Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Σάββατο 5 Απριλίου 2008

Μπασινάς και η νέα ΑΕΚ

Διαβάζουμε για έλευση Μπασινά λες και είναι ο Μεσσίας. Και με το αζημίωτο φυσικά! Μερικά εκατομμύρια ευρώ, για έναν ποδοσφαιριστή με κλειστά τα 32. Κάτι δεν θυμίζει η ιστορία αυτή; Μήπως το πρόσφατο καλοκαίρι με Ρίμπο και Αρουαμπαρένα; Και το προηγούμενο με Ζήκο; Καλά, χάθηκαν οι επιλογές; Ο Μπασινάς, ερχόμενος από το euro, καταπονημένος και στη δύση της καριέρας του πλέον, θα μας σώσει; Πολλοί θα πουν ότι και ο Ζήκος και ο Ρίμπο έχουν βοηθήσει (νωπός άλλωστε ο θρίαμβος του 4-0). Πρέπει όμως να σταθούμε σε τέτοιες νίκες ή στη δημιουργία ομάδος; Γιατί, ποδοσφαιριστές τέτοιου επιπέδου θα σου κάνουν σημαντικές νίκες κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αλλά και στο μεγαλύτερο μέρος αυτής, θα σέρνονται περιμένοντας το τέλος (πχ Ζήκος). Χαρακτηριστικό και το παράδειγμα του ΟΣΦΠ φέτος, που οι σημαντικές, πλην όμως γερασμένες επιλογές του τον δόξασαν στην Ευρώπη, όσο μπόρεσαν, αλλά στην Ελλάδα άστα να πάνε (είναι πρώτος βέβαια αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία).

Και το περίεργο είναι η επιμονή του Ντέμη. Ενώ με τα ίδια χρήματα, μπορεί να βρεθεί αμυντικό χαφ (το μεγαλύτερο πράγματι πρόβλημα της ΑΕΚ φέτος) σε καλύτερη ηλικία. Εκτός κι αν είναι επιλογή του νέου προπονητή…

Πάντως, κατά τη γνώμη μου, η συνταγή της δημιουργίας ομάδος πρέπει να είναι άλλη. Επιλογές σε καλύτερη ηλικία και πρωταγωνιστές στις ομάδες τους. Έστω κι αν δεν προέρχονται από τα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου. Όπως τότε, πριν 20 χρόνια και είναι πολλά πανάθεμά τα!!!

ΧΑΝΙΩΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ:ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

Τελειώνει το περιφερειακό σιγά σιγά και για άλλη μια χρονιά μένουμε στα κρύα του λουτρού σαν νομός.Ο ΑΟΧΑΝΙΑ βιαστικός,όπως πάντα,φαίνεται να μένει εκτός διεκδίκησης τίτλου,ο φιλόδοξος Πλατανιάς προ πολλού έχει μείνει αδιάφορος και οι άλλες 3 ομάδες μας παλεύουν να παραμείνουν ή έχουν απαοχαιρετήσει τη κατηγορία.Στο τοπικό η Σπάθα από το καλοκαίρι είναι πρωταθλήτρια,ακολουθώντας πιστά το δρόμο που χάραξαν οι προηγούμενοι πρωταθλητές Χανίων(μεταγραφές και ξύλινα πόδια).Στη Β' μια από τα ίδια,επαναφορά Παγχανιακού και επιμονή ομάδων για άνοδο στηριζόμενες επίσης σε μεταγραφές.Στα πρωταθλήματα υποδομής βασιλεύουν οι ενστάσεις και οι τσακωμοί αλλά οι πρωταθλητές-πρωταθλητές!!!!Οι μεικτές ομάδες της ΕΠΣΧανίων δεν μπόρεσαν για μια ακόμα χρονιά να δείξουν σημάδια προόδου και η ζωή συνεχίζεται........

Που είναι ο προγραμματισμός και οι στόχοι?
Το αθλητικό κέντρο της ΕΠΣΧ?
Του ΑΟΧΑΝΙΑ?
Τι θα γίνει με το Εθνικό Στάδιο?
Τα ''μπράβο'' ανήκουν σε όλους μας.Μας είναι αρκετό αυτό που ζούμε φαίνεται.

Υπάρχει ένα φως που αχνοφέγγει και αυτό βρίσκεται σε μερικές ακαδημίες σχολές- ποδοσφαίρου, που δείχνουν μέσα από την λειτουργία τους πως ο μόνος δρόμος είναι η σωστή,δομημένη και στοχευμένη προπόνηση και η υπομονή.Κάποια παιδιά ξεφεύγουν από τα στενά όρια του νομού και σιγά σιγά σε πανελλήνια τουρνουά αρχίζουμε να γινόμαστε ανταγωνιστικοί.Είναι ο μόνος δρόμος και δεν ξέρω ως πότε θα τον αγνοούμε σαν νομός.
Υπομονή και επιμονή χρειάζεται.Ταλέντα υπάρχουν παντού και το μόνο που διαφέρει είναι πως τα αξιοποιείς....

Το Μάθατε?

Το παιχνίδι της Ζούπερ Λίγκ Λεβαδειακός-μΠΑΟΚ είναι κλειδωμένο απο τον ΟΠΑΠ απο την Παρασκευή...

Το παιχνίδι της Ζουπερ Λιγκ Λεβαδειακός-μΠΑΟΚ δεν έχει τηλεοπτική κάλυψη

H Bwin δείνει τον άσσο 1,55....
Όσοι προλάβετε, πριν το κλειδώσει και αυτή.

Να σημειώσω ότι στον αγώνα Λεβαδειακού-Ηρακλή που κι εκεί δεν υπήρχε τηλεοπτική κάλυψη, ο επόπτης έφτασε μέχρι την μικρή περιοχή για να...υποδείξει μπέναλτυ υπέρ της Λειβαδιάς που δεν το είχε πάρει πρέφα ο διαιτητής, οι παίκτες του Ηρακλή αλλά ούτε και οι παίκτες της Λειβαδιάς!!

Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ SPOTBET ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 5/4


Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ SPOTBET ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 5/4

ΑΡΧΙΚΗ

254, ΝΟΤΙΓΧΑΜ – ΤΣΕΛΤΕΝΑΜ 1 (1,45)

442, ΡΟΜΑ – ΤΖΕΝΟΑ 1 (1,45)

455, ΒΙΛΕΜ – ΧΕΡΕΝΦΕΝ OVER (1,50)

UNDER/OVER

233.ΚΠΡ-ΠΡΕΣΤΟΝ UNDER (1.65)

235.ΠΛΙΜΟΥΘ-ΤΣΑΡΛΤΟΝ UNDER (1.57)

241.ΣΕΦΙΛΝΤ.ΓΙΟΥΝ-ΛΕΣΤΕΡ UNDER (1.50)

242.ΓΟΥΟΛΣΟΛ-ΤΡΑΝΜΙΡ UNDER (1.55)

264.ΜΠΕΡΙ-ΝΟΤΣ ΚΑΟΥΝΤΙ UNDER (1.55)

313.ΣΤΟΚΠΟΡΤ-ΝΤΑΡΛΙΓΚΤΟΝ UNDER (1.60)

513.ΝΙΣ-ΛΙΛ UNDER (1.40)

514.ΟΣΕΡ-ΣΟΣΟ UNDER (1.45)

523.ΟΣΑΣΟΥΝΑ-ΟΥΕΛΒΑ UNDER (1.60)

216.ΧΕΡΤΑ-ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ OVER (1.55)

363.ΣΕΛΤΙΚ-ΜΑΔΕΡΓΟΥΕΛ OVER (1.57)

466.ΣΕΡΚΛ ΜΠΡΙΖ-ΜΟΝΣ OVER (1.72)

524.ΤΒΕΝΤΕ-ΕΞΕΛΣΙΟΡ OVER (1.45)

534.ΜΑΓΙΟΡΚΑ-ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ OVER (1.60)

535.ΜΠΟΚΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ-ΜΠΑΝΦΙΛΝΤ OVER (1.60)

xXx

212.ΜΠΙΛΕΦΕΛΝΤ-ΚΑΡΛΣΡΟΥΗ Χ (3.00)

214.ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ-ΑΜΒΟΥΡΓΟ Χ (3.10)

513.ΝΙΣ-ΛΙΛ Χ (2.80)

ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΡΙΣΚΟ

261, ΧΑΝΤΕΡΣΦΙΛΝΤ – ΝΤΟΝΚΑΣΤΕΡ 2 (2,10)

233, ΚΠΡ – ΠΡΕΣΤΟΝ 1 (1,95)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΗ SPOTBET .

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ MANTI , GLADIATOR , GATZO ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΦΟΔΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΤΑΜΕΙΟ

Παρασκευή 4 Απριλίου 2008

Κίνηση της ΠΕΚ με 1,5 Εκατομμύριο Ευρώ στον Ερασιτέχνη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΚ, 3/04/2008

Σας ενημερώνουμε ότι συμφωνήσαμε με τον Πρόεδρο του ΠΑΟ κ. Θ. Γιαννακόπουλο να μας επιτραπεί να συνδράμουμε και εμείς στην οικονομική ενίσχυση του ΠΑΟ καλύπτοντας το έλλειμμα του προϋπολογισμού λειτουργίας του Συλλόγου για το 2008, αλλά και ενισχύοντας τους προϋπολογισμούς του 2009 και 2010 ώστε όλα τα τμήματα του ΠΑΟ να αποκτήσουν σταδιακά και προγραμματισμένα τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο στον αθλητισμό και την κοινωνία. Η κατ΄αρχήν οικονομική δέσμευση της ΠΕΚ ανέρχεται στο ποσό των 1,5 εκατομμυρίων Ευρώ.

Παράλληλα συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε με τον κ. Θ. Γιαννακόπουλο στην προσπάθεια εξεύρεσης μόνιμων οικονομικών πόρων που θα διατηρήσουν πρωταγωνιστή το Σύλλογο και στο δεύτερο αιώνα της λειτουργίας του.

Ευχαριστούμε τον κ. Θ. Γιαννακόπουλο και τα μέλη του Δ.Σ. του ΠΑΟ που αποδεχόμενοι την συνεργασία μας αποδεικνύουν ότι πάνω απ΄όλα βάζουν το συμφέρον του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ.

Φίλες και Φίλοι,

Το όραμα της ΠΕΚ, το όραμα όλων μας, θα πραγματοποιηθεί όσος κόπος, χρόνος και θυσίες και αν χρειασθούν, γιατί είναι απαίτηση των εκατομμυρίων φιλάθλων του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ.

Μήπως και αυτή η κίνηση Βγενόπουλου (ΠΕΚ), είναι κακή τελικά?

Και απευθύνομαι, στους ΑντιΠΕΚ...

"ΤΑ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΖΑΧΑΡΗ"


Ο Παναιτωλικος εχτες επαιξε στην κρητη και εχασε 3-2 Απο μια ομαδα πολλυ καλη και δεμενη...και οποιος ασχολειται θα δει οτι καμοια ομαδα δεν εχει περασει απο εκει μεσα.

Αυτο το αρθρο ειναι απο το παιχνιδι με την ηλιουπολη.........πολλα γινονται και δεν ξερουμε το γιατι....Κριμα το ποδοσφαιρο πλεον εχει γινει τρομοκρατια και απαραδεκτο.

Ένα απειλητικό μήνυμα που στάλθηκε στα κινητά τηλέφωνα πολλών ποδοσφαιριστών έχει αναστατώσει τα αποδυτήρια του Παναιτωλικού. Συγκεκριμένα, το περιεχόμενο του μηνύματος "προειδοποιεί" για μεγάλες τιμωρίες παραδειγματισμού και απειλεί όποιον παίκτη "τολμήσει" να σκοράρει στον επερχόμενο αγώνα με την Ηλιούπολη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παναιτωλικού και το απειλητικό μήνυμα:

Εδώ και μερικές ημέρες πολλοί ποδοσφαιριστές της ομάδας μας έγιναν δέκτες απειλητικών τηλεφωνημάτων από «αγνώστους». Το βράδυ της Παρασκευής (28/03) και κατά την διάρκεια όλης της νύχτας η επιχείρηση κατατρομοκράτησης και απειλών των ποδοσφαιριστών μας συνεχίσθηκε με βομβαρδισμό τηλεφωνικών κλήσεων αλλά και γραπτών μηνυμάτων.

Το μήνυμα: "Ισχύει για όσους το λάβουνε και όσους δεν λάβουνε αυτό το μήνυμα. Η τιμωρία η μεγάλη θα είναι μετά τον αγώνα και θα διαρκέσει όσο κρίνουμε εμείς. Αυτά που γίνανε στα άψυχα, θα γίνουνε στα πόδια σας. Και μη σας παραμυθιάζει ο Κωστούλας και ο μπάτσος ο Μπελεβώνης ότι θα σας σώσει. Αν δεν πράξετε έτσι όπως πρέπει αυτή την εβδομάδα θα γίνει η αρχή με έναν από εσάς για παραδειγματισμό και για να δείτε ότι δεν λέμε λόγια. (Εννοείται ότι όποιος τολμήσει να βάλει γκολ ακόμα και αν χάσετε να γίνει μετανάστης)".

Το μήνυμα στάλθηκε από το υπ’ αριθμ. 6948531480 κινητό τηλέφωνο.

Κατόπιν τούτων και με δεδομένο ότι η αποστολή της ομάδας μας δέχθηκε επίθεση με βόμβες μολότοφ και σφαίρες στο ξενοδοχείο που έμενε στην Γλυφάδα πάλι εν’ όψη του αγώνα με την ομάδα της Ηλιούπολης η ΠΑΕ Παναιτωλικός:

Καλεί όλα τα θεσμοθετημένα όργανα της πολιτείας, όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με το Ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και την πολιτική ηγεσία να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάρουν μέτρα για το καλό του ποδοσφαίρου . Το ποδόσφαιρο πρέπει να παίζεται μόνο στα γήπεδα και όσοι εμπλέκονται με αυτό είναι υποχρεωμένοι να το διαφυλάξουν.

Ο Παναιτωλικός και οι ποδοσφαιριστές τους, παρά το κλίμα τρομοκρατίας, για το καλό του ποδοσφαίρου, θα αγνοήσουν τις απειλές και θα βρίσκονται την Κυριακή στο γήπεδο της Ηλιούπολης για να παίξουν μόνο ποδόσφαιρο και ας νικήσει εκεί όποιος πραγματικά αξίζει.

"ΚΑΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Γ"ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ"
Γ"ΕΘΝΙΚΗ (ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ) 2007-2008

Β./ΑΓ.
1Διαγόρας 47 22
2Κόρινθος 41 22
3Ηλιούπολη 40 22
4Παναιτωλικός 39 22
5Παναχαϊκή 33 22
6Αίας Σαλαμίνας 32 22
7Ρόδος 32 22
8Φωστήρας 3122
9Ατσαλένιος 31 22
10Αχαρναϊκός 27 22
11Βύζας Μεγάρων 27 22
12Αιολικός 27 22
13Θύελλα Πατρών 27 22
14Νέος Αστέρας Ρεθύμνου 26 22
15Κορωπί 23 22
16Παναιγιάλειος 22 22
17Μεσσηνιακός 22 22
18Θήβα 13 22

Κάποια στιγμή θα τους έπιαναν και αυτούς

Με σημερινή είδηση στο troktiko.blogspot.com 11 αθλητές και αθλήτριες της Αρσης Βαρών βρέθηκαν θετικοί σε ξαφνικό έλεγχο που έγινε απο την WADA.Η είδηση επιβεβαιώθηκε από την πλευρά της Ελληνικής Ομοσπονδίας του αθλήματος.

Πραγματικά υπάρχει κάποιος που πιστεύει οτι υπάρχουν αθλητές σε τετοια αθλήματα και στον στίβο,οι οποίοι κάνουν πρωταθλητισμό,και δεν κάνουν χρήση καποιων ουσιών?Εγω πραγματικά δεν το πιστεύω.Δεν εχω φυσικά αποδείξεις,αλλα μην κοροϊδευόμαστε,είναι μια πραγματικότητα.

Και οι αθλητές που μας εχουν φέρει πολλά μετάλεια τα προηγούμενα χρόνια σε αυτό το άθλημα,αμφιβάλω στο οτι δεν έκαναν χρήση.Χαίρομαι που δεν τους έπιασαν γιατι ετσι κι αλλιώς και οι αντίπαλοι τους έπαιρναν το κατιτίς τους.Δεν το επικροτώ,απλα πιστεύω πως δεν υπαρχει κάποια λύση.Ελπίζω κάποιος να με διαψεύση.

Bayern Munich - Getafe: Άλλα κόλπα

Κάθησα χτες το βράδυ και είδα το παιχνίδι της Μπάγερν Μονάχου με τη Χετάφε. Αφενός γιατί είμαι λάτρης της γερμανικής ομάδας και αφετέρου γιατί περίμενα να δω ένα ωραία παιχνίδι.

Άσχετα αν το αποτέλεσμα με λυπεί, ειδικά για το χρονικό σημείο που ήρθε η ισοφάριση, ευχαριστήθηκα μπάλα και θέαμα. Μπορεί να μπήκαν πολλά γκολ, αλλά η μπάλα πήγαινε πάνω - κάτω συνέχεια.

Οι 2 ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο. Οι Γερμανοί το πρώτο, οι Ισπανοί το δεύτερο. Η Μπάγερν παράλειψε να βάλει τους Ισπανούς στα δίχτυα τους στο πρώτο μέρος και το πλήρωσε τελικά στο δεύτερο και μάλιστα στις καθυστερήσεις. Οι Ισπανοί ήταν ανώτεροι και αντικειμενικά δικαιούνταν την ισοπαλία.

Για μια ακόμη φορά παρακολουθώντας ξένο ποδόσφαιρο, είτε αυτό λέγεται UEFA, Champions League, Premiership, Primera ή Bundesliga διαπίστωσα πόσο πίσω είναι το δικό μας ποδόσφαιρο.

Και απορώ γιατί κάθομαι και ασχολούμαι με το αίσχος που λέγεται Σούπερ Λιγκ...

Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ: Τα φιλικά συνεχίζονται

Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ την Κυριακή 6 Απριλίου 2008 στις 19.00

Τι να πει κανείς για αυτό το παιχνίδι; Εμείς είμαστε τραγικά αδιάφοροι σε αυτόν τον αγώνα, έχουμε και αρκετές απουσίες, είμαστε και γενικά χάλια εκτός έδρας. Απ' την άλλη ο Λεβαδειακός καίγεται για βαθμούς γιατί πέφτει (μακάρι να πέσει δηλαδή το υποκατάστημα του θείου).

Και μέσα σ' όλα είχαμε και τη μεθόδευση που προσπάθησε να κάνει ο Λεβαδειακός για να μην μεταδοθεί το παιχνίδι τηλεοπτικά, ώστε να γίνουν αντίστοιχα χειρουργεία όπως με Ηρακλή και Καλαμαριά. Ελλάς το μεγαλείο σου. Ευτυχώς η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αντιλήφθηκε έγκαιρα το τι πάει να παιχτεί και τελικά το ματς θα το δούμε στον ALPHA.

Τέλος πάντων. Όπως είπα και την προηγούμενη εβδομάδα για το ματς με τον Ατρόμητο, το παιχνίδι ανήκει στην κατηγορία των παιχνιδιών ξεσκαρταρίσματος του υλικού της ομάδας.

Ελπίζω να μην πονέσουν πολύ τα ματάκια μας...

Υπήρχε σύγκριση;


Άχρηστος ο προπονητής που η ομάδα του παίζει πάντα με τον ίδιο τρόπο,
οι αντίπαλοι τον μαθαίνουν πανεύκολα και τον αντιμετωπίζουν

Σόλιντ vs. Λεμονής

Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

"Σήμερα 12 χρόνια από τον πράσινο θρίαμβο στο Άμστερνταμ"


Ο χρόνος γυρνά 12 χρόνια πίσω, στην «μαγική» βραδιά της 3ης Απριλίου του 1996. Αγιαξ-Παναθηναϊκός 0-1 με το «χρυσό» γκολ του άφθαστου Κριστόφ Βαζέχα στο 87’, με ένα υποδειγματικό ψηλοκρεμαστό πλασέ μετά από εκπληκτική κούρσα και μπαλιά του Γιώργου Δώνη. Οι Ολλανδοί οπαδοί στις εξέδρες του παλιού γηπέδου του «Αίαντα» βουβαίνονται. Οι Έλληνες παγώνουν για μερικά δέκατα του δευτερολέπτου, κοιτάζουν αμήχανα σα να αδυνατούν να πιστέψουν αυτό που έβλεπαν να συμβαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Γκολ! Γκοολ!!! Γκοοοοολ!!! Οι φωνές τους «σπάνε» την προσωρινή σιωπή. Ο Παναθηναϊκός σημειώνει μια από τις πιο ιστορικές νίκες του ελληνικού ποδοσφαίρου, την πιο ιστορική σε συλλογική επίπεδο.


Η ομάδα του Χουάν Ρότσα βρίσκεται μια ανάσα από τον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ 1995-96 στην Ρώμη. Ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ, Μάνος Μαυροκουκουλάκης, σπεύδει να κλείσει αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχεία στην «αιώνια» πόλη για να μην τρέχει την τελευταία στιγμή. Έρχεται η ώρα της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ. Ακόμα και…300.000 να χωρούσε το στάδιο, πάλι, θα γέμιζε. Τα «μαγικά χαρτάκια» δεν τα βρίσκεις πια ούτε στην «μαύρη αγορά». Ντελίριο! Κι όμως…Η παρέα του Φιλανδού «δαίμονα» Γιάρι Λιτμάνεν «χτυπά» στο 3‘. Πανικός. Τα πάντα ήρθαν «τούμπα»: 0-3 το σκορ, με τον Αγιαξ να εκμεταλλεύεται το τρομερό άγχος των παικτών του Ρότσα και να αρπάζει την πρόκριση. Κρίμα…


Ήταν η μεγάλη ευκαιρία για ένα «νέο Γουέμπλει». Εκείνη η βραδιά, βέβαια, θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό και την ψυχή όσων ταξιδέψαμε στο Άμστερνταμ και ζήσαμε μέρα προς μέρα, ώρα με ώρα τον θρίαμβο…


«Είναι το γκολ της ζωής μου, αυτό που θα θυμάμαι για πάντα…», ομολογεί μερικά χρόνια αργότερα ο Βαζέχα, αποκαλύπτοντας το μυστικό του: «Πάω στο σπίτι μερικές φορές και αναπολώ εκείνες τις ημέρες. Βάζω στο βίντεο τα τελευταία λεπτά αυτού του αγώνα για να το δω ξανά και ξανά….». Η ομολογία του «Χρήστου» μαρτυρά τα συναισθήματα του. Συγκινείται και θυμάται κάθε λεπτομέρεια…


Δεν ξεχνώ τον τίτλο στο ρεπορτάζ μου, εκείνη τη μέρα: «Πλανητάρχης» ο Βαζέχα! Δεν υπήρχε αθλητική εφημερίδα να μην…ξεπουλήσει. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού πήγαν Ομόνοια να προλάβουν τις πρώτες εκδόσεις και ό,τι έφερναν τα φορτηγά στους πάγκους τα έπαιρναν. Δυο, δυο και τρεις, τρεις αγόραζαν τις εφημερίδες για να διαβάσουν και την τελευταία «βούλα» του ρεπορτάζ. Το «χρυσό» γκολ του Βαζέχα «έπαιξε» πρώτο θέμα στα αθλητικά του CNN και άλλων μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων του εξωτερικού. Το νέο «έπος» του «τριφυλλιού» έμοιαζε σαν κάτι απίστευτο στα αυτιά και τα μάτια των ξένων…


Στο Άμστερνταμ με το που αντιλήφθηκαν οι Ολλανδοί οπαδοί την παρουσία των Ελλήνων άρχισαν αμέσως την πλάκα και την καζούρα. Μπαίνουμε σε ένα ταξί με δυο συναδέλφους, δημοσιογράφους απεσταλμένους, και ο οδηγός μας παίρνει χαμπάρι: «Έλληνες είστε, ε; Ήρθατε εδώ για το ματς με τον Αγιαξ. Ελπίζετε σε κάτι;», μας πειράζει. Τον ρωτάμε: πόσα βλέπεις κύριε; Ποια είναι η πρόβλεψη σου; «Κάτω από 4 με 5 γκολ δύσκολα. Δεν τη γλιτώνει ο Παναθηναϊκός. Ο Αγιαξ είναι μεγάλη ομάδα και θέλει πολύ να νικήσει…». Το απόγευμα στην προπόνηση μια από τα ίδια: οι ποδοσφαιριστές του Ρότσα ετοιμάζονται για την προπόνηση και πάνε για δυο δηλώσεις στην κάμερα. Πίσω τους εμφανίζεται ένας…περίεργος, κρατώντας ένα λευκό χαρτί με ένα σκορ γραμμένο με μπλέ μαρκαδόρο επάνω του: 5-0! Τόσο σίγουρο το ‘χαν…Μα, πλήρωσαν πανάκριβα αυτήν τους την υπεροψία.


Μεγάλο πειραχτήρι ο Χουάν Μπορέλι, τι πήγε και έκανε ο αθεόφοβος: ανήμερα του μεγάλου αγώνα δένει το πόδι του με μια γάζα και παρίστανε τον…τραυματία. Ο ιστορικός πρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Βαρδινογιάννης δεν κατάλαβε την πλάκα του «χότα-χότα» και το πίστεψε. Λαχτάρησε μέχρι να καταλάβει ότι ο Μπορέλι αστειευόταν…«Πρόεδρε, φιλικό είναι το ματς. Θα τους κερδίσουμε…», τον καθησύχασε και ο «καπετάνιος» τον κοίταξε με ανακούφιση και χαμογέλασε.


Ο πρωτομάστορας του θριάμβου Χουάν Ρότσα μιλά για την επέτειο του ’96: «Τι να πρωτο-θυμηθώ από εκείνο το τριήμερο; Τη μεγάλη νίκη; Το υπέροχο ξενοδοχείο δίπλα στην παραλία; Είμαι γεμάτος ευχάριστες εικόνες. Η στάση του Φαν Γκάαλ μας πείσμωσε. Δεν παραβρέθηκε καν στη συνέντευξη Τύπου πριν το ματς αλλά την παραμονή «κρυβόταν» σε ένα καμαράκι του γηπέδου για να δει την προπόνησή μας και φοβήθηκε με ό, τι είδε. Είχαμε πίστη και καθόλου άγχος. Ήμασταν χαλαροί και όταν συμβαίνει αυτό έχει πολλές πιθανότητες να γίνεις ήρωας. Έτσι έγινε και με μας. Θυμάμαι μέχρι σήμερα την κούρσα του Δώνη, την κίνηση του Μάρκου, το γκολ του Κρίστο στο «τσακ» όταν έβγαινε ο Φαν Ντερ Σαρ. Στη γωνία τους φίλους της ομάδας να χτυπιούνται από χαρά, τα πανηγύρια του κόσμου στην Ομόνοια, στιγμές ανεπανάληπτες. Ένας φίλος ήταν στο Άμστερνταμ στην εξέδρα και μου έλεγε ότι δεν κατάλαβε πως βρέθηκε πάνω στα κάγκελα όταν μπήκε το γκολ. Στη φυσούνα πριν βγούμε από τα αποδυτήρια οι παίκτες του Άγιαξ κοίταζαν με ψαρωτικό τρόπο τα παιδιά για να τα τρομοκρατήσουν. Ο Φίνιντι μάλιστα κοίταγε πολύ έντονα τον Καπουράνη και μετά μου λέει ο Γιώργος: «Χουάν σε αυτόν εδώ θα κάνω δύο…ποδιές στο ματς». Και το έκανε…».


Οι Ολλανδοί στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα…βομβάρδιζαν ανηλεώς την εστία του «φύλακα άγγελου» της Γιόζεφ Βάντζικ: «Τεράστια νίκη απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα. Σκεφτείτε ότι οι περισσότεροι παίκτες του Άγιαξ εκείνης της χρονιάς πήγαν μετά στις καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες. Όταν νικήσαμε δεν είχαμε καν τη δύναμη να πανηγυρίσουμε, ζούσαμε ένα όνειρο. Αυτό το ματς έμεινε στη μνήμη των φιλάθλων. Αυτό που θυμάμαι εγώ είναι ότι δεν είχα χρόνο ούτε να σκεφτώ, και έδινα συνεχώς οδηγίες στην άμυνα για να αντιμετωπίζουμε τις επιθέσεις του Άγιαξ. Νομίζω ότι πλέον είναι αδύνατον μια ελληνική ομάδα να κάνει κάτι παρόμοιο».


Ο Νίκος Νιόπλιας αντικατέστησε τον Βαζέχα στα τελευταία 2 λεπτά και «σκαλίζει» κι αυτός την μνήμη του: «Θυμάμαι ότι από τη στιγμή που σκόραρε ο Κριστόφ όλο το γήπεδο είχε παγώσει. Είχαμε κάνει ένα πάρα πολύ καλό ματς, χωρίς μάλιστα να παραχωρήσουμε πολλά φάουλ. Ήταν πάρα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα, μια αναμφισβήτητα μεγάλη επιτυχία. Ήμασταν ήρεμοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και όλα μας ήρθαν ιδανικά. Στο τέλος μας έλεγαν ο Ντε Μπούρ και ο Φίνιντι ότι θα μας κερδίσουν στην Αθήνα. Πάντως τους πείραξε που στο τελευταίο ματς που έπαιξε ο Άγιαξ σε εκείνο το γήπεδο τους κερδίσαμε. Ήταν όντως σαν εγκαταλελειμμένο το Ολίμπικ, σε τραγική κατάσταση πραγματικά».

Προφορική συμφωνία ΠΑΟΚ με Κόβατς


Σε προφορική συμφωνία με τον Πάβελ Κόβατς ήρθε το βράδυ της Τετάρτης (3/4) ο ΠΑΟΚ. Ο Σλοβάκος τερματοφύλακας του Απόλλωνα της Καλαμαριάς κατέθεσε δεύτερη προσφυγή κατά των "Ποντίων" και βάσει των κείμενων διατάξεων μένει ελεύθερος αυτόματα από τον σύλλογο.


Ο 33χρονος ποδοσφαιριστής ήρθε σε προφορική συμφωνία με την διοίκηση του ΠΑΟΚ και αποτελεί ουσιαστικά την πρώτη καλοκαιρινή του "δικεφάλου του βορρά" εν όψει ενός καλοκαιριού, όπου θα υπάρξουν αρκετές ανακατατάξεις στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας.


Μία εξ αυτών θα είναι η μη ανανέωση του συμβολαίου του Κυριάκου Τοχούρογλου, κάτι που οδήγησε τους ιθύνοντες της ομάδας να αναζητήσουν έναν έμπειρο τερματοφύλακα να τον αντικαταστήσει και τον βρήκαν στο πρόσωπο του Κόβατς.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το... φλερτ των δύο πλευρών δεν είναι πρόσφατο, αλλά έχει αρχίσει από παλιά και διατηρείται εδώ και περίπου δύο χρόνια.

Ελπίζω μόνο η άφιξη του Κοβατς να μην διώξει τον Ντανι. Αν και φέτος δεν είναι σε φόρμα νομίζω ότι μπορεί να θεωρηθεί ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στην Ελλάδα και έχει πολλά να προσφέρει στον ΠΑΟΚ.

O Peter Crouch σκόραρε γιά την Αρσεναλ...



Οχι δεν τα κοπάνησα μεσημεριάτικα και έχω (ακόμα) σώας τας φρένας!
Το δηλώνω ευθαρσώς και έχοντας παρακολουθήσει ολόκληρη την χθεσινή συγκλονιστική αναμέτρηση Αρσεναλ - Λίβερπουλ.
Χθες το βράδυ λοιπόν φίλοι μου, εκεί στο Emirates Stadium του Λονδίνου, ο Μπενίτες δεν κατάφερε μόνο να φύγει με μιά υπερπολύτιμη ισοπαλία που ίσως τον οδήγησε από νωρίς στα ημιτελικά του Champions League.
Κατόρθωσε να επιφέρει και ένα καίριο πλήγμα στο θεαματικό ποδόσφαιρο, τα τριγωνάκια, τις τριπλίτσες, την φαντασία, τα φάλτσα και ό,τι άλλο πρέσβευε τέλος πάντων η "σχολή Βεγκέρ".
Διότι ακόμα και το ένα, το μοναδικό, το ανεπαρκές γκολ της Αρσεναλ, προήλθε με τρόπο που θύμισε το..."ντυμένο ξύλο" Πήτερ Κράουτς και κατέδειξε πως στα δύσκολα, κάθε ομάδα χρειάζεται τον ψηλό της ή τέλος πάντων τον κεφαλοσφαιριστή της.
Χρούμπες και Αντωνιάδη θυμήθηκα χθες το βράδυ φίλοι μου, βλέποντας τον Αντεμπαγιόρ να ύπταται και με δυνατή κεφαλιά να υπερισχύει των αντιπάλων του και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.
Τί κι αν προσπάθησαν οι Φαν Πέρσι, Φάμπρεγκας, Χλεμπ και όλοι οι υπόλοιποι να βάλουν την μπάλα κάτω και να νικήσουν τα μοτέρ του Μέρσερσάϊθ.
Το μόνο που κατόρθωσαν ήταν να διαμαρτύρονται δικαίως γιά ένα πέναλτυ και να έχουν να θυμούνται άλλες δύο φάσεις σε 90 ολόκληρα λεπτά.
Κι όμως.
Η εικόνα του αγώνα έδειχνε μιά Αρσεναλ με εκρηκτικά διαστήματα στο παιχνίδι της, με κατοχή μπάλας, με σιρόπι δηλαδή αλλά χωρίς τηγανίτα...

Ετσι λοιπόν το ερώτημα παρέμεινε αναπάντητο.
Μπορεί μιά ομάδα παίζοντας όμορφο, θεαματικό ποδόσφαιρο, να πετάξει έξω απ το Champions League το συγκρότημα του Ράφα Μπενίτες;
Η απάντηση είναι πως ίσως μπορεί.
Μόνο που θα πρέπει ο ψηλός της να κερδίζει περισσότερες κεφαλιές απ ότι χθες.
Αλλωστε κεφαλιές και θέαμα δεν είναι έννοιες ασύμβατες.
Υπάρχουν και κεφαλιές - ψαράκι...

«Εχθροί» και «φίλοι» του Ολυμπιακού !!!

tropi.jpg

«Ό,τι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό» λένε. Στην περίπτωση του φετινού Ολυμπιακού είναι πολύ δύσκολο να επαληθευτεί.

Το πρόβλημα που συζητάμε δεν είναι η συντριβή (η επιεικέστερη λέξη που μπόρεσα να βρω) από την ΑΕΚ. Ένα αποτέλεσμα, όσο ευρύ κι είναι, δεν μετατρέπει τη νικήτρια ομάδα σε υπερομάδα ή την ηττημένη σε τσίρκο. Το πρόβλημα του φετεινού Ολυμπιακού είναι πολύ πέρα από αυτό. Με μια κουβέντα το ζήτημα είναι η ψύχωση όλων να ξαναπάρει η ομάδα το πρωτάθλημα (που σχεδόν όλοι θεωρούν από χέρι δικό τους) αλλά και να κάνει την ευρωπαϊκή υπέρβαση. Κι όλα αυτά σε μια χρονιά που αποφασίστηκε ριζική ανανέωση του δυναμικού της. Αν με αυτές τις προϋποθέσεις ο Ολυμπιακός πετύχαινε όλους τους στόχους του, θα έπρεπε οι θαυματοποιοί και οι μάγοι να σκίσουν τα «πτυχία» τους και να ανακηρύξουν τον Σωκράτη Κόκκαλη Υπέρτατο Μάγιστρο και Ύψιστο Δρυίδη.

Ο υποψήφιος για το Νόμπελ Θαυμάτων δεν καταδέχτηκε να ρίξει μια ματιά στον τρόπο που κάνουν ανανέωση όλες οι αληθινά μεγάλες ομάδες. Κι αυτός είναι η υπομονή. Ούτε ο πιο «άρρωστος» οπαδός τους δεν περιμένει πως η αλλάζοντας τον κορμό μιας ομάδας αυτή θα γίνει σε λίγους μήνες καλύτερη από την προηγούμενη. Αυτά, βέβαια, ισχύουν στους «απολίτιστους» ευρωπαίους. Στην Ελλάδα ζούμε ακόμα με το όνειρο των άθλων του Ηρακλή. Αφού εκείνος μπόρεσε να κάνει 12, μπορούμε κι εμείς να φτιάξουμε τον Αύγουστο μια υπερομάδα έτοιμη να κάνει το Μάη το triple crown. Δυστυχώς, η πραγματικότητα επιμένει να έχει άλλη άποψη.

Στα τέλη του φθινοπώρου, ο Κόκκαλης κατάλαβε πως δεν χωρούν δυο καρπούζια σε μια μασχάλη. Του μπήκαν τα πρώτα διλλήματα: επιτέλους αυτό που αποζητά κάθε οπαδός της ομάδας ή πάλι «μια από τα ίδια»; Οι τότε συγκυρίες έδιναν ελπίδες για το πρώτο. Κι έτσι ο Κόκκαλης σαν καλός manager ταυτίστηκε με τις επιθυμίες της «πελατείας» του. Στην πορεία, η κακή πορεία της ομάδας στο ελληνικό πρωτάθλημα έκανε ορατό το ενδεχόμενο να χαθεί το φετινό πρωτάθλημα. Οι οπαδοί-«πελάτες» δεν έδειξαν να ενοχλούνται ιδιαίτερα. Στο κάτω κάτω, ένα πρωτάθλημα λιγότερο δεν λέει απολύτως τίποτα. Όμως οι πελάτες δεν χάνουν χρήματα. Ο ιδιοκτήτης χάνει. Έτσι, ο επιχειρηματίας θυμήθηκε πως αν χαθεί το πρωτάθλημα η χρυσοφόρα συμμετοχή στο επόμενο Champions League είναι πολύ δύσκολη. Έτσι πήρε την απόφαση του. Πρωτάθλημα με όποιο κόστος.

Τα αποτελέσματα τα είδαμε. Άθλιο ποδόσφαιρο σκοπιμοτήτων. Απόκτηση τριών βαθμών για ένα αγώνα που χάθηκε στο γήπεδο. Αποπομπή του προπονητή σε μια εποχή που φαινόταν μια σχετική ανάκαμψη της ομάδας (απλά γιατί λιγόστεψαν οι υποχρεώσεις της). Εδώ ο στόχος ήταν ακόμα πιο άθλιος. Μια κατάκτηση πρωταθλήματος (σε συνδυασμό με την καλύτερη ευρωπαϊκή χρονιά της ομάδας) θα έφερνε τα «μπράβο» εκεί όπου πραγματικά θα ανήκαν: στους ήρωες παίκτες που έβγαλαν τη γλώσσα τους παίζοντας Τετάρτη-Κυριακή και στον προπονητή που πήρε ρίσκα αλλά δικαιώθηκε. Όμως, ο Κόκκαλης δεν έχει μάθει να ακούει καλά λόγια για κανένα άλλο πέραν του Σωκράτη. Επιχείρησε να δείξει πως η πιθανή κατάκτηση του πρωταθλήματος θα οφείλεται μόνο σε αυτόν (που έδιωξε τον προπονητή κι έβαλε τον «Σάντσο Πάντσα» στη θέση του, που έτριξε τα δόντια στους παίκτες, που κινήθηκε δικαστικά και εξασφάλισε 3 απρόσμενους βαθμούς).

monasthri.jpg

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε πως ο Σωκράτης σε δυο μόνο πράγματα είναι συνεπής: στην ασυνέπεια του και στην αχαριστία του. Θύματα αυτής της μονομανίας του υπήρξαν άπειροι παίκτες και προπονητές: από τον Γιάννη Ιωαννίδη, μέχρι τον Τάκη Λεμονή κι από τον Γιαννακόπουλο, τον Καρεμπέ και τον Ζιοβάνι μέχρι τον Ριβάλντο. Η περίπτωση του τελευταίου ήταν μια χαρακτηριστική περίπτωση άθλιας συμπεριφοράς εξίσου άθλιας με τα χλευαστικά πανό των κλακαδόρων στο ντέρμπι του Καραϊσκάκη. Από αυτή την άποψη είναι πραγματικά συγκλονιστικό να βλέπεις έναν παίκτη της θρυλικής Βραζιλίας να πανηγυρίζει περισσότερο από την κατάκτηση του Μουντιάλ μια νίκη σε ένα ελληνικό ντέρμπι. Ήταν η δικαίωση του αθλητή απέναντι στον «manager» που νομίζει πως τα πάντα αγοράζονται. Κι όσο κι αν μας πονάει που έγινε σε βάρος της ομάδας μας, ένα μικρό κομμάτι του εαυτού μας χάρηκε από αυτή την «εκδίκηση». Όμως, δυο ομάδες που φιλοδοξούν να λέγονται μεγάλες δε μπορεί να καταλήγουν σε βεντέτες ανάμεσα σε προέδρους και ποδοσφαιριστές.

sokrati-tessera.jpg

Πόσο μπορεί να ωφελήσει τον Ολυμπιακό η σφαλιάρα της 4αρας; Τι θα φέρει η επόμενη μέρα; Μάλλον τίποτα ό,τι κι αν συμβεί στους αγώνες ου απέμειναν. Αν κάνει το «3 στα 3» και δεν αλλάξει η απόφαση κατακύρωσης του «3-0» με την Καλαμαριά, θα πάρει το πρωτάθλημα. Με μια ισοπαλία ή με πτώση της απόφασης, θα το χάσει. Και τότε, θα αρχίσει ο κύκλος των ευθυνών. Θα φταίει ο άπειρος «Σάντσο Πάντσα» (εμένα μου θυμίζει και τον Βάντσικ χωρίς μουστάκι). Θα φταίει ο «κορεσμένος από τίτλους» Τζώρτζεβιτς, ο «αδιάφορος» Λεντέσμα, ο «γέρος» Κοβάσεβιτς, ο «ακριβή σαπουνόφουσκα» Μπελούτσι, οι «λίγοι» Πάντος και Πατσατζόγλου. Ο Κόκκαλης θα έχει απλώς πέσει για άλλη μια φορά «θύμα της ευπιστίας του και της αγάπης στην ομάδα». Θα βρεθεί ένας «προτεινόμενος για αποχώρηση» να παραστήσει τον περαστικό προπονητή, λίγοι παίκτες-κράχτες και αν «μεθύσει ο Άγιος Πέτρος, θα τη βγάλουμε κι εφέτος» που λέει και το τραγούδι.

Όμως, χρόνο το χρόνο η ομάδα που στηρίζεται στην «ψυχή» και το «τσαγανό» θα μεταλλάσσεται σε ομάδα της σκοπιμότητας και του παρασκηνίου. Και οι οπαδοί που καταθέτουν το υστέρημα τους για να πάνε στο γήπεδο να την αποθεώσουν θα λιγοστεύουν την ώρα που θα πολλαπλασιάζονται οι μισθοδοτούμενοι οπαδοί που «παρακολουθούν» τον αγώνα με την πλάτη στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό μάλλον θα αυξήσει τα έσοδα του επιχειρηματία Κόκκαλη αλλά θα πάει ακόμα πιο πίσω το ποδόσφαιρο. «Who cares?» θα έλεγαν οι αμερικάνοι. Ίσως νάναι κι έτσι.

Παρακολουθώντας από τα τέλη της δεκετίας του ’70 το ελληνικό ποδόσφαιρο τείνω να διαμορφώσω γνώμη πως οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού ή της ΑΕΚ δεν είναι οι παράγοντες του ποδοσφαίρου, οι διαιτητές, οι πρόεδροι των άλλων ΠΑΕ, οι αντίπαλοι οπαδοί. Για κάθε ομάδα ο εχθρός είναι «εντός των πυλών». Στην περίπτωση του Ολυμπιακού ο πιο επικίνδυνος αντίπαλος είναι ο μόνος από τον οποίο δεν μπορεί να απαλλαγεί.

oti-goustaro.jpg


Άρθρο του φίλου AMETANOHTOY στο "ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΟΥ WORDPRESS"

"Για 10 ώρες και 42χλμ. είχε την μπάλα στον αέρα"




«Ένας Ουκρανός, μία μπάλα, 42 χιλιόμετρα και 47.000 ποδαράκια», είναι ο πιο ενδεδειγμένος τίτλος της ταινίας που θα μπορούσε να σκηνοθετηθεί, έπειτα από το επίτευγμα του 34χρονου ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή, Νικολάι Κουτζένκο, ο οποίος (ξανά)έβαλε με εντυπωσιακό τρόπο το όνομα του στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Ο Κουτζένκο αποφάσισε την περασμένη Κυριακή να κάνει κάτι που σε πολλούς θα φάνταζε αδύνατο. Στις 10:00 (ώρα Ελλάδας) το πρωί πήρε μία μπάλα και μερικούς φίλους του και αποφάσισε να καλύψει την απόσταση του μαραθωνίου (42.195 μ.) χωρίς να αφήσει τη στρογγυλή θεά να πέσει στο έδαφος.

Η «περιπέτεια» του 34χρονου Ουκρανού ξεκίνησε από την κεντρική πλατεία της πόλης Μπροβάρι. Στις 10 (!) ώρες που έκανε να φθάσει ως την πρωτεύουσα της Ουκρανίας ο Κουτζένκο δεν άφησε την μπάλα να πέσει ούτε μία φορά στο έδαφος καλύπτοντας την απόσταση από τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τις δύο πόλεις. Κατά τη διάρκεια της τιτάνιας προσπάθειας του κατάφερε να κλωτσήσει την μπάλα...47.000 φορές, ενώ το μόνο που μπόρεσε να φάει ήταν μία μπανάνα και ένα γλυκό σοκολάτας για να γεμίσει τις μπαταρίες του.

Ο Κουτζένκο δεν έχασε την ευκαιρία να προβάλει το κατόρθωμα του φθάνοντας στην πλατεία ανεξαρτησίας του Κιέβου, στην οποία έμεινε για λίγο για να μιλήσει με δημοσιογράφους, στους οποίους εξήγησε ότι δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα κούρασης, αλλά το μόνο πράγμα που τον απασχολούσε ήταν ότι αισθάνονταν ενοχλήσεις στο σβέρκο, λόγω της διαρκούς συγκέντρωσης του στην μπάλα.

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά το επίτευγμα του ο 34χρονος Ουκρανός εξέπληξε άπαντες με τα λεγόμενά του: «Σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε από το Κίεβο για τη Βαρσοβία την 1η Μαΐου για να υποστηρίξουμε το Euro 2012. Δεν θα έχει γίνει κάτι ανάλογο στον κόσμο. Θα περπατάμε την ημέρα και θα ξεκουραζόμαστε τη νύχτα. Κανείς δεν το έχει ξανακάνει», τόνισε ο Ουκρανός, ο οποίος δεν είναι η πρώτη φορά που έχει υποτάξει την μπάλα στις διαθέσεις του για αρκετές ώρες.

Το νέο ρεκόρ του Κουτζένκο επιβεβαιώθηκε και από δηλώσεις του Ιγκόρ Πιντσίμπι, ο οποίος εκπροσωπούσε την επιτροπή του βιβλίου Γκίνες στη χώρα και αναγνώρισε πως εκτός από το επίτευγμα του ο 34χρονος ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής αποτελεί μοναδικό παράδειγμα ανθρώπου, τονίζοντας πως δύσκολα θα μπορέσει κάποιος να κάνει κάτι ανάλογο.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ

Την τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα της Κυριακής στην Λιβαδειά, κάτι που προς το παρόν δεν προβλέπεται, επιθυμούν στον ΠΑΟΚ και για τον λόγο αυτό σήμερα θα αποστείλουν επιστολές στην διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος και τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha που έχει τα δικαιώματα του αγώνα, ώστε εφ' όσον δεν έχει το περιθώριο μετάδοσης της συνάντησης να τα μεταβιβάσει για το συγκεκριμένο παιχνίδι στο συνδρομητικό τηλεοπτικό δίκτυο που έχει αρκετές συχνότητες (προσφέρει το SS5 ) για την ταυτόχρονη μετάδοση και αυτού του αγώνα.Ακόμα η Π.Α.Ε. Λεβαδειακός αρνήθηκε να χορηγήσει εισιτήρια στους φίλους του δικεφάλου , οργανωμένα ή μη.

Να θυμήσουμε ότι στα ματς ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ και ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ πάλι δεν υπήρξε τηλεοπτική μετάδοση και οι φιλοξενούμενοι φώναζαν για τις κραυγαλέες διαιτησίες. Είναι γνωστές άλλωστε οι δραστηριότητες του κ.Κομπότη.......

Από το αγωνιστικό ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ προκύπτει ότι τα πράγματα στην Λιβαδειά θα είναι ζόρικα, καθώς θα λείπουν οι: Σάλμον, Γκάβρανσιτς, Σνάουτσνερ, Αραμπατζής , Χαραλάμπους , Τοχούρογλου και ίσως οι Χριστοδουλόπουλος , Μελίσσης.

Με βάση αυτές τις απουσίες θα είναι πολύ δύσκολο να κατεβάσει αξιόμαχη 11άδα ο Σάντος, καθώς θα πρέπει αναπόφευκτα να κάνει πολλές αλλαγές σε σχέση με τα τελευταία ματς.

Λογικά σέντερ μπακ θα ξεκινήσουν Κνολ και Μαλεζάς, ή Κνολ και Μελίσσης αν τελικά τα καταφέρει. Μάλλον δεξί μπακ θα χρησιμοποιηθεί ξανά ο Ηλιάδης, ελλείψει καλύτερης επιλογής. Στο κέντρο λογικά θα επιστρέψουν Βερόν και Μπαλάφας. Το θέμα είναι από 'κει και πέρα αν ο Σάντος θα προτιμήσει να καλύψει τα υπόλοιπα κενα με μικρούς παίκτες (Γεωργίου αριστερό μπακ και Αθανασιάδης φορ) ή αν θα προτιμήσει άλλη λύση (Κωνσταντινίδης αριστερό μπακ και Φρούντζα με Ίλιεφ στην επίθεση).


Μετανοείτε Αλλόθρησκοι



Μια καταπληκτική παραγωγή σχετικά με τον ποδοσφαιρικό αγώνα της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό και το επικό 4-0, από τον ΣΚΑΪ και την Ελληνοφρένεια. Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όλους τους φίλους Αεκτζήδες.....

Τετάρτη 2 Απριλίου 2008

Αλήθειες που έπρεπε να ειπωθούν νωρίτερα

Όλα αυτά που είπε χθες ο Τζόλε και ισχύουν και για αρκετούς παίκτες ακόμη, (κυρίως τους 35αρηδες), έπρεπε να είχαν ειπωθεί τουλάχιστον 2-3 μήνες νωρίτερα, ώστε να έχει προλάβει να διορθωθεί η κατάσταση. Όσο γινόταν.
Αυτά που ειπώθηκαν από τον Τζόλε είναι και η πικρή αλήθεια.
Η ομάδα βρίσκεται σε κάκιστη φυσική κατάσταση. Στην χειρότερη δυνατή.
Το έβλεπε όλος ο κόσμος ότι η ομάδα είναι σκασμένη και κουρασμένη. Δεν νομίζω ότι υπήρχε έστω ένας οπαδός του Ολυμπιακού που να μην έβλεπε το αυτονόητο.Απόρροια αυτού είναι και οι υπερβολικά πολλοί μυϊκοί τραυματισμοί φέτος.
Της κούρασης δηλαδή και της ανύπαρκτης προετοιμασίας το καλοκαίρι.
Υπεύθυνοι βέβαια είναι και οι δημοσιογράφοι που κάθε καλοκαίρι σαν καλοί «τσάτσοι» μας κοροϊδεύουν και γράφουν ότι γίνεται η καλύτερη προετοιμασία που έχουν δει ποτέ. Κάθε χρόνο τα ίδια διαβάζουμε.
Μόνο που τα τελευταία 3 χρόνια μετά τον Ιανουάριο η ομάδα σέρνεται και δεν βλέπεται. Αποδίδει οικτρό και αποκρουστικό θέαμα. Έτσι και φέτος. Φέτος βέβαια αυτό γίνεται από τον Νοέμβριο και μετά. (Πολύ νωρίτερα δηλαδή από άλλες χρονιές).
Θυμηθείτε λίγο τα 3 τελευταία χρόνια την απόδοση του Ολυμπιακού στις 10 τελευταίες αγωνιστικές του εκάστοτε πρωταθλήματος.
Μιλάμε για τραγικές εμφανίσεις και ήττες με κάτω τα χέρια. Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται για τόσα χρόνια παύει να είναι σύμπτωση.
Η ομάδα είναι χωρίς σοβαρή καλοκαιρινή προετοιμασία για πάνω από 3 χρόνια.Μόνο οι ομάδες του Μπάγεβιτς απέδιδαν καλύτερο ποδόσφαιρο στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος από ότι στον πρώτο.
Η μεγαλύτερη απόδειξη της ανύπαρκτης προετοιμασίας που έγινε φέτος το καλοκαίρι είναι ο Λούα Λούα.Είναι από πλευράς φυσικής κατάστασης 5 φορές καλύτερος από όλη την ομάδα του Ολυμπιακού.
Ξεχωρίζει σαν την μύγα μέσα στο γάλα. Και αυτό συμβαίνει για τον απλό λόγο ότι ο Λούα Λούα έκανε προετοιμασία στην Αγγλία και όχι στον Ολυμπιακό.
Αν σας λεει κάτι αυτό. Εμένα πάντως μου φανερώνει όλη την αλήθεια.
Παραδείγματα πολλά ακόμη. Ο Στολτίδης είναι στα όρια της αναιμίας όπως γράφεται από την κούραση.Ο Γκαλέτι είχε 4 χρόνια χωρίς τραυματισμό και σε 8 μήνες στον Ολυμπιακό είχε 3. Ο Τοροσίδης είναι 22 ετών και μοιάζει σαν να είναι 29. Μόνο τα γερά σκαριά αντέχουν, όπως ο Τάσος Πάντος ο οποίος είχε την τύχη να μην παίζει από την αρχή της σεζόν.
Δυστυχώς ή ευτυχώς υπεύθυνος για τα φετινά χάλια είναι ο Τάκης Λεμονής.
Καλό και άγιο παιδί ο Τάκης, ψυχάρα, Ολυμπιακάρα, όλα καλά.
Αλλά όχι προπονητής στον Ολυμπιακό.Δεν είναι προπονητής ο Τάκης Λεμονής για μεγάλη ομάδα. Δεν έχει τις γνώσεις ούτε τις ικανότητες.
Αυτή είναι η γνώμη μου. Και αυτό αποδεικνύεται από την προηγούμενη καριέρα του σαν προπονητής. Όπου δούλεψε η ομάδα του υποβιβάστηκε.
Ποια ήταν δηλαδή η βελτίωση του σαν προπονητής? Ότι έριξε την τάδε ομάδα την τελευταία αγωνιστική αντί για 4 πριν το τέλος που είχε τρίξει τη προηγούμενη? Ποιον παίκτη βελτίωσε ο Τάκης στην καριέρα του? Κανένα.
Σοβαροί να είμαστε.
Και ευτυχώς που έφυγε από την ομάδα. Αν και πιστεύω ότι θα έπρεπε να φύγει στο τέλος της σεζόν και όχι τώρα.
Το μόνο που χρειάζεται ο Ολυμπιακός είναι επιτέλους ένας ΣΟΒΑΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ.
Όπου είχες μεγάλο προπονητή (Κάσας στο πόλο, Μοντάλι στο βόλεϊ, Ιωαννίδης, Ιβκοβιτς στο μπάσκετ) έκανες και επιτυχίες και πήρες Ευρωπαϊκά τρόπαια.
Όπου είχες μαθητευόμενους μάγους έσπαγες τα μούτρα σου.Λυπηθείτε μας!!!!
ΠΑΡΤΕ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!
Και αφήστε τον να δουλέψει ήσυχο.

Αφορισμοί , παρόν και μέλλον


Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω με έναν αφορισμό. Eάν ο Ολυμπιακός κατορθώσει να φτάσει στο φάιναλ φορ, το πέμπτο της ιστορίας του, θα πρόκειται για την πλέον επική πρόκριση. Το 1994 και το 1995 ξεκίνησε με πλεονέκτημα έδρας και μάλιστα αγκομάχησε μέχρι τελικής πτώσεως των αντιπάλων του. Το 1999 είχε πάλι σύμμαχο τον «έκτο παίκτη» του, αυτόν που είθισται να αποδεικνύεται ακρογωνιαίος λίθος σε τέτοιους αγώνες. Μόνο μία φορά κέρδισε το εισιτήριο σε εχθρικά γήπεδα -το 1997, τη χρονιά του τίτλου, δηλαδή, όταν έβγαλε τρία «διπλά» στα πλέι οφ, ένα επί του και τότε πρωταθλητή Ευρώπης, Παναθηναϊκού, και δύο επί της Παρτίζαν.

Φέτος, όμως, η αφετηρία του Ολυμπιακού ήταν το μηδέν, αν όχι χαμηλότερα. Το τριπλό «θαύμα» των τελευταίων εβδομάδων (Τελ Αβίβ, Κάουνας, Μόσχα) χτίστηκε πάνω στην τσουρουφλισμένη γη που άφησε πίσω του ο Πίνι Γκέρσον. Επί των ημερών του Ισραηλινού, οι «κόκκινοι» είχαν πετύχει μόνο μία ευρωπαϊκή νίκη μακριά από το Φάληρο, επί της ταλαίπωρης Βίρτους στην Μπολόνια.

Να συζητήσουμε και για τα πλέι οφ της προηγούμενης χρονιάς; Αν μπορείτε εσείς να φέρετε στο μυαλό τις αναμετρήσεις με την Τάου, ευχαρίστως να ανοίξουμε κουβέντα. Στη Βιτόρια αποκλείεται να θυμούνται με ποιον έπαιξαν στα προημιτελικά του 2007. Κάτι σαν τις αναμετρήσεις του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού με την Τσέλσι ένα πράγμα...

Αλλά αρκετά με τα «εάν» και τα «εφόσον». Το ταξίδι προς τη Μαδρίτη είναι ακόμα μακρύ και γεμάτο σκοπέλους.
Η ΤΣΣΚΑ είναι ικανή να ισοπεδώσει οποιονδήποτε, οπουδήποτε, υπό οιεσδήποτε συνθήκες. Την είδα να «συντρίβει» την Τάου στην Ισπανία χωρίς τους Παπαλουκά, Σμόντις, Σισκάουσκας, Ζεβροσένκο (και φυσικά Χριάπα, Φαν ντεν Σπίγκελ). Την είδα να ορθώνει ανάστημα στον Παναθηναϊκό, στον περσινό τελικό, μπροστά σε 20.000 αφιονισμένους Ελληνες. Την είδα να σηκώνει τρόπαιο στην Πράγα και να επευφημείται από 10 χιλιάδες Ισραηλινούς. Τυχαία νομίζετε ότι έφτασε σε 5 συνεχή φάιναλ φορ;

Γι' αυτο καλες οι θριαμβολογιες, ιδιως για τον Ολυμπιακο που πριν ενάμισι μήνα ήταν περιοδεύων θίασος, αλλα χρειάζεται μυαλό και λογική. Πάνω απ' όλα γιατι ως χώρα στο μπάσκετ έχουμε να επιδείξουμε διακρίσεις που στο ποδόσφαιρο δεν θα έρθουν ποτέ. Οπως και να το κάνουμε , το μπάσκετ, όσο κι αν δεν αρέσει σε κάποιους σαν άθλημα (και σε μένα το ομολογώ), έχει προσφέρει τα μέγιστα στον Ελληνικό αθλητισμο και τη διάκριση της χώρας μας στο εξωτερικό. Τοσο σε επιπεδο συλλόγων όσο και σε επιπεδο Εθνικής ομάδας.

Ο Ολυμπιακός που θα μπει στο ΣΕΦ πανηγυρίζοντας πρόωρα και προβάροντας τα ισπανικά του πιθανότατα θα ηττηθεί. Ο Ολυμπιακός που θα μπει στο ΣΕΦ δίχως να κοιτάζει το ταμπλό ή το ημερολόγιο ή τις φωτογραφίες από τη Μόσχα πιθανότατα θα νικήσει.

Οι «ερυθρόλευκοι» έβαλαν τις βάσεις του χθεσινού θριάμβου, όταν μπόρεσαν να αφήσουν πίσω τους τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Το μυαλό ήταν προσηλωμένο εκεί που έπρεπε, το σχέδιο εφαρμόστηκε κατά γράμμα (όσο μπορεί να γίνει αυτό απέναντι σε τέτοιας δυναμικότητας αντίπαλο) και η Κόκκινη Πλατεία βάφτηκε... κόκκινη! Χρειάστηκαν ατσάλινα «αυγά», σχεδόν άθραυστα, για να σκαρώσει το αουτσάιντερ από την Ελλάδα τέτοιο χουνέρι στην επί 28 αγώνες αήττητη στην έδρα της ΤΣΣΚΑ.

Το ξύπνημα του απολαυστικού Γουντς ήρθε την πιο κατάλληλη στιγμή, η πληθωρική παρουσία του Βασιλόπουλου έκλεισε μυριάδες τρύπες, η πείρα του Μπλάκνεϊ έγινε φωνή της λογικής στα δύσκολα, ενώ η ικανότητα του Γκριρ να δημιουργεί κάτι από το τίποτα έφερε το νέκταρ, όταν η ΤΣΣΚΑ έφερε τον προημιτελικό στα ίσα.

Σίγουρα όμως τα "καταλοιπα" του Εβραιου υπαρχουν ακόμα. Ποιος ξεχνάει πως ενα +15 έγινε αγχωτική ισοπαλία λίγο πριν τη λήξη. Ομως τιποτα δε χτιζεται σε μια μερα.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης πήρε κολοσσιαίο ρίσκο με τη συμμετοχή του (ανέτοιμου αλλά ξεκούραστου, ξεκούραστου αλλά ανέτοιμου) Μασιγιάουσκας στα τελευταία λεπτά και κόντεψε να το πληρώσει ακριβά. Εν τέλει, όμως, έφυγε από το γήπεδο με το χαμόγελο που του άξιζε. Ποιος τολμούσε να αφήσει ξεμαρκάριστο τον Λιθουανό στην τελευταία φάση;

Οι πρώτες αντιδράσεις


Με αφορμη τα οσα εγιναν τις 9 μαρτιου τα ξημερωματα κυριακης στο ξενοδοχειο οπου διεμενε η αποστολη του Παναιτωλικου σε κεντρικο ξενοδοχειο της γλυφαδας,ο Παναιτωλικος εχει αδικηθει παρα πολλυ απο την διαιτησια αυτης της κατηγοριας και ποιο πολλυ ο κοσμος αυτης της πολης που σε καθε παιχνιδι ειμαστε 7.000 με 7.500......Λυπαμαι που ειναι 4 με 5 ατομα που εχουν μαθει καλυτερα και απο την βεφα να μαγειρευουν.......η πορεια θα δειξει,και ευχομαι οχι αλλο πολεμο σε μια ομαδα η οποια δεν εχει να ζηλεψει τιποτα και απο καμοια στην ελλαδα......

"ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΜΕΤΕΧΕΤΕ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ"

Σύσκεψη όλων των αρμόδιων φορέων του ποδοσφαίρου θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αθλητισμού, μετά τα τελευταία γεγονότα στη Γ΄Εθνική. Κορυφαία στελέχη του ποδοσφαίρου δηλώνουν «Δεν μπορεί να μην αντιδράσουμε με αυτά που συμβαίνουν στον αθλητισμό. Το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο.»
Τέλος σε απολογία κλήθηκε ο διαιτητής του αγώνα Ηλιούπολης – Παναιτωλικός κ. Ντάτης. Ο πρόεδρος της ΚΕΔ δήλωσε ότι αν διαιτητές Α΄Εθνικής δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος τους σε ένα παιχνίδι Γ΄Εθνικής , τι να περιμένουμε από τους άλλους.
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΤΕ"

ΟΣΦΠ Καλή Ανάσταση

Λοιπόν,
Φίλοι μου γαύροι, αυτό που έχει ενοχλήσει περισσότερο, είναι ότι διαπιστώνετε που μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα και ποια είναι τα όριά της, καταρρέει ο μύθος της ομαδάρας έστω και στο Ελληνικό πρωτάθλημα,
ένα χρόνο τώρα είδαμε το απόλυτο τίποτα, από την ομάδα με 10 συμμετοχές αέρα στο Πρωτάθλημα το Ευρωπαϊκό ελέω Παράγκας, και η συνέχεια δείχνει οδυνηρή, τα όνειρα των φίλων Ολυμπιακών γκρεμίστηκαν και ξεκοκαλιστηκαν, χρόνος και μπάλα είναι και γυρίζει,
τα δείγματά είναι ορατά, κρίμα πάντως γιατί έρχονται αυτοί που μεγαλώνουν πραγματικά και δεν θα υπάρχει αντίπαλος τότε, δεν υπάρχει αντίπαλος με 3 στο υμίχρονο το ξέρετε πολύ καλά αυτό, το κακό θα ήταν μεγαλύτερο εάν δεν υπήρχε και ο Κωστένογλου που είναι Θεούσα και φίλος με τον Σεγκούρα και έσβησε την Μηχανή, φαντάσου να έπεφτε και σε κανένα λυσσάρη...
Καλή Ανάσταση ειλικρινά γιατί χάνει το νόημα η πλάκα και το ενδιαφέρων για το Ποδόσφαιρο

Τρίτη 1 Απριλίου 2008

Rafa vs Arsene

Αρχίζει ξανά το Champions League αδέρφια.Οσο και να διαφωνώ με την πλήρη εμπορευματοποίησή του αθλήματος,δε μπορώ παρά να παραδεχτώ πως η διοργάνωση διασφαλίζει θέαμα και καλό ποδόσφαιρο.Το παιχνίδι που περιμένω πως και πως είναι φυσικά αυτό που φέρνει αντιμέτωπους τους δύο εκ των τεσσάρων-πέντε κορυφαίων προπονητών στον κόσμο, και εννοώ αυτούς που αναφέρω στον τίτλο.Στο μυαλό μου, έχω σκιαγραφήσει τον καθένα ως εξής:
Wenger:Ο Αλσατός έχει φτιάξει μία από τις πιο θεαματικές ομάδες στον κόσμο.Η Αrsenal είναι η ομάδα που ευχαριστιέσαι να βλέπεις,με την ταχύτητα και τους αυτοματισμούς της.Με κύριο χαρακτηριστικό την πίεση στο χώρο του κέντρου και την ανάπτυξη κυρίως από τον άξονα με παίκτες όπως ο Fabregas και ο Rosicky,σε καθηλώνει και ώρες ώρες πραγματικά κρύβει τη μπάλα.Και όλα αυτά παίζοντας εντελώς διαφορετικά από ότι ονομάζουμαι στην Ελλάδα "επιθετικό ποδόσφαιρο".Γιατί για να παίξεις επιθετικά,πρέπει να κλέψεις πρώτα τη μπάλα!Και μάλιστα,να έχεις τις κατάλληλες τοποθετήσεις ώστε να βγάλεις αμέσως και με δυο-τρεις μπαλιές την κόντρα.Αυτή ήταν και η κύρια διαφορά της ομάδας που έφτασε στον τελικό με την Barcelona από την Arsenal των επαναλαμβανόμενων αποκλεισμών στους 8 και στους 16.Οτι δηλαδή ο Γάλλος κατάλαβε πως για να πετύχεις στην Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσεις τους αντιπάλους σου ως ίσο προς ίσο,και όχι να πας αέρα να πάρεις το παιχνίδι με φουλ επίθεση a la Sollied στον Ολυμπιακό.Ο Wenger λοιπόν δίνει πλέον περισσότερη προσοχή στα χαφ και βγάζει πολλούς κρυφούς κυνηγούς από πίσω,ώστε να πνίγει τον ανίπαλο.Για την ταχύτητα της ομάδας που έχει φτιάξει ο άνθρωπος δε χρειάζεται να μιλήσουμε.
Benitez:Ο Ισπανός είναι περίεργη περίπτωση.Στην καριέρα του έχει να επιδείξει με αξιοζήλευτη σταθερότητα,καλές ευρωπαικές παρουσίες(με μοναδική εξαίρεση τη χρονιά που αποκλείστηκε από τη Benfica του αμφιλεγόμενου Koeman),και μέτρια πρωταθλήματα!Αν αυτό δείχνει κάτι,είναι ότι σχεδιάζει καλά τα knock-out παιχνίδια.Σε θέματα τακτικής απλώς δεν έχει αντίπαλο.Υστερεί από τον Αλσατό στο να παρουσιάζει ομάδες με θεαματική απόδοση,στις εγχώριες διοργανώσεις είναι και "πελάτης" του,αλλά εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά.Οταν ο Rafa έχει knock-out παιχνίδι,βάζει όλη του τη μαεστρία-εξάλλου είναι ο καλύτερος στο να διαβάζει τους αντιπάλους του και να προσαρμόζει ανάλογα την ομάδα του.Ρωτήστε και τον Mourinho,κάτι θα έχει να σας πει!Το rotation το κάνει με τέτοιο τρόπο ώστε η ομάδα του να είναι απολύτως ξεκούραστη ακόμα και στο τέλος της χρονιάς.Aν και ο τρόπος που παρατάσσει την ομάδα του μοιάζει με εκείνον του Wenger,εν τέλει μάλλον δουλέυει με εντελώς διαφορετικό τρόπο,έτσι μάλλον δικαιολογείται η τελείως διαφορετική εικόνα των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο.Εχει βέβαια την απόλυτη στήριξη των ποδοσφαιριστών του,δείγμα του ότι τα πάει καλά και στον τομέτα της πειθαρχίας.Κύριο χαρακτηριστικό του όμως είναι ότι πάντα κάτι κάνει και τους πιάνει αδιάβαστους!Πειστήριο για την αξία του είναι κάτι που έχω αναφέρει και παλιότερα,ότι δηλαδή σήκωσε Champions League με βασικούς τους Traore,Finnan,Hyppia!

ΤΣΣΚΑ-Ολυμπιακός 74-76

Να που με αναγκάζει να γράψω γι αυτόν ο φετινός Ολυμπιακός ή αν θέλετε ο Ολυμπιακός του Παναγιώτη Γιαννάκη.

Το είχα πει, δεν θυμάμαι αν το ειχα γράψει κιόλας, οτι αυτός ο Ολυμπιακός ειναι ικανός να κερδίσει την φετινή Ευρωλίγκα.

Το μυστικό ; Δεμένη άμυνα και λογική χρήση των δυνατοτήτων των παικτών του απο τον Γιαννάκη. Τόλμη στην επίθεση, χωρίς τρέλλες με πιο σωστές επιλογές απο αυτές που γίνονταν επι Γκέρσον. Απλά ο Γκέρσον ήθελε να βγάλει το ενθουσιώδες παιδί-αθλητή απο τον παίκτη του ενω ο Γιαννάκης τον νηφάλιο αθλητή-προπονητή, με ώριμο παιχνίδι.
Το πλεονέκτημα έδρας εκλάπη ! Τωρα με μία νίκη στο ΣΕΦ, - πράγμα όχι κι εύκολο- ο Ολυμπιακός προκρίνεται στο Final-4 !!! Eιναι μια σπουδαία μάχη και γι αυτό πιστεύω όλοι η Ελληνες φίλοι του μπάσκετ θα ειναι μαζί τους. Ετσι πρέπει, ετσι αξίζει.
Το ημίχρονο το σκόρ ηταν 32-39. Εκει δηλαδή που βολεύει τον Ολυμπιακό το σκόρ.
Να παραδεχτώ τον Γιαννάκη ή να περιμένω ακόμα ;
Στο γ' δεκάλεπτο τα εύστοχα τρίποντα έδωσαν αέρα και ρυθμό παρά το οτι ειχε τους παίκτες του φορτωμένους με κάποια φάουλ.
Τελικό 74-76 και όλα στην επόμενη αναμέτρηση για να έχουμε πάλι ελληνική ομάδα στους Τελικούς ! Εκει όλα γίνονται.
Και θα γίνουν ΟΛΑ. Αν και τέτοια παιχνίδια κρίνονται συχνά σε λεπτομέρειες, πιστεύω οτι το Κύπελλο της Ευρωλίγκας θα έρθει πάλι στην Ελλάδα.

«Δεν είμαστε κότες»

«Group therapy» χθες στην Παιανία, με έντονους διαλόγους ανάμεσα σε Πεσέιρο, Γκονζάλες, Σέριτς, Καραγκούνη και Γκούμα«Group therapy» είχαμε χθες στην Παιανία. Με την αδρεναλίνη στα ύψη εξαιτίας των όσων συνέβησαν στο ματς με τον Πανιώνιο και με έντονους διαλόγους για πάνω από μισή ώρα ανάμεσα στον Ζοσέ Πεσέιρο, τον Εκι Γκονζάλες, τον Αντονι Σέριτς, τον Γιώργο Καραγκούνη και τον Γιάννη Γκούμα. Ιδού οι ακριβείς διάλογοι:

ΠΕΣΕΪΡΟ: «Θα ήθελα να σταθώ σε δύο πράγματα που έγιναν μέσα στο παιχνίδι, αλλά και μετά το τέλος. Πράγματα που δεν ήταν σωστά. Δεν μου άρεσαν αυτά που είπε ο Εκι μετά το ματς. Δεν είναι δυνατόν να γίνονται τέτοιες δηλώσεις δημόσια, στον Τύπο. Κάποια πράγματα πρέπει να μένουν μέσα στην ομάδα. Οταν αυτό δεν γίνεται, χάνεται ο σεβασμός. Θέλω να με σέβεστε, γιατί έτσι σέβεστε την ομάδα και τη δουλειά που κάνουμε από την αρχή της χρονιάς. Το δεύτερο που δεν μου άρεσε ήταν αυτό που έκανε ο Παπαδόπουλος στο πρώτο πέναλτι. Είναι καλό να δείχνετε αποφασιστικότητα, αλλά από τη στιγμή που υπήρχε εντολή για να χτυπήσει το πέναλτι ο Σαλπιγγίδης, έπρεπε να υπακούσει».

ΓΚΟΝΖΑΛΕΣ: «Εγώ δεν είχα καμία πρόθεση να σε προσβάλλω. Ασφαλώς και σε σέβομαι. Είπα απλώς τη γνώμη μου. Από τη στιγμή που μου το ζήτησαν, δεν θα μπορούσα να πω κάτι άλλο εκτός από αυτό που πιστεύω ότι είναι σωστό για την ομάδα. Ξέρω ότι είσαι ο προπονητής και εσύ παίρνεις τις αποφάσεις και το σέβομαι. Εγώ για τον Παναθηναϊκό πιστεύω ότι είναι μεγάλη ομάδα, ότι πρέπει να παίζει επιθετικά σε κάθε παιχνίδι. Το ματς το γυρίσαμε επειδή αλλάξαμε τακτική και επειδή είμαστε άνδρες και όχι ''κότες«, όπως μας είπε ο Βέλιτς στα αποδυτήρια».

ΠΕΣΕΪΡΟ: «Φταίω και εγώ γιατί ήταν λάθος ο τρόπος με τον οποίο αποφάσισα να ξεκινήσουμε τον αγώνα. Αλλά το κατάλαβα και το διόρθωσα. Δεν μου άρεσε επίσης η αντίδραση του Σέριτς στα αποδυτήρια (σ.σ. κλωτσούσε με δύναμη τους πάγκους). Πρέπει να διατηρούμε την ψυχραιμία μας, να έχουμε πάθος μαζί με καθαρό μυαλό».

ΣΕΡΙΤΣ: «Ζητώ συγγνώμη, ήταν λάθος μου. Αλλά δεν μας έβγαινε το ματς, χάναμε και ήμουν εκνευρισμένος. Συμφωνώ με τον Εκι, ήταν λάθος αυτό που έγινε με τον Βέλιτς».

ΠΕΣΕΪΡΟ: «Δεν ξέρω εάν έπρεπε να γίνει ή όχι, αυτό που ξέρω είναι ότι ο Βέλιτς γνωρίζει πολύ καλύτερα κάποια πράγματα μέσα στην ομάδα και ίσως τελικά αυτό που έγινε να βοήθησε την ομάδα. Αυτό που θέλω να ξέρετε είναι ότι σας πιστεύω και ότι σας σέβομαι όλους. Και πρέπει και εσείς να με σέβεστε».

ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ: «Δεν είναι ότι δεν σε σεβόμαστε. Τι είναι αυτά που λες! Μην το σκέφτεσαι καν αυτό. Αν δεν σε σεβόμασταν, δεν θα ήμασταν πρώτοι μέσα στο γήπεδο.

Ο Εκι είπε τη γνώμη του και ορισμένα πράγματα είναι καλό να τα λέμε οι παίκτες. Εχει δίκιο ότι πρέπει να παίζουμε πιο επιθετικά, ειδικά τώρα που τελειώνει το πρωτάθλημα. Μπορούμε να τερματίσουμε πρώτοι. Πάμε να κάνουμε τρεις νίκες να το πάρουμε».

ΓΚΟΥΜΑΣ: «Ολοι συμφωνούμε ότι πρέπει να παίζουμε πιο επιθετικά. Να παίζουμε για να σκοράρουμε και όχι για να μη δεχτούμε γκολ. Από κει και πέρα, όλοι κάνουμε λάθη. Το θέμα είναι να τα δίνουμε όλα μέσα στο γήπεδο και να παίζουμε σαν Παναθηναϊκός».



Πηγή: Funclips.pblogs.gr

Τι συμβαίνει εις Εσπερίαν;







Με αφορμή το κυριακάτικο ντέρμπυ της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, έγραψα ένα κείμενο με σκοπό να καταδείξω μιά παθογένια των Ελλήνων φιλάθλων.
Σε καμιά περίπτωση κάτι τέτοιο δεν σημαίνει πως υιοθετώ άκριτα ό,τι συμβαίνει στα προηγμένα ευρωπαϊκά ποδοσφαιρικά κράτη, ούτε πως οι συμπεριφόρές των εκεί φιλάθλων σε σχέση με τις αντίστοιχες δικές μας είναι πάντα ορθότερες.
Σήμερα όμως θα ήθελα να σταθώ κυρίως σε ένα άλλο σημείο που αποτελεί τάση του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και που εμένα προσωπικά σαν φίλαθλο με θλίβει και με προβληματίζει βαθύτατα.
Το θέαμα και οι επενδύσεις σε έμψυχο δυναμικό έχουν καταστήσει το ποδόσφαιρο από άθλημα, σόου.
Στην πλάτη της στρογγυλής θεάς οικοδομείται εδώ και τουλάχιστον μιά δεκαετία μιά μπίζνα με σκοπό αποκλειστικά το κέρδος.
Τα συναισθήματα που γεννά το ποδόσφαιρο, η λύπη, η χαρά, η συγκίνηση, η ταπείνωση, η οργή έχουν παραμερίσει και στην θέση τους έχει στηθεί ένα πολυεθνικό θέατρο που παράγει παοδόσφαιρο...δωματίου, βραδυνές παραστάσεις γιά πτήσεις τσάρτερς και φιλάθλους-τουρίστες που δεν ενδιαφέρονται γιά το παιχνίδι αλλά αρκούνται στην αυτοϊκανοποίηση πως είδαν από κοντά τους ακριβοπληρωμένους αστέρες των ομάδων, πως τράβηξαν φωτογραφίες και βίντεο...
Το...τουριστικό ποδόσφαιρο είναι η νέα τάση που απειλεί να συνθλίψει ό,τι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα γιά τους συλλόγους, τις διαφορές τους, τις ιδιαιτερότητές τους, τις έριδες ή τις συμπάθειές τους.
Οπως η παγκοσμιοποίηση συνθλίβει τις τοπικές ιδιαιτερότητες, έτσι και ο ποδοσφαιρικός καπιταλισμός εξαφανίζει τις ποδοσφαιρκές ιδιαιτερότητες προς χάρην του κέρδους και της άκριτης κονόμας.

Είμαι φίλαθλος της Μπαρσελόνα εδώ και 30 χρόνια και μέλος της την τελευταία πενταετία.
Στην αρχή με τράβηξε το όμορφο και θεαματικό ποδόσφαιρο που μου προσέφεραν κάποια βράδυα ασπρόμαυρης τηλεόρασης οι αστέρες της.
Μετά με απασχόλησε η ιστορία της,η μοναδικότητά της να πρωταγωνιστεί όντας εδώ και 109 χρόνια μιά εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Με συγκίνησε η άρνησή της να πουλήσει την φανέλα της, με συνάρπασε το γεγονός πως επάνω της στηρίχτηκε και βρήκε έκφραση ένα ολόκληρο έθνος στα δύσκολα χρόνια της στυγνότερης δικτατορίας που γνώρισε ποτέ ο πλανήτης.
Οι επισκέψεις μου στην Βαρκελώνη είναι συχνές τα τελευταία χρόνια.
Και επειδή ακριβώς δεν ζω συνέχεια σ αυτή την πόλη αν και την αγαπάω πολύ, μπορώ να καταννοώ τις αλλαγές που συντελούνται.
Σε μιά πόλη που ζει από την Μπάρσα και ταυτόχρονα ζεί την Μπάρσα, οι μεταβολές στον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας του συλλόγου έχουν άμεση απήχηση στον τρόπο ζωής και συμπεριφοράς των Καταλανών.
Οι τίτλοι, οι διακρίσεις και τα μεγάλα αστέρια των τελευταίων χρόνων τράβηξαν υπερβολικά τα φώτα της δημοσιότητας επάνω στην πόλη και την ομάδα.
Ταυτόχρονα οι καλοκαιρινές τουρνέ σε Ασία και Λατινική Αμερική διαφήμισαν το προϊόν και δεν απέφεραν απλά κέρδη στον τόπο που καταναλώθηκαν.
Σήμερα οι φίλαθλοι που παρακολουθούν έναν αγώνα στο Camp Nou συνθέτουν ένα πολυεθνικό μωσαϊκό, το ένα τρίτο περίπου των φιλάθλων είναι ξένοι, πολλοί απ αυτούς δεν είναι καν φίλαθλοι της ομάδας.
Αυτό δεν είναι κατ ανάγκη κακό.
Η Μπάρσα είναι παγκόσμιος σύλλογος και απ τα 165000 σημερινά της μέλη, περίπου το 20% δεν προέρχεται από την Ισπανία.
Η τουριστική αυτή προσέγγιση έχει ρίξει τους τόνους και την...θερμοκρασία του αίματος.
Γιά να μπω στο γήπεδο τον Δεκέμβριο και να παρακολουθήσω το classico με την Ρεάλ Μαδρίτης όχι μόνο δεν υποβλήθηκα σε σωματικό έλεγχο (κάτι αυτονόητο γιά τα ελληνικά δεδομένα) αλλά ακύρωσα μόνος το εισιτήριό μου στο σκάνερ χωρίς καν να με επιβλέπει κάποιος υπάλληλος ή σεκιουριτάς!
Το Camp Nou πέντε λεπτά πριν την έναρξη των αγώνων είναι μισοάδειο.
Με το σφύριγμα της έναρξης, κοιτάς γύρω σου και δεν βλέπεις άδειες θέσεις.
Στο Camp Nou ουδείς διαννοείται να μην κάτσει στη θέση του.
Ο,τι ώρα και να πας η θέση σου σε περιμένει.
Την ώρα του αγώνα δεν θα ακούσεις πολλά συνθήματα.
Δεν θα ακούσεις συχνά να κράζουν τους διαιτητές.
Δεν θα ακούσεις συχνά να κράζουν την διοίκηση, τους παίκτες ή τον προπονητή.
Δεν θα ακούσεις συχνά να κράζουν τον αντίπαλο.
Οχι πως πάντα ήταν έτσι.
Στο Camp Nou πιά θα εκνευριστείς απ τον διαρκή ήχο που παράγουν οι κόρνες που κελεηδάνε ακατάπαυστα υποκαθιστώντας την φωνή των φιλάθλων.
Στο Camp Nou όλα πιά είναι πιό κρύα, πιό ήπια, πιό συγκαταβατικά.
Στο Camp Nou πιά ο "πολιτισμός" έχει παγώσει το αίμα στις φλέβες.
Το Camp Nou αντιμετωπίζεται με την ιερότητα της Sagrada Familia.
Είναι αυτό που θαυμάζουμε...
Είναι αυτό που μας λείπει...

Λίγα μέτρα έξω απ το γήπεδο το εμπόριο και το παραεμπόριο ανθεί.
Με τις ευλογίες του συλλόγου διακινείται μιά σοβαρή ποσότητα εισιτηρίων στην μαύρη αγορά.
Αδαείς τουρίστες αγοράζουν εισιτήρια στο διπλάσιο και τριπλάσιο της πραγματικής τους αξίας και τα παραλαμβάνουν στο ισόγειο γραφείο πάνω στο κεντρικότερο σημείο της πόλης.
Ουρές σχηματίζονταν τον Δεκέμβρη έξω απ αυτό.
Tourist information έγραφε απ έξω και είχε το σήμα που έχω αναρτήσει στην αρχή του κειμένου μου.
Πολίτες περνούσαν απ έξω και κουνούσαν το κεφάλι τους με συγκατάβαση.
Ο σύλλογος βρήκε τρόπο να...διπλασιάσει την χωρητικότητα του Camp Nou...
Αστυνομικοί σε περιπολία στην Ράμπλα χαιρετούσαν τους υπαλλήλους του γραφείου.
Τις ημέρες των αγώνων έξω και δίπλα απ τα εκδοτήρια του Camp Nou είναι στημένοι και οι μαυραγορήτες.
Υπό την διακριτική ανοχή των υπαλλήλων του σταδίου πωλούν την πραμάτεια τους σε αφελείς Γιαπωνέζους που βαριούνται να περιμένουν στην ουρά.
Οι ρεσεψιονίστ των ξενοδοχείων κάνουν νταραβέρι με τα γραφεία μαυραγορητών "ψαρεύοντας" πελάτες που αφού βρέθηκαν στην πόλη, καλό θα ήταν να δουν και ένα παιχνίδι από κοντά...
Με 38 ευρώ καραβάνια Αγγλών και Σκωτσέζων καταφθάνουν απ το Λονδίνο και άλλες πόλεις με πτήσεις low cost και πλακώνονται στις (πανάκριβες) μπύρες κάνοντας συχνά ρημαδιό την πόλη.
Πολλοί απ αυτούς θα βρεθούν και στο γήπεδο με μπλούζες Τσέλσι, Λίβερπουλ, Σέλτικ και Γιουνάϊτεντ χωρίς βέβαια να τους καίγεται καρφί αν η Μπάρσα χάνει απ την Βιγιαρεάλ...
Τα μαϊμουδοοφίσιαλ προϊόντα στους γύρω δρόμους και τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου ανθούν πάλι με τις ευλογίες και την ανοχή του συλλόγου.
Ενός συλλόγου που διατείνεται πως είναι "κάτι παραπάνω από ένας σύλλογος" αλλά που διά στόματος του τωρινού του προέδρου, αισθάνεται υπερήφανος που διοικείται σαν μιά μεγάλη πολυεθνική ("...y la gestión de una empresa como es el Barça. Estamos gestionando el club como si fuera una multinacional y nos está dando unos resultados muy buenos" - Συνέντευξη στην εφημερίδα SPORT στις 8 Σεπτεμβρίου 2007)
Ενός συλλόγου που μπορεί ακόμα να μην έχει πουλήσει την φανέλα της ποδοσφαιρικής του ομάδας σε κάποια εταιρία με σκοπό το κέρδος, αλλά έχει πουλήσει όλα τ άλλα, μέχρι και το πέταλο του θρυλικού του γηπέδου στην ΝΙΚΕ...

Αυτά είναι λίγα μόνο απ τα στοιχεία του μοντέρνου ποδοσφαίρου που θαυμάζουμε χωρίς δυστυχώς να πολυγνωρίζουμε.
Και μπορεί κανείς να μην θαυμάζει τα χάλια της μίζερης ελληνικής πραγματικότητας, σίγουρα όμως αυτό που του πλασάρεται ως τέλειο προϊόν δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα ακόμα κατασκεύασμα του καπιταλιστικού συστήματος.
Χωρίς κανένα σεβασμό στο άθλημα, το ανθρώπινο μέτρο και τις ανθρώπινες αξίες.
Ούτε αυτό το θέλουμε, είμαι σίγουρος...

"ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ"


Καλημερα η ωρα περασμενη μετα απο ενα ξενυχτι καλο με συνδυασμο την δουλεια μου ειδα ενα ενδιαφερον ερωτημα απο τον διημιουργο αφτου του blogg και ειλικρινα θα απαντησω με 2 λεξεις.Εχω γεννηθει σε μια πολη μικρη το αγρινιο ειμαι 22 ετων και αγαπαω το ποδοσφαιρο σαν ενας που αγαπαει τρελα την εκλησια και και την οικογενεια του!!!!Και εγω αγαπαω την οικογενεια μου σαν τρελος αλλα και το ποδοσφαιρο.Επισης ειμαι 22 ετων,δουλευω σε ενα καφε,μπαρ ως υπευθυνος και αγαπαω αυτο που κανω.Δενα γραφω ποδοσφαιρικα θεματα διοτι πρεπει εστω και απο εδω μεσα να διημιουργησουμε μια καλη και αγαπημενη οικογενεια και εαν ειναι δυνατον καποτε να κανουμε και ενα συμβουλιο απο κοντα και να γνωριστουμε,μπορει να ακουγεται χαζο αυτο που λεω αλλα θα ηταν μια ευκαιρια καλη για ολους να ξερουμε με τι εχουμε να κανουμε,και επισης δεν θελω να γελασετε με αυτα εγω τα εννοω!!!!!!Ευχομαι σε ολους τους συντακτες να ειναι παντα καλα και με υγεια,εγω μεσα σε ολα αυτα πριν 40 μερες εχασα ενα αγαπημενο μου προσωπο απο την οικογενεια μου και παλι προσπαθω να ενταχθω σε μια ομαδα δυνατη που ο καθενας εχει μια αποψη και ειναι σεβαστη απο ολους πιστευω ασχετως χρωματα και πιστευω.Lexaionarios δεν ξερω πως θα αντιδρασεις με τα παραπανω λεγομενα αλλα να ξερεις οτι αυτο το αθλητικο δικο μας ρεπορταζ θα συνεχισει να πηγαινει καλα και δυνατα,αρκει να μην τα παρατησεις εσυ!!!!!!!!
Υ.Γ. Σε ολους ευχομαι αυτο το πασχα να ειναι γεματο υγεια,αγαπη,ευτυχια και να ειμαστε ενωμενοι εδω και οσο αντεξουμε.Με αγαπη στεφανος λεωνιδου,ΑΓΡΙΝΙΟ.

Αισθάνομαι ολιγον τι βαρύς.

Μια χαρα ο Ολυμπιακος. Η ομαδα μου παχυνε 4 κιλάκια και βρήκε το χρωματάκι της γιατι μου φαινοτανε χλωμή τελευταία.
Περα απο την πλακα ΕΔΩ θα δειξει ο Ολυμπιακος τα οσα διατυμπανίζονται περι "φυγης απο τα Ελληνικά δεδομένα" και "αλλαγής νοοτροπίας" και διαφορα αλλα φαιδρά. Για να δω αντιδραση κοσμου/διοικησης/παικτων και ταλιμπαν και ταλιμπαν. Για την ωρα ακουω για κορνεδες, κρεμασματα, εκδορές, ανασκολοπίσεις και άλλα πανέμορφα. Στην χώρα της φαιδρας πορτοκαλέας παρακαλώ παιδια άμεση επιστροφή.

Η γνωστη καζουρα απο τους φιλους ΑΕΚτζηδες, τα "αντίμετρα" τα δικα μου, απομειναρια μιας παλιας πιο όμορφης εποχης. Σημερα οι σεξουαλικες προτροπες για το σπιτι του αλλου εχουνε πιο πολλή "πέραση". Δείγμα και αυτο της "προοδου" του ποδοσφαίρου μας.

Παλι στην ομάδα μου που με τα χάλια της τουλάχιστον ελπίζω να απέδειξε ότι τα λόγια ποτε δεν κερδίσανε έναν αγώνα, και πως όσο και να το θέλεις, γνώστης της ποδοσφαιρικής πραγματικότητας δε γινεσαι με το ζόρι.

Καλοχώνευτα και με τις υγειές μας.

Υ.Γ. Οχι δεν θα βρισω τον Κόκκαλη, τον Σεγούρα και κανεναν παικτη. Και φυσικα δεν θα "αναπολήσω" σωτήρες. Ευελπιστω σε ενα πρωταθλημα με περισσοτερες ανατροπες, ήττες των πρωτοπόρων όμως με μια διαφορα απο το φετινό. Δεν θέλω οι πρώτοι να ειναι ισάξιοι των τελευταίων, αλλά οι τελευταίοι ισάξιοι των πρώτων. Και όποιος κατάλαβε.

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

ΠΑΟΚ - Ατρόμητος 1-0: Νίκη έστω και φιλική

ΠΑΟΚ - Ατρόμητος 1-0 για την 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος

Νίκη μετά από 6 εβδομάδες για την ομάδα μας χτες. Σε ένα παιχνίδι που επικρατούσε ... φιλικό πνεύμα και απίστευτη βαρεμάρα τόσο εντός του αγωνιστικού χώρου όσο και εκτός, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κερδίσει τον Ατρόμητο χωρίς όμως να ικανοποιήσει με την παρουσία του.

Το παιχνίδι ήταν μια τρελή σούπα (περιμέναμε τίποτα άλλο;) και είχε ελάχιστες φάσεις. Σε μια από αυτές ο Σάλμον κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο ΓΧ Γεωργιάδης. Ήταν το πρώτο εύστοχο πέναλτι για τον ΠΑΟΚ φέτος μετά από 3 χαμένα, και το πρώτο εύστοχο μετά από 2 χρόνια...

Παραπάνω λόγια δεν αξίζει το παιχνίδι. Θα σημειώσω μόνο την πολύ καλή απόδοση του Ηλιάδη και μάλιστα σε μια θέση που δεν είναι η φυσική του.

Επόμενο φιλικό στον Λεβαδειακό την Κυριακή 6 Απριλίου 2008 στις 1900.

ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ..........!!!!!!!!!!!!

Η ΑΝΕΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ ΜΕ ΤΟΝ ΟΣΦΠ ΕΔΩΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ.ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΣΕ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΑΤΣ ΟΤΙ Η ΑΕΚ ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ!!!!!!!!!!ΤΕΣΣΑΡΑ!ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΑΓΩΝΑ. ΣΕ ΑΥΤΟ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟ ΚΑΤΑΔΥΝΑΜΗ Ο ΟΣΦΠ.ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΟΤΙ ΗΘΕΛΑΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΚΑΙ ΧΑΜΕΝΟΣ!!!!!!!!!!ΣΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΛΙΓΟ Ο ΠΑΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ.ΑΝ Ο ΠΑΟ ΚΕΡΔΙΖΕ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ Η ΑΕΚ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΟΣ ΑΔΙΑΦΟΡΗ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΟΣΦΠ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΙΝΗΤΡΟ.(ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΤΕΜΗ ΠΡΙΝ ΚΑΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!)ΕΛΕΓΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ,ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ,ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝ,ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΛΗ ΟΜΑΔΑ Κ.Τ.Λ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΕΣΥ ΘΡΥΛΕ ΜΙΑ ΤΕΣΣΑΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ!!!!ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΑ!

Μπράβο ΑΕΚΑΡΑ!!!

Είμαι βάζελος, και η ΑΕΚΑΡΑ με επήγε στον έβδομο ουρανό. Όχι για λόγους βαθμολογικούς μόνο. Σήμερα αυτοί περνάνε σε δεύτερο πλάνο.

Οποία ευτυχία να βλέπεις την κατάρρευση του Θρύλου!!!

Οποία αγαλλίαση να βλέπεις τα γκολάκια να μπαίνουν ένα ένα και τους γαύρους να τα έχουν χαμένα!!!

Ηταν η βραδιά που τιμωρήθηκε η άκρατη αλαζονία του κραταιού Θρύλου.

Που θυμηθήκαμε όλοι ότι δεν αρκεί το δήθεν τσαμπουκαλίκι για να νικάς.

Που βγάλαμε το καπέλο στο πάθος και τη φλόγα του "γέροντα" Ζήκου και του πρεσβύτερου Ριβάλντο.

Εύχομαι στην ΑΕΚ να πάρει το πρωτάθλημα γιατί με την εμφάνιση της αυτή το αξίζει περισσότερο από όλους.

Όσο για την ομάδα μου, δεν λέω τίποτα για να μη χαλάσω την καλή μου διάθεση απόψε.

ΠΑΟΚ , ΕΘΝΙΚΟΣ Ή ΑΕΚ?

Εδώ και λίγο καιρό γίνεται μια συζήτηση για το αν θα πρέπει το "ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ" να ασχοληθεί και με άλλα αθλήματα , όπως το μπάσκετ και το βόλλευ. Παίρνω , λοιπόν , το θάρρος (ευτυχώς που με χωρίζουν αρκετά χιλιόμετρα απ' τον Στάθη και δεν κινδυνεύω.....!) να κάνω την αρχή με το βόλλευ και συγκεκριμένα τουσ αγώνες παραμονής.

Το Σάββατο 29 Μαρτίου ξεκίνησαν οι αγώνες των Play Outs, όπου μετέχουν οι ΠΑΟΚ, Εθνικός Αλεξανδρούπολης και ΑΕΚ. Οι ομάδες αγωνίζονται σε δυο γύρους μετά από κλήρωση, ενώ ξεκινούν με τους βαθμούς που είχαν συγκεντρώσει συνολικά σε όλους τους αγώνες της κανονικής περιόδου. Η βαθμολογία αυτή είναι:

1) ΠΑΟΚ 20 βαθμοί 29-51 σετ
2) Εθνικός Αλεξανδρούπολης 16 βαθμοί 22-56 σετ
3) ΑΕΚ 16 βαθμοί 31-57 σετ

Στην πρεμιέρα (29/3) ΑΕΚ και Εθνικός Αλεξανδρούπολης βρέθηκαν αντιμέτωποι στο Ζηρίνειο σε έναν αγώνα που δεν ολοκληρώθηκε, καθώς υπήρξε διακοπή κατά τη διάρκεια του δεύτερου σετ όταν οι φιλοξενούμενοι προηγούνταν με 4-1 και ενώ η Ένωση είχε πάρει το πρώτο σετ με 25-15.

Σε εκείνο το σημείο, όπως αναγράφουν στο φύλλο αγώνα οι διαιτητές Δεληκωστίδης, Γεωργουλέας: «ένας οπαδός της ΑΕΚ πέταξε ένα γεμάτο μεταλλικό κουτάκι μπύρας εντός του κυρίως αγωνιστικού χώρου, το οποίο χτύπησε στον αριστερό αγκώνα τον παίκτη του Εθνικού Γρηγόρη Σιδηρόπουλο».

Η ΑΕΚ κατέθεσε ένσταση, υποστηρίζοντας ότι ο τραυματισμός του παίκτη δεν ήταν τέτοιος που να μην του επιτρέπει να συνεχίσει ενώ εξέφρασε την επιφύλαξη της για τη διακοπή του αγώνα σε βάρος του Εθνικού εφόσον αποδειχτεί ότι ο τραυματισμός δεν ήταν σοβαρός. Απαντώντας οι διαιτητές ανάφεραν ότι με βάση τα προαναφερθέντα στο φύλλο αγώνα, τη γνωμάτευση της γιατρού και την δήλωση αδυναμίας του αθλητή, ήταν υποχρεωμένοι να προβούν στην οριστική διακοπή.

Έτσι το θέμα περνάει στην αθλητικό δικαστή, η οποία θα αποφασίσει για τη τύχη του παιχνιδιού στις 3 Απριλίου.

Ο 2ος αγώνας μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα διεξαχθεί την Τετάρτη 2 Απριλίου και ώρα 18.00’, στο Κλειστό του ΠΑΟΚ με διαιτητές τους κ.κ. Β. Ράπτη (Αθηνών) και Σ. Μιχελινάκη (Θεσσαλονίκης) , σε ένα ματς στο οποίο πρέπει να βρεθούμε ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΟΚΤΣΗΔΕΣ ..... δώσαμε τα πάντα στο ποδόσφαιρο , ψιλοβοηθούσαμε το μπάσκετ καιρός είναι να τελειώνει και αυτό.....

Αναλυτικά το πρόγραμμα
1η αγωνιστική: Εθνικός Αλεξανδρούπολης-ΑΕΚ (διεκόπη)
Ρεπό ο ΠΑΟΚ
2η αγωνιστική: ΠΑΟΚ-Εθνικός Αλεξανδρούπολης
Ρεπό η ΑΕΚ
3η αγωνιστική: ΑΕΚ-ΠΑΟΚ
Ρεπό ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης
4η αγωνιστική: ΑΕΚ-Εθνικός Αλεξανδρούπολης
Ρεπό ο ΠΑΟΚ
5η αγωνιστική: Εθνικός Αλεξανδρούπολης-ΠΑΟΚ
Ρεπό η ΑΕΚ
6η αγωνιστική: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ
Ρεπό ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Ο θρίαμβος και ο διασυρμός του πρόεδρα, του πρόεδρα και του πρόεδρα

Από χθες το βράδυ το ελληνικό πρωτάθλημα απέκτησε νέο ενδιαφέρον.
Ο θρίαμβος της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού έφερε 3 ομάδες σε απόσταση ενός βαθμού μεταξύ τους και όλα πλέον είναι ανοιχτά.
Το τί ακούσαμε και είδαμε από χθες το βράδυ δεν περιγράφεται.
Τί αναλύσεις επί αναλύσεων γιά τα λάθη του Σεγκούρα, τί επαίνους γιά την σωστή διαχείριση υλικού του Κωστένογλου, τί εγκώμια γιά την δικαίωση του Ρίμπο, τί χλεύη γιά τον Σέζαρ (του Ολυμπιακού εννοώ όχι τον άλλον τον χιλιοχλευασμένο)...
Το ενδιαφέρον στην Ελλάδα είναι πως σε κάθε αποτέλεσμα καταφέρνουμε να προσδίδουμε μόνιμα χαρακτηριστικά.
Εχασε χθες ο Ολυμπιακός;
Θα χάσει και απ την Λάρισα, θα χάσει κι απ την Ξάνθη, μπορεί κι απ τον Ηρακλή.
θριάμβευσε χθες η ΑΕΚ;
Δικαιούται να πάρει το πρωτάθλημα, γιατί έριξε 4 σ αυτόν που το παίρνει συνεχώς τα τελευταία χρόνια.
Εφερε ισοπαλία ο Παναθηναϊκός με τον Ηρακλή και έχασε απ την Ξάνθη;
Δεν κερδίζει τον Πανιώνιο.
Τώρα που κέρδισε με τις συγκλονιστικές αλλαγές του Πεσέϊρο σε μιά μάχη κόντρα στον εαυτό του στο δεύτερο ημίχρονο, θα κερδίσει και τον ΟΦΗ και τον αδιάφορο Αρη και την πεσμένη Καλαμαριά.
Φυσικά στη ζωή και στο ποδόσφαιρο τα πράγματα δεν είναι έτσι.
Μιά καλή εμφάνιση δεν εξασφαλίζει εσαεί καλές εμφανίσεις, ούτε μιά κακή εγγυάται την καταστροφή.
Είναι σαν τις...αποδόσεις των αμοιβαίων ένα πράγμα.
Προηγούμενες αποδόσεις δεν εγγυώνται τις μελλοντικές.
Μετά το 4-0 του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο κύπελλο όλοι πίστεψαν πως οι πράσινοι θα διαλυθούν.
Μετά το 1-1 της ΑΕΚ με τον Αρη όλοι οι Αεκτζήδες ξενέρωσαν αφάνταστα.
Πόσοι κιτρινόμαυροι φίλαθλοι πίστευαν αλήθεια μετά την ισοπαλία με την ομάδα του Μπάγεβιτς πως σε λίγες μέρες θα ζούσαν αυτή την τεράστια χαρά κόντρα στον Ολυμπιακό;
Πόσοι Παναθηναϊκοί πίστευαν πως μετά το (πλασματικό ελέω Νικοπολίδη κυρίως) 1-1 με τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα θα ζούσαν την ταπείνωση του 4-0 μέσα σε 3 μόνο μέρες;
Δεν υπάρχουν τέτοια δεδομένα στο ποδόσφαιρο και όσοι τα αναζητούν είναι οι πρώτοι που μετά τα "χώνουν" αναίτια στους παίκτες των ομάδων τους γιατί εκείνοι πίστεψαν πράγματα που η ομάδα δεν μπορούσε να πετύχει.
Υπάρχουν όμως κάποια άλλα δεδομένα.
Το εξής ένα.
Σε 3 αγωνιστικές, όποιος και να στεφθεί πρωταθλητής, ένα θα είναι το σίγουρο.
Πως θα πρόκειται γιά τον θρίαμβο του πρόεδρα και παράλληλα την καταρράκωση των...προέδρων.
Οποια ομάδα εκ των τριών πάρει το πρωτάθλημα, αυτό θα αποδωθεί στον πρόεδρο-προπονητή-φροντιστή-βάλτε ό,τι άλλο θέλετε δίπλα.
Και αντίστροφα οι άλλοι δύο πρόεδροι-προπονητές-φροντιστές-βάλτε ό,τι άλλο θέλετε δίπλα θα έχουν χάσει και θα πρέπει να απολογηθούν.
- Ο θρίαμβος του Ντέμη που έδιωξε τον Φερέρ και θα το πάρει με τον Κωστένογλου
- Ο θρίαμβος του Σωκράτη που έδιωξε τον Λεμονή και θα το πάρει με τον Σεγκούρα.
- Ο θρίαμβος του Τζίγγερ απέναντι στον ξιφομάχο, τους κοντούς και ενδεχομένως την πλειοψηφία του κόσμου της ομάδας.
Και αντίστροφα η καταστροφή τους.
Ποιός θα αντέξει;
Υπομονή.
Σε λίγο θα το ξέρουμε...

ΦΕΡΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΝΑ ΠΙΩΩΩΩΩΩΩ ΝΑ ΞΗΜΕΡΩΘΩΩΩΩΩΩΩΩΩ.........

Ξεκινήσαμε χαλαρά..Θέλαμε να μην σας φερθούμε άγρια..Αλλά κουνιόσασταν πρόστυχα μπροστά στον Δικέφαλο...O Zoρο δεν χαρίζει κάστανα και ΧΛΟΥΠ..1-0

Οπότε "ανεβήκαμε"με τρόπο...σε απόδοση πάντα..

Έρχεται λοιπόν ο μάυρος ο Εντίνιο(ξέρετε τι λένε για τους μαύρους ε;) και με τρόπο αργό αλλα ερεθιστικό κάνει το 2-0...O Aντώνης πάλι ξαπλώνει...

Φαίνεται προς στιγμήν πως το απολαμβάνετε..Ομως θέλουν και άλλοι κιτρινόμαυροι να ασελγήσουν στα κόκκινα κορμάκια...

Ένας ψηλός καβαλάρης απο την Καλαμάτα αποφάσισε να σας δείξει πόσο μακριά την έχει..την απόσταση που σουτάρει..ΧΛΟΥΟΥΠ...3-0

Σ'εκείνο το σημείο επιστρατεύονται τα κοράκια για να γλιτώσουν την κηδεία του έφηβου που διαφαινόταν στον κιτρινόμαυρο ορίζοντα..Δίνει το πέναλντι ο βασικός κόραξ αλλά το καραφλό αγόρι δεν μπορεί να μαμησει..ίσως φταίει και η προχωρημένη ηλικία..Δίνει φάουλ στον γκαλετάκο αουτ και αυτό..ΟΙ ΑΕΚΛΙΜΠΑΝ ΝΑ ΖΗΤΑΝΕ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΕΙ..
Οπότε ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ περήφανος αποφασίζει να αράξει για ΚΑΦΕ...και ξαφνικά έρχεται το 4-0...

Τώρα πλέον μια λύση υπάρχει..Να το πάρετε στα χαρτιά..ΚΑΝΤΕ ΕΝΣΤΑΣΗ ΚΟΡΙΤΣΙΑ..ΑΝ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΕΙΧΑΝ ΟΡΜΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΟΛΕΣ ΠΑΝΩ ΣΑΣ...
Ο ΕΦΗΒΟΣ ΕΚΟΙΜΗΘΗ ΤΕΛΙΚΑ ΕΝ ΤΟΠΟ ΧΛΟΕΡΟ ΕΝ ΤΟΠΟ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ..
ΑΙΤΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ:ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΜΗΣΙΓΑ...

Κυριακή 30 Μαρτίου 2008

Πίκρα στο Μπάσκετ, επιτέλους νίκη στο ποδόσφαιρο.


Σήμερα ήταν μια γεμάτη μέρα για πάνω από 3.000 οπαδούς του ΠΑΟΚ. Τόσος ήταν περίπου ο κόσμος που ήρθε σήμερα στην Πυλαία όπου ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Πανιώνιο σε ένα ματς που κρινόταν πολλά αλλά δυστυχώς η ομάδα μου δεν στάθηκε στο ύψος της ειδικά στην τρίτη περίοδο όπου η διαφορά από το -5 (ξανά)πήγε στο -14. Στα τελευταία 6 λεπτά του αγώνα ο ΠΑΟΚ έκανε ενα πολυ δυνατό καμ μπάκ και έκανε το 41-60, 63-63.

Η μπάλα ήταν δική μας στα 18 δεύτερα πριν απο το τέλος αλλά ο Βεργίνης αστόχησε σε δύο σουτ με την λήξη του κανονικού αγώνα και δυστυχώς δεν μπόρεσε να βάλει την ομάδα μπροστά στο σκορ για μοναδική φορά στο παιχνίδι. Στην παράταση δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτε καλύτερο και έτσι η ήττα ήρθε όπως και η περιπέτειες για την ομάδα μπάσκετ του δικεφάλου...



Μέσα σε 3 τέταρτα βρεθήκαμε μαζί με άλλους 12.000 στο στάδιο της Τούμπας για να παρακολουθήσουμε το μάτς του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο. Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ κακό με μόλις δύο φάσεις εκατέρωθεν. Μια για τον Ατρόμητο όταν ο Φερνάντεζ βλακωδώς έχασε την μπάλα και μία με τον ΓΧ να αστοχεί για μας. Στο 43 έγινε η φάση που έκρινε τον αγώνα. Ο Σάλμον ανατράπηκε καθαρά από τον Αποστολόπουλο και ο ΓΧ σκόραρε από την άσπρη βούλα μετά 4 πρόσπάθειες φέτος και 2 χρόνια από την τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ έβαλε γκολ με πέναλτυ (26/3/2006 ο Σαλπιγγίδης δύο φορές εναντίον της Καλλιθέας),


Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε αρκετά καλύτερα και χάσαμε και μοναδική ευκαιρία με τον Ιλιεφ στο 50 λεπτό όταν ο Μιχαηλίδης με υπέροχη απόκρουση έβγαλε την μπάλα κόρνερ (βίντεο).



Η Φάση του Ιλιεφ ήταν και γενικά ότι καλύτερο είχε να δώσει το β ημίχρονο και το μάλλον μέτριο μάτς τελείωσε με νίκη 1-0 για τον δικέφαλο.



Επιτέλους νίκη μετά από το μάτς με την Καλαμαριά!! Από τον ΠΑΟΚ, που για ένα ακόμα παιχνίδι δεν έδειξε και πολλά πράγματα αν και ήταν σε καλύτερα επίπεδα, διακρίθηκαν οι Σάλμον, Σβούρας και ο Ηλιάδης που έδειξε πολύ καλά στοιχεία.

Επόμενο μάτς -άλλο ένα φιλικό δηλαδή για τον αδιάφορο ΠΑΟΚ - με την Λειβαδιά σε μια βδομάδα εκτός.