Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Σάββατο 16 Αυγούστου 2008

Η αποτυχία Ολυμπιακού και Α.Ε.Κ.



Όσοι παρακολουθούν τα τεκταινόμενα του Κυπριακού ποδοσφαίρου μάλλον δεν εξεπλάγησαν από τα αποτελέσματα των αγώνων της Ανόρθωσης και της Ομόνοιας απέναντι στις δύο, από τις τρεις, μεγάλες ομάδες του Ελληνικού πρωταθλήματος. Μπορεί το Κυπριακό ποδόσφαιρο να μην είναι στο ίδιο επίπεδο ως προς την αγωνιστική αξία των ομάδων αλλά σε θέματα οργάνωσης είναι σε πολύ υψηλότερο επίπεδο από το Ελληνικό! Ολυμπιακός και Α.Ε.Κ. γνώριζαν ότι οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις τους άρχιζαν στις 13 και 14 Αυγούστου αντίστοιχα. Ανεξάρτητα από τον αντίπαλο που θα τους έφερνε η κλήρωση έπρεπε ο σχεδιασμός τους να είχε ως σημείο αναφοράς τις συγκεκριμένες ημερομηνίες. Οι διοικήσεις των δύο ομάδων απέτυχαν να στείλουν έτοιμες τις ομάδες τους στην επίσημη αγωνιστική δραστηριότητα και οι ήττες ήρθαν ως φυσιολογικό αποτέλεσμα της οργανωτικής ανωτερότητας των Κυπριακών ομάδων. Στους επαναληπτικούς αγώνες Α.Ε.Κ. και Ολυμπιακός καλούνται να επικρατήσουν βασιζόμενοι στην ποιότητα της ομάδας τους σε αγωνιστικό επίπεδο. Προσωπική εκτίμησή μου είναι ότι και οι δύο θα τα κατάφέρουν αλλά είναι καιρός να καταλάβουν οι διοικούντες των ομάδων ότι ο σωστός προγραμματισμός κι η προσήλωση σ΄αυτόν θα δώσουν ακόμα μεγαλύτερη δυναμική στις ομάδες μας ώστε να πετύχουν ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες. Χάρη στον καλό σχεδιασμό και την οργάνωσή τους Ομόνοια και Ανόρθωση πέτυχαν ιστορικές νίκες! Ας μάθουμε επιτέλους από το πάθημά μας!

7 σχόλια:

Podosferakias είπε...

Όντως μας λείπει η οργάνωση και ο σχεδιασμός αλλά είναι γενικό το φαινόμενο. Έτσι είμαστε σαν λαός και ποτέ δεν πρόκειτε να διορθωθεί αυτό. Είμαστε άτομα τις τελευταίας στιγμής, παρόλα αυτά πάντα στο τέλος τα καταφέρνουμε.
Απο την άλλη δεν μπορώ να καταλάβω απο που φαίνεται ότι οι κυπριακές ομάδες έχουν καλύτερη οργάνωση απο εμάς. Το ότι είχαν δυο επιτυχή αποτελέσματα αυτό δεν μου λέει κάτι. Αν στο τέλος δεν περάσει καμία απο αυτές, τι θα λέμε?

lamia ultra είπε...

Η άποψή μου περί καλύτερης οργάνωσης των Κυπριακών ομάδων πηγάζει από προσωπική εμπειρία. Πάντως στην συγκεκριμένη περίπτωση ο μετεγγραφικός σχεδιασμός των Ελληνικών ομάδων ήταν πολύ καθυστερημένος με δεδομένες τις ημερομηνίες των πρώτων αγώνων τους, ανεξάρτητα των αντιπάλων που θα προέκυπταν. Ο Καφού που σκόραρε για την Ομόνοια ήταν έτοιμος αν και μάλλον θα είναι παγκίτης φέτος. Ήρθε έτοιμη η Ομόνοια στην Αθήνα έχωντας λύσεις για την ομάδα και δεν βασίστηκε στους ανέτοιμους Οκκά και Αλωνεύτη. Αντίθετα η Α.Ε.Κ. δεν ήταν έτοιμη και δεν είχε αξιόπιστες λύσεις, αυτό είναι στοιχείο οργανωτικής διαφοράς ανάμεσα στις δυο ομάδες! Η προσωπική μου άποψη είναι πως και οι δύο Ελληνικές ομάδες θα προκριθούν αλλά δεν μπορώ να κλέισω τα μάτια στην απαράδεκτη ανοργανωσιά που τις χαρακτηρίζει. Οι Κυπριακές ομάδες δεν είναι τα φαβορί για να προκριθούν αλλά οι νίκες τους ήταν σπουδαίες και στο παρελθόν έχουν πετύχει εξίσου σημαντικά αποτελέσματα. Παράδειγμα οι προσπάθειες της Ανόρθωσης το 1997 και το 1998 για την είσοδο στους ομίλους του Champions League.

Panagiotis είπε...

Θανάση,
θα είναι έτοιμοι μέχρι τα επαναληπτικά; η ΑΕΚ έχει ελπίδες, αλλά με τον Γαύρο το βλέπω χλωμό. Ένα γκόλ αν φάνε τελειώσαν όλα. Πάντως αν στο ημίχρονο κερδίζουν με 2-0 κάτι γίνεται. Εγώ βλέπω την Ανόρθωση να κλείνεται πίσω και άντε εσύ να βάλεις 3 γκολ. Το κακό είναι ότι αν δεν περάσουν στο Τσου Λου οικονομικά θα τα βρουν μπαστούνια το οποίο δεν είναι και τόσο καλό για το πρωτάθλημά μας γενικά.

Ποδοσφαιράκια,
το δύο στα δύο στατιστικά είναι εναντίον μας (μιλάω από άποψη οργάνωσης). Άσε που έχουμε παράδοση όπως είπες στην ανοργανωσιά. Τώρα μην πάθουμε καμιά λαχτάρα και γίνει τέσσερα στα τέσσερα δεν λες;

lamia ultra είπε...

Παναγιώτη πιστεύω ότι και οι δύο θα τα καταφέρουν και θεωρώ, όσο κι αν φαίνεται παράδοξο, ότι ο Ολυμπιακός έχει περισσότερες ελπίδες πρόκρισης από την Α.Ε.Κ. Θα προλάβουν να ετοιμαστούν οι δύο εκπρόσωποί μας κι αν πιάσουν την αναμενόμενη απόδοση θα τα καταφέρουν. Θα μπορούσα να προχωρήσω σε εκτεταμένη τεχνική ανάλυση - εκτίμηση αλλά δεν θέλω να το παίξω "ξερόλας". Θα πω μόνο ότι για τον Ολυμπιακό ένας γρήγορος ρυθμός κι ένας ταχύς κρυφός κυνηγός που θα εκμεταλευτεί τις κάθετες πάσες στην πλάτη του αργού αμυντικού διδύμου της Ανόρθωσης θα είναι το κλειδί της πρόκρισης. Βασικό στοιχείο για τον Ολυμπιακό να έχει υπομονή στο παιχνίδι του. Οι Κυπριακές ομάδες έχουν τα γκολ σαν τα Lays... δεν μπορούν να φάνε μόνο ένα! Αρκεί να κάνει σεφτέ στα δίχτυα ο Ολυμπιακός! Η Α.Ε.Κ. θ΄αντιμετωπίσει ένα γήπεδο σωστή "κόλαση"! Πρέπει να προσέξει πολύ τα μετόπισθεν μιας και τώρα δεν θα βρει μόνο τον Καφού απέναντί της αλλά και τον Αλωνεύτη κι ίσως και τον Οκκά. Να κρατήσει το μηδέν πρώτα η Α.Ε.Κ. και να ψάξει το γκολ με σύνεση. Αν χρειαστεί να ρισκάρει ας το κάνει στο τέλος μην έχοντας άλλη λύση...

lamia ultra είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Panagiotis είπε...

Όχι ρε αδερφέ, δεν υπάρχει θέμα για "ξερόλας", ανταλλαγή απόψεων κάνουμε.

Βασικά ξέχασα τους Αλωνεύτη και Οκκά... Απ' ότι διάβασα δεν είναι έτοιμοι, αλλά έχουν καιρό. Επικίνδυνοι παίχτες και οι δύο. Θα παίξει ο Μπασινάς? Πιστεύω θα είναι ο παίχτης που θα κάνει τη διαφορά.

Για τον Ολυμπιακό φοβάμαι την άμυνά τους. Σίγουρα μ' ένα κρυφό κυνηγό έχουν καλύτερες προϋποθέσεις. Δεν νομίζω να έχουν και άλλη εκλογή λόγω του ότι πιστεύω η Ανόρθωση θα παίξει κλειστά. Είπαμε, την Ανόρθωση την περιμένω να παίζει με 11 παίχτες άμυνα και αντεπιθέσεις που και που.

Φυσικά σαν Ελλάδα μας συμφέρει να περάσουν και οι δύο.

Καλά, με καράφλιασες με τα Lays :o)

ΥΓ. Και μόλις τώρα η ΠΑΟΚάρα έβαλε το πρώτο γκολ στην ΤΣΣΚ. Ο Κωσταντινίδης. Με κεφαλιά παρακαλώ, αν είναι δυνατόν :ο)

Podosferakias είπε...

Και εγώ πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός έχει μεγαλύτερες πιθανότητες απο την ΑΕΚ με βάση αυτά που είδα βέβαια. Πλασματικό ήταν το 3-0 ενώ η ΑΕΚ αν έχανε 0-3 θα το δικαιολογούσα με τον τρόπο που αντιμετώπησε το παιχνίδι. Όλα θα εξαρτηθούν πιστεύω απο το πρώτο 15λεπτο το πως θα μπούνε οι ομάδες.