Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Οι γιορτές, το κύπελλο κι οι Άραβες

Επιστρέφω μετά από απουσία και σιγή λίγων ημερών. Πρώτα από όλα εύχομαι σε όλους υγεία, ευτυχία και ότι καλύτερο για το νέο έτος. Μακάρι το 2011 να μας φέρει έναν τίτλο.

Στις γιορτές προτίμησα να μην κάνω ανάρτηση, όχι τόσο γιατί δεν υπήρχε θεματολογία, όσο γιατί με τους κουραμπιέδες, τους μπακλαβάδες, τις γαλοπούλες και τα κρασιά στο στόμα, είναι λίγο δύσκολο να καταγράψεις ξεκάθαρα τις σκέψεις σου.

Το κύπελλο

Μέσα στις γιορτές είχαμε την κλήρωση του κυπέλλου. Κληρωθήκαμε σε διπλούς αγώνες με το σίχαμα του ελληνικού αθλητισμού, με τη ρεβάνς να γίνεται στην Τούμπα. Αν περάσουμε, θα παίξουμε με κάποιο από τα έτερα σιχάματα των Αθηνών στον ημιτελικό, με τη ρεβάνς πάλι στην Τούμπα. Δύσκολο έργο, όπως και να το δεις. Αλλά το έχουμε δείξει ότι είμαστε για τα δύσκολα. Το 2003 που σηκώσαμε την κούπα περάσαμε το γαύρο στα προημιτελικά και το χανούμι στον ημιτελικό, πριν γλεντήσουμε με τον συμπολιτάκο στον τελικό. Κάντο όπως το 2003 λοιπόν. Σε κάθε περίπτωση πάντως η ομάδα που θα πάει τελικό από αυτήν την 4αδα θανάτου, θα είναι κι αυτή που θα αξίζει πιο πολύ από όλους το κύπελλο. Κι επειδή εμείς τη βρίσκουμε στα δύσκολα και δεν είμαστε σαν κάτι άλλους που πάνε τελικό αποκλείοντας Ξάνθες και Ατρόμητους, έχουμε την ευκαιρία να αποδείξουμε ποιοι είμαστε. Η σειρά αγώνων θα σχολιαστεί εν καιρώ.

Οι Άραβες

Η υπόθεση της συμμετοχής των Αράβων στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ βαίνει προς το τέλος της. Δεν ξέρουμε ακόμα ποιο θα είναι αυτό το τέλος, εγώ θέλω να εκφράσω πάντως κάποιες σκέψεις:

- Οι Άραβες δεν αγοράζουν τον ΠΑΟΚ από κανέναν. Αυτό πρέπει να είναι απόλυτα ξεκάθαρο σε όλους μας. Δεν παίρνουν το μερίδιο κανενός. Βάζουν λεφτά στην ΑΜΚ και γίνονται ιδιοκτήτες χωρίς να αγοράζουν από κανέναν ούτε μια μετοχή. Αυτό έχει τη σημασία του. Δεν πουλάει ο Ζαγοράκης και κανένας άλλος τον ΠΑΟΚ στους Άραβες.

- Είτε μας αρέσει είτε όχι, αν οι Άραβες βάλουν τα 6 εκ. Ευρώ που φημολογείται ότι θα βάλουν, γίνονται κάτοχοι του 51% της ΠΑΕ. Αυτό σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ πλέον δεν είναι στα χέρια του λαού του ΠΑΟΚ, αλλά στα χέρια των Αράβων. Το ποσοστό μάλιστα της ΠΑΕ που θα είναι στα χέρια μας, είναι προφανές ότι θα γίνει μικρότερο απ' όσο είναι τώρα. Αυτό σημαίνει ότι τις αποφάσεις θα μπορούν να τις παίρνουν οι Άραβες μόνοι τους.

- Για μένα δεν μπορεί να υπάρξει σοβαρό business plan χωρίς νέο γήπεδο. Το έχω πει δεκάδες φορές ότι το κλειδί είναι το νέο γήπεδο. Κανείς δεν βάζει λεφτά σε μια ομάδα, περιμένοντας να βγάλει κέρδος μόνο από την ομάδα. Ειδικά στα σάπιο ελληνικό πρωτάθλημα που παίζεται με σημαδεμένη τράπουλα. Άρα λοιπόν αν ακούσουμε ότι το business plan δεν προβλέπει γήπεδο, μπορούμε από τώρα να υπολογίσουμε την ημερομηνία αποχώρησης των Αράβων. Αντίθετα το νέο γήπεδο δένει τον επενδυτή μακροχρόνια, γιατί θα περιμένει την απόσβεσή του. Εδώ βέβαια ανοίγει η κουβέντα για το χωροταξικό του γηπέδου, την οποία δεν θέλω να κάνω στην παρούσα φάση, εφόσον δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο.

- Ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει το μεγάλο άλμα. Δεν μπορεί να βασίζεται μόνο στα λεφτά του κόσμου, πρώτον γιατί αυτά δεν φτάνουν πλέον, και δεύτερον γιατί στις δύσκολες εποχές που ζούμε, ο κόσμος ζορίζεται ολοένα και περισσότερο να δώσει λεφτά. Ο ΠΑΟΚ λοιπόν χρειάζεται κάποιον με λεφτά για να δώσει όραμα. Αυτό το όραμα περιμένουμε να δούμε από τους Άραβες. Μπορούν να μας το δώσουν; Θα δούμε τι θα μας πουν από βδομάδα και θα ξανασχολιάσουμε.