Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ΑΕΚ..


Δεν αργεί η ώρα που η ποδοσφαιρική ΑΕΚ θα πάρει το δρόμο της μπασκετικής. Ο πρώτος παράγοντας που την διατηρεί στον ποδοσφαιρικό χάρτη, είναι η φύση της λειτουργίας του κράτους στην Ελλάδα, που σου φράζει την κεντρική είσοδο και σου αφήνει 1000 παράθυρα ανοιχτά ώστε να τις σκαπουλάρεις.. Η μπασκετική ΑΕΚ είχε όλη την άνεση να μένει στην Α1 για χρόνια, αλλά πρέπει να έχεις έστω και λίγο αγωνιστική επαφή με το άθλημα στο οποίο λες ότι συμμετέχεις, ώστε να τα καταφέρεις. Πως θα έχεις όμως αγωνιστική επαφή όταν δεν έχεις οικονομική επαφή με τους παίχτες.. Ένας δεύτερος παράγοντας είναι οι οπαδοί της. Όχι ότι συρρέουν κατά χιλιάδες στο γήπεδο (γιατί να το κάνουν πλέον άλλωστε..). Έμαθαν να είναι εκεί παρά τα προβλήματα και την ανυπαρξία παρόντος και μέλλοντος αυτής της ομάδας και με τα χρόνια απέκτησαν μια υπέρμετρη ανοσία στην κακή μπάλα.. Δεν είχαν και άλλη επιλογή άλλωστε.
Από το τελευταίο πρωτάθλημα του 94' και μετά, η ΑΕΚ προσπάθησε να σηκώσει κεφάλι.. Λίγο τα κάθε καρυδιάς καρύδι που έμπλεξε στα διοικητικά της, λίγο το φάντασμα του "πρίγκηπα" (του Βαλκάνιου, όχι του Αλ Σαούντ...), λίγο τα παιχνίδια των μανατζαρέων και άλλων τυχοδιοκτών παρατρεχάμενων καθώς και το νοσηρό ελληνικό ποδοσφαιρικό παρασκήνιο, την καθήλωσαν σε αναπηρικό καροτσάκι.. Αραιά και που, ένα κύπελλο και εννίοτε μια νίκη σε ντέρμπι, έρχεται να μας θυμίσει ότι η ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας υπάρχει ακόμη..
Την περυσινή χρονιά όμως είχαμε μια πρωτοτυπία. Η ΑΕΚ όχι απλά έπαιζε σα μικρή ομάδα, αλλά άρχισε να χάνει και σαν τέτοια. Το όνομα και η φανέλα δεν εμπόδισαν τους διασυρμούς και η ιστορία της, βόλευε μόνο στο να ενισχύσει το μέγεθος του ακούσματος της νίκης του αντιπάλου.. Παίχτες μέτριας αξίας, προπονητής που αποδείχτηκε αλχημιστής, πρόεδρος με δυναμική αλλά χωρίς οικονομική στήριξη και γενικά μια εταιρία (αν το δούμε καθαρα τεχνοκρατικά) που φυτοζωεί. Το κερασάκι στην τούρτα? Μία ομάδα χωρίς έδρα. Η ΑΕΚ μετά το "Νίκος Γκούμας" έχει καταδικαστεί να παίζει εκτός έδρας σχεδόν σε κάθε ματς. Το ΟΑΚΑ είναι έδρα από 40000 θεατές και πάνω.. Πραγματικά δεν ξέρω με τι μαγικά συντηρείται αυτός ο σύλλογος.
Αυτά που είπα είναι πασίγνωστα και δεν αποτελούν ούτε διαπίστωση προσωπική δική μου, ούτε καμία βαρυσήμαντη δήλωση. Τα ανέφερα γιατί το Σάββατο είναι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Για κάθε αεκτζή, ειδικά από το 96' και μετά, αυτό δεν αποτελεί απλά ένα ντέρμπι. Η ΑΕΚ φέτος μετράει ήδη μία 4άρα και μία 3άρα.. Πέρυσι το όνομα Ολυμπιακός την φιλοδώρησε με 6άρα και 4άρα.. (στημένα ή μη.. τόσο έγραψε στο τέλος..).. Ελπίζω φέτος να μην έχει σκοπό να κάνει την "κέντα".. Η απογοήτευση έχει γίνει σχεδόν συνώνυμο του αεκτζή.. αν κερδίσει σίγουρα αυτό θα αποτελέσει μεγάλη μα και μεμονωμένη επιτυχία. Αν χάσει... χαμένη είναι απο χέρι σε βάθος χρόνου έτσι κι αλλιώς.
Αν δε βρεθεί λύση καθαρή και άμεση στο οικονομικό και στο γηπεδικό πρόβλημα της ομάδας, η ΑΕΚ μετράει μέρες - μήνες ως σύλλογος.. Όση ψυχή, τραγούδι στην κερκίδα και όσο πάθος και να καταθέσεις μέσα στο γήπεδο, χωρίς "ψιλή" το λουκέτο θα έρθει αργά η γρήγορα.. Διότι όπως προείπαμε.. το να δηλώνεις ψευδή στοιχεία και να παίρνεις άδειες συμμετοχής στο "και πέντε" είναι εύκολο στην Ελλάδα, στον αγωνιστικό χώρο όμως τα παραθυράκια λέγονται γκολ και τάκλιν.. και αν δεν τα έχεις, τότε ακόμα και στην Ελλάδα θα πέσεις κατηγορία... Θα σε έχει ρίξει το ποδόσφαιρο το ίδιο, αφού το κακοποίησες τόσο εξωγηπεδικά όσο και καθαρά αγωνιστικά...

ΥΣ: Είναι πολύ λυπηρό οι εφημερίδες να πουλάνε παραμύθια στον κόσμο για δήθεν επενδυτές στην ΑΕΚ. Έλεος πια, 17 χρόνια τώρα...
ΥΣ2: Σχεδόν καμία όμάδα στην Ελλάδα δεν πληρεί τις προυποθέσεις για να λέγεται "ομάδα".. η ΑΕΚ αν μη τι άλλο την ασυλία της την έχει κερδίσει με το παρελθόν της... κάποιοι άλλοι με πιστόλια και εκβιασμούς... Ο καθένας με ό,τι διαθέτει σε αυτό το συνοθύλευμα που λέγεται Ελλάδα γενικότερα..
ΥΣ3: Αν μου το λεγε κάποιος παλιότερα ότι θα ερχόταν ντέρμπι με Ολυμπιακό και θα είχα σαν οπαδός τη σημερινή αδιαφορία δε θα το πίστευα.. Εγώ μεγάλωνω, η ομάδα μικραίνει... Στυγνά δεδομένα και τα δύο, δυστυχώς..