Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Σάββατο 31 Μαΐου 2008

Τα νεα του Λεβαδειακου ...

Οι ειδησεις του Λεβαδειακου σε λιγες γραμμες ...

  • Δε θα συνεχιστει η συνεργασια του Λεβαδειακου με τον Τεννε.
  • Ανανεωσε ο κορυφαιος σκορερ της ομαδας Μπουστος Μοντογια για εναν ακομη χρονο.
  • Συνεχιζονται η επαφες με παιχτες και προπονητες για τη νεα σεζον.
  • Ποιο συγκεκριμενα γινονται επαφες με ελληνες προπονητες και κοινοτικους και ντοπιους ποδοσφαιριστες.
  • Γινονται εργασιες στο γηπεδο για τοποθετηση σκεπαστρων και κατασκευη υποσταθμου της ΔΕΗ για τους προβολεις.
  • Τελος πραγματοποιειται εικαστικος διαγωνισμος για το σχεδιασμο των νεων εισητηριων διαρκειας με τον νικητη να κερδιζει ενα εισητηριο διαρκειας σε θεση V.I.P.

Λίγο γεύση από 55ο Ράλλυ Ακρόπολις 2008...

ΤΑ ΑΠΡΟΟΠΤΑ...
SUZUKI TEAM
ΓΙΑΠ... ΤΟΥ LOEB
C4 CITROEN WRCΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ κάθε χρόνο εδώ και 5 χρόνια ακολουθώ το ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ή WRC ...
Σήμερα ήμουν στα Πίσια και είχα την τύχη να δω 2 ειδικές διαδρομές Πίσια 1 και Αγ.Θεόδωροι 2...
Συνιστώ για όποιον δεν το έχει ζήσει από κοντά, να πάρει 2-3 καλούς φίλους και να πάει, έστω του χρόνου, γιατί το 2010 δεν θα τρέξουν Ελλάδα για μια χρονιά...

Φυσικά, σε όποιον του αρέσει ο μηχανοκίνητος αθλητισμός....ΑΞΙΖΕΙ, είναι μια καλή εμπειρία !!!!

Loeb γιαπ....


Άρης Βωβός εν δράση...




Υ.Γ Οι φωτογραφίες και τα video είναι από το κινητό μου (K800 sony-ericsson)...ΚΑΤΙ ΦΑΙΝΕΤΕ...!!!



ΜΕΛΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΚΑΤΙ ΧΡΩΣΤΑΣ....

-ΠΗΡΕΣ ΤΙΤΛΟΥΣ
-ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΜΕΜΠΕΡ CLUB
-ΕΚΑΝΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ (ΚΩΣΤΗΣ ΚΕΤΣΠΑΓΙΑ ΚΑΣΑΠΗΣ ΤΣΙΑΡΤΑΣ)
-ΕΚΑΝΕΣ ΤΗ ΜΠΟΥΤΙΚ ΤΗΣ ΑΕΚ
-ΕΙΣΑΙ ΑΕΚΤΖΗΣ
-ΤΑ ΒΑΛΕΣ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣΕΣ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ.
-ΣΚΟΡΠΙΣΕΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ



ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΕΣ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΤΡΟΧΑΝΑ....ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.
ΤΩΡΑ ΕΦΤΑΣΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ. ΞΑΝΑΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑ ΣΟΥ .


ΔΩΝΗΣ- ΑΕΚ


ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΩΝΗ- ΑΕΚ ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥ.

ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΡΩΤΗΣΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΗΛΥΣΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ.

Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟ 2 ΓΥΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΥΣΙ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ.


ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΕΝΣΤΑΣΗ.ΤΟΝ ΕΙΔΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ( ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ) ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕ .

ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΑ ΦΑΛΤΣΟΣΦΥΡΙΓΜΑΤΑ ΜΕ ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΣΥΝΟΛΟ.

ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ;

ΜΑΚΑΡΙ.



ΥΠ: ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ (ΦΕΡΕΡ)

Ο Βρογχοσπασμος στους αθλητές είναι απειλή!


Του Στρατιωτικού Ιατρού Ειδικού Παθολόγου Ρηγόπουλου Δημήτριου
Μέλος του American College of Sports Medicine

Email dr.rigopoulos@hotmail.com

O βρογχόσπασμος είναι μια κατάσταση κατά την οποία μειώνεται αιφνιδίως η παροχή αέρα στους πνεύμονες, λόγω στένωσης (σπασμό) των αεροφόρων οδών.
Στους αθλητές είναι μια σημαντική παρενέργεια διότι είναι αυτοί που χρειάζονται μεγαλύτερη ποσότητα αέρα κατά τη διάρκεια και μετά την άσκηση.
Αυτό συμβαίνει στο 90% των ανθρώπων που πάσχουν από άσθμα και περίπου το 15-20% του γενικού πληθυσμού, πολύ από τους οποίους δεν το γνωρίζουν. Τα τυπικά συμπτώματα είναι παρατεταμένος βήχας μετά την άσκηση, μειωμένη απόδοση, μυϊκές κράμπες, ναυτία, υπερβολική κόπωση κατά την άσκηση.
Έχουν γίνει πολλές μελέτες σε σχολεία και στο γενικό πληθυσμό, που δείχνουν ότι 15-30% από τους κατά τα άλλα φυσιολογικούς έπασχαν από βρογχόσπασμο. Οι μισοί από αυτούς δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν την κατάσταση τους. Το πιο εντυπωσιακό ήταν σε μια μελέτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου βρέθηκαν 17% είχαν βρογχόσπασμο και οι ίδιοι το έμαθαν όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας.
Η διάγνωση γίνεται με σπιρομέτρηση πριν και μετά την άσκηση. Όταν δεν είναι δυνατή αυτή η εξέταση μπορεί να χρησιμοποιηθεί διαγνωστικά εισπνεόμενη αγωγή, κατά την άσκηση και αν βελτιωθούν τα συμπτώματα υποδηλώνει την ύπαρξη της νόσου.
Η θεραπεία μπορεί να είναι φαρμακευτική, σύμφωνα με τις οδηγίες του ιατρού, αλλά υπάρχουν και μέτρα πρόληψης για την εκδήλωση της νόσου. Προληπτικά θα πρέπει να υπάρχει ένα σταδιακό ζέσταμα του αθλητή που πρέπει να φθάνει μέχρι το 80% του μέγιστου σφυγμού, που μπορεί να επιτύχει. Στη συνέχεια εάν περάσουν τα πρώτα 8 λεπτά της κυρίας άσκησης, τότε θεωρείται ότι δεν θα αναπτυχθεί ο βρογχόσπασμος.
Σημειώνουμε ότι ο βρογχόσπασμος αποτελεί αιτία αιφνιδίου θανάτου και επιβάλλεται να αποκαλύπτεται, για να μπαίνουν τα άτομα σε αγωγή, ώστε να απολαμβάνουν ασφαλή άθληση. Από την κοινή εμπειρία γνωρίζουμε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει καμία μέριμνα ως προς αυτό το θέμα, για το οποίο θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούν, τόσο οι αθλούμενοι, όσο και οι ομοσπονδίες των αθλημάτων.

Παρασκευή 30 Μαΐου 2008

Ο Ανθρωπος σπάει το Γραφικόμετρο

Ίσως θα θυμάστε μία παλαιότερη δημοσίευση μου σχετικά με το ενδεχόμενο της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της Inter από τον Jose Mourinho..Τελικά φαίνεται πως το site από το οποίο είχα διαβάσει την είδηση επιβεβαιώνεται.Ακούστε όμως τι δήλωσε ο άνθρωπος σε μια οικονομική εφημερίδα της Πορτογαλίας:"Ως άνθρωπος και ως προπονητής είμαι ένας απλός τύπος. Θα ήθελα οι άνθρωποι, ως ανταπόδοση, να είναι πάντα ανοιχτοί και καλοδιάθετοι.

Κατά βάθος είναι εύκολο να δουλέψεις μαζί μου. Αρκεί να με ακολουθήσεις. Δεν είμαι καθόλου ξεχωριστός. Είμαι μόνο ένας μεγάλος προπονητής ποδοσφαίρου. Τελεία", τόνισε στη στήλη του ο τέως τεχνικός της Τσέλσι για να προσθέσει:

"Μου αρέσει να κάνω ευτυχισμένους τους ανθρώπους που με αγαπούν και να ενοχλώ όσους δεν με αγαπούν".



Κληθείς στη συνέχεια να ονομάσει τρία δυνατά του σημεία και τρία αδύνατα, ο Μουρίνιο επιχείρησε μία περίτεχνη... ντρίμπλα: "Έχω μόνο δυνατά σημεία και αν έχω βρεθεί σε κάποια στιγμή αδυναμίας προσπαθώ να την κρύψω.

Στην επόμενη δουλειά μου θα πρέπει να αντιμετωπίσω πολλές ευθύνες, όμως αυτές είναι οι καταστάσεις με τις οποίες διασκεδάζω περισσότερο".

Το ότι αντιπαθώ τον Πορτογάλο και το ναρκισσισμό του είναι δεδομένο. Το ότι είναι ο μόνος ο οποίος μπορεί να αναστήσει την ομάδα του Μιλάνου και να την κάνει να πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη επίσης!Και εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι. H Inter,η οποία τυχαίνει να είναι ομάδα μου,είναι με διαφορά η πιο κομπλεξική και φλώρικη ομάδα στους γαλαξίες-θα στοιχημάτιζα πως ακόμα και στην Ανδρομέδα δεν υπάρχει αντίστοιχη.Σε αυτή την ομάδα χρειάζεται κάποιος που θα μπορεί εκτός από το να προπονεί και να κοουτσάρει(σαφώς καλύτερος ο Jose από τον συμπαθή κατά τα άλλα Mancini),να τους βγάλει λίγο τσαμπουκά..Συν τοις άλλοις,θα βρεθεί επιτέλους ο άνθρωπος που θα βάλει τάξη στις φιλότιμες αλλά ανόητες κινήσεις το Moratti. Γενικότερα,έχω την εντύπωση ότι ο άνθρωπος αυτός θα αλλάξει την ιστορία της ομάδας.Jose σε μισώ,αλλά κάτι μου λέει πως θα σε λατρέψω -αν και Rafa δε θα γίνεις ποτέ!Σας χαιρετώ τον πλάτανο.

Υ.Γ Τις δηλώσεις είδα στο Sport24

Ενας νάρκισσος στο Μιλάνο

Ισως θα θυμάστε μία παλαιότερη δημοσίευση μου σχετικά με το ενδεχόμενο της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της Inter από τον Jose Mourinho..Τελικά φαίνεται πως το site από το οποίο είχα διαβάσει την είδηση επιβαβαιώνεται..Ακούστε όμως τι δήλωσε ο άνθρωπος σε μια οικονομική εφημερίδα της Πορτογαλίας:"Ως άνθρωπος και ως προπονητής είμαι ένας απλός τύπος. Θα ήθελα οι άνθρωποι, ως ανταπόδωση, να είναι πάντα ανοιχτοί και καλοδιάθετοι.

Κατά βάθος είναι εύκολο να δουλέψεις μαζί μου. Αρκεί να με ακολουθήσεις. Δεν είμαι καθόλου ξεχωριστός. Είμαι μόνο ένας μεγάλος προπονητής ποδοσφαίρου. Τελεία", τόνισε στη στήλη του ο τέως τεχνικός της Τσέλσι για να προσθέσει:

"Μου αρέσει να κάνω ευτυχισμένους τους ανθρώπους που με αγαπούν και να ενοχλώ όσους δεν με αγαπούν".



Κληθείς στη συνέχεια να ονομάσει τρία δυνατά του σημεία και τρία αδύνατα, ο Μουρίνιο επιχείρησε μία περίτεχνη... ντρίμπλα: "Έχω μόνο δυνατά σημεία και αν έχω βρεθεί σε κάποια στιγμή αδυναμίας προσπαθώ να την κρύψω.

Στην επόμενη δουλειά μου θα πρέπει να αντιμετωπίσω πολλές ευθύνες, όμως αυτές είναι οι καταστάσεις με τις οποίες διασκεδάζω περισσότερο".

Το ότι αντιπαθώ τον Πορτογάλο και το ναρκισσισμό του είναι δεδομένο.Το ότι είναι ο μόνος ο οποίος μπορεί να αναστήσει την ομάδα του Μιλάνου και να την κάνει να πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη επίσης!Και εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι.Η Inter,η οποία τυχαίνει να είναι ομάδα μου,είναι με διαφορά η πιο κομπλεξική και φλώρικη ομάδα στους γαλαξίες-θα στοιχημάτιζα πως ακόμα και στην Ανδρομέδα δεν υπάρχει αντίστοιχη.Σε αυτή την ομάδα χρειάζεται κάποιος που θα μπορεί εκτός από το να προπονεί και να κοουτσάρει(σαφώς καλύτερος ο Jose από τον συμπαθή κατά τα άλλα Mancini),να τους βγάλει λίγο τσαμπουκά..Συν τοις άλλοις,θα βρεθεί επιτέλους ο άνθρωπος που θα βάλει τάξη στις φιλότιμες αλλά ανόητες κινήσεις το Moratti.Γενικότερα,έχω την εντύπωση ότι ο άνθρωπος αυτός θα αλλάξει την ιστορία της ομάδας.Jose σε μισώ,αλλά κάτι μου λέει πως θα σε λατρέψω-αν και Rafa δε θα γίνεις ποτε!Σας χαιρετώ τον πλάτανο.

Βαλβέρδε - πιο βαθιά

Ο "φωτεινός παντογνώστης" Αντώνης Καρπετόπουλος στο άρθρο του για τον Βαλβέρδε γράφει μερικά διαφορετικά - θα έλεγα και πιο ενθαρρυντικά - από αυτά που διάβασα τις πρώτες ώρες για τον νέο προπονητή.

Εργατικός, βολικός, χωρίς ψυχώσεις
(το ..κόβω λίγο)

1. Kοιτάζοντας την καριέρα του Ερνέστο Βαλβέρδε, πιστεύω ότι υπάρχουν τεράστιες πιθανότητες ο Σωκράτης Κόκκαλης να τον «ερωτευτεί» (βλέποντας στο πρόσωπό του αυτό που ήταν ο Ντούσαν Μπάγεβιτς όταν πήγε στον Ολυμπιακό για πρώτη φορά κι αυτό που ο ίδιος θα 'θελε να γίνει ο Τάκης Λεμονής), υπάρχουν όμως και τεράστιες πιθανότητες να τον βαρεθεί γρήγορα (βλέποντας έναν νέο Κάτανετς, δηλαδή κάποιον που πιστεύει ότι οι τίτλοι που δεν έρχονται ως προϊόν δουλειάς δεν σημαίνουν κάτι).
(ορισμός της Πυθίας!!)

2. Το πρώτο καλό του Βαλβέρδε είναι ότι πρόκειται για άνθρωπο που δεν ζητάει πολλά. Δεν πρόκειται να φέρει κανένα τεράστιο τιμ συνεργατών και δεν προκύπτει από κάπου ότι θα έχει υπερβολικές απαιτήσεις σε ό,τι αφορά τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας. Αυτό το τελευταίο νομίζω ότι άρεσε και στον Ιλια Ιβιτς, ... ο Βαλβέρδε και στην Μπιλμπάο και στην Εσπανιόλ περισσότερο ανέδειξε παίκτες που βρήκε, παρά απαίτησε μεγάλες ενισχύσεις. Την πρώτη σεζόν του στην Εσπανιόλ έδιωξε τον Ντομί και πήρε όλους κι όλους τέσσερις παίκτες ικανούς για τη βασική ενδεκάδα
Ενα χρόνο αργότερα, πέρυσι το καλοκαίρι, και μολονότι στο ταμείο της Εσπανιόλ υπήρχαν χρήματα μετά την πορεία της ομάδας προς τον τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, στον Βαλβέρδε αγόρασαν μόνο ..δύο. Ολες οι άλλες προσθήκες που έγιναν τη διετία του στην ομάδα, είχαν να κάνουν με προωθήσεις παικτών από τη δεύτερη ομάδα της Εσπανιόλ.
(μοιάζει μεταξύ Σόλιντ και Λεμονή)

3. Η Εσπανιόλ έπαιξε στη διετία του Βαλβέρδε στρωτό ποδόσφαιρο – ούτε ιδιαιτέρως θεαματικά, αλλά ούτε και παθιασμένα. Πρόπερσι στην πορεία της στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ έπαιζε αρκετά «κουμπωμένα» ειδικά στα εκτός έδρας παιγνίδια της. Το 4-3-2-1 του Βαλβέρδε δεν μοιάζει καθόλου με το 4-5-1 του Λεμονή, το σύστημα που έφερε τις καλές εμφανίσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ, όμως η νοοτροπία των δύο ομάδων δεν είναι πολύ διαφορετική: και οι δύο περίμεναν, πρέσαραν κι έπαιζαν στην κόντρα.
(το σύστημα είναι περίπου ότι παίζει ο γαύρος από εποχή Σόλιντ)

4. Παίκτες: Κερδισμένοι από την παρουσία του λογικά θα είναι ο Μπελούτσι, ο Νούνιες, ο Λεντέσμα, ο Πατσατζόγλου, ο Στολτίδης. Προβληματάκια προβλέπω για τον «Τζόλε», (αλλά όχι στην αρχή), ίσως για τον Λούα Λούα (αν μείνει) και ίσως και για τους κεντρικούς αμυντικούς: στην Εσπανιόλ είχε άλλου τύπου στόπερ.
(δηλαδή, ο Άντζας δε του κάνει;)

5. Ο Βαλβέρδε –και κάπου εδώ αρχίζουν τα κακά νέα– έχει τη φήμη μάστορα, που όμως όταν βλέπει ότι η ομάδα του δεν τον ακούει την αφήνει στο έλεος του Θεού: φέτος η Εσπανιόλ έκανε έναν καταστροφικό δεύτερο γύρο, πληρώνοντας τις διαφορές του κόουτς με κάποιες βεντέτες, όπως ο Ντε λα Πένια και ο Ταμούδο. Η εντύπωση όλων είναι ότι ο κόουτς άφησε την ομάδα να παρακμάσει, για να τη χτίσει από την αρχή: δύσκολα πράγματα στην Εσπανιόλ, ανεπίτρεπτα στον Ολυμπιακό.
(ο Βαλβέρδε θα ανανεώσει κι άλλο την ομάδα; θα αφήνει έξω το Τζόλε;)

6. Πριν κάνει πολύ του κεφαλιού του, καλό είναι να κάνει αρχικά ό,τι θέλει ο πρόεδρος. Για τα υπόλοιπα έχουμε καιρό, αν όχι και πάρα πολύ…
(ο πλερών έχει πάντα δίκιο)

7. Σημειώνω ότι το πιο σημαντικό που θέλω να αναδείξω από το άρθρο είναι ότι ο ομάδα του Βαλβέρδε έπαιξε σχετικά σφιχτά πίσω.
Κι όχι το ακόλουθο ρεζουμε που "πέρασε" αρχικά
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ή αλλιώς «Txingurri» (μυρμήγκι), όπως τον αποκαλούν φίλοι και γνωστοί, λόγω της εργατικότητάς του, είναι λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου και από τους προπονητές, που θέλουν παίκτες που να ξέρουν μπάλα, ανεξάρτητα από τη θέση που αγωνίζονται.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_sport_1_29/05/2008_271722

Χωρίς άμυνα είσαι πάντοτε για 4 γκολ στο επόμενο CL!!!

Ρωμαϊκή Arena - είμαστε πίσω

Εχθές πήγα στο γήπεδο να δω μπάσκετ Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και βασικά να εκπληρώσω έστω και για πρώτη φορά την επιθυμία που εξέφρασα πριν αρκετούς μήνες.
Και βέβαια, ας είναι καλά ο eisvoleas με τα διαρκείας του.

Φτάσαμε 5-10 λεπτά πριν την έναρξη και η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα θερμή.
Οι θέσεις ήταν αρκετά καλές, με πολύ ορατότητα του αγωνιστικού χώρου αλλά και του μέρους των κερκίδων όπου κάθονταν οι πιο "ένθερμοι" οπαδοί.
Να σημειώσω ότι μερικά πανώ μου άρεσαν.

Δύο λόγια για το παιχνίδι
Σχετικά μέτριες οι ομάδες αλλά με αρκετές αθλητικές προσπάθειες, ειδικά στην αρχή του παιχνιδιού. Το άσχημο όμως ήταν ότι σε 10 λεπτά είχαμε ένα 14-14...
Πρός το τέλος του β'10λέπτου ο Παναθηναϊκός ξέφυγε αλλά χωρίς να γίνει αντιληπτό ακριβώς το πως, ο Ολυμπιακός έκλεισε το ημίχρονο σε 42-42.
Το τρίτο δεκάλεπτο προδιέγραφε νικητή... αν και οι περισσότεροι από όσους καθόντουσαν δίπλα μου δεν το είχαν ακόμα πιστέψει.
Στις αρχές του τέταρτου ήταν κάτι περισσότερο από φανερό, έστω κι αν ο Τεόντοσιτς μείωσε στους 9.

Παίκτες
Περπέρογλου 10 (2) - καλύτερος των απαιτήσεων
Σπανούλης 15 (1) - είναι στο 50-60% αυτού που έχει παίξει, δεν κάνει προπόνηση
Γιασικεβίτσιους 6 - λίγα πράγματα, κακός αμυντικά, επίσης δε πρέπει να προπονείται
Μπατίστ 2 - πάλι λίγος...
Ζίζιτς, Χατζηβρέττας, Ντικούδης 2 ----
Τσαρτσαρής 11 (3) - λίγα πράγματα επίσης
Διαμαντίδης 14 (1) - μακράν ο καλύτερος όλων!!
Γουίνστον 9 - μέτρια πράγματα
Τομάσεβιτς 9 - η ευφυϊα του επιβεβαιώθηκε με 7 συνεχόμενους πόντους και 2 καλές άμυνες στο Σόφο

Μπλάκνεϊ 9 - καλύτερος των απαιτήσεων
Παπαμακάριος 6 (2) - μπήκε και έβαλε 2 τρίποντα
Γουντς 4 - ελάχιστος, ως συνήθως, δε πρέπει να κάνει προπόνηση
Πρίντεζης 8 - δεν είναι έτοιμος να παίρνει παιχνίδια επάνω του, ίσως ποτέ να μην τα καταφέρει
Τεόντοσιτς 12 (1) - παλαιάς κοπής άσσος, με σουτ-μπάσιμο-άμυνα, πολύ καλός
Μπουρούσης 4 - ίσως ο ενθουσιασμός του τον πρόδωσε - του σφύριξαν φάουλ στη καλύτερη φάση του αγώνα (ταπίδι) που μάλλον δεν ήταν
Τσακαλίδης 1 - δε μπορεί να πηδήξει ούτε εφημερίδα
Γκριρ 16 (2) - προσπάθησε, μάλλον ξεχάστηκε στο 4ο δεκάλεπτο
Βασιλόπουλος 2 - πότε πήγε στα 4 φάουλ δεν το κατάλαβα... εννοείται ότι δεν έπαιξε...
Σχορτσιανίτης 5 - ΔΕΝ σταματιέται εντός ρακέτας εάν πάρει σωστά τη μπάλα

Οι προπονητές
Ο Ομπράντοβιτς μου επιβεβαιώσε περισσότερο τι σημαίνει να είσαι Ομπράντοβιτς, ενώ δικαιώθηκε κι από το Περπέρογλου.
Ο Γιαννάκης ήταν και πάλι λίγο υπερβολικός και μπορώ να πω ότι έκανε πολλά περισσότερα λάθη (επιμονή στο Πρίντεζη, ξέχασε το Γκριρ κλπ.) από τον Ζοτς.
Ο Γιαννάκης δείχνει κάπως πιεσμένος ενώ οι διοικούντες αποκλείεται να μην συνεχίσουν μαζί του του χρόνου...

Μπουνιές
1-1 φάουλ στην αρχή...
Ντεσκαλιφιέ σε Γουντς και Τομάσεβιτς...
Οι παίκτες έδειχναν να βρίσκονται κι αυτοί σε πίεση...

Καφέδες
Τουλάχιστον σε δύο σημεία είχαμε το εγχώριο άθλημα της "ρίψης καφέδων", νερού, ποπ κορν κλπ. εντός του αγωνιστικού χώρου.
Ειδικά, τη μία φορά σχεδόν όλο το παρκέ είχε μουσκέψει και χρειάστηκε να φέρουν επιπλέον καθαρές πετσέτες για να το σκουπίσουν...
Ακόμα, κάτι που τηλεόραση δεν δείχνεται: επίθεση ο ΠΑΟ στο πάγκο μπροστά στο Γιαννάκη, κάτι πήγαινε να πει ή διαμαρτυρηθεί αυτός στους διαιτητές και είχαμε "ρίψεις καφέδων" στη ρακέτα.
Το παιχνίδι όμως πήγαινε στην άλλη ρακέτα και τότε έμπαιναν για να σκουπίσουν εν μέσω του παιχνιδιού...
Αν είχαμε γρήγορη αντεπίθεση...

Οπαδοί
Νομίζω ότι ο χαρακτηρισμός "ρωμαϊκή αρένα" αποδίδει ακριβώς τι συμβαίνει σε τέτοια ματς... Και είχα χρόνια να το δω...
Εννοείται ότι ο αντίχειρας είναι μόνιμα "κάτω"...

Διαιτητές
Είμαι προκατειλημένος...
Δεν γίνεται ο Πιτσίλκας, ο Λάρρυ και κάποιοι άλλοι να παίζουν 15 χρόνια...
Άλλοι δεν υπάρχουν;
Και δυστυχώς το μπάσκετ σε "κλειστά ματς" μοιάζει λίγο από water polo: ο κάθε διαιτητής μπορεί να σφυρίξει ότι θέλει, έστω και για να έχει να λέει ότι έπαιξε 50-50%...

Ημίχρονο
Το μικρό σόου που διεξάγεται σε κάθε ημίχρονο τελικά το παρακολουθούν οι περισσότεροι, είτε για να χειροκροτήσουν είτε για να κράξουν...Ε
χθές πάντως έλειπαν οι μαζορέτες αλλά μου είπαν ότι δεν έτυχαν καλής υποδοχής στο πρώτο ματς...

Γενικά
Το ματς ήταν σχετικά μέτριο, το ΟΑΚΑ όμως υψηλού επιπέδου για αγώνα μπάσκετ..
Η ατμόσφαιρα, παρά το ότι το κάπνισμα επιτρεπόταν, πολύ καλή.
Δυστυχώς, δεν πήγα να δω τις τουαλέτες...
Πρόβλημα ο χρόνος για να πάρει κάποιος το αμάξι του από το πάρκινγκ και να κατευθυνθεί προς τη Κηφισίας μετά το τέλος του αγώνα...

λινκς:
Πράσινο προβάδισμα
Κρατήθηκαν τα δελτία των Τομάσεβιτς και Γουντς
Ομπράντοβιτς: «Για τη νίκη στο ΣΕΦ»
Γιαννάκης: «Δεν υπάρχει χρόνος για δάκρυα»

Παλτουδιά και αυτός ο Βαλβέρδες...

Πέμπτη 29 Μαΐου 2008

Ο Αποδυτηριάκας στον "ΦΙΛΑΘΛΟ" τα λέει με το όνομά τους.....



ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ....
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΟ......?
ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ...


ΠΕΡΙ ΝΤΟΥΣΑΝ BAJEVIC...


Είχα την τύχη, μικρό παιδί ακόμη να ζήσω στο ιστορικό γήπεδο της Ν. Φιλαδέλφειας το φοβερό δίδυμο Θ. Μαύρου- Ντ. Μπάγιεβιτς. Θυμάμαι πως όταν είχε έρθει ο "πρίγκηπας" στη Φιλαδέλφεια έπαθε ένα κάταγμα στο ζυγωματικό και έμεινε για λίγο εκτός ενώ κάποιοι φοβόντουσαν μην και δεν αποδώσει αυτά που ήξεραν από τον άσσο της Γιουγκοσλαβίας που είχε διαπρέψει στο παγκόσμιο του 1974.

Η αγάπη στον πρίγκηπα έγινε έρωτας παράφορος και η επιστροφή του ως προπονητής το1988 γέμισε χαρά τους φίλους της ΑΕΚ. Θυμάμαι φοιτητής στη Θεσσαλονίκη όλους τους γνωστούς μου (ως επί το πλείστον οπαδοί των ομάδων της Θεσσαλονίκης) να στήνονται στις τηλεοράσεις τους να δουν "ΑΕΚ". Η ομάδα που δημιούργησε ο Ντούσαν πέταγε φωτιές και έβγαζε μάτια. Όλοι ήθελαν να υπάρχει τρίτο ημίχρονο να βλέπουν κι άλλο ΑΕΚ. Βέβαια υπήρχε και ο Μελισανίδης από πίσω. όμως η αξία δεν αμφισβητείται... Μετά ήρθαν τα γεγονότα του 1996 και η αγάπη έγινε μίσος.

Ποτέ δεν μπόρεσα να μισήσω τον Μπάγιεβιτς. Ακόμη κι όταν τον είδα με τους παλέμαχους του ΟΣΦΠ. Το μόνο που του χρεώνω είναι ότι ποτέ δεν μίλησε -και φοβάμαι ότι δεν θα το κάνει- για τις μέρες του Τροχανά.

Ο Μπάγιεβιτς ήθελε σιγουριά πίσω του και σταθερές απόψεις. Δεν μπορούσε τις πολλές εμφανίσεις στα μέσα, ακόμη και σήμερα έτσι είναι.

Τις προάλλες τον είδα στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης με την αποστολή του Άρη. Αυτός και άλλος ένας αποκομμένοι από τον κόσμο, πίσω από ένα ντεσκ εισητηρίων συζητούσαν χαμηλόφωνα. Είναι ο χαρακτήρας του τέτοιος. Όμως δεν μπορώ μέσα μου να δεχτώ ότι ο πιο μεγάλος προπονητής που πέρασε από την Ελλάδα τελικά τα'κανε όλα γιατί απλά ήταν φιλοχρήματος. Και όπου πήγε το έργο του αναγνωρίζεται άσχετα αν τα τυφλά οπαδικά ένστικτα μπορεί μετά να λένε διάφορα.

Όλα ξεκινούν από την αίσθηση των οπαδών ότι υπάρχει συναίσθημα και στους παίκτες, τους προπονητές και τους διοικούντες.

Σε κάποιους λίγους, ακόμη υπάρχει. Όμως από κει μέχρι την πραγματικότητα υπάρχει η απόσταση της γης από τη σελήνη. Μήπως όλοι αυτοί οι κύριοι επενδυτές στον Παναθηναϊκό βάζουν χρήματα από την αγνή αγάπη τους για το σύλλογο; μήπως δεν ενδιαφέρονται για τα έσοδα της ΠΑΕ και την εκμετάλευση του γηπέδου; μήπως αδιαφορούν για την "θεοποίηση" από τους οπαδούς; γιατί τότε δεν δωρίζουν μια μεταγραφή στο σύλλογο και απαιτούν συμμετοχή στη διοίκηση που μέχρι πριν 2 μήνες ήταν "ανίκανη", "μη σκεφτόμενη τα συμφέροντα του συλλόγου" και άλλα που αν τα γράψω κινδυνεύω με αγωγή από τον κ. Βγενόπουλο, που είναι και της μόδας τώρα τελευταία;;;

Πως ξαφνικά ο κ. Βαρδινογιάννης μετετράπη σε σώφρων, λάτρη του ΠΑΟ κ.α;;;

Επειδή ξέφυγα από τον Μπάγιεβιτς θέλω να πω ότι μπορεί πλέον ο καθένας να έχει μια "οπαδική" τοποθέτηση αλλά δεν σημαίνει ότι σήμερα όλα είναι όπως μέχρι το1980. Κι όσο νωρίτερα το καταλάβουμε όλοι εμείς που μας αρέσει το τόπι και πληρώνουμε τα ευρώ μας στους επιχηρηματίες του ποδοσφαίρου τόσο λιγότερα αίσχη θα βλέπουμε στα γήπεδα όπως εχθές στον αγώνα Ιωνικού -Καλαμάτας γιατί μπάλλα δεν είναι μόνο η super-league (ο θεός να την κάνει)...

Κατά τ'άλλα ο Μπάγιεβιτς έχει αποδείξει τη δουλειά του όπου κι αν έχει πάει, και όλοι αυτοί που μιλάνε απαξιωτικά για τη δουλειά του ας μην ξεχνούν καλύτερα... Γιατί μπορεί να είμαι φίλος με την original21 αλλά το ότι στο φιλμάκι αναδρομή της έναρξης της εκπομπής τους στο blue-sky όπου δεν υπάρχει πουθενά πλάνο με τον Μπάγιεβιτς μόνο μικροψυχία δείχνει. Ευτυχώς που δεν έκοψαν και τον Νικολαίδη. Η ιστορία μιας ομάδας είναι ιστορία και όταν αναφέρεσαι σ'αυτή δεν κάνεις κοπτοραπτική... (Sorry Δημήτρη...)

Εγώ πάντως, γουστάρω τον Κύριο Κώστα Βερνίκο!


Βέβαια, όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα, μπορεί «Ordem e Progresso» να μην σημαίνει «Εντολή για πρόοδο» όπως είχε ευθαρσώς δηλώσει ο κύριος Κώστας πριν από αγώνα της εθνικής Βραζιλίας στο παγκόσμιο κύπελλο της Γερμανίας το 2006, αλλά «Τάξη και Πρόοδος» αλλά εγώ δεν μασάω, γουστάρω Κυρ-Κώστα.

Μπορεί στην ίδια διοργάνωση μετά τον αγώνα Αργεντινής –Μεξικού 2-1 στην Λειψία να δήλωσε: «Το Ισραήλ(!!!!) κέρδισε το Μεξικό με 2-1 ΕΔΩ ΣΤΗ ΣΕΒΙΛΗ(!!!!) με γκολ του Μάσκες (!!! Παίκτης ΜΑΣΚΕΣ δεν υπήρχε στο γήπεδο!!!)» .
Αλλά εγώ δεν μασάω. Μπορεί όπως λέει ο Hades να πέφτει σε έκσταση και να προβλέπει αποτελέσματα αγώνων 50 – 100 χρόνια μπροστά.

Μπορεί να συμβαίνει να βρίσκει τους παίκτες με την 2η ή την 3η προσπάθεια, μπορεί να κάνει μια απλή δουλειά άσχημα, αμειβόμενος αδρά από τους Έλληνες φορολογούμενους, μπορεί να γκαρίζει «ΓΚΟΟΟΟΟΛ» άκομψα χωρίς αγγλοσαξονική χάρη , ή λατινοαμερικάνικο μπρίο, αλλά εγώ πάλι δε μασάω.

Μπορεί να μην μπορεί να κάνει την μπλαζέ περιγραφή ενός Βρετανού που θα λέει με άπταιστη Οξφορδιανή προφορά τους αγαπημένους μου αγγλικούς ήχους που είναι οι «Hargreaves» και «Arsenal» και ο Μπαμπαγκίντα να προκύπτει στο ίδιο ματς ως Μπαμπαγκιντά ή Μπαμπατζίντα ή ακόμα και Μπαμπαζιντά, αλλά εγώ δεν μασάω, γουστάρω Κύριο Κώστα να μου περιγράφει τους Μπασινοχαριστέες στο Euro 2008.

Διότι γουστάρω χαβαλέ, γουστάρω να μπινελικώνω τον σπρεχαδόρο Κύριο Κώστα, μαζί με το κοράκι και τους Νικοπολιδογκέκες για τις λανθασμένες ενέργειές τους.

Γουστάρω στην τελική ρε αδελφέ να αποκτώ μετά από κάθε αγώνα του Κυρίου Κώστα κόμμωση σαν του θρυλικού Rodolfo Chiquilicuatre από κάτω.


Τώρα με την ευκαιρία του EURO 2008, το παρών ιστολόγιο προσφέρει στους αναγνώστες του ένα δυναμικό φόντο επιφάνειας εργασίας εμπνευσμένο από το γήπεδον του Σαλτσβούργου που θα φιλοξενήσει τους τρεις αγώνες στον όμιλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης. (Κλουξ για μεγέθυνση). Άραγε θα ξαναδεί η Εθνική τέτοια μεγαλεία;

Άμα προκριθούμε και παίξουμε και σε άλλες πόλεις υπόσχομαι να βγάλω και άλλα.


ΥΓ.

Με δεδομένο ότι σε λίγες μέρες κλείνει ένας χρόνος από την 1-6-07 που έγινε η κινητοποίηση για την αδικοχαμένη Αμαλία Καλυβινου, ρίξτε μία ματιά εδώ στο ιστολόγιο
της πρωτοβουλίας.

Επίσης ένα ενδιαφέρον ιστολόγιο για το θέμα εδώ από την Ροδιά, ενώ το αρχικό ιστολόγιο της Αμαλίας είναι εδώ.

Τετάρτη 28 Μαΐου 2008

ΚΑΖΝΑΦΕΡΗΣ..ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ......


ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΖΝΑΦΕΡΗ ΩΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ. Ο ΝΟΥΜΕΡΟ 1 ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ) ΠΡΟΗΧΘΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΤΟΥ ΚΟΚΚΑΛΗ ΤΟΝ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ.





ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΝΕ.. ΚΥΡΙΕ ΚΑΖΝΑΦΕΡΗ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕΣ ΦΕΤΟΣ ,ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΡΩΝΕ ΣΟΤΑ. 10 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ , (ΤΟ ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΕΣΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΥ ΤΟΥ ΟΣΦΠ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ) ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ.





ΥΠ. ΝΤΕΜΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΟΝ ΚΑΖΝΑΦΕΡΗ ΓΙΑ ΑΡΧΙΔΙΑΙΤΗΤΗ. ΑΧ ΡΕ ΑΕΚ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΜΠΑΡΛΟΥ...

Οι 23 εκλεκτοί του Οτο ...


Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Οτο Ρεχάγκελ, ανακοίνωσε την Τετάρτη την αποστολή της Εθνικής ομάδας για τα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Οπως αναμενόταν ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος είναι ο παίκτης που έμεινε εκτός, ενώ φυσικά εκπλήξεις δεν σημειώθηκαν από τον Γερμανό προπονητή.

Οι παίκτες μάλιστα είχαν διαλέξει τα νούμερά τους τις προηγούμενες ημέρες και είχε διαφανεί από τότε ότι ο Παπασταθόπουλος δεν θα είναι στο ρόστερ, καθώς ήταν και ο μοναδικός που δεν πήρε φανέλα.

Οι "εκλεκτοί", καθώς και οι αριθμοί στις φανέλες τους είναι οι:

1. Αντώνης Νικοπολίδης
2. Γιούρκας Σεϊταρίδης
3. Χρήστος Πατσατζόγλου
4. Νίκος Σπυρόπουλος
5. Τραϊανός Δέλλας
6. Αγγελος Μπασινάς
7. Γιώργος Σαμαράς
8. Στέλιος Γιαννακόπουλος
9. Αγγελος Χαριστέας
10. Γιώργος Καραγκούνης
11. Λουκάς Βύντρα
12. Κώστας Χαλκιάς
13. Αλέξανδρος Τζόρβας
14. Δημήτρης Σαλπιγγίδης
15. Βασίλης Τοροσίδης
16. Σωτήρης Κυργιάκος
17. Φάνης Γκέκας
18. Γιάννης Γκούμας
19. Παρασκευάς Αντζας
20. Γιάννης Αμανατίδης
21. Κώστας Κατσουράνης
22. Αλέξανδρος Τζιόλης
23. Νίκος Λυμπερόπουλος

Η εθνική ομάδα, θα δώσει την Κυριακή τον τελευταίο αγώνα προετοιμασίας με αντίπαλο την Αρμενία και στην συνέχεια θα αναχωρήσει για το Σάλτσμπουργκ, όπου και θα καταλύσει για τους αγώνες του Δ' ομίλου, με αντιπάλους την Σουηδία, την Ισπανία και την Ρωσία.

Ανακοίνωσε Χαλκιά ο ΠΑΟΚ για δύο χρόνια


Τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ θα είναι για τα επόμενα δύο χρόνια ο Κώστας Χαλκιάς. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε ότι "συμφώνησε με τον διεθνή τερματοφύλακα Κώστα Χαλκιά για συνεργασία δυο ετών".

Δήλωση Χαλκιά

Άμεσα στην επίσημη ιστοσελίδα της "ασπρόμαυρης" ΠΑΕ αναρτήθηκε η πρώτη δήλωση του Κώστα Χαλκιά για την μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ, στην οποία τόνισε:

"Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που συμφώνησα με τον ΠΑΟΚ και θα αποτελέσω μέρος της προσπάθειας της αγωνιστικής αναγέννησης της ομάδας. Έρχομαι σε μια πολύ μεγάλη ομάδα για να συνεργαστώ με ανθρώπους, με τους οποίους μοιράζομαι την ίδια φιλοσοφία για το ποδόσφαιρο. Στόχος μου είναι να συμμετέχω κι εγώ στο εγχείρημα του Προέδρου, Θ. Ζαγοράκη, του Τεχνικού Διευθυντή, Ζ. Βρύζα και του Προπονητή κ. Fernando Santos, να δημιουργήσουν ένα σύνολο υψηλού επιπέδου με το πνεύμα του νικητή.

Ευχαριστώ αυτούς τους ανθρώπους για τον τρόπο που με προσέγγισαν αποδεικνύοντας ότι με θεωρούν σημαντικό στέλεχος του ΠΑΟΚ που οραματίζονται. Ανυπομονώ να αγωνιστώ στην Τούμπα, ένα γήπεδο που έχω γνωρίσει ως αντίπαλος και πάντα κέρδιζε το σεβασμό μου. Ξέρω ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ έχει απαιτήσεις, αλλά το ίδιο έχω κι εγώ από τον εαυτό μου και την ομάδα μου. Έχω εμπιστοσύνη ότι όλοι μαζί θα δημιουργήσουμε έναν ΠΑΟΚ πρωταγωνιστή. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο...".

Kαι επίσημα Ερνέστο Βαλβέρδε


Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποτελεί το νέο τεχνικό του Ολυμπιακού και οι "ερυθρόλευκοι" ίσως για πρώτη φορά αποκτούν το νούμερο 1 όνομα της λίστας τους. Η πρόσληψή του 44χρονου Ισπανού στην ομάδα του Πειραιά αποτελεί το πρώτο βήμα για τον σχεδιασμό της νέας σεζόν.


Ονομα: Ερνέστο
Επίθετο: Βαλβέρδε Τεγεδόρ
Ημ. γέννησης: 9 Φεβρουαρίου 1964
Τόπος: Βιαντάρ ντε λα Βέρα
Χώρα: Ισπανία

Ως παίκτης...

Αν και γεννήθηκε στην Εξτρεμαδούρα, γρήγορα μετακόμισε με την οικογένειά του στη Χώρα των Βάσκων, στην πατρίδα του. Μεγάλωσε στην Βιτόρια Γκαστέις κι έτσι το 1983 εντάχθηκε στην ομάδα της περιοχής, την Αλαβές. Δύο χρόνια μετά βρέθηκε στην Σεστάο Σπορτ μαζί με τους Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και Μανίξ Μαντιόλα (προπονητές και οι δύο τώρα), ενώ το 1986 η καριέρα του πήρε την ανιούσα.

Ο Χαβιέρ Κλεμέντε τον πήρε την Εσπανιόλ, η οποία το 1987 τερμάτισε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος. Με τον Βαλβέρδε ως βασικό εξτρέμ, την επόμενη σεζόν οι Καταλανοί έφτασαν μέχρι τον (διπλό) τελικό του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, όπου στον πρώτο αγώνα κέρδισαν με 3-0 την Λεβερκούζεν. Στον επαναληπτικό, όμως, η μοίρα είχε παίξει το δικό της παιχνίδι και οι Γερμανοί κέρδισαν με 3-0. Το ζευγάρι οδηγήθηκε στα πέναλτι, όπου ο Βαλβέρδε δεν συμμετείχε λόγω ενός τραυματισμού. Η Εσπανιόλ ηττήθηκε και χάθηκε η ευκαιρία να κατακτήσει το μοναδικό ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας της.

Η πορεία ως παίκτης

1983-85 Αλαβές
1985-86 Σεστάο
1986-88 Εσπανιόλ
1988-90 Μπαρτσελόνα
1990-96 Αθλέτικ Μπιλμπάο
1996-97 Μαγιόρκα

Παλμαρέ

1989 Κύπελλο Κυπελλούχων
1990 Κύπελλο Ισπανίας

Το 1988 οι οικονομικές ανάγκες της Εσπανιόλ αποδείχθηκαν ανώτερες από την επιθυμία του παίκτη να αγωνίζεται. Η Μπαρτσελόνα έκανε την προσφορά, η συμπολίτισσά της δεν αρνήθηκε και ο Βαλβέρδε βρέθηκε στο ρόστερ (στον πάγκο πιο σωστά) των "μπλαουγκράνα".
Η μεγάλη ομάδα που έχτιζε ο Γιόχαν Κρόιφ περιλάμβανε και το "μυρμήγκι", παρατσούκλι που του είχαν "κολλήσει" λόγω του στυλ παιχνιδιού του (εργατικός στον αγωνιστικό χώρο), παρ’ όλα αυτά οι τραυματισμοί είχαν διαφορετικά σχέδια. Δύο χρόνια στο "Καμπ Νόου" δεν μπόρεσε να πάρει τις ευκαιρίες που ήθελε λόγω των πολλών προβλημάτων που αντιμετώπισε και τα οποία αναφέρει ακόμα και ο Κρόιφ στην αυτοβιογραφία του, τονίζοντας ότι είχε δυνατότητες να βοηθήσει. Κέρδισε πάντως ένα Κύπελλο Ισπανίας και ένα Κύπελλο Κυπελλούχων.

Το 1990 ο Κλεμέντε τον ζήτησε στην Αθλέτικ Μπιλμπάο και ο Βαλβέρδε αποδέχθηκε και πάλι το κάλεσμα. Αυτή τη φορά, για να ζήσει την πιο παραγωγική περίοδο της καριέρας του. Μεταξύ 1990 και 1996 ο Βαλβέρδε έκανε ένα ταιριαστό δίδυμο με τον Κούκο Θιγάντα (επίσης προπονητής πλέον), αγωνίστηκε σε 188 παιχνίδια και σημείωσε 50 γκολ. Ακολούθησε μία σεζόν στην Μαγιόρκα, με την οποία είπε "αντίο" στο ποδόσφαιρο ως παίκτης.

Ως προπονητής...

Η προπονητική του θητεία άρχισε άμεσα, από τις ακαδημίες της Αθλέτικ Μπιλμπάο. Με τα μικρά τμήματα των Βάσκων κατέκτησε ορισμένους τίτλους, έδειξε την αξία του και συνεχώς ανέβαινε κλίμακα. Το 2003 ο σύλλογος του έδωσε την μεγάλη ευκαιρία που επιζητούσε και ανέλαβε χρέη πρώτου προπονητή της Αθλέτικ. Αν και μόλις στην πρώτη του χρονιά, κατάφερε να την οδηγήσει στην έξοδο στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Η επόμενη σεζόν δεν ολοκληρώθηκε με τον Βαλβέρδε στον πάγκο των Βάσκων, αφού μία διαφωνία με τον πρόεδρο της ομάδας, Φερνάντο Λαμίκις, τον έθεσε εκτός συλλόγου. Παρ’ όλα αυτά η Αθλέτικ εντυπωσίασε κερδίζοντας στην Λιέγη την Σταντάρ με 7-1 στη φάση των ομίλων του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ (αποκλείστηκε στους 16 από την Αούστρια Βιέννης), ενώ έφτασε και μέχρι τα ημιτελικά του κυπέλλου Ισπανίας, όπου αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Μπέτις.

Το καλοκαίρι του 2006 συμφώνησε να αναλάβει την Εσπανιόλ, η οποία την προηγούμενη χρονιά είχε σωθεί την τελευταία αγωνιστική, αλλά μέσω κυπέλλου είχε κερδίσει "εισιτήριο" για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Πολλά χρήματα διαθέσιμα δεν υπήρχαν, οπότε αφοσιώθηκε σε αυτό που γνωρίζει καλά, στις ακαδημίες της ομάδας. Γέμισε το ρόστερ με ταλαντούχους ποδοσφαιριστές από την δεύτερη ομάδα, τους έκανε σύνολο μαζί με ορισμένα έμπειρα στελέχη που προϋπήρχαν όπως ο Ραούλ Ταμούδο και ο Ιβάν ντε λα Πένια και τα αποτελέσματα δεν άργησαν να φανούν.

Η πορεία ως προπονητής

1997-00 Ακαδημίες Αθλέτικ
2000-01 Βοηθός προπονητή Αθλέτικ
2001-02 Βοηθός διευθυντή Αθλέτικ
2002-03 Προπονητής Αθλέτικ Β
2003-05 Προπονητής Αθλέτικ
2006-08 Προπονητής Εσπανιόλ

Στο πρωτάθλημα μπορεί να μην ξεχώρισε, όμως στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ έκανε εξαιρετική πορεία κι έφτασε μέχρι τον τελικό αποκλείοντας ομάδες όπως η Βέρντερ Βρέμης και η Μπενφίκα. Οι Καταλανοί έκαναν ένα μικρό θαύμα, ενώ στον τελικό κλήθηκαν να κερδίσουν την κάτοχο του θεσμού Σεβίλλη. Δεν τα κατάφεραν, έχασαν στα πέναλτι και πέτυχαν το... απίστευτό, αφού έχασαν τον τρόπαιο χωρίς να ηττηθούν στον θεσμό!

Η νέα σεζόν άρχισε με ακόμα καλύτερο τρόπο, αφού στον πρώτο γύρο της Primera Division ηττήθηκαν για πρώτη φορά την 1η αγωνιστική και η επόμενη ήττα ήρθε στο τελευταίο παιχνίδι του πρώτου γύρου! Η Εσπανιόλ έκανε πορεία με στόχο να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο στο δεύτερο γύρο μία ανεξήγητη κάμψη σε συνδυασμό με ορισμένους τραυματισμούς κομβικών ποδοσφαιριστών άλλαξε άρδην την κατάσταση.

Η ομάδα πήρε την κατιούσα, το κλίμα έγινε αρκετά άσχημο και η 12η θέση που τερμάτισε ουσιαστικά φανέρωσε το δρόμο που θα ακολουθούσε ο Βαλβέρδε. Αν και δεσμευόταν για τρία χρόνια βάσει συμβολαίου, η σχέση του με τον πρόεδρο Ντάνιελ Σάντσεθ Γίμπρε τον οδήγησε στη λύση της συνεργασίας και την αναζήτηση νέου σταθμού στην καριέρα του, για πρώτη φορά μακριά από την πατρίδα του.

Nέα Εποχή


Είναι εντυπωσιακή φωτογραφία.
Και ο Κόκκαλης που αντέχει τόσους απέναντί του
;)

Τρίτη 27 Μαΐου 2008

ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΔΙΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Η ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΔΙΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Η ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ

ΑΕΚ ΠΑΛΙ ΤΡΙΤΟΙ

ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ ΤΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΠΑΛΑ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΕ ΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ,ΤΟ 96- 97 ,ΕΒΓΑΖΕ ΠΑΝΤΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΤΡΑΙΚΕΡ (ΒΛΕΠΕ ΜΑΥΡΟΣ, ΠΑΠΑΙΩΑΝΟΥ,ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ.ΝΙΛΣΕΝ,ΚΩΣΤΗ,ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ,ΜΠΛΑΝΚΟ),ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΨΗΦΙΖΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΣΣΑΠ ΩΣ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ,ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΧΕ ΤΗ 1 ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ,ΟΜΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΒΓΑΙΝΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ.
ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ; ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΙΑΔΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ; ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΚΑΣ;

ΚΙ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΓΙΑΤΙ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΟΣΦΠ.

Καραγκιοζιλίκια


Υπάρχει τίποτα χειρότερο από τις αθλιότητες που κατά καιρούς συμβαίνουν στα γήπεδα από «επιστήμονες» οπαδούς; Για μένα, ΝΑΙ! Οι αθλιότητες των «παραγόντων» του αθλητισμού.

Κατά καιρούς έχω μιλήσει για τα καμώματα πολλών τέτοιων ανθρώπων που επιχειρούν να καταξιωθούν στην κοινή γνώμη επειδή με τα λεφτά τους πέρα από την… κυρά τους ασελγούν και πάνω σε ποδοσφαιρικές ή μπασκετικές ομάδες.

Τις τελευταίες μέρες ένας «κύριος» πρόεδρος αποφάσισε να ξαναμπάσει στη ζωή μας την παλιά καφρίλα. Μιλάω για τον Παύλο Γιαννακόπουλο, γνωστό φαρμακέμπορο και πρόεδρο της ΚΑΕ ΠΑΟ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο «κύριος» αυτός και ο νεότερος αδελφός του συμπεριφέρονται χειρότερα κι από τον τελευταίο αλήτη των γηπέδων. Και, φυσικά, δεν είναι οι μόνοι. Κάθε πρόεδρος που «σέβεται» το αξίωμα του (από τον «Ρίγκο» και τον «Τίγρη» μέχρι τον «Αγαπούλα» και τον «Κοκκαλιάρη») «οφείλει» να αποδεικνύει με έργα μέσα κι έξω από τους αγωνιστικούς χώρους πως αξίζει να ηγείται των κάφρων της θύρας του. Περίπου το θεωρούν δικαίωμα τους δοσμένο από το Θεό αφού κανείς δεν τους τιμωρεί για πράξεις που αν είχαν γίνει από κάποιο «καλόπαιδο» θα επέσυραν ποινές φυλάκισης. Αλλά, από ποιο κράτος να ζητήσει κανείς την πιστή εφαρμογή των νόμων; Στο δικό μας;

Αυτό που με εξοργίζει περισσότερο με τα κατορθώματα του «υψηλού» (μεταφορικά) αυτού προσώπου είναι πως η τελευταία καφρίλα του είχε στόχο έναν άνθρωπο που έχει συνδέσει το όνομα του με τον «χρυσό αιώνα» του ελληνικού μπάσκετ. Που αν δεν υπήρχε αυτός αλλά και ο άλλος ΓΙΓΑΝΤΑΣ του αθλήματος οι κύριοι Κόκκαλης, Γιαννακόπουλοι και οι λοιποί επιχειρηματίες ακόμα θα νόμιζαν πως το basket είναι το καλάθι όπου πετούν τα χαρτιά τους.
Ο Νίκος Γκάλης και ο Παναγιώτης Γιαννάκης έχουν σηκωθεί πέρα και πάνω από συλλογικές προτιμήσεις.

Τον πρώτο τον σεβάστηκαν οι πάντες, ακόμα και οι χούλιγκανς του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού όταν φορούσε αρχικά τη φανέλα του Άρη και μετά του ΠΑΟ. Μόνο ένας επιχείρησε να τον «κοντύνει» (προφανώς για να μπορεί να τον κοιτά στα μάτια): ο «κύριος» Παύλος που μας στέρησε πρόωρα την παρουσία του από τα γήπεδα..

Τώρα είναι η σειρά του δεύτερου. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης τίμησε μεγάλες ομάδες με την παρουσία του. Ανάμεσα τους και αυτή που σήμερα τον αποκαλεί «καραγκιόζη». Και –τι κωμικό- η πρώην ομάδα του είναι η μόνη που μιλά έτσι γι’ αυτόν. Τέτοιες φράσεις δεν θυμόμαστε να ακούστηκαν από αντιπάλους οπαδούς (εκτός αν θεωρηθεί τέτοια το αλήστου μνήμης «κλάψε» που του φώναζαν όποτε διαμαρτυρόταν για κάποιο φάουλ).

Και πάλι πίσω από αυτή τη χυδαιότητα είναι ο ίδιος άνθρωπος. Σύμπτωση; Ή, μήπως, ενδεικτικό του πώς θεωρεί ο «κύριος» αυτός το «ευ αγωνίζεσθαι»; Μόλις εμφανίστηκε ο κίνδυνος μιας συλλογικής ήττας έπαψαν να υπάρχουν τα σύμβολα, τα εικονίσματα γέμισαν από τα σκατά που κρύβει μέσα του αυτός ο «φίλαθλος». Οι ψυχολόγοι λένε πως προσπαθείς να βρωμίσεις αυτό που δεν μπορείς ποτέ σου να γίνεις. Κάτι θα ξέρουν παραπάνω.

Δεν θα με απασχολούσε τόσο το γεγονός αν ο σημερινός προπονητής του Ολυμπιακού δεν ήταν και κάτι περισσότερο: ο προπονητής της Εθνικής, της ομάδας που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης και δευτεραθλήτρια κόσμου συντρίβοντας τις ΗΠΑ. Της ομάδας που θα κληθεί να πάει στο Πεκίνο για το «κάτι παραπάνω» με «στρατηγό» τον Γιαννάκη και «φαντάρους» πολλά παιδιά που παίζουν στον ΠΑΟ.

Ο σιχαμερός τύπος δεν σκέφτηκε ούτε καν αυτό όταν έπαιρνε το μικρόφωνο στο ΟΑΚΑ και έλεγε τις εξυπνάδες του πως «οι καραγκιόζηδες δεν έχουν θέση σ’ αυτό το γήπεδο». Η ενότητα της Εθνικής μπήκε σε κίνδυνο μόνο για να μην χάσει ο «πρόεδρος» ένα αγώνα.

Και μόνο γι αυτό η τιμωρία του «Θεού» (όπως ο κομπλεξικός απαιτεί από τα τσιράκια του να τον αποκαλούν) θα έπρεπε να είναι παραδειγματική. Αλλά, είπαμε, σε ποιο κράτος; Σ’ αυτό που επιτρέπει σε τέτοιους ανθρώπους να ηγούνται ομάδων και να κατέχουν θεσμικές θέσεις στα αθλήματα; Ή σ’ αυτό που τους επιτρέπει να βγάζουν και μια φυλλάδα-παράγκα και να βρίζουν κι από κει όποιον δεν γουστάρουν (από Τζίγκερ μέχρι Γιαννάκη) καλυπτόμενοι πίσω από την ελευθερία του… Τύπου;

Τελικά, μου είναι αδιάφορο το αποτέλεσμα των τελικών. Είτε επικρατήσει η λογική και αναδειχτεί πάλι πρωταθλήτρια η αναμφισβήτητα πληρέστερη ομάδα, είτε γίνει το «θαύμα» κι ανατραπούν τα προγνωστικά. Εμένα με ενδιαφέρει όλη αυτή η μισαλλοδοξία των (από κάθε άποψη) νάνων να μη δημιουργήσει ρήγματα ανάμεσα π.χ. στον Μπουρούση και τον Διαμαντίδη, τον Τσαρταρή και τον Σχορτσιανίτη και κυρίως πάθη ανάμεσα στον «στρατηγό» και τους «φαντάρους» του. Γιατί μπορεί για τους «κυρίους» Παύλο και Θανάση η ζωή να σταματά μετά από μια ακόμα νίκη του ΠΑΟ επί του ΟΣΦΠ αλλά για όλους εμάς συνεχίζεται στην Εθνική.

Ελπίζω όλη αυτή η ιστορία να έχει καλό τέλος. Για το καλό του αθλήματος. Αρέσει δεν αρέσει κάτι τέτοιο στους αδελφούς «Κατσάμπα».

ΥΓ: Τελικά αποδείχτηκε πως στο ΟΑΚΑ «οι καραγκιόζηδες έχουν θέση» και μάλιστα στα επίσημα: δυο τουλάχιστον.


Πολυμετοχικοτητα, Βαλβερδε και παγωτο χωνακι

Αλλο ενα καλοκαιρι με μια απο τα ίδια. Οι ομαδες εχοντας απογοητεύσει είτε έτσι είτε αλλιως τον οπαδό (λιγότερο) και το φίλαθλο (περισσότερο) αρχιζουν τα συνήθη επικοινωνιακά τρικ γιατι να μη ξεχναμε:
α. Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις αρχιζουν νωρίτερα
β. Τα διαρκείας αρχιζουν να πουλιουνται σε κανα μήνα
γ. Το παπαρι που εφάγαμαν σε διαφορες διοργανώσεις δέον να ξεχαστει
δ. Ο Έλληνας καταπινει αμασητα πολλα

Ετσι λοιπόν ανακοινώνεται εν χορδαις και οργανοις η πολυμετοχικότητα (γιουπι γιαγια, γιουπι γιουπι για) που θα κανει τον Παναθηναϊκο να βλεπει την Μπαρτσελονα σα σκουλικι, ο προπονητης που θα κανει τον Ολυμπιακο να θεωρει την κατακτηση του Τσαμπιονς λιγκ ρουτίνα (ποια Μάντσεστερ τώρα...) και η ΑΕΚ για ακομα μια φορα κατακτα το Νταμπλ στα μεσα Ιουνη, γιατι "τελειωσαν τα ψέμματα" (και τρέμε Ρεάλ...)
Ο ΠΑΟΚ προ των πυλών νέου τίτλου, ο Άρης έτοιμος για την υπερβαση που στερήθηκε άδικα φέτος, προπονητές και σκάουτερ σε αναζήτηση των "παικταράδων" (χαφάρες, μπουκαδόροι, μαρκαδόροι, στυλά και μολύβια που θα έλεγε και ο Αλέ) και τα μυαλά στα κάγκελα.

Ως φιλα προσκειμενος στον Ολυμπιακο (τι φρασουλες σκαρωνω ο ατιμος) μπηκα φετος απο αρχες Μαη στον κοπο να κανω μια καταμετρηση... Ποσους θα "μεταγραψουν" στον Ολυμπιακο οι φυλλαδες; Σημερα σταματαω την καταμετρηση εχοντας φτασει αισιως στον αριθμο 143. Οχι πειτε μου δεν θα ειναι απαικτη η ομαδα του χρονου; Δεν θα μας παρει τα μυαλα με 143 διεθνεις παικταραδες στη συνθεση;

Τα δικά μου μυαλά πάντως ειναι στις παραλίες που για ακόμα μια χρονιά δε θα μας απογοητευσουν καθώς οι "παικταράδες" για ακόμα μια φορά θα αφθονούν και θα προσφέρουν γκολ και θέαμα. Για του λογου το αληθές και η φωτο...

Ψυχραιμια. Εχουμε Eurο, έχουμε προκριματικά δεύτερου, τρίτου γύρου Τσαμπιονς Λιγκ που μας ενδιαφέρουν, έχουμε μεταγραφές, αλλά πάνω απ' όλα έχουμε καλοκαίρι. Και σκοπεύω να το χαρώ.

Καλο καλοκαιρι σε όλους... Λιγες μέρες πριν μπει και επισημα.

Σαουντάτι, ο Νο 1 στόχος του ΠΑΟΚ για την επίθεση


Σε διαπραγματεύσεις με τον Λούκα Σαουντάτι βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ο ΠΑΟΚ όπως επιβεβαιώνεται και από την ΠΑΕ.

Ο 30χρονος Ιταλός επιθετικός είναι ο Νο 1 στόχος του Δικεφάλου του Βορρά για την επίθεση. Τον ποδοσφαιριστή τον ξέρει πολύ καλά ο Ζήσης Βρύζας από την κοινή θητεία τους στην Περούτζια την περίοδο 2000-01 και σύντομα ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ θα ταξιδέψει στην Ιταλία για να αποσπάσει την υπογραφή του παίκτη.

Ο Σαουντάτι, που έμεινε ελεύθερος μετά τον υποβιβασμό της Εμπολι, αγωνίζεται τόσο στην κορυφή της επίθεσης όσο και στην αριστερή πλευρά της. Το κασέ του είναι αρκετά υψηλό (στις 800.000 ευρώ ετησίως), από τον ΠΑΟΚ όμως γίνεται προσπάθειες για μείωσή του.

Όπως όλα δείχνουν, ο Ιταλός φορ προορίζεται για αντικαταστάτης του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στο ρόστερ του ΠΑΟΚ.

Ανακοινώνει Χαλκιά και… “δράκους” ο ΠΑΟΚ


Η παραχώρηση του Ντάνι Φερνάντεζ στη Μπόχουμ ανοίγει διάπλατα την πόρτα της Τούμπας για την άφιξη του Κώστα Χαλκιά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο διεθνής γκολκίπερ που από χθες βρίσκεται με την εθνική ομάδα στην Γερμανία ( εκεί θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας των πρωταθλητών Ευρώπης ) είναι αποφασισμένος να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ και η υπογραφή συμβολαίου έχει τυπικό χαρακτήρα. Με δεδομένο ότι ο Φερνάντεζ θα συνεχίσει την καριέρα του στη Μπόχουμ ο Χαλκιάς θα υπογράψει αμέσως συμβόλαιο με το Δικέφαλο κι αυτό αν χρειαστεί θα γίνει στην Γερμανία μ΄ ένα ταξίδι του εκπροσώπου του ή απεσταλμένου του ΠΑΟΚ.

Στις επαφές που έγιναν το Σάββατο ο Χαλκιάς έδειξε ενθουσιασμένος στην ιδέα να παίξει ποδόσφαιρο στον ΠΑΟΚ για τα επόμενα δυο χρόνια. Ο γκολκίπερ της εθνικής ομάδας άκουσε με προσοχή όσα είχαν να του πούνε Ζαγοράκης και Βρύζας και δεν έκρυψε ότι θέλει να γίνει μέρος της προσπάθειες που θα καταβληθεί την επόμενη διετία για να δημιουργήσει ο Δικέφαλος ομάδα πρωταγωνίστρια που θα ικανοποιεί πρωτ΄ απ΄ όλα τον κόσμο του.
Η επιλογή του Χαλκιά από την πλευρά του ΠΑΟΚ έγινε με πολύ μεγάλη προσοχή. Πριν καταλήξουν στην απόφαση να προσεγγίσουν τον έμπειρο γκολκίπερ οι αρμόδιοι του Δικεφάλου εξέτασαν όλες τις περιπτώσεις. Ασχολήθηκαν τόσο με Έλληνες και ξένους γκολκίπερ που αγωνίζονται στο Ελληνικό πρωτάθλημα όσο και με τερματοφύλακες που αγωνίζονται στο εξωτερικό. Κάθε περίπτωση εξετάσθηκε προσεκτικά έγινε ανάλυση των υπέρ και των κατά και λήφθηκε η απόφαση ο ΠΑΟΚ να προσεγγίσει τον Χαλκιά που είχε ξεκινήσει συζητήσεις με την ΑΕΚ που του πρότεινε συμβόλαιο. Η κίνηση του ΠΑΟΚ ήταν αστραπιαία και ο Χαλκιάς θεωρεί ότι ο Δικέφαλος τον προσέγγισε με καλύτερο τρόπο και του παρέχει τη δυνατότητα διάκρισης τόσο στο Ελληνικό πρωτάθλημα όσο και στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου.

Οι περιπτώσεις άλλων γκολκίπερ που απορρίφθηκαν δε θεωρήθηκαν ικανές να υπερασπιστούν την εστία του ΠΑΟΚ με την εμπειρία του Χαλκιά. Δεν αποκλείεται ο Δικέφαλος να προχωρήσει στην απόκτηση ενός ακόμα γκολκίπερ από τη λίστα όσων εξετάσθηκαν και οι περιπτώσεις τους δεν είχαν την τύχη του Χαλκιά. Μέσα σ΄ αυτή τη λίστα περιλαμβανόταν ο Μιχαηλίδης, ο Σηφάκης, ο Μάλαρτζ, ακόμα και ο Τζόρβας που είναι αδύνατο να αποκτηθεί με δεδομένο ότι έχει συμβόλαιο με τον ΟΦΗ. Η κίνηση απόκτησης ενός τερματοφύλακα θα γίνει με στόχο την αύξηση του ανταγωνισμού όχι μόνο για τη θέση κάτω από τα γκολποστ αλλά και για την αποστολή κάθε εβδομάδας.

Η σειρά των “δράκων”

Η πιθανότητα ολοκλήρωσης της μετακίνησης του Φερνάντεζ στη Μπόχουμ και η απόκτηση του Κώστα Χαλκιά δίνει την ευκαιρία στους επιτελείς του ΠΑΟΚ να στρέψουν την προσοχή τους στους παίκτες που εκτός απρόοπτου θα αποκτήσει η ομάδα από την Πόρτο. Όπως είναι ήδη γνωστό ο Φερνάντο Σάντος έχει συμφωνήσει με τον πρόεδρο της Πόρτο για την ενίσχυση του Δικεφάλου. Ήδη έχουν γίνει συζητήσεις για τρεις παίκτες που οι πρωταθλητές Πορτογαλίας θέλουν να παραχωρήσουν στον ΠΑΟΚ. Πρόκειται για τον κεντρικό αμυντικό Ζοάο Πάουλο Αντράντε, τον Πολωνό μέσο Πρζενισλαβ Κάζμιερτσακ και τον νεαρό Βιερίνια. Από τις μέχρι τώρα επαφές ο Αντράντε έχει συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του ως δανεικός στον ΠΑΟΚ ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τους άλλους δυο. Η πίεση που θα ασκήσει η διοίκηση της Πόρτο είναι αρκετή ώστε και οι τρεις παίκτες να συνεχίσουν την καριέρα τους στην Τούμπα.

Για τους Αντράντε και Κάζμιερτσακ ο ΠΑΟΚ θα διατηρήσει το δικαίωμα να πάρει μετά από ένα χρόνο τα δικαιώματα τους από την Πόρτο ( όπως γίνεται με την περίπτωση του Βερόν ) ενώ κάτι τέτοιο δε θα ισχύσει με τον Βιερίνια. Οι Πορτογάλοι θεωρούν μεγάλο ταλέντο τον αριστεροπόδαρο χαφ και τον προσφέρουν δανεικό στον ΠΑΟΚ προκειμένου να πάρει παιχνίδια και να επιστρέψει στο Πόρτο.Ο Ζήσης Βρύζας έχει ήδη έτοιμες συγκεκριμένες προτάσεις για τους παίκτες και δεν αποκλείεται μέσα στην εβδομάδα να ταξιδέψει στην Πορτογαλία προκειμένου να ολοκληρώσει τις επαφές του με τους παίκτες τους εκπροσώπους τους και τη διοίκηση της Πόρτο. Ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ο Σάντος θεωρούν δεδομένο ότι η μετακίνηση των τριών ποδοσφαιριστών θα ολοκληρωθεί και η ομάδα θα ενισχυθεί σημαντικά για το επόμενο πρωτάθλημα.

Επιθετικό από την Ιταλία

Σειρά επαφών με παίκτες που αγωνίζονται στην Ιταλία έχει τις τελευταίες ημέρες ο Ζήσης Βρύζας. Ο τεχνικός διευθυντής του Δικεφάλου ενδιαφέρεται περισσότερο για επιθετικό ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στο “Καμπιονάτο”. Βρύζας και Σάντος φαίνεται να έχουν καταλήξει στην απόφαση να αποκτήσει η ομάδα επιθετικό με εμπειρία και προϋπηρεσία στην Ιταλία και έχουν στρέψει στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα την προσοχή τους.

Δευτέρα 26 Μαΐου 2008

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ HAMMER

To παρακάτω κείμενο είναι αφιερωμένο σε όλους αυτούς πού τόσο καιρό προσπαθούσα να τούς ανοίξω τά μάτια.


Οι φίλαθλοι του Εθνικού και του Αιγάλεω γέλασαν με την κωμωδία του Ελληνικού την Κυριακή, καθώς οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν - όπως αναμενόταν - αλλά ο τρόπος που μπήκαν τα γκολ τους προκαλούν αρχικά γέλιο και στη συνέχεια θλίψη.
Ο Εθνικός προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο με πέναλτι, λίγο για ξεκάρφωμα, λίγο για να είναι και πιο ήσυχες οι άλλες ομάδες που κινδυνεύουν με υποβιβασμό!Ο Νίκος Γκουλής για δεύτερο παιχνίδι δεν ήταν στον πάγκο της ομάδας του, μετά από... τροχαίο, που είχε την περασμένη εβδομάδα!Ο προπονητής του Εθνικού είναι σε άδεια λοιπόν - το αν είναι άδεια ή... μαύρη πέτρα, θα το δείξει ο χρόνος, γιατί ούτε καν επικοινωνία για το πως θα παίξει η ομάδα είχε κανείς μαζί του! Κανονικά όταν κάποιος λείπει από τη δουλειά του με άδεια, του ζητούνται κάποιες οδηγίες τουλάχιστον. Εδώ δεν υπήρξε καν επικοινωνία και ο ίδιος είναι αινιγματικός στα λεγόμενά του!
Το σκορ λοιπόν 1-0 στο ημίχρονο και οι φίλαθλοι του Αιγάλεω φώναζαν ρυθμικά: "Αυτό είναι ντροπή, μονάχα με στημένα στην Β' Εθνική!" και "Εεε, οοο, άσος στο ημίχρονο , διπλό στο τελικό!"
Και αποδείχτηκαν προφήτες, καθώς κάπου στο δεύτερο ημίχρονο μπαίνει ένας επιθετικός του Αιγάλεω στην περιοχή, σπρώχνει τον αντίπαλο αμυντικό και ο διαιτητής - και αυτός έπαιζε στο έργο - δίνει πέναλτι!Κάθεται ο Σικαλιάς κάτω από τα δοκάρια, τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, δανεικός στον Εθνικό και διεθνής με τις Ελπίδες! Ποιός ξέρει τι είχαν πει στο παιδί, και πριν ξεκινήσει ο αντίπαλός του να εκτελέσει, πέφτει κάτω στα δεξιά του, μαζεύει και το σώμα για σιγουριά, και περιμένει!Ξεκινάει ο παίκτης του Αιγάλεω, στέλνει τη μπάλα στην άλλη γωνία και ισοφαρίζει. Οι παίκτες του Αιγάλεω σχεδόν δεν πανηγύρισαν, ενώ σε άλλη περίπτωση παίκτες ομάδας που κινδυνεύει θα έκαναν σαν τρελοί από τη χαρά τους!
Η ώρα περνάει, και τώρα από την εξέδρα ακούγονται και οι φίλαθλοι του Εθνικού: "Είναι στημένο;"... "Ναι!" Το δεύτερο γκολ για το Αιγάλεω δεν έρχεται, ενώ ο εκτεθειμένος τερματοφύλακας αντικαθίσταται από έναν άλλο νεαρό, τον Μακρή! Και εκεί ολοκληρώνεται το έργο!Κάνει σουτ έξω από την περιοχή παίκτης του Αιγάλεω, ο Μακρής γυρίζει προς τη γωνία του, όπου βλέπει να πηγαίνει η μπάλα, πέφτει στα τέσσερα, μπουσουλάει λίγο και την βλέπει να καταλήγει στα δίχτυα! Γκολ, 1-2 και τέλος!
Βέβαια δεν είναι το μοναδικό γήπεδο που έγιναν ανάλογα πράγματα χθες ή άλλες φορές. Το πρόβλημα είναι ότι οι φίλαθλοι ιστορικών ομάδων, όπως ο Εθνικός και το Αιγάλεω θα αναζητούν λόγους να πηγαίνουν στο γήπεδο! Και αυτοί οι λίγοι που έμειναν θα φύγουν τελικά!Γιατί άλλο διασκέδαση, άλλο κωμωδία, και άλλο εξευτελισμός! Η αξιοπρέπεια εδώ και χρόνια δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις με το ποδόσφαιρο, όπως άλλωστε και με την ελληνική κοινωνία γενικότερα.



ΥΓ.Αν θέλετε νά διαβάσετε καί άλλες απόψεις γιά τόν συγκεκριμένο αγώνα αλλά καί γενικότερα γιά τήν σαπίλα του ελληνικού ποδοσφαίρου ρίξτε μιά ματιά στο www.supersport.gr

Τι να πει κανείς...

Εχει αρχίσει τις τελευταίες μέρες ένας πόλεμος προς τον Παναγιώτη Γιαννάκη.Σηκώνει πολλή κουβέντα το αν ο Δράκος μπορεί να είναι ταυτόχρονα προπονητής στην Εθνική ομάδα και στον ΟΣΦΠ.Αυτό όμως απέχει πολύ από το να βγαίνουν πρωτοσέλιδα σαν αυτά της "Πράσινης" και πολύ περισσότερο από το να βγαίνει ο Παύλος Γιαννακόπουλος και να λέει αυτά που είπε στο ΟΑΚΑ.Εγώ σαν Ολυμπιακός,όταν πέρυσι έβριζαν τον Σιγάλα στο ΣΕΦ αισθάνθηκα αηδιασμένος.Αλλά έλεγα,ενταξει μωρέ,όλοι ξέρουμε ότι οι οπαδοί στην Ελλάδα είναι απίστευτα κάφροι...αλλά να κάνει τα ίδια ο ιδιοκτήτης του Παναθηναικού?Ξεκαφρέψτε λίγο ρε αδέρφια,έλεος πια...Θέλω να ελπίζω ότι τουλάχιστον στο "Τρίτο μάτι" δεν υπάρχουν άτομα που συμμερίζονται τον Παύλο που θα έπαιρνε την ΠΑΕ...

ΝΤΑΜΠΛΟΥΧΟΣ ΣΕΡΒΙΑΣ Η ΠΑΡΤΙΖΑΝ



Μετά το κύπελλο, η Παρτιζάν κατέκτησέ και το πρωτάθλημα Σερβίας, φτάνοντας έτσι τις 20 κατακτήσεις.
(
1946-47, 1948-49, 1960-61, 1961-62, 1962-63, 1964-65, 1975-76, 1977-78, 1982-83, 1985-86, 1986-87, 1992-93, 1993-94, 1995-96, 1996-97, 1998-99, 2001-02, 2002-03, 2004-05, 2007-08)
Οι παρτιζάνοι επικράτησαν με 0-1 εκτός έδρας της Νάπρεντακ Κρούσεβατς, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής, και ολοκλήρωσαν τη διοργάνωση μπροστά από τον «αιώνιο» αντίπαλο και περυσινό κάτοχο του τίτλου, Ερυθρό Αστέρα, οι οπαδοί του οποίου δημιούργησαν επεισόδια στην εκτός έδρας αναμέτρησή της ομάδας τους με τη Χάιντουκ Κούλα.


Σκόρερ του μοναδικού τέρματος της αναμέτρησης που έμελλε να χρίσει πρωταθλήτρια Σερβίας 2007-2008 την Παρτιζάν ήταν ο Σενεγαλέζος Λαμινέ Ντιαρά στα μέσα του β΄ ημιχρόνου, ενώ στο υπόλοιπο του αγώνα οι φιλοξενούμενοι δεν απειλήθηκαν και ιδιαίτερα.

Οι νταμπλούχοι Σερβίας την επόμενη σεζόν θα αγωνιστούν στον γ' προκριματικό γύρο του Champions League, ενώ ο Ερυθρός Αστέρας στα προκριματικά του κύπελλου UEFA.


Μεγάλοι πρωταγωνιστές των θριαμβευτών ήταν ο Σενεγαλέζος Λαμινέ Ντιαρά, που αποκτήθηκε φέτος με 100.000 ευρώ από την πορτογαλική Μπέιρα Μαρ αλλά φυσικά και το «παιδί θαύμα», Στέφαν Γιόβετιτς. Ο μόλις 18 χρονών επιθετικός έκανε πράγματα και θαύματα με την φανέλα της Παρτιζάν, στην οποία αγωνίζεται από τις ακαδημίες της, και πλέον ετοιμάζεται για το Καμπιονάτο , καθώς όπως είναι γνωστό η Φιορεντίνα δαπάνησε πέντε εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει «κλέβοντας» τον από συλλόγους όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Ρεάλ Μαδρίτης


Θέση Ομάδες
Αγ
Ν. Ισ. Ητ.
Γκολ Συντ.
Βαθμ.
1 Partizan Belgrad
33
24 8 1
63:23 40
80
2 Roter Stern Belgrad (M, P)
33
21 12 0
65:22 43
75
3 Vojvodina Novi Sad
33
18 8 7
53:33 20
62
4 Borac Cacak
33
12 10 11
29:33 -4
46
5 Napredak Krusevac (N)
33
11 8 14
25:33 -8
41
6 Cukaricki Belgrad (N)
33
10 10 13
31:32 -1
40
7 FK Mladost Lucani (N)
33
8 14 11
32:41 -9
38
8 Hajduk Kula
33
8 13 12
25:31 -6
37
9 FK Smederevo
33
10 6 17
33:44 -11
36
10 OFK Belgrad
33
9 9 15
31:45 -14
36
11 FK Banat Zrenjanin
33
6 10 17
34:57 -23
28
12 FK Bezanija
33
5 4 24
31:58 -27
17