Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Πολλά χρόνια μπροστά ο Κόκκαλης!

Όποιος έχει μάτια βλέπει, όποιος έχει αυτιά ακούει!
Πριν χρόνια ο Σωκράτης Κόκκαλης είχε αποκαλέσει τους παναθηναϊκούς "κότες".
Εχθές, ο νέος νέος νέος Πρόεδρος της ΠΑΕ/ΠΑΟ φρόντισε να τον επιβεβαιώσει!
"Καλά τους έκανε αν παίζουν σαν μπαλαρίνες", στηρίζοντας τον προπονητή της ομάδας ο οποίος χαρακτήρισε τους παίκτες "πριμαντόνες".


Αλλά ας σκεφτούμε λίγο:
Ο προπονητής ΤενΚάτε διευθύνει τους παίκτες, ο ίδιος δεν έχει κανένα μερίδιο ευθύνης;
Ο Πρόεδρος Πατέρας πήρε (ουσιαστικά) την απόφαση πρόσληψης του προπονητή αλλά και της (μερικής) διαμόρφωσης του ρόστερ της ομάδας, ο ίδιος δεν έχει κανένα μερίδιο ευθύνης;


Αυτά βλέπει ο Κόκκαλής και αγοράζει* Derbyshire...
*λέμε τώρα, νοικιάζει!

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

ΠΑΟΚ Ολυμπιακός 1-0 : Ατμόσφαιρα Ντέρμπυ!



Λίγο πριν και λίγο μετά την είσοδο των ομάδων κάτω από τους ήχους των AC/DC! Ρεπορτάζ στο μπλόγκ μου..

To γκολ του Απόλλωνα που απέκλεισε την Ανόρθωση από το κύπελλο(Γκολάρα)

ΠΑΟΚ - γαύρος 1-0: Το πρώτο βήμα έγινε

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 1-0 χτες 4/2/2009 για τα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος 2008/09

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση έκανε χτες η ομάδα μας κόντρα στο γαύρο.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι χτες στο πρώτο ημίχρονο είδαμε τον καλύτερο φετινό ΠΑΟΚ, ο οποίος με ευκολία εξαφάνισε το γαύρο από το γήπεδο.

Στο πρώτο ημίχρονο τα είχαμε όλα: είχαμε πίεση ψηλά, είχαμε κατοχή, είχαμε πάθος, είχαμε δύναμη, είχαμε τις φάσεις, είχαμε το γκολ-ποίημα του Κονσεϊσάο, αλλά δυστυχώς είχαμε κι απέναντί μας τον κηπουρό-Νικοπολίδη και το δοκάρι του, και έτσι το σκορ διατηρήθηκε στο 1-0.


Στο δεύτερο ημίχρονο ξεκινήσαμε πολύ άσχημα. Ο γαύρος μπήκε πολύ δυνατά, έκανε 2 απανωτές φάσεις που θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει, αλλά μετά το 55'-60' κατέρρευσε. Και μη μπορώντας να συγκρατήσει τον ΠΑΟΚ, άρχισε να κάνει τα φάουλ. Το παιχνίδι έχασε το ρυθμό του, φάσεις δεν γίναν και μοιραία το 1-0 διατηρήθηκε έως το 90'.

Από την ομάδα δεν μπορώ να ξεχωρίσω ιδιαίτερα κανέναν γιατί θα αδικούσα τους υπόλοιπους. Ήταν όλοι τους φανταστικοί χτες, όπως φανταστικός ήταν κι ο κόσμος.

Εδώ πρέπει να βγάλουμε το καπέλο και στο Σάντος, που έστησε την ομάδα με αριστοτεχνικό τρόπο και πήρε την ταυτότητα του γαύρου και του Βαλβέρδε, οι οποίοι εμφανώς υποτίμησαν τον ΠΑΟΚ.

Το 1-0 δεν με αφήνει απόλυτα ικανοποιημένο. Είναι πολύ σημαντικό που δεν φάγαμε γκολ, αλλά το 1-0 είναι φτωχό σαν σκορ, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς ότι υπήρξαν ευκαιρίες για το 2-0...

Η ρεβάνς στις 4/3/2009 είναι ανοιχτή, έχουμε ένα μικρό προβάδισμα, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να κυνηγήσουμε γκολ στο Καραϊσκάκη για να μπορέσουμε να περάσουμε.

ΥΓ Η φωτογραφία είναι από το contra.gr

ΓΑΥΡΑΚΙΑ..ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ Ο ΘΕΟΣ...


Το πράγμα πλέον έχει καταντήσει κουραστικό..!Όμως επειδή στην Ελλάδα το να μην μιλάς περνιέται για αδυναμία απο δώ και πέρα θα αρχίσω μίνι αφιερώματα στα σπρωξίματα που παίρνει ο γαύρος και πως φτάνει εκεί που φτάνει.Και κάτι μου λέει πως τώρα που έχει αρχίσει και ξεφουσκώνει, τα σφυρίγματα που θα παίρνει θα είναι ακόμα περισσότερα.
Κάθησα σήμερα να παρακολουθήσω τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον γαύρο.Καταρχήν να πώ οτι ήταν απαράδεκτο απο την μεριά των οπαδών του ΠΑΟΚ που δεν σεβάστηκαν το ένα λεπτό σιγής για την μνήμη του κυρίου Παντελάκη.Και μην μου πεί κανένας για μεμονώμενα άτομα γιατί όσοι είδαν το παιχνίδι απο την tv θα πρόσεξαν οτι γινόταν χάος μέσα στο 1 λεπτό σιγής.

Πάμε στο παιχνίδι.Στο α'ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ήταν σαφώς καλύτερος χωρίς όμως να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες όπως η ΑΕΚ στο προχτεσινό αντίστοιχο μάτς αλλά παρ'ολα αυτά προηγήθηκε στο σκόρ.ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΓΑΠΗΤΑ ΓΑΥΡΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΑΝΕΙΚΟ.Ο ΚΩΛΟΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ.Ο ΠΑΟΚ λοιπόν πήρε αυτό που άξιζε απο το α'ημίχρονο.Εδώ να πούμε οτι στο α'ημίχρονο(22')χαρίστηκε κίτρινη κάρτα στον Ντούντου που πήρε τα πόδια του Ιβιτς με βίαιο τάκλιν το οποίο ανάγκασε τον Σέρβο ποδοσφαιριστή να αποχωρήσει για 2 λεπτά απο τον αγωνιστικό χώρο.Αν σκεφτούμε την κίτρινη που πήρε στο β'ημίχρονο ο Ντούντου καταλαβαίνουμε οτι ο γαύρος θα έπαιζε με 10.
Ξεκινάει το δεύτερο ημίχρονο και ο ΠΑΟΚ είναι νωθρός ενώ ο γαύρος δείχνει πιο παθιασμένος και κάνει 2 ευκαιρίες με κεφαλιές απο καμινάδες..ΣΤΟ 58' ο Αβρααμ Παπαδόπουλος κοντά στο σημείο του κόρνερ χτυπάει απο πίσω τον Κονσεισάο(αν δεν κάνω λάθος το όνομα)και αντί να πάρει δεύτερη κίτρινη συνεχίζει το παιχνίδι κανονικά.Ο Κάκος που ήταν πολύ αυστηρός στον πειθαρχικό έλεγχο(12 κάρτες) κλείνει επιδεικτικά τα μάτια σε μια φάση που έγινε ακριβώς μπροστά του.Αν συνυπολογίσουμε και την κόκκινη του Ντούντου ο γαύρος το σημερινό μάτς θα έπρεπε να το έχει τελειώσει με 9 ΠΑΙΚΤΕΣ και όχι με 11.
ΜΠΡΑΒΟ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟΝ ΜΑΓΚΑ ΠΑΟΚ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΓΑΥΡΟ ΤΩΝ 12 ΠΑΙΚΤΩΝ.
Όποιος είδε το προχτεσινό αγώνα ΑΕΚ-γαύρου και το σημερινό ΠΑΟΚ-γαύρου καταλαβαίνει οτι η διαφορά που έχει ο γαύρος απο τους δύο δικέφαλους είναι εντελώς πλασματική και φυσικά δεν έχει παρθεί μόνο με την αγωνιστική του προσπάθεια και αξία.Επιτέλους κάποια στιγμή πρέπει να αρχίσουμε να τα λέμε αυτά και όχι να κάνουμε την πάπια και να εστιαζόμαστε μόνο στο οτι ναι,εμεις δεν έχουμε ομάδες γι'αυτο το παίρνει ο γαύρος.Ε οχι φίλοι μου,δεν παίζει μόνο αυτό ρόλο.Όπως βλέπετε ,αυτοί που δεν είστε κολλημένοι γαύροι, στους περισσότερους αγώνες ο γαύρος(χωρις να παιζει μπαλα στους περισσοτερους αγωνες) ευνοείται άλλοτε σκανδαλωδώς και άλλοτε λιγότερο με συνέπεια μετα απο 17-18 αγωνιστικές να βλέπουμε κάτι εξωφρενικές βαθμολογικές διαφορές μεταξύ των ομάδων και να λέμε πως έγινε αυτό...!
Ακουγα πέρυσι κάτι φίλους μου που πάμε παρέα στο γήπεδο να μου λένε:"Ας μην χάναμε απο τον Πανιωνιο στο ΟΑΚΑ ρε Νικο για να το πάρουμε το πρωτάθλημα"και γελούσα..Τους απαντούσα πως είναι απόλυτα φυσιολογικό να χάνουμε βαθμούς σε κάποια μάτς και δεν γίνεται μόνο να κερδίζουμε όπως κάνει ο γαύρος μόνιμα είτε με την αξία του είτε με τα κοράκια.Το ίδιο βλέπω και φέτος.Βλέπω έναν πολύ καλό ΠΑΟΚ να παίζει όμορφο ποδόσφαιρο σε κάποια μάτς αλλά όπως είναι φυσιολογικό να χάνει βαθμούς σε κάποια απο αυτά.Βλέπω τον βάζελο να έχει κατασφαγιαστεί απο την αρχή της χρονιάς(ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ).Για την ΑΕΚ δεν θα πώ τίποτα γιατί είμαστε η χειρότερη ομάδα σε διάρκεια και απο τους τέσσερις.Και τέλος βλέπω και τον γαύρο να κερδίζει τα 16 απο τα 20 μάτς είτε επειδή επαιξε καλα σε κάποια απο αυτά(δυστυχως στα λιγοτερα απο τα μισά)είτε ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ!Και τα φυτά-υπάλληλοι να πανηγυρίζουν...Ε ΟΧΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ..ΛΙΓΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ,ΛΙΓΟ ΑΝΤΡΙΛΙΚΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΝΑ ΠΕΝΑΛΝΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ:"ΡΕ ΜΑΚΑΚΑ ΚΑΡΑΦΛΑ ΠΕΤΑ ΤΟ ΕΞΩ,ΕΙΜΑΙ ΓΑΥΡΟΣ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΩ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΑΡΧ..ΙΑ!"
Εκεί θα σας παραδεχόμουν ρε γαυράκια...!Οχι μόνο στα λόγια..

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Αντίο πρόεδρε...


Ο μεγαλύτερος και γνησιότερος παράγοντας που ανέδειξε ποτέ το ελληνικό ποδόσφαιρο έφυγε από κοντά μας.

Ο μεγάλος Γιώργος Παντελάκης υπέκυψε στις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη μετά από χτύπημα που δέχτηκε από μοτοσυκλέτα σήμερα το μεσημέρι στην οδό Μητροπόλεως.

Ο Γιώργος Παντελάκης αφιέρωσε τη ζωή του στον ΠΑΟΚ για περισσότερο από μισό αιώνα. Ξεκίνησε το 1954, ως μέλος του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, ενώ δύο χρόνια αργότερα ανέλαβε χρέη εφόρου στο τμήμα μπάσκετ. Το 1959 συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος μπάσκετ, ενώ τα επόμενα χρόνια και μετά από ένα σύντομο πέρασμα του από το τμήμα στίβου, αφοσιώθηκε στο ποδοσφαιρικό τμήμα, το οποίο υπηρέτησε από το πόστο του γενικού γραμματέα και του προέδρου από το 1975 έως το 1984. Ήταν ο πρώτος πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας «ΠΑΟΚ» υπογράφοντας το 1979 τη μετατροπή της από ερασιτεχνικό τμήμα σε Ανώνυμη Εταιρία.



Έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση Γιώργου Κούδα στα τέλη της δεκαετίας του ’60 συντελώντας στην επιστροφή του "Μεγαλέξανδρου" του ελληνικού ποδοσφαίρου στην ομάδα και ήταν αυτός που με τη διορατικότητά του δημιούργησε τη Χρυσή Ομάδα της δεκαετίας του ’70.



Ήταν ο άνθρωπος που αντιστάθηκε στο ΠΟΚ, ο άνθρωπος που ύψωσε το ανάστημά του στη χούντα που ήθελε τον Κούδα στο γαύρο, ήταν ο άνθρωπος που γιγάντωσε τον ΠΑΟΚ και τον έκανε τη μεγαλύτερη ομάδα της Β. Ελλάδας.



Ο Θεός να τον αναπαύσει. Εμείς ο Λαός του ΠΑΟΚ θα τον έχουμε πάντα στην καρδιά μας.

Καλό ταξίδι πρόεδρε, θα μας λείψεις...



ΥΓ Η διοίκηση αποφάσισε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη του αγώνα Κυπέλλου της Τετάρτης και οι ποδοσφαιριστές να αγωνιστούν με μαύρα περιβραχιόνια.

Ο ΧΟΥΤΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ...

Ο Λάμπρος Χούτος έχει συμφωνήσει με τον δικέφαλο για συμβόλαιο 6 μηνών έναντι 150.000 ευρώ. Στο συμβόλαιο θα μπούν ασφαλιστικές δικλίδες για τυχόν πειθαρχικά παραπτώματα και θα μπούν επιλογές για ανανέωση το καλοκαίρι ανάλογα με το αν θα πείσει τον προπονητή του και την διοίκηση.



Η προσπάθεια της διοίκησης του Πανιωνίου να καρπωθούν οφελείματα απο το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ έπεσε στο κενό, αφού η διοίκηση του ΠΑΟΚ έμεινε ανένδωτη στο ότι δεν θα πληρώσει τίποτα ούτε θα δώσει ανταλλάγματα για τον Χούτο. Ο Πανιώνιος τον άφησε τελικώς ελεύθερο, μετά τις ομολογουμένως έντονες πιέσεις και του ίδιου του ποδοσφαιριστή για να παέι στον ΠΑΟΚ. Οι υπογραφές έχουν πέσει και αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Ο Λάμπρος Χούτος γεννήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 1979. Ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο από πολύ μικρός και εντάχθηκε στην παιδική ομάδα του "Αστέρα Πολύγωνου". Εκεί τον ανακάλυψαν οι ιθύνοντες του βάζελού και τον έφεραν στην Παιανία. Δυο χρόνια αργότερα έφυγε στην Ιταλία και εντάχθηκε στην εφηβική ομάδα της Ρόμα. Στην ίδια ομάδα υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το 1995 σε ηλικία 16 ετών. Αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια αλλά μια σειρά τραυματισμών δεν του επέτρεψαν να καθιερωθεί.

Το 1999 πήγε στον γαύρο, όπου αγωνίστηκε πέντε χρόνια κερδίζοντας τέσσερα πρωταθλήματα. Μάλιστα κλήθηκε στην Εθνική Ελπίδων και αργότερα στην Εθνική Ανδρών. Το 2004 επέστρεψε στην Ιταλία στην ομάδα της Ίντερ, στην οποία δεν μπόρεσε να καθιερωθεί, αν και κατέκτησε το Κύπελλο Ιταλίας.

Ακολούθως περιπλανήθηκε ως δανεικός σε διάφορες ομάδες, όπως στην Αταλάντα, στην ισπανική Ρεάλ Μαγιόρκα και στην ιταλική Ρετζίνα. Από το τέλος της σεζόν 2006-07 είναι ελεύθερος και διαπραγματεύεται τη μεταγραφή του στον Πανιώνιο το Δεκέμβριο του 2007.

Τη χρονιά 2007-2008 αγωνίστηκε με τον Πανιώνιο στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, βοηθώντας σημαντικά την ομάδα του, πετυχαίνοντας 10 γκολ σε 14 αγώνες.

ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

Εξέπνευσε σε ηλικία 79 ετών ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Γιώργος Παντελάκης, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Νωρίτερα, είχε παρασυρθεί από μηχανή μεσαίου κυβισμού στην Βασιλέως Ηρακλείου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, τη στιγμή που έβγαινε από πάρκινγκ όπου καθημερινά αφήνει το αυτοκίνητό του . Η σύγκρουση αποδείχθηκε μοιραία...


Ήταν ο μοναδικός πρόεδρος του ΠΑΟΚ με τόσες πολλές επιτυχίες. Ο άνθρωπος που είχε δημιουργήσει την ομάδα που μπροστά της υποκλίθηκε όλη η χώρα. Δύο κύπελλα, ένα πρωτάθλημα πήρε η ομάδα υπό της προεδρία του


Ο Γιώργος Παντελάκης ξεκίνησε την ανάμειξή του με την ομάδα από βοηθός εφόρου στο μπάσκετ, έγινε αργότερα γενικός γραμματέας του συλλόγου, για να ανέβει τελικά στη θέση του προέδρου την οποία υπηρέτησε για χρόνια με τεράστια επιτυχία. Άνθρωπος με τεράστιες ψυχικές δυνάμεις, μεγάλη διορατικότητα και πραγματικά ταγμένος μαχητής στην ιδέα που λέγεται ΠΑΟΚ.


Συνέδεσε το όνομά του με τους αγώνες που έδωσε κόντρα στο αθηναϊκό κατεστημένο, αλλά και την ενδοξότερη περίοδο της ιστορίας του συλλόγου, την εποχή που ο ΠΑΟΚ έφερνε στη Θεσσαλονίκη κύπελλα και πρωτάθλημα.


Πρόεδρος στην ομάδα ανέλαβε το 1975 . Στη θέση αυτή τον βρήκε η επαγγελματοποίηση του ποδοσφαίρου (υπέγραψε το 1979 τη μετατροπή από ερασιτεχνικό σωματείο σε ανώνυμη εταιρία) και φυσικά πρωτοστάτησε στην δημιουργία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ της οποίας ήταν πρόεδρος μέχρι το 1984.

Η εποχή Παντελάκη- μιλάμε για εποχή γιατί πραγματικά ο άνθρωπος άφησε μεγάλη προσωπική σφραγίδα στον ΠΑΟΚ- άρχισε με τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έπαιξε στην υπόθεση Κούδα, όταν με δικές του προσωπικές ενέργειες ο παίκτης έμεινε στην ομάδα μας και στα επόμενα χρόνια την οδήγησε σε κορυφαίες στιγμές δόξας.

Τα αδέρφια μας στον ουρανό βρήκαν τον πρόεδρο τους...



Την Τετάρτη ο λαός θα πάρει τη νίκη για τον "πρόεδρο"... Την Τετάρτη θα "οργανώσει" και αυτός κερκίδα από κει ψηλά...

Το Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, πληροφορούμενο τον αδόκητο θάνατο του Γεώργιου Παντελάκη, ενός εκ των κορυφαίων παραγόντων στην ιστορία του συλλόγου και επί σειρά ετών Προέδρου, συνεδρίασε και εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

* Να εκφράσει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

* Να παραστεί στην κηδεία αντιπροσωπεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και να καταθέσει στεφάνι.

* Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη του αγώνα Κυπέλλου της Τετάρτης και οι ποδοσφαιριστές να αγωνιστούν με μαύρα περιβραχιόνια.

* Να καταβάλει οικονομική ενίσχυση σε ίδρυμα στη μνήμη του εκλιπόντος.


Η κηδεία θα γίνει στον Ι.Ν. Αγίας Σοφίας το μεσημέρι της Τρίτης,για να πούμε ένα τελευταίο αντίο και καλή αντάμωση.

ΠΑΟΚ - Εργοτέλης 2-0: Ζέσταμα


ΠΑΟΚ - Εργοτέλης 2-0 χτες 1/2/2009 για την 20η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 2008/09

Ζέσταμα ενόψει του αγώνα κυπέλλου με το γαύρο έκανε χτες η ομάδα μας.

Δεν λέω, η νίκη κάθε άλλο παρά χαλαρή ήταν, όπως άλλωστε περιμέναμε. Ο Εργοτέλης παρουσιάστηκε πολύ οργανωμένος και πολύ καλά στημένος στο γήπεδο. Δοκίμασε να παίξει με αντεπιθέσεις, κάτι που δεν του βγήκε καθώς εμείς είχαμε στην άμυνα τον Πάμπλο Κοντρέρας σε τρελά κέφια.

Εμείς παρουσιαστήκαμε αρκετά φλύαροι θα έλεγα, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Καλή κυκλοφορία της μπάλας, αλλά από φάσεις μηδέν. Μόνο κάτι μακρινά σουτ που δοκίμασε ο Κονσεϊσάο ψιλο-ανησύχησαν τον Εργοτέλη. Στο δεύτερο μέρος μπήκαμε πιο δυνατά και αποφασισμένα, αλλά το κλειδί που άλλαξε τον αγώνα για μένα ήταν η αλλαγή του Μπακαγιόκο από τον Αθανασιάδη.

Ο Μπακαγιόκο βρέθηκε χτες σε κακή μέρα (ίσως λόγω της ίωσης που είχε μεσοβδόμαδα), βαριόταν κιόλας λιγάκι και δεν έδωσε τις λύσεις που περιμέναμε. Ο Αναστασάκος ήταν ψιλοάφαντος και γενικά είχαμε πρόβλημα. Μπήκε λοιπόν ο μικρός ο οποίος έσπασε το γόρδιο δεσμό του Εργοτέλη στο 72' μετά από καταπληκτική επέλαση του Λίνο από αριστερά. Ο μικρός πανηγύρισε έξαλλα μπροστά στη Θύρα 4 με τον Λαό του ΠΑΟΚ, κάτι που είχε απωθημένο αλλά δυστυχώς του κόστισε και την κίτρινη κάρτα...

Από εκεί και πέρα ο Εργοτέλης προσπάθησε να ανοιχτεί, έδωσε χώρους και έτσι 5 λεπτά αργότερα, ο Λίνο έκανε μια ακόμα καταπληκτική σέντρα για το κεφάλι του - μέχρι τότε αόρατου - Αναστασάκου, ο οποίος έκανε το 2-0. Λίγο αργότερα ο Χαλκιάς έκανε μια μεγάλη απόκρουση διατηρώντας το 2-0 και κάπου εκεί ο Εργοτέλης πέταξε λευκή πετσέτα.

Κάποιες σκόρπιες παρατηρήσεις:

- Ο Λίνο μάλλον πιο πολλά έχει να προσφέρει σαν αριστερό χαφ, παρά σαν μπακ. Με τον Δάρλα πίσω του πιστεύω μπορεί να κάνει πάρτι μπροστά.
- Ο Σάντος επέλεξε χτες - και σωστά - να ξεκουράσει τον Πάμπλο Γκαρσία. Ίσως να έπρεπε να αλλάξει και το Βερόν στο β' μέρος. Ο Βερόν από κάποια φάση και μετά περπατούσε λόγω κούρασης. Ενόψει του ντέρμπι με το γαύρο χρειαζόμαστε απαραιτήτως τον καλό και ξεκούραστο Βερόν.
- Μαλεζάς (κουρεμένος παρακαλώ) και ιδίως Κοντρέρας ήταν χτες ανίκητοι. Με τέτοια άμυνα δεν μασάμε τίποτα.
- Μπορεί ο Αναστασάκος προσωπικά να μην με τρελαίνει, αλλά πρέπει να του αναγνωρίσω ότι όποτε κλήθηκε να βγάλει τα κάστανα απ' τη φωτιά, τα κατάφερε μια χαρά. Έτσι και χτες. Μπράβο!

Επόμενος αγώνας κυπέλλου την Τετάρτη 4/2/2009 στις 21.15 κόντρα στο γαύρο.

Επόμενος αγώνας πρωταθλήματος την Κυριακή 8/2/2009 στις 19.00 στο ΟΑΚΑ κόντρα στο βάζελο.


ΥΓ Η φωτογραφία είναι από το contra.gr

Προετοιμασία για το ντέρμπι του Κυπέλλου



Καλά ξεκίνησε ο Φεβρουάριος για τον ΠΑΟΚ. Σε ένα ανοιχτό παιχνίδι χωρίς όμως μεγάλες φάσεις η ομάδα μου νίκησε 2-0 τον πολύ καλό φέτος Εργοτέλη. Μεγάλες φάσεις δεν έγιναν γιατι από την μια μας έλειπε ο Μουσλίμοβιτς αλλά από την άλλη είχαμε έναν Κοντρέρας που πραγματικά έδωσε ρεσιταλ άμυνας και μαζί με τον Κωστάκη τον Χαλκιά που έβγαλε ένα σουτ στο 2-0 κράτησαν αλώβητη την εστία του δικέφαλου.

Τα γκολ της ομάδας ήρθαν από σέντρα του Λίνο στην κόντρα και τα δύο. Ο Αθανασιάδης και ο Αναστασάκος στο 72 και 77 καθάρισαν την μπουγάδα. Σας δίνω και ένα μικρό βιντεάκι με τον κόσμο στην Τούμπα.



Από εκεί και έπειτα όλοι στην εξέδρα αφού πρώτα γελάσαμε με τους "Ή Εμείς ή Κανις" συμπολίτες, ασχοληθήκαμε με το παιχνίδι του Κυπέλλου που έρχεται την ερχόμενη Τετάρτη με τον Ολυμπιακό. Πολύ δύσκολος αγώνας και πρέπει να δούμε πως θα τα βγάλουμε πέρα τόσο με την κούραση όσο και με τις απουσίες που έχουμε και ας μην ξεχνάμε την επόμενη Κυριακή το άλλο ντέρμπι με βάζελο που έχω την απαισιόδοξη εντύπωση ότι για μια ακόμη φορά δεν θα σκοράρουμε σε εκτός έδρας ντέρμπι.... Αλλά ας δούμε αν με διαψεύσουν μέχρι τότε μπορεί να σπάσει ο διάολος το ποδάρι του - βλέπε Γκαλέτι- και να νικήσουμε την Τετάρτη και μετά ποιος ξέρει?!

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ Κ..ΟΥ!


ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΗΡΧΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΕΚ(ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΠΛΥΝΕΤΕ ΤΟ ΠΕΡΣΙΝΟ ΓΑΜ...ΜΕ 4-0-ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΠΛΥΝΑΤΕ ΤΕΛΙΚΑ) ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο..ΚΩΛΟΣ ΣΑΣ...
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟ-ΚΩΛΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ 20 ΠΟΝΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ(ΧΑΧΑΧΑΧΑ),ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ:
-ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΙΚΤΗ ΤΟΝ ΚΗΠΟΥΡΟ ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗ(8'ΤΖΙΜΠΟΥΡ,9,ΚΥΡΓΙΑΚΟΣ,13,ΣΚΟΚΟ,25,ΜΠΛΑΝΚΟ,28'ΜΠΛΑΝΚΟ,52'ΚΑΦΕΣ,67'ΤΖΙΜΠΟΥΡ,70'ΤΖΙΜΠΟΥΡ...ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ)


-ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟΝ ΚΑΛΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΠΕΝΑΛΝΤΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΚΑΦΕ,ΝΑ ΕΦΕΥΡΙΣΚΕΙ ΚΙΤΡΙΝΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΓΙΑΚΟ ΕΝΩ ΜΠΛΕΚΕΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΙΟΓΚΟ(ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΔΕ ΤΗΝ ΦΑΣΗ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ),ΝΑ ΧΑΡΙΖΕΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΤΟΝ ΑΒΡΑΑΜ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ,ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΜΠΟΞ ΤΟΥ ΝΤΟΥΝΤΟΥ...
-ΝΑ ΠΕΦΤΕΤΕ ΣΑΝ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ...
.


Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΕΚ
-ΕΙΧΕ 70%ΚΑΤΟΧΗ ΜΠΑΛΑΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ..
-ΣΑΣ ΕΙΧΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑ ΓΙΑ 80 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΣΦΥΡΟΚΟΠΑΓΕ..
-ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΝΙΚΗΘΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ,ΟΧΙ ΝΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗΣΕΤΕ...


-ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΛΑΧΤΑΡΑ ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΑΤΕ ΑΡΓΑ ΑΡΓΑ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ...
-ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ 10 ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΝΑΤΕ ΜΟΛΙΣ 3...

ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΙΔΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΠΑΙΞΕ ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ...ΕΣΕΙΣ ΓΑΥΡΑΚΙΑ ΧΑΡΕΙΤΕ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ"ΡΕΧΑΓΚΕΛΙΚΕΣ" ΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΚΑΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ Ο Μ Α Δ Α Ρ Ε Σ ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΕΚΑΡΑ!
ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ..ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ!

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

Επιστροφή στις νίκες για τον ΠΑΟΚ

Παρόλες τις απουσίες (Μουσλίμοβιτς, Σνάουτσνερ, Μπαλάφας, Ηλιάδης, Μπιζέρα, Βιεϊρίνια) και την κούραση από τα συνεχή σκληρά παιχνίδια των τελευταίων εβδομάδων (τρία ντέρμπι με τον Άρη μέσα σε 15 μέρες), ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει μία ακομη σημαντική νίκη επικρατώντας του Εργοτέλη στην Τούμπα με σκορ 2-0.

Ο Σάντος είχε να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα απουσιών, ωστόσο η παρουσία του πολυθεσίτη Σορλέν αλλά και οι επιστροφές των Κονσεϊσάο-Κοντρέρας επέτρεψαν στον Πορτογάλο τεχνικό να καλύψει τα κενά. Ο Σάντος επέλεξε ένα πιο επιθετικογενές σχήμα σε σχέση με τα ματς απέναντι στον Άρη, όπως συνηθίζει άλλωστε στα εντός έδρας ματς με αντιπάλους θεωρητικά κατώτερους. Στην άμυνα επέλεξε τους Αραμπατζή, Κοντρέρας, Μαλεζά και Λίνο (από τα δεξιά προς τα αριστερά), με τον τελευταίο να επανέρχεται σε θέση αριστερού μπακ. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκε ο Βερόν σαν κλασικό αμυντικό χαφ και ο Ίβιτς σε θέση οργανωτή. Αριστερά ξεκίνησε ο Ολιβιέ Σορλέν και δεξιά επανήλθε ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο. Στην επίθεση ο Αναστασάκος κληθηκε να καλύψει το κενό που άφηνε η απουσία του τιμωρημένου Μουσλίμοβιτς, ενώ σε ελεύθερο ρόλο μεταξύ μεσαίας γραμμής και επίθεσης αγωνίστηκε ο Μπακαγιόκο που επανήλθε σε αποστολή του ΠΑΟΚ για πρώτη φορά μετά το λεκτικό επεισόδιο που είχε πριν 10 μέρες με τον Σάντος. Η παράταξη του ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα:



Ο ΠΑΟΚ στο α' ημίχρονο ήταν μέτριος με τη γνωστή του βέβαια σταθερότητα στην άμυνα αλλά και μια αδυναμία να δημιουργήσει φάσεις για γκολ. Ό,τι καλό πήγαινε να δημιουργηθεί στην επίθεση ήταν συνήθως από ατομικές προσπάθειες των Μπακαγιόκο- Κονσεϊσάο-Λίνο χωρίς ωστόσο να καταγραφεί κάποια πολύ μεγάλη φάση. Ο Αναστασάκος ήταν αρνητικός σε αυτό το πρώτο ημίχρονο και αδυνατούσε να απειλήσει την εστία του Πόζα. Ο Εργοτέλης από την άλλη δεν απείλησε σχεδόν καθόλου την εστία του Χαλκιά παίζοντας καλή άμυνα, μπλοκάροντας τους μέσους του ΠΑΟΚ και ψάχνοντας τον Κουτσιανικούλη στις αντεπιθέσεις.

Στο β' ημίχρονο η κατάσταση δεν άλλαξε κατά τα πρώτα λεπτά του. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας και την υπεροχή, χωρίς όμως να μπορεί και πάλι να δημιουργήσει μεγάλες φάσεις. Ώσπου ο Σάντος προέβη σε μια σημαντική κίνηση αφού αποφάσισε να φρεσκάρει την επιθετική γραμμή της ομάδας βάζοντας τον νεαρό στράικερ Αθανασιάδη στη θέση του Μπακαγιόκο σχετικά νωρίς (στο 59ο). Ο ΠΑΟΚ άρχισε σταδιάκά να γίνεται πιο επικίνδυνος με τον Κονσεϊσάο να χάνει την πρώτη καλή φάση 66'. Έξι λεπτά αργότερα, σε ένα κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να "λυσει το γρίφο" και να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα με τη "χρυσή αλλαγή" του Σάντος, τον Αθανασιάδη, να εκμεταλλεύεται εξαιρετική σέντρα του Λίνο από πλάγια αριστερά πλασάροντας σωστά τον Πόζα. Ακολούθησε μία ωραία κίνηση και σουτ έξω από την περιοχή από τον Κονσεϊσάο με την μπαλα να καταλήγει άουτ, ενώ στο 77' ήρθε και το 2-0 για τον ΠΑΟΚ με τον Αναστασάκο να πιάνει ωραία κεφαλιά μετά από μία ακόμη εξαιρετική σέντρα του Λίνο από πλάγια αριστερά. Έτσι, με δύο ασίστ του νεοαποκτηθέντα Λίνο μέσα σε μόλις 5 λεπτά ο ΠΑΟΚ κατάφερε να "καθαρίσει" ένα δύσκολο ματς απέναντι σε μία επικίνδυνη και καλοδουλεμένη ομάδα.

Η νίκη αυτή είναι πολύ σημαντική τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά αφού ο ΠΑΟΚ την Τετάρτη θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στην Τούμπα για το θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν ο σχεδόν αλάνθαστος Κοντρέρας, ο ουσιαστικός Σορλέν, ο Λίνο που δημιούργησε τα δύο γκολ και φυσικά ο νεαρός Αθανασιάδης που αποδείχθηκε για 2η φορά φέτος killer (είχε πετύχει το νικητήριο γκολ και στο Θρασύβουλος-ΠΑΟΚ).



Australian Open 2009 : Τελικές στιγμές


Tελικός Ανδρών Αυστραλιανού Οπεν 2009

R. Nadal - R. Federer 3-2
( 7-5, 3-6, 7-6, 3-6, 6-2 )

Παρά τους 11 άσους ο Φέντερερ ειχε πολλά περισσότερα λάθη απο τον αντίπαλό του.
Αλλος ενας τελικός αντάξιος των τεράστιων αυτών αθλητών.

Τελικός Γυναικών :

Serena Williams - Din. Safina 2-0