Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Τρίτη 27 Μαΐου 2008

Ανακοινώνει Χαλκιά και… “δράκους” ο ΠΑΟΚ


Η παραχώρηση του Ντάνι Φερνάντεζ στη Μπόχουμ ανοίγει διάπλατα την πόρτα της Τούμπας για την άφιξη του Κώστα Χαλκιά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο διεθνής γκολκίπερ που από χθες βρίσκεται με την εθνική ομάδα στην Γερμανία ( εκεί θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας των πρωταθλητών Ευρώπης ) είναι αποφασισμένος να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ και η υπογραφή συμβολαίου έχει τυπικό χαρακτήρα. Με δεδομένο ότι ο Φερνάντεζ θα συνεχίσει την καριέρα του στη Μπόχουμ ο Χαλκιάς θα υπογράψει αμέσως συμβόλαιο με το Δικέφαλο κι αυτό αν χρειαστεί θα γίνει στην Γερμανία μ΄ ένα ταξίδι του εκπροσώπου του ή απεσταλμένου του ΠΑΟΚ.

Στις επαφές που έγιναν το Σάββατο ο Χαλκιάς έδειξε ενθουσιασμένος στην ιδέα να παίξει ποδόσφαιρο στον ΠΑΟΚ για τα επόμενα δυο χρόνια. Ο γκολκίπερ της εθνικής ομάδας άκουσε με προσοχή όσα είχαν να του πούνε Ζαγοράκης και Βρύζας και δεν έκρυψε ότι θέλει να γίνει μέρος της προσπάθειες που θα καταβληθεί την επόμενη διετία για να δημιουργήσει ο Δικέφαλος ομάδα πρωταγωνίστρια που θα ικανοποιεί πρωτ΄ απ΄ όλα τον κόσμο του.
Η επιλογή του Χαλκιά από την πλευρά του ΠΑΟΚ έγινε με πολύ μεγάλη προσοχή. Πριν καταλήξουν στην απόφαση να προσεγγίσουν τον έμπειρο γκολκίπερ οι αρμόδιοι του Δικεφάλου εξέτασαν όλες τις περιπτώσεις. Ασχολήθηκαν τόσο με Έλληνες και ξένους γκολκίπερ που αγωνίζονται στο Ελληνικό πρωτάθλημα όσο και με τερματοφύλακες που αγωνίζονται στο εξωτερικό. Κάθε περίπτωση εξετάσθηκε προσεκτικά έγινε ανάλυση των υπέρ και των κατά και λήφθηκε η απόφαση ο ΠΑΟΚ να προσεγγίσει τον Χαλκιά που είχε ξεκινήσει συζητήσεις με την ΑΕΚ που του πρότεινε συμβόλαιο. Η κίνηση του ΠΑΟΚ ήταν αστραπιαία και ο Χαλκιάς θεωρεί ότι ο Δικέφαλος τον προσέγγισε με καλύτερο τρόπο και του παρέχει τη δυνατότητα διάκρισης τόσο στο Ελληνικό πρωτάθλημα όσο και στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου.

Οι περιπτώσεις άλλων γκολκίπερ που απορρίφθηκαν δε θεωρήθηκαν ικανές να υπερασπιστούν την εστία του ΠΑΟΚ με την εμπειρία του Χαλκιά. Δεν αποκλείεται ο Δικέφαλος να προχωρήσει στην απόκτηση ενός ακόμα γκολκίπερ από τη λίστα όσων εξετάσθηκαν και οι περιπτώσεις τους δεν είχαν την τύχη του Χαλκιά. Μέσα σ΄ αυτή τη λίστα περιλαμβανόταν ο Μιχαηλίδης, ο Σηφάκης, ο Μάλαρτζ, ακόμα και ο Τζόρβας που είναι αδύνατο να αποκτηθεί με δεδομένο ότι έχει συμβόλαιο με τον ΟΦΗ. Η κίνηση απόκτησης ενός τερματοφύλακα θα γίνει με στόχο την αύξηση του ανταγωνισμού όχι μόνο για τη θέση κάτω από τα γκολποστ αλλά και για την αποστολή κάθε εβδομάδας.

Η σειρά των “δράκων”

Η πιθανότητα ολοκλήρωσης της μετακίνησης του Φερνάντεζ στη Μπόχουμ και η απόκτηση του Κώστα Χαλκιά δίνει την ευκαιρία στους επιτελείς του ΠΑΟΚ να στρέψουν την προσοχή τους στους παίκτες που εκτός απρόοπτου θα αποκτήσει η ομάδα από την Πόρτο. Όπως είναι ήδη γνωστό ο Φερνάντο Σάντος έχει συμφωνήσει με τον πρόεδρο της Πόρτο για την ενίσχυση του Δικεφάλου. Ήδη έχουν γίνει συζητήσεις για τρεις παίκτες που οι πρωταθλητές Πορτογαλίας θέλουν να παραχωρήσουν στον ΠΑΟΚ. Πρόκειται για τον κεντρικό αμυντικό Ζοάο Πάουλο Αντράντε, τον Πολωνό μέσο Πρζενισλαβ Κάζμιερτσακ και τον νεαρό Βιερίνια. Από τις μέχρι τώρα επαφές ο Αντράντε έχει συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του ως δανεικός στον ΠΑΟΚ ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τους άλλους δυο. Η πίεση που θα ασκήσει η διοίκηση της Πόρτο είναι αρκετή ώστε και οι τρεις παίκτες να συνεχίσουν την καριέρα τους στην Τούμπα.

Για τους Αντράντε και Κάζμιερτσακ ο ΠΑΟΚ θα διατηρήσει το δικαίωμα να πάρει μετά από ένα χρόνο τα δικαιώματα τους από την Πόρτο ( όπως γίνεται με την περίπτωση του Βερόν ) ενώ κάτι τέτοιο δε θα ισχύσει με τον Βιερίνια. Οι Πορτογάλοι θεωρούν μεγάλο ταλέντο τον αριστεροπόδαρο χαφ και τον προσφέρουν δανεικό στον ΠΑΟΚ προκειμένου να πάρει παιχνίδια και να επιστρέψει στο Πόρτο.Ο Ζήσης Βρύζας έχει ήδη έτοιμες συγκεκριμένες προτάσεις για τους παίκτες και δεν αποκλείεται μέσα στην εβδομάδα να ταξιδέψει στην Πορτογαλία προκειμένου να ολοκληρώσει τις επαφές του με τους παίκτες τους εκπροσώπους τους και τη διοίκηση της Πόρτο. Ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ο Σάντος θεωρούν δεδομένο ότι η μετακίνηση των τριών ποδοσφαιριστών θα ολοκληρωθεί και η ομάδα θα ενισχυθεί σημαντικά για το επόμενο πρωτάθλημα.

Επιθετικό από την Ιταλία

Σειρά επαφών με παίκτες που αγωνίζονται στην Ιταλία έχει τις τελευταίες ημέρες ο Ζήσης Βρύζας. Ο τεχνικός διευθυντής του Δικεφάλου ενδιαφέρεται περισσότερο για επιθετικό ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στο “Καμπιονάτο”. Βρύζας και Σάντος φαίνεται να έχουν καταλήξει στην απόφαση να αποκτήσει η ομάδα επιθετικό με εμπειρία και προϋπηρεσία στην Ιταλία και έχουν στρέψει στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα την προσοχή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: