Μετά το απογοητευτικό εντός έδρας 0-0 που έφερε απέναντι στη νεοφώτιστη Στόουκ Σίτι, η Λίβερπουλ είχε να αντιμετωπίσει δύο πολύ δύσκολα εκτός έδρας ματς. Το πρώτο ήταν απέναντι στη συμπολίτισσα Έβερτον στο κλασικό ντέρμπι του λιμανιού. Το καθαρίσαμε με ένα σχετικά άνετο 0-2 με δύο γκολ του πολύ μεγάλου επιθετικού Φερνάντο Τόρες.
Χτες είχαμε να αντιμετωπίσουμε, εκτός έδρας και πάλι, τη Μάντσεστερ Σίτι, μία ομάδα αρκετά ποιοτική με παίκτες όπως οι Vincent Kompany, Shaun Wright-Phillips, Robinho και άλλοι. Το ξεκίνημα για τους κόκκινους ήταν το χειρότερο δυνατό, αφού με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 μετά τα γκολ των Stephen Ireland (δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή) και Javier Garrido (εξαιρετική εκτέλεση φάουλ με το αριστερό). Σε όλους εμάς που αγαπάμε και παρακολουθούμε τη Λίβερπουλ, ήρθαν αμέσως μνήμες από τα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών. Κάθε χρόνο, πάνω που η ομάδα ανέκαμπτε, έκανε μία ήττα με κάτω τα χέρια και βυθιζόταν στη βαθμολογία χάνοντας την επαφή με την κορυφή. Ωστόσο, στο χτεσινό ματς η ομάδα έδειξε πραγματικά χαρακτήρα. Παίζοντας με το δύσκολο 2-0 στην πλάτη για όλο το β' ημίχρονο, κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να πάρει τη νίκη με 2-3 μετά από μία εντυπωσιακή ανατροπή. Χρειάστηκαν και πάλι η ψυχή και η δημιουργική ικανότητα του αρχηγού Τζέραρντ, αλλά και η κλάση του σκόρερ Τόρες (2 γκολ 55' και 73'). Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στις καθυστερήσεις με το γκολ του ακούραστου Ολλανδού Ντιρκ Κούιτ.
Η νίκη αυτή έφερε τη Λίβερπουλ στην κορυφή με 17 βαθμούς μετά από 7 αγώνες, με "συγκάτοικο" την Τσέλσι που κέρδισε την Άστον Βίλα με 2-0 στο Λονδίνο (Κόουλ, Ανελκά). Η Μάντσεστερ Γ. φαίνεται ότι αρχίζει να βρίσκει τον εαυτό της, αφού πέρασε με άνεση από την έδρα της Μπλάκμπερν με 0-2 (Μπράουν, Ρούνεϊ) και βρίσκεται στην 8η θέση του πίνακα με 11 βαθμούς και ένα ματς λιγότερο. Η Άρσεναλ πέταξε δύο ακόμη βαθμούς, στην έδρα της Σάντερλαντ αυτή τη φορά, και μάλλον θα πρέπει να είναι ευχαριστημένη από την ισοπαλία (1-1), την οποία κατάφερε να πάρει στις καθυστερήσεις με το γκολ του Φάμπρεγκας. Από τα υπόλοιπα αποτελέσματα αξιοπρόσεκτη η νέα εντός έδρας ήττα της ιστορικής Τότεναμ από τη νεοφώτιστη Χαλ με γκολ του Ζεοβάνι. Με την ήττα αυτή οι Spurs βρέθηκαν στον πάτο της βαθμολογίας με 2 μόλις βαθμούς και η νεοφώτιστη Χαλ σκαρφάλωσε στην 3η θέση με 14 βαθμούς!
Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να πούμε το οτιδήποτε. Συνεχίζω να θεωρώ τις Τσέλσι και Μάντσεστερ Γ τα φαβορί για τον τίτλο του πρωταθλητή. Η Λίβερπουλ και η Άρσεναλ θα προσπαθήσουν να μείνουν κοντά και να διεκδικήσουν ό,τι καλύτερο μπορούν. Το κακό ξεκίνημα της Μάντσεστερ Γ δεν πρέπει να ξεγελά κανέναν από τη στιγμή που το ίδιο έκανε και πέρυσι και στη συνέχεια βρήκε τη φόρμα της και κατάφερε να τερματίσει πρώτη. Πάντως οι δύο αυτές σερί νίκες της Λίβερπουλ μάς δίνουν το διακίωμα να αισιοδοξούμε για τη συνέχεια. Μένει να καταπολεμήσουμε την ασθένεια των στείρων 0-0 στο Άνφιλντ απέναντι σε αδύναμες ομάδες. Πρέπει να είμαστε η μοναδική ομάδα από τις μεγάλες της Αγγλίας που αφήνουμε τόσο εύκολα τόσους βαθμούς σε εντός έδρας ματς.
Τα γκολ του Μάντσεστερ Σιτι-Λιβερπουλ εδώ
Η βαθμολογία της Πρέμιερ Λιγκ εδώ
by Stepas
3 σχόλια:
Τους πάει ο διαιτητής ρε 'συ, μην λέμε ότι θέλουμε τώρα, μην γινόμαστε αφελείς. Που το κατάλαβα? Δεν είδα το παιχνίδι, αλλά αν συγκρίνω την ανατροπή του Λάρισα - ΟΦΗ με την ανατροπή της Λίβερπουλ, τότε σίγουρα τους πήγε ο διαιτητής
γιού νόου γουάτ άϊ μίν ρε μπόϊ? ;ο)
Βεβαίως αϊ νόου, αλλά στην Αγγλία το ποδόσφαιρο είναι 100% διαφορετικό σε σχέση με την Ελλάδα. Μιλάμε για ριζικά διαφορετική νοοτροπία. Βγήκε πχ χτες ένας διαιτητής και είπε συγγνώμη για κάποια λάθη που είχε κάνει σε ένα παιχνίδι της Μπόλτον. Εδώ αυτό δεν θα συνέβαινε με τίποτα. Γίνονται κι εκεί τεράστια λάθη από τους διαιτητές αλλά κανένας δεν ασχολείται με τη διαιτησία τόσο πολύ. Θεωρούν τα λάθη μέρος του παιχνιδιού. Και νομίζω εκεί υπάρχει και το βίντεο. Αν πχ ένας παίκτης χτυπήσει εκτός φάσης έναν αντίπαλό του και δεν το δει ο ρεφ, τοτε το βίντεο του αγώνα πάει σε επιτροπή και ο παίκτης τρώει καμπάνα βαρβάτη μετά από την εξέταση του βίντεο. Όχι όπως εδώ που πάνε στον αθλητικό δικαστή, λένε κάτι γελοίες διακαιολογίες και την γλιτώνουν. Άλλο παράδειγμα, εκεί οι διαιτητές σφυρίζουν πολύ λιγότερο και βοηθούν στο να παιχτεί γρήγορο ποδόσφαιρο. Γι'αυτό και μπαίνουν περισσότερα γκολ και βλέπουμε και καλύτερο θέαμα.
Τεσπα, μεγάλη κουβέντα. Το ΑΕΛ-ΟΦΗ νομίζω δεν έχει καμία σχέση με την Πρέμιερ Λιγκ.
Φυσικά και το ΑΕΛ - ΟΦΗ δεν έχει σχέση με το Αγγλικό ποδόσφαιρο. Μιά κλάση (ή μάλλον "κλάσει") ανώτερη η ΑΕΛ, ειδικά με τον Πηλαδάκη...
Πάντως αυτό που γουστάρω πολλύ με το Αγγλικό ποδόσφαιρο είναι ότι, όπως είπες, δεν σφυρίζουν συνέχεια και αφήνουν το πλεονέκτημα να εξελιχθεί. Όσο χάλια να είναι οι ομάδες, τουλάχιστον βλέπεις κάτι να παίζεται.
Δημοσίευση σχολίου