Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2008

Ντέρμπι λέει

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός δυο φορές απανωτές.
Ας γράψουμε κι εδω κατι για το ντέρμπι.
Μας έπεισαν οτι πρόκειται για το γεγονός του αιώνα.
Λες και καθάρισαν όλα τα άλλα ματς και αυτα τα δύο θα ειναι περίπου κατι σαν παγκόσμιος πόλεμος. Στις κερκίδες και εξω, σίγουρα όχι κόσμιος πόλεμος. Τα απανταχού καφρόνια σε "θέσεις μάχης". Δηλαδη να μην βγω απο το σπίτι ! Ετσι και αλλιώς στο γήπεδο δεν θα πάω.
Εγραψα περι παιδικών κερκίδων και αναρωτήθηκα πόση τεστοστερόνη μπορεί απο μεσα της να με έβρισε που θέλω να πηγαίνουμε στα γήπεδα για διασκέδαση και όχι για να βγάζουμε απωθημένα επειδή δεν θέλουμε να πάμε στον ψυχίατρο. Δεν ειναι αγώνες για παιδιά αυτοί.
Η ατμόσφαιρα δυναμιτίζεται πάντα απο τις πάμπολλες αμφιλεγόμενου κύρους αθλητικοφυλλάδες με ρήματα που λήγουν σε -ίστε τους, -άτε τους, και λοιπά γαλλικά.
Φως φανάρι οτι απευθύνονται σε πορωμένους και ψυχάκηδες.
Δεν περιμένω να παιχτεί καμμια μπάλλα αξιώσεων, αλλα ποτέ δεν ξέρεις. Μπορεί το παιχνίδι κατα λάθος να οδηγηθεί σε θεαματικό απο κατι τυχαίο. Πχ ενα αυτογκόλ στο 7'.
Η μπορεί να καεί το Τηγάνι, απο ενα πέναλτι ή μια κάρτα που θα δείξει ο διαιτητής ετσι για να μη φανεί "χεζμένος" :)
Θα παιχτεί παιχνίδι σκοπιμότητας. Το ανοιχτό παιχνίδι θα ευνοούσε τον Ολυμπιακό, οπότε ενα τσούκου-τσούκου μπόλ μπορεί να ειναι η καλύτερη συνταγή με σκοπό αποκλειστικά το αποτέλεσμα.
Οι δηλώσεις μετά απο τα δύο ματς σε περίπτωση ισοπαλίας ειναι ήδη έτοιμες. Ολοι ξέρουμε τι θα ειπωθεί. το θέμα ειναι οτι τα ματς κρίνουν την χρονιά σε ενα βαθμό με την προϋπόθεση οτι στα υπόλοιπα μάτς οι δύο "αιώνιοι" θα δείξουν υπεροχή.
Με την ΑΕΚ απο κοντά στην τριάδα να ειναι σαν πληγωμένο λιοντάρι που κανείς δεν πρέπει να υποτιμήσει, η ισοπαλία φαίνεται να βολεύει τους πάντες. Νομίζω όμως οτι την νίκη θέλει περισσότερο ο Παναθηναϊκός, για λόγους και μόνο γοήτρου. Θα περάσει και πρώτος.
Δεν μας ενδιαφέρει καθόλου η "ανάλυση" μετα, στις αθλητικές εκπομπές της ΕΡΤ, δεν μας ενδιαφέρει αν ρεύτηκε ο χ παίκτης, δεν μας ενδιαφέρει το όλο παραμύθι παρα μόνο μεσα στο γήπεδο. Θέλω να παιχτεί άξια μπάλλα και να φύγουν όλοι ευχαριστημένοι για τις καλές προσπάθειες.
Αν μετα απο τα μάτς ο φίλαθλος φεύγει μόνο και μόνο με μια ικανοποίηση, αυτην του αποτελέσματος, αυτο δεν ειναι αρκετό αν ειδε την ομάδα του να παίζει χάλια. Αντίθετα, η αδρεναλίνη ανεβαίνει κατακόρυφα οταν βλέπεις θέαμα και ουσία. Γι αυτό πληρώνεις εισιτήριο, μην το ξεχνάς. Η ουσία ειναι μεν το αποτέλεσμα αλλα εχω την αίσθηση οτι στην Ελλάδα προσπαθούν να μας πουλήσουν και άλλα πράγματα που δεν εχουν καμμία σχέση και μπορούν να δυναμιτίζουν καταστάσεις.
Ας παιχτεί σωστή μπάλλα και ο καλύτερος ας κερδίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: