Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008

Δεν Υπάρχει Χρόνος Για Μελό

Δε θα αναλύσω την επιστροφή του Ντούσαν, την περίφημη συγγνώμη του ή όσα άλλα καταγράφηκαν σε τόνους τις τελευταίες μέρες. Αυτά είναι μόνο φιλολογίες που ομορφαίνουν τις εφημερίδες.

Αυτό που προέχει τούτη τη στιγμή είναι:

- Το ματς με τον ΟΦΗ.

- Η αγωνιστική άνοδος της ομάδας με διορθωτικές κινήσεις εκ των έσω μέχρι τα Χριστούγεννα, όπου η ενίσχυση τότε θα είναι επιβεβλημένη.

Σε ότι αφορά το αυριανό ματς, η οποιαδήποτε απώλεια βαθμών θα είναι καταδικαστική και θα την απομακρύνει τόσο πολύ από την 1η 3άδα, που θα χρειαστεί υπέρβαση το β` γύρο για να πλησιάσει. Και ο Ντούσαν, μπορεί να μην έχει το μαγικό ραβδί, μπορεί όμως να προσδώσει την απαιτούμενη ψυχολογία και φρεσκάρισμα, για να πάρει τους 3 βαθμούς, απέναντι σε μία ομάδα με περισσότερα προβλήματα αλλά και το ίδιο πλεονέκτημα (την αλλαγή προπονητή).

Η άμεση αγωνιστική άνοδος της ομάδας, πέραν των κινήσεων στη φυσική κατάσταση και στην τακτική που δεν είμαι σε θέση να σχολιάσω, η εκτίμησή μου σχετικά με τη διαχείριση του υπάρχοντος έμψυχου υλικού, με δεδομένο το αγωνιστικό προφίλ των «ομάδων Μπάγεβιτς» είναι:

- Ο παροπλισμός του Χουανφράν. Δε νομίζω ότι ο Ισπανός μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των μπακ-χαφ των ομάδων του Μπάγεβιτς. Στη θέση αυτή τούτη τη χρονική στιγμή, μόνο το Λαγό βλέπω επικρατέστερο.

- Οι αλχημείες στο άλλο άκρο της άμυνας, με δεδομένο ότι ο Γεωργέας είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς και ο Κουτρομάνος πολύ άπειρος, βλέπω Ενσαλίβα επικρατέστερο, αν και δε μπορώ να καταλάβω γιατί να λείπει ο Ράμος. Μέχρι τα Χριστούγεννα θα μπορούσε να βοηθήσει. Και γιατί όχι, ίσως με το Μπάγεβιτς να βελτίωνε τις αδυναμίες του.

- Ο νέος ρόλος του Καφέ. Είναι γνωστό ότι αποτελεί τέκνο του Ντούσαν και η αγωνιστική άνοδός του θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη με πολλαπλές λύσεις στα χαφ και στο γκολ.

- Η απόλυτη εκμετάλλευση του Σκόκο. Αν ο Αργεντίνος δε προσφέρει τα προσδοκώμενα ούτε και τώρα, θα πρέπει να θεωρείται τελικά υπερεκτιμημένος.

- Τα ίδια ισχύουν και για τους Τζεμπούρ και Εντίνιο. Ο Ντούσκο έχει αποδείξει ότι ακόμη και από επιθετικούς επιπέδου Σλίσκοβιτς, μπορεί να πάρει αρκετά γκολ.

- Το ξεπέταγμα των νεαρών. Εδώ δεν χρειάζονται σχόλια. Και η ΑΕΚ έχει πολλούς ταλαντούχους.

- Η εκμετάλλευση των μετρίων και των παππούδων. Όταν ποδοσφαιριστές όπως ο Σταματής, ο Μανώλης Παπαδόπουλος, ο πρώτος σκόρερ κάποτε στα αυτογκόλ του ΟΣΦΠ Μ. Βλάχος, ο Κοπιτσής, ο Β. Καραγιάννης, ο Μήνου, οι Μητρόπουλος και Σαραβάκος στα 35 και πολλοί άλλοι, έπαιξαν σημαντικούς ρόλους στην ομάδα, γιατί να μη δούμε και τους Λαγό, Χετεμάϊ, Μπερνς, Ενσαλίβα, Άλβες, Μάχο, Μαντούκα, Μπασινά να κάνουν το ίδιο;

Φυσικά, δε λέω ότι με το παραπάνω υλικό, η ομάδα μπορεί να κατακτήσει πρωτάθλημα. Ούτε καν τη 2η θέση. Αλλά σίγουρα μπορεί μία αξιοπρεπή πορεία μέχρι τα Χριστούγεννα και μετά θα περιμένουμε τις επιλογές Ντούσκο, που η ιστορία έχει δείξει ότι δεν έχουν καμία σχέση με επιλογές Κωτσάκου, Π. Στάθη, Π. Κομνηνού, Σάντος, Βέλιτς, Ντέμη, Φερέρ, Λυράκη, Δώνη, Μάρκου κλπ.

ΥΓ1. Ο Ντέμης, με την άρνησή του να υπογράψει το νέο συμβόλαιο του Μπάγεβιτς, κακό μόνο στην υστεροφημία του κάνει. Εκτός και αν νομίζει ότι θα κερδίσει έστω και τώρα, λίγη συμπάθεια από την original…

ΥΓ2. Ο Μπασινάς, στην αλλαγή του από τον Πλιάτσικα στο ματς της εθνικής, απέδειξε για μία ακόμη φορά πόσο ξένος είναι με την ΑΕΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: