη διαμορφωθεί στο 2-0.

Ο ΠΑΟΚ έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι, με την επιστροφή του διδύμου Μουσλίμοβιτς-Μπακαγιόκο στην επίθεση να παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό, όπως επίσης και η εξαιρετική εμφάνιση του Ίβιτς σε ρόλο οργανωτή που ήταν και ο κορυφαίος του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πετύχει 2 γκολ στο α' ημίχρονο, με ωραίο σουτ του Μουσλίμοβιτς στο 34' και σουτ του Ίβιτς από κοντά στο 43'. Ωστόσο, το σκορ θα μπορούσε να είχε φτάσει ακόμη και στο 4 ή και 5-0 αν οι παίκτες μας (και ειδικά ο Μουσλίμοβιτς) ήταν προσεκτικότεροι στο τελείωμα των φάσεων. Η ομάδα μας είχε περίπου 7 μεγάλες ευκαιρίες για γκολ. Η ομάδα έπαιξε ωράιο ποδόσφαιρο, με καλή κυκλοφορία της μπάλας, ανάπτυξη τόσο από τον άξονα με πολλές κάθετες από τον Ίβιτς, όσο και από τα πλάγια με τους Λάκη-Κωνσταντινίδη να είναι πολύ καλύτεροι από προηγούμενα ματς.



Ο Σάντος επέλεξε (ευτυχώς) ένα επιθετικό 4-4-2 με Χαλκιά στο τέρμα, Σνάουτσνερ, Μάρκος Αντόνιο, Κοντρέρας, Δάρλα στην άμυνα, ένα μόνο κλασικό αμυντικό χαφ (Βερόν) κι έναν πιο επιθετικογενή χαφ δίπλα του (Ίβιτς), Λάκη-Κωνσταντινίδη στα άκρα της μεσαίας γραμμής και Μουσλίμοβιτς-Μπακαγιόκο στην επίθεση. Σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια, ο Σάντος απαίτησε και πήρε από τους παίκτες του την πίεση ψηλά και τη συμμετοχή των ακραίων μέσων στην επιθετική ανάπτυξη, ενώ σε κανένα σημείο του αγώνα δεν έκλεισε την ομάδα πίσω. Πέρα από την καλή εμφάνιση του ΠΑΟΚ, πρέπει να τονιστεί ότι ο ΟΦΗ, ειδικά μετά το 30', δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να απειλήσει και να διεκδικήσει κάτι από το ματς. Οι κρητικοί είναι σε κακή αγωνιστική κατάσταση και αυτό έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες του ΠΑΟΚ να μας προσφέρουν ένα από τα πιο χορταστικά και όμορφα παιχνίδια για φέτος.

Ακολουθεί το πολύ δύσκολο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ όπου η ομάδα θα περάσει από ένα ακόμη "τεστ φιλοδοξιών και δυνατοτήτων". Αν πάρουμε θετικό αποτέλεσμα στην έδρα της ΑΕΚ, μπορούμε να ελπίζουμε ότι το τέλος της σεζόν θα μας βρει στις 3 πρώτες θέσεις. Πάντως με την επιστροφή Μουσλίμοβιτς, Κονσεϊσάο (που έλειπε σήμερα), Βιεϊρίνια, Πάμπλο Γκαρσία και την προσθήκη του Ολιβιέ Σορλέν και των επόμενων μεταγραφών, ο ΠΑΟΚ θα είναι μία ομάδα βελτιωμένη κατά πολύ.

3 σχόλια:

Panagiotis είπε...

ΠΑΟΚάρα!!! Αν δεν υπήρχαν και τα πέτσινα τα πέναλτυ ίσως να ήμασταν και πρώτοι. :ο)

Ανώνυμος είπε...

Τα γκολ οφσαιτ
και η κοκκινη στον μουσλι ουτε λογος μπαοκια

Stepas είπε...

@Panagiotis: Πές τα! Πάμε για διπλό στο ΟΑΚΑ. Σε χαιρετώ. Σου εύχομαι καλή χρονιά και να περνάς καλά.

@Ανώνυνος: Στο πρώτο γκολ ο Κωνσταντινίδης, που κάνει την ασίστ στον Μουσλίμοβιτς, είναι σε θέση οφσάιντ. Θέμα κόκκινης κάρτας δεν υπάρχει. Υπήρξε "κοκορομαχία" μεταξύ Μουσλίμοβιτς-Ισά μετά από μια μονομαχία τους στον αέρα. Οι 2 παίκτες έφεραν τα κεφάλια τους κοντά και αντάλλαξαν κουβέντες. Ο Μουσλίμοβιτς έκανε μια κίνηση με το κεφάλι του προς τον Ισά χωρίς όμως να τον βρει (και μαλλον για εκφοβισμό το έκανε και όχι για να τον βρει) και ο τελευταίος, αφού έμεινε 4-5 δευτερόλεπτα όρθιος, θυμήθηκε ξαφνικά ότι θα μπορούσε να παίξει θέατρο, να πέσει κάτω πιάνοντας το πρόσωπό του και να κερδίσει με αυτόν τον τρόπο την αποβολή του Μουσλίμοβιτς. Το ριπλέι της φάσης σε αργή κίνηση είναι όλα τα λεφτά! Δείχνει πόσο τραγικό θέατρο παίζει ο Ισά αφού ο Μουσλι δεν τον ακούμπησε καθόλου. Άλλωστε μετά μπήκε μέσα το ιατρικό επιτελείο και ο Ισά δεν είχε φυσικά τπτ. Συνέχισε κανονικά. Ο διαιτητής ευτυχώς δεν παρασύρθηκε. Έδειξε κίτρινη στον Ισά για το θέατρο. Το μόνο λάθος του είναι ότι ενδεχομένως θα έπρεπε να δείξει κίτρινη και στον Μουσλι για την κοκορομαχία του και την κίνηση που έκανε με το κεφάλι. Θέμα κόκκινης δεν υπάρχει ούτε κατά προσέγγιση!

Αγαπητε ανώνυμε, αν είδες το ματς, η διαιτησία δεν έπαιξε απολύτως κανεναν ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος. Ο ΟΦΗ έκανε την τελευαταία του επίσκεψη στην περιοχή του ΠΑΟΚ στο 30' και μετά δεν ξαναενόχλησε τον Χαλκιά. Πώς γίνεται μια ομάδα με τόσο χάλια εμφάνιση να ζητάει κάτι από το ματς; Άλλωστε ο ίδιος ο Μαντζουράκης μίλησε ξεκαθαρα για δίκαιη νίκη του ΠΑΟΚ. Και για τη φάση του οφσάιντ που λες, αφού θες να μπούμε στη διαδικασία των διαιτητικών λαθών, να σου πω ότι λίγα λεπτά μετά σε μια πολύ πιο εύκολη φάση από αυτήν του οφσάιντ, γίνεται ξεκάθαρο πέναλτι στον Δάρλα, μπροστά στα μάτια του διαιτητή το οποίο δεν δίνεται. Εσύ λοιπόν που είσαι αντικειμενικός γιατί δεν το αναφέρεις μαζί με τη φάση του οφσάιντ και να πεις "ο διαιτητής έκανε 2 λάθη, το ένα ενάντια στον ΟΦΗ και το άλλο ενάντια στον ΠΑΟΚ";

Το παραμύθι που έχει ξεκινησει φέτος ότι ο ΠΑΟΚ και καλά ευνοείται πρέπει κάποτε να τελειώσει επιτέλους. Αυτό που ενοχλεί τους περισσότερους είναι ότι ο ΠΑΟΚ έχει δυναμώσει, έχει γερή διοίκηση και δεν είναι πλέον η βιτρίνα από την οποία διαλέγουν ο ΠΑΟ και ο ΟΣΦΠ τα χρυσαφικά τους σε τιμή 50% κάτω. Γκέγκε; Αυτό ενοχλεί. Βενετίδης, Ουντέζε, Οκκάς, Κωνσταντινίδης, ΓΧ, Καφές, Σαλπιγγίδης και τόσοι άλλοι έφυγαν στα καλύτερά τους από τον ΠΑΟΚ επειδή ήμαστε αδύναμοι και δεν μπορούσαμε να τους κρατήσουμε. Αυτά τελειώσανε και αυτό τσούζει! Σου λέει θα μας μπει ο ΠΑΟΚ σφήνα; Εμείς τον είχαμε για κομπάρσο, για τσόντα πώς το λένε. Γι'αυτό πολλοί χρησιμοποιούν εντέχνως την πρόσληψη του υιού Γκαγκάτση στην διοίκηση του ΠΑΟΚ και λένε ότι ο ΠΑΟΚ ευνοείται από τη διαιτησία. Καταλάβετε επιτέλους ότι οι διαιτητές στην Ελλάδα είναι άσχετοι και αδικούν όλες τις ομάδες (πλην Ολυμπιακού φυσικά). Ο ΠΑΟΚ αδικήθηκε στα ματς με Ηρακλή και Θρασύβουλο και στο ματς με τον ΠΑΟ δεν μας δόθηκε πέναλτυ στο 23' με το ματς στο 0-0. Αφού θέλετε να μιλήσουμε για διαιτησία, αυτά γιατί δεν τα λέτε; Ο υιός Γκαγκάτση, με βάση τη δική σας λογική, πώς άφησε να χάσει ο ΠΑΟΚ βαθμούς σε αυτά τα ματς;

Η προπαγάνδα που έχει ξεκινήσει πρέπει να τελειώνει. Μέχρι κι ο Τσιάρτας βγήκε να μιλήσει για διαιτησία (επειδή παίζει με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή φτιάχνει κλίμα) που αν η ΑΕΚ δεν έπαιρνε σφυρίγματα φέτος θα κινδύνευε να πέσει τώρα.

Ο ΠΑΟΚ είναι εδώ μάγκες. Αφήστε τις διαιτησίες και κοιτάξτε τις ομαδούλες σας. Άντε μπράβο.